erfijnde Rode Wijn Granité met Rozemarijn en Zeezout
Servings: 4 personen
Calories: 121kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 takje rozemarijn
- 250 ml rode wijn
- ¼ theelepel grof zeezout
- 4 eetlepels kristalsuiker of vervang door een suikervrij alternatief
- 1 eetlepel vers sinaasappelsap
Ris de naaldjes van het takje rozemarijn en hak zeer fijn, of knip ze fijn met een schaar in een glas.
Schenk de rode wijn in een steelpan.
Voeg het grove zeezout en de suiker toe aan de wijn en verwarm al roerend zachtjes tot de suiker is opgelost.
Haal de pan van het vuur en roer het sinaasappelsap en de fijngehakte rozemarijn door de wijn.
Schenk het wijnmengsel in een diepvriesdoos en laat het in ongeveer 6 uur bevriezen tot granité.
Maal de bevroren granité fijn in een keukenmachine of met een staafmixer om ijskristallen te breken.
Doe de gemalen massa terug in de diepvriesdoos en zet deze tot gebruik terug in de vriezer.
Een alternatieve methode om grote ijskristallen te voorkomen is om de wijnmassa na 2 uur elk uur uit de vriezer te halen, met een vork door te scheppen en weer een uur terug te plaatsen, tot een mooie structuur ontstaat.
Bewaar de granité tot gebruik afgedekt in de vriezer.
Haal de granité uit de vriezer, maak los met een vork en verdeel de massa over vier kleine glazen.
Wijnadvies:
Deze Verfijnde Rode Wijn Granité met Rozemarijn en Zeezout komt goed tot zijn recht met een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een Beaujolais. De wijn vormt een harmonieus geheel met de smaken van de granité, terwijl de frisheid ervan het verfrissende karakter van het dessert benadrukt.
Calories: 121kcal | koolhydraten: 16g | Zout: 0.3g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / Steelpan / Pagina 7
Verfrissende Gemarineerde Sinaasappel met Yoghurtijs
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 4 handsinaasappels
- 1 perssinaasappel
- 175 g suiker
- 1 theelepel gemalen kardemom
- 450 ml yoghurtijs naturel, lactosevrij indien gewenst
- 2 takjes munt
Schil de handsinaasappels dik om het witte vlies te verwijderen.
Snijd het vruchtvlees vervolgens in dunne plakken.
Pers de perssinaasappel uit.
Breng in een steelpan het sinaasappelsap met suiker zachtjes aan de kook.
Laat het mengsel op laag vuur 5 minuten inkoken tot een siroop ontstaat.
Haal de pan van het vuur en laat de siroop iets afkoelen.
Roer de gemalen kardemom door de siroop.
Leg de plakken sinaasappel in een lage schaal en schenk de siroop eroverheen.
Laat dit minstens 30 minuten staan zodat de smaken kunnen intrekken, af en toe voorzichtig omscheppen.
Verdeel de gemarineerde sinaasappelplakken over vier borden.
Gebruik een natgemaakte ijsschep om 4 mooie bollen yoghurtijs te scheppen en leg deze naast de sinaasappel.
Garneer met reepjes munt.
Wijnadvies:
Deze verfrissende combinatie van gemarineerde sinaasappel en yoghurtijs vraagt om een lichte, zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti. De fruitige aroma's en lichte bubbel van de wijn zullen perfect samengaan met de citrusachtige smaken van de sinaasappel en de romigheid van het yoghurtijs.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 4g | Vet: 2g | Zout: 0.1g | Sugar: 48g
Receptenplein.nl
Home / Steelpan / Pagina 7
Gegrilde Entrecôte met Groene Olijvensaus
Bereidingstijd29 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 sjalotten fijngesnipperd
- 50 g boter
- 1 bakje verse groene tapenade 100 g
- 200 ml droge witte wijn
- 200 ml kookroom
- Versgemalen zwarte peper
- 4 entrecôtes op kamertemperatuur
Verhit 1 eetlepel boter in een steelpan en bak de sjalotten zachtjes gedurende 2 minuten.
