Quorn Fijngehakt met Hoisinsaus en mie

Quorn Fijngehakt met Hoisinsaus en mie

Bereidingstijd12 minuten
Recept categorieën: Curry's, Vleesvervangers
Land van herkomst: Thailand
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 pakjes Quorn Stukjes 300g
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 el groene curry pasta
  • 4 bosuitjes gesneden
  • 1 stengel citroengras in drieën gesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 el kokoscrême
  • 400 ml water
  • 1 blokjes groente bouillon
  • 2 limoen blaadjes optineel
  • vers gemalen zout
  • vers gemalen peper
  • Basmati rijst of noodles

Instructies

  • Verhit de olie in een wok en bak de Quorn Stukjes 2 à 3 minutes totdat ze goud bruin zijn.
  • Voeg de bosuitjes, citroengras, knoflook en groene curry pasta toe en laat het geheel 2 à 3 minuten zachtjes koken.
  • Voeg dan de kokoscrême, de bouillon en limoenblaadjes toe.
  • Breng op smaak met zout en peper en breng het geheel aan de kook.
  • Laat daarna nog 5 minuten sudderen.
  • Verwijder de limoenblaadjes.

Notities

Serveer direct met Basmati rijst of noodles.

Tofu met paddestoelen

Tofu met paddestoelen

Bereidingstijd30 minuten
Land van herkomst: China
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 375 g tofu naturel
  • 100 ml roerbakolie
  • 2 cm verse gemberwortel geraspt
  • 2 bosuitjes in schuine ringetjes
  • 1 winterwortel in dunne schuine plakjes
  • 100 g peultjes gehalveerd
  • 100 g shii-takes in plakjes
  • 100 ml kruidenbouillon van poeder
  • 2 el droge sherry
  • 2 el sojasaus licht
  • 2 tl maizena

Instructies

  • Tofu in plakjes snijden en op keukenpapier laten uitlekken.
  • In wok olie verhitten en plakjes tofu (in gedeelten) in 5-7 minuten knapperig bruinbakken, halverwege keren.
  • Plakjes tofu op bord leggen.
  • Wok verwarmen en gember en bosuitjes roerbakken tot ze gaan geuren.
  • Wortel, peultjes en shii-takes toevoegen en 2 minuten roerbakken.
  • Tofu erdoor scheppen en bouillon, sherry en sojasaus erbij schenken.
  • Gerecht nog 2-3 minuten zachtjes laten pruttelen.
  • Maizena losroeren met 1 el water en al roerend aan tofu toevoegen.
  • Blijven roeren tot vocht licht gebonden is.
  • Op smaak brengen met peper.

Notities

Lekker met rijst of Chinese eiermie.

Roergebakken tofu met paprika en broccoli

Roergebakken tofu met paprika en broccoli

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Groenten, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: China
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g broccoliroosjes
  • 1 rode peper
  • 3 el olie
  • 325 g tofu naturel in blokjes
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • 2 rode paprika's in reepjes
  • 1 el droge sherry
  • 2 el lichte sojasaus
  • 150 ml groentebouillon van tablet
  • 1 el sesamolie
  • ½ el maizena
  • ¼ zakje verse bieslook a 20 g, fijngesneden

Instructies

  • In pan met ruim kokend water broccoliroosjes 2-3 min. koken.
  • In vergiet onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Peper halveren en zaadjes eruit schrapen.
  • In wok olie verhitten tot hij walmt.
  • Tofu met peper mooi bruinbakken.
  • Tofu uit wok op keukenpapier scheppen en laten uitlekken.
  • Peper weggooien.
  • Olie in hittebestendige kom schenken (wordt niet meer gebruikt).
  • In wok knoflook, paprika en broccoli 3-4 min. roerbakken.
  • Sherry, sojasaus, bouillon en sesamolie erdoor roeren en aan de kook brengen.
  • Maizena losroeren met 1 el water en al roerend aan gerecht toevoegen.
  • Nog even verwarmen tot saus gaat binden.
  • Tofu erdoor scheppen en verwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Garneren met bieslook.

Notities

Lekker met mie.

Roergebakken paksoi van Allerhande

Roergebakken paksoi van Allerhande

snel te maken
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Groenten, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: China
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 65kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 750 g paksoi
  • 1 el olie
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 2 cm verse gemberwortel fijngehakt
  • 100 ml groentebouillon van tablet
  • 1 tl maizena
  • ½ el sesamolie

Instructies

  • Paksoi wassen.
  • Bladeren in repen snijden en stelen in plakjes van 2 cm.
  • Groen en stelen apart houden.
  • In wok olie verhitten.
  • Knoflook, gember en paksoistelen 5 minuten roerbakken.
  • Paksoigroen toevoegen en 3 minuten roerbakken.
  • Bouillon toevoegen en aan de kook brengen.
  • Maizena losroeren met 1 el water en door paksoi scheppen.
  • Blijven roeren tot vocht licht gebonden is.
  • Sesamolie erover druppelen.

Nutrition

Calories: 65kcal | koolhydraten: 4g | Protein: 2g | Vet: 4g

Roergebakken mihoen met tofu en prei

Roergebakken mihoen met tofu en prei

Bereidingstijd20 minuten
Land van herkomst: China
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g mihoen
  • 3 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 2 bakken roerbaktofu pittig gekruid a 180 g
  • 4 cm verse gemberwortel fijngehakt
  • 150 g shii-takes in dunne plakjes
  • 1 prei in dunne ringen
  • 125 g tauge
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 eetlepel droge sherry
  • ½ zakje verse koriander a 15 g, fijngehakt
  • 1 eetlepel sesamolie

Instructies

  • Mihoen in stukken breken en in kom doen.
  • Overgieten met kokend water en 15 seconden laten wellen.
  • In vergiet afspoelen onder koud stromend water en laten uitlekken.
  • In wok olie verhitten en tofu ca. 5 minuten roerbakken.
  • Knoflook, gember en shii-takes toevoegen en 2 minuten meebakken.
  • Mihoen, prei, tauge, sojasaus en sherry erdoor scheppen en alles al omscheppend nog 5 minuten bakken.
  • Koriander erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper.
  • Overdoen in een schaal en besprenkelen met sesamolie.

Roergebakken garnalen met mango

Roergebakken garnalen met mango

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Fruit, Roerbakken / Wokken, Zeevruchten
Land van herkomst: China
Servings: 4 Stuks
Calories: 295kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 500 g tijgergarnalen rauw gepeld (diepvries), ontdooid
  • 1 eiwit
  • 2 eetlepels sesamolie
  • vierseizoenenpeper versgemalen
  • 1 mango
  • 100 ml arachideolie
  • 3 cm verse gemberwortel geraspt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels droge sherry
  • ½ zakje verse bieslook a 20 g, in stukjes van 1 cm
  • 2 eetlepels verse koriander blaadjes

Instructies

  • Garnalen droogdeppen met keukenpapier.
  • In kom eiwit loskloppen met 1 eetlepel sesamolie, 1 theelepel zout en peper naar smaak.
  • Garnalen erdoor scheppen en 10 minuten laten staan.
  • Met dunschiller mango schillen.
  • Vruchtvlees in plakken van pit snijden en plakken in stukken van 3-4 cm snijden.
  • In wok arachideolie verhitten.
  • Garnalen erdoor scheppen en al omscheppend in 2 minuten gaar laten worden.
  • Met schuimspaan garnalen op bord scheppen.
  • Olie in hittebestendige kom schenken en laten afkoelen (wordt niet meer gebruikt).
  • In wok 1 eetlepel sesamolie verhitten en gember en knoflook roerbakken tot ze gaan geuren.
  • Garnalen met sheery en mango erdoor scheppen en alles 1-2 minuten roerbakken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Bieslook en koriander erover strooien. Lekker met rijst of mihoen.

Nutrition

Calories: 295kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 22g | Vet: 17g

Roerei met grote garnalen

Roerei met grote garnalen

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Ei, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: China
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • keukenpapier

Ingrediënten

  • ½ zak tijgergarnalen rauw en gepeld (zak 500 g, diepvries), ontdooid
  • 4 el zonnebloemolie
  • 125 g sugar snaps schoongemaakt
  • 125 g tauge
  • 6 eieren
  • ½ el sesamolie flesje 250 ml
  • 3 bosuitjes zakje 3 stuks, in kleine stukjes

Instructies

  • Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  • Verhit in een wok de helft van de olie.
  • Roerbak de sugar snaps 4-5 min. op hoog vuur.
  • Bak de taugé ca. 2 min. mee.
  • Schep de sugar snaps en de tauge op een bord.
  • Roerbak de garnalen in de wok totdat ze roze worden.
  • Schep ze in een vergiet en laat ze uitlekken.
  • Schenk de olie in een hittebestendige kom (de olie wordt niet meer gebruikt).
  • Veeg de wok met keukenpapier schoon.
  • Klop in een kom de eieren met sesamolie los, voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Verhit in de wok de rest van de olie.
  • Schenk het eimengsel erin en schep de bosui erdoorheen.
  • Laat de eieren op matig vuur al roerend net stollen.
  • Schep de garnalen, sugar snaps en taugé erdoor en verwarm het roerei nog heel even.
  • Serveer direct.

Notities

Lekker met witte rijst en zoete chilisaus.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 24g | Vet: 16g

Parelballetjes

Parelballetjes

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hapjes, Rijst, Vlees
Land van herkomst: China
Servings: 12 personen
Calories: 70kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • Wok , met stoomrekje en bolle deksel,
  • 2 bamboe stoommandjes ,stapelbare
  • diep bord

Ingrediënten

  • 200 g half-om-halfgehakt
  • 1 cm verse gemberwortel geraspt
  • ½ el maizena
  • 1 el droge sherry
  • 4 Chinese kool bladeren
  • 4 el sojasaus licht
  • 1 el zoete chilisaus
  • 1 el sesamolie

Instructies

  • Rijst in pan met kokend water 2 minuten koken en in zeef laten uitlekken.
  • Bleekselderij met dunschiller schillen en in piepkleine blokjes snijden.
  • In kom gehakt mengen met bleekselderij, gember, maizena, sherry en 1 tl zout en goed doorkneden.
  • Van gehakt 12 balletjes van 2-3 cm doorsnee vormen.
  • Rijst in diep bord uitspreiden en gehaktballetjes door rijst wentelen, zodat ze rondom bedekt zijn met rijstkorrels. Goed aandrukken.
  • Koolbladeren in stoommandjes leggen en in elk mandje 6 gehaktballetjes leggen.
  • Mandjes op elkaar stapelen.
  • Stoomrekje in wok zetten en wok vullen met water tot 2 cm onder rooster.
  • Water aan de kook brengen.
  • Mandjes op rekje zetten en afdekken met bolle deksel van wok.
  • Parelballetjes in 15-18 minuten gaarstomen.
  • In schaaltje sojasaus, chilisaus en sesamolie door elkaar roeren.
  • Parelballetjes in stoommandje serveren.
  • Dipsausje erbij zetten.

Nutrition

Calories: 70kcal | koolhydraten: 9g | Protein: 4g | Vet: 4g

Kroepoek met garnalen van Allerhande

Kroepoek met garnalen van Allerhande

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Hapjes, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: China
Servings: 20 Stuks
Calories: 25kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 125 g roze garnalen
  • 1 ei losgeklopt
  • 1 tl maizena
  • 1 el droge sherry
  • ½ el sojasaus licht
  • 2 el roerbakolie
  • 2 bosuitjes in dunne ringetjes
  • 1 cm verse gemberwortel geraspt
  • 20 stukjes kroepoek
  • 1 zakje verse bieslook a 20 g, in stukjes van 1 cm

Instructies

  • Garnalen fijnhakken en in kom mengen met 2 eetlepels eiwit (rest wordt niet gebruikt), maizena, sherry, sojasaus en zout en peper naar smaak.
  • In wok olie verhitten en bosuitjes en gember 2 minuten roerbakken.
  • Garnalenmengsel erdoor scheppen en al omscheppend 2 minuten bakken, vocht laten verdampen.
  • Op elk stuk kroepoek een lepel van het garnalenmengsel scheppen.
  • Op schaal leggen en bieslook erover strooien.

Nutrