Zachte Wild Royale met Rijke Smaak

Zachte Wild Royale met Rijke Smaak

Een fluweelzachte wild royale met een diepe, rijke smaak van wildbouillon en slagroom, perfect als verfijnd voorgerecht voor een bijzondere gelegenheid.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Voorgerechten, Wild
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 4 personen
Calories: 190kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 50 g gekookt wildvlees fijngehakt
  • ½ dl slagroom
  • ½ dl wildbouillon
  • 3 eieren 1 heel, 2 losgeklopt
  • Snufje zout
  • Snufje peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet de bakvormpjes in met boter.
  • Stamp het gekookte wildvlees fijn in een vijzel samen met de slagroom.
  • Passeer het mengsel door een zeef voor een gladde textuur.
  • Meng de wildbouillon en de losgeklopte eieren door het wildmengsel.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet het mengsel in de ingevette bakvormpjes.
  • Plaats de bakvormpjes in een bakblik en vul het bakblik met heet water tot halverwege de vormpjes (au bain-marie).
  • Bak de royales in de oven gedurende 40 tot 45 minuten, tot ze stevig zijn.
  • Laat de royales buiten de au bain-marie afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt.

Notities

Serveertip:
Serveer met een kruidige rode wijnsaus en een stukje geroosterd brood voor extra smaak en textuur.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Bordeaux blend of een Pinot Noir past uitstekend bij dit gerecht. De complexe smaken van het wildvlees worden mooi aangevuld door de rijke tonen van de rode wijn.

Nutrition

Calories: 190kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 12g | Vet: 15g | Zout: 0.8g | Sugar: 0g

Zachte Schaaldieren Royale met Romige Textuur

Zachte Schaaldieren Royale met Romige Textuur

Een fluweelzachte royale van schaaldieren zoals garnalen, krab of kreeft, langzaam gegaard in de oven voor een delicate en verfijnde smaak.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 50 g schaaldierenvlees bijv. garnalen, krab of kreeft, fijngehakt
  • ½ dl slagroom
  • 1 el bechamelsaus
  • 2 eieren 1 heel, 1 losgeklopt
  • Snufje nootmuskaat
  • Snufje zout
  • Snufje peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet de bakvormpjes in met boter.
  • Stamp het schaaldierenvlees fijn in een vijzel samen met de slagroom.
  • Voeg de bechamelsaus en het losgeklopte ei toe aan het schaaldiermengsel.
  • Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
  • Passeer het mengsel door een zeef voor een gladde textuur.
  • Giet het mengsel in de ingevette bakvormpjes.
  • Plaats de bakvormpjes in een bakblik en vul het bakblik met heet water tot halverwege de vormpjes (au bain-marie).
  • Bak de royales 40 tot 45 minuten in de oven, tot ze stevig zijn.
  • Laat de royales buiten de au bain-marie afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt.

Notities

Serveertip:
Serveer met een paar druppels citroensap en verse kruiden voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay uit de Bourgogne past perfect bij dit gerecht. De romige textuur van de schaaldieren royale wordt mooi gecompenseerd door de volle smaak van de Chardonnay.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 12g | Vet: 14g | Zout: 0.8g | Sugar: 0g

Verfijnde Kwarteleitjes met Roquefortcrème en Frambozenconfituur op Geroosterd Brood

Verfijnde Kwarteleitjes met Roquefortcrème en Frambozenconfituur op Geroosterd Brood

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Ei, Koude Hapjes, Tapas
Land van herkomst: Frankrijk, Spanje
Servings: 8 personen
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • vijzel
  • bakpan

Ingrediënten

Voor het kwarteleitje op toast:

  • 8 kwarteleitjes
  • 1 stokbrood of ciabatta
  • 4 plakken Spaanse ham optioneel
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels geroosterd komijnzaad
  • Olijfolie voor het bakken

Voor de roquefortcrème met frambozenconfituur:

  • 250 gram roquefort bijvoorkeur Roquefort Dulce con Moras
  • 250 gram mascarpone
  • Frambozenconfituur
  • Gesneden brood getoast

Instructies

Kwarteleitje op toast:

  • Stamp het zeezout en komijnzaad fijn in een vijzel.
  • Snijd schuine plakken van het brood en rooster ze goudbruin.
  • Bak de kwarteleitjes voorzichtig in een beetje olie tot ze gaar zijn.
  • Leg een plakje Spaanse ham op de geroosterde toast en plaats hierop een gebakken kwarteleitje.
  • Serveer de kwarteleitjes direct en bestrooi met het zout en komijnmengsel.
  • Garneer met verse kruiden zoals peterselie of koriander.

Roquefortcrème met frambozenconfituur:

  • Meng de gelijke delen roquefort en mascarpone tot een zachte crème.
  • Serveer de crème in een bakje op een schaal samen met de toast en de frambozenconfituur.
  • Besmeer wat van de crème op de geroosterde toast en voeg een klein lepeltje frambozenconfituur toe.
  • Dit verfijnde hapje vormt een heerlijke combinatie met de kwarteleitjes op toast.

Notities

  • Voor een extra smaakdimensie kunt u de kwarteleitjes stomen gedurende 3 minuten op 100 °C, vervolgens laten afkoelen en pellen. Dip ze daarna in het zout en komijn voor een bijzondere smaakbeleving.

Wijnadvies:

Combineer deze delicatesse met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc voor een perfecte harmonie.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 8g | Vet: 14g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g

Catalaanse Mosselsoep met Kaas en Cognac

Catalaanse Mosselsoep met Kaas en Cognac

Een rijke Catalaanse mosselsoep met tomaten, kaas, cognac en een vleugje kaneel. Een unieke combinatie van smaken die perfect passen bij een feestelijke maaltijd.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Soep, Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Spanje
Jaargetijde:: Winter
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg verse mosselen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui gehakt
  • 4 tomaten gehakt
  • 1 liter vleesbouillon
  • 4 geroosterde sneetjes stokbrood glutenvrij indien nodig
  • 2 cl cognac
  • 2 teentjes knoflook
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Kaneel naar smaak
  • 1 bosje peterselie gehakt
  • 150 g geraspte kaas

Instructies

  • Kook de mosselen in een grote pan met een bodempje water tot alle schelpen openstaan.
  • Haal de mosselen met een schuimspaan uit de pan en bewaar het kooknat.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de gehakte ui en tomaten.
  • Voeg het kooknat toe aan de pan en vul aan met voldoende vleesbouillon voor 4 porties soep.
  • Breng het geheel aan de kook.
  • Voeg de cognac en geroosterde sneetjes stokbrood toe aan de pan en roer alles door elkaar.
  • Stamp de knoflook met zout, peper, kaneel en gehakte peterselie fijn in een vijzel.
  • Voeg een beetje kooknat van de soep toe aan het mengsel en giet het terug in de pan.
  • Voeg de mosselen (zonder schelpen) toe aan de pan.
  • Roer alles voorzichtig door elkaar en laat kort koken.
  • Voeg de geraspte kaas toe en roer tot deze volledig is gesmolten.
  • Serveer de soep warm in diepe borden of kommen.

Notities

Serveertip:
Serveer de soep met knapperig stokbrood en een frisse groene salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn, zoals Tempranillo, past perfect bij de rijke smaken van deze soep.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 25g | Vet: 20g | Sugar: 5g