Voeg de groene tapenade toe en bak deze nog 1 minuut mee.
Voeg de helft van de witte wijn toe en roer de kookroom erdoor.
Laat de saus op laag vuur binden.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Bestrooi de entrecôtes met zwarte peper.
Verhit de resterende boter in een koekenpan en bak de entrecôtes afhankelijk van de gewenste gaarheid gedurende 2-4 minuten per kant.
Keer het vlees regelmatig.
Leg de entrecôtes op vier warme borden.
Roer de overgebleven witte wijn door het achtergebleven bakvet in de koekenpan om de aanbaksels los te maken.
Giet de jus vervolgens door de saus.
Schep de saus over de entrecôtes.
Wijnadvies:
Een mooie rode Bordeaux wijn, zoals een Médoc of een Pauillac, past goed bij dit gerecht vanwege de stevige smaken van het vlees en de olijvensaus.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 7g | Protein: 38g | Vet: 45g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Steelpan / Pagina 7
Knapperige Eendenborst met Pruimen in Zoete Rode Wijnsaus en Andijviestamppot
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 eendenborstfilets
- 1 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 sjalotten in dunne parten
- 8 gewelde pruimen in stukjes
- 100 ml zoete rode wijn
- 300 g panklare andijvie
- 1 zakje puree à la minute
Kerf een ruitpatroon in het vet van de eendenborstfilets en wrijf ze in met het vijfkruidenpoeder, een mespunt zout en peper.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur.
Bak de eendenborstfilets op de vetkant gedurende 8 minuten tot het vel knapperig is, keer ze om en bak nog 3 minuten.
Verhit in een steelpan 1 eetlepel olie en fruit hierin de helft van de sjalotten gedurende 2 minuten.
Voeg de pruimen, rode wijn en zout en peper naar smaak toe.
Laat het geheel 5 minuten sudderen.
Verhit in een wok of hapjespan 2 eetlepels olie en roerbak de rest van de sjalotten gedurende 1 minuut.
Voeg de andijvie toe en roerbak 1 minuut mee.
Bereid de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing.
Meng het andijviemengsel door de puree en verwarm de stamppot kort.
Verdeel de eendenborstfilets, pruimen met vocht en stamppot over de borden.
Wijnadvies:
Een zoete rode wijn, zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon, past goed bij de zoete rode wijnsaus en de rijke smaken van de eendenborst en pruimen.
Receptenplein.nl
Home / Steelpan / Pagina 7
Frisse Citrussalade met Yoghurt en Chocolade
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 180kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 4 sinaasappels
- 2 eetlepels suiker
- 2 mandarijnen bijv. clementines
- 150 g Griekse yoghurt
- 1 eetlepel poedersuiker
- 50 g pure chocolade
Schil 2 sinaasappels dik met een scherp mesje, zodat alle witte schilletjes verwijderd zijn.
Snijd de sinaasappels in partjes tussen de vliesjes en vang het sap op.
Pers de andere 2 sinaasappels uit.
Breng in een steelpan het sinaasappelsap met suiker aan de kook en laat het sap in 10 minuten tot de helft inkoken.
Pel de mandarijnen en haal de partjes los.
Leg de sinaasappel- en mandarijnenpartjes in het ingekookte sinaasappelsap en verwarm ze 1 minuut op laag vuur.
Haal de pan van het vuur en laat het fruit in het vocht afkoelen.
Roer de Griekse yoghurt los met poedersuiker.
Hak de chocolade fijn en meng het door de yoghurt.
Zet de yoghurt tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Verdeel het fruit met siroop over vier schaaltjes en schep de yoghurt erop.
Wijnadvies:
Een lichtzoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij dit dessert.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 5g | Vet: 7g | Zout: 0.1g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / Steelpan / Pagina 7
Broccolisalade met Warme Vinaigrette en Spekjes
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 6 eetlepels olijfolie
- 125 g magere spekreepjes Provençaals
- 600 g broccoli in roosjes
- 3 bosuitjes
- 2 eetlepels citroensap
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
Verhit in een koekenpan ½ eetlepel olijfolie en bak hierin de spekreepjes gedurende 5 minuten knapperig.
Kook ondertussen de broccoliroosjes in ruim kokend water met zout gedurende 3-4 minuten tot ze beetgaar zijn.
Spoel de broccoli af onder koud water en laat goed uitlekken in een vergiet.
Meng de uitgelekte broccoliroosjes en de spekjes in een schaal.
Snijd de bosuitjes in smalle ringetjes.
Verwarm in een steelpan de resterende olijfolie met het citroensap zachtjes, al kloppend met een garde.
Voeg de bosuitjes toe aan de warme vinaigrette en verwarm kort mee.
Breng de vinaigrette op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Schenk de warme vinaigrette over de broccoli en spekjes in de schaal.
Meng alles voorzichtig door elkaar.
Serveer deze heerlijke broccolisalade met warme vinaigrette als bijgerecht, perfect bij gegrilde biefstuk!
Tips:
Voeg voor extra smaak een halve eetlepel fijngehakte kappertjes toe aan de vinaigrette.
Wijnadvies:
Deze salade gaat goed samen met een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, of een frisse witte wijn, zoals een Chardonnay.
Receptenplein.nl
Home / Steelpan / Pagina 7
Verfrissende Broccolisalade met Citroen en Pijnboompitten
Bereidingstijd13 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 600 g broccoli
- 3 eetlepels walnootolie
- 1 sjalot in dunne ringen
- ½ citroen
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1 little gem slakropje
- Versgemalen zwarte peper
- Zout
Snijd de broccoliroosjes van de stronk.
Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water en wat zout gedurende 2 minuten tot ze beetgaar zijn.
Spoel de gekookte broccoli af met koud stromend water en laat goed uitlekken in een vergiet.
Verwarm 1 eetlepel walnootolie in een steelpan en fruit hierin de sjalotringen heel zachtjes gedurende 2-3 minuten.
Boen de citroen schoon en rasp 2 theelepels van de schil.
Pers de citroen uit.
Klop in een schaal de citroenrasp en 1 eetlepel citroensap met de rest van de walnootolie tot een dressing.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de uitgelekte broccoliroosjes luchtig door de dressing.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
Was de little gem en sla de bladeren uit.
Snijd de bladeren in grove repen en leg ze op een platte schaal.
Schep de broccolisalade op de little gem-bladeren en verdeel de sjalotringen erover.
Bestrooi de salade met geroosterde pijnboompitten en wat versgemalen zwarte peper.
Geniet van deze verfrissende broccolisalade als een heerlijk bijgerecht!
Wijnadvies:
Deze salade gaat goed samen met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Receptenplein.nl
Home / Steelpan / Pagina 7
Geroosterde Broccoli met Romige Kerrie-Kaassaus
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 600 g broccoli
- 25 g boter
- ½ eetlepel milde kerriepoeder
- 25 g bloem
- 250 ml melk
- 50 g geraspte belegen kaas
- 1 eetlepel pompoenpitten
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de harde onderkant van de broccolistronken af en verdeel de broccoli in de lengte in vieren.
Kook de broccoli in ruim kokend water met zout gedurende 3-4 minuten tot ze beetgaar zijn.
Spoel de broccoli af met koud water in een vergiet om het garingsproces te stoppen en laat goed uitlekken.
Smelt de boter in een steelpan.
Voeg het kerriepoeder toe en verwarm tot het gaat geuren.
Roer de bloem erdoor en bak dit 1 minuut zachtjes.
Voeg al roerend de melk toe in scheutjes en blijf roeren tot er een dikke, gladde saus ontstaat.
Voeg de geraspte kaas toe en laat al roerend smelten in de saus.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Leg de stukken broccoli om en om in een ovenschaal, zodat de roosjes tegen de wand van de schaal liggen.
Schenk de kerrie-kaassaus over de broccoli.
Strooi de pompoenpitten over de saus.
Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en laat het gerecht in 10 minuten goudbruin kleuren.
Geniet van deze heerlijke geroosterde broccoli met romige kerrie-kaassaus!
Wijnadvies:
Deze gerecht past goed bij gebakken vis, kipfilet of een tartaartje. Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc vormt een uitstekende combinatie.
Receptenplein.nl
Home / Steelpan / Pagina 7
Boerenland Trifle met Aardbeien en Custard
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 460kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 25 g custardpoeder
- 4 eetlepels suiker
- 500 ml melk boerenland
- 1 pak boerencakejes 6 stuks
- 100 ml appelsap
- 500 g aardbeien
- 200 ml slagroom
- 50 g pure chocolade grof geraspt
Roer in een kom het custardpoeder met 1 eetlepel suiker en 100 ml melk tot een glad papje.
Breng de rest van de melk aan de kook in een steelpan.
Voeg al roerend het custardmengsel toe aan de kokende melk en laat de custardvla 1 minuut zachtjes koken.
Haal de pan van het vuur en laat de custardvla afkoelen, af en toe roerend om te voorkomen dat er een vel op komt.
Leg de boerencakejes in een schaal en prik er met een vork gaatjes in.
Besprenkel de cakejes met appelsap.
Maak de aardbeien schoon en snijd ze in plakjes.
Bestrooi de plakjes met 1 eetlepel suiker.
Klop de slagroom stijf met de resterende suiker.
Maak lagen in de schaal door de helft van de aardbeien, de custardvla, de rest van de aardbeien en de slagroom over de cakejes te verdelen.
Bestrooi de trifle met de geraspte chocolade en garneer met de overgebleven aardbeien.
Bewaar de trifle in de koelkast tot gebruik.
Wijnadvies:
Een lichtzoete witte wijn, zoals een Riesling Spätlese, past goed bij dit dessert. De fruitige tonen van de wijn vullen de aardbeien en de zoetheid van het gerecht aan, terwijl de verfrissende zuurgraad de romige slagroom in balans brengt.
Calories: 460kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 8g | Vet: 21g | Zout: 0.3g | Sugar: 40g
Receptenplein.nl
Home / Steelpan / Pagina 7
Bad man banoffee pie
Recept categorieën: Taart
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 blik gecondenseerde melk 400 g
- 220 g volkoren koekjes
- 200 g gezouten boter
- 2 grote bananen
- 400 ml slagroom
- 2 el poedersuiker
- 1 tl vanille-extract
- melkchocolade
Leg het blik gecondenseerde melk helemaal onder water in een steelpan.
Laat circa 2 uur doorkoken.
Voeg tussendoor eventueel water toe om te zorgen dat het blikje onder water blijft.
Verkruimel de koekjes met een keukenmachine of sla ze kapot met een deegroller.
Smelt de boter in een sauspan en voeg de koekkruimels toe.
Warm door tot alle boter is opgenomen door de koekkruimels.
Bekleed de springvorm met bakpapier.
Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk ze stevig aan met je vingertoppen.
Zet de springvorm in de vriezer tot de bodem stevig is geworden.
Als het blik gecondenseerde melk volledig is afgekoeld, kun je deze voorzichtig open maken.
Verdeel de inhoud over de taartbodem met de bolle kant van een lepel.
Snijd de bananen in plakjes en verdeel deze over de karamel.
Klop de slagroom met de poedersuiker en vanille-extract tot deze lobbig is en verdeel deze over de taart.
Rasp de chocolade over de taart.
Receptenplein.nl
Home / Steelpan / Pagina 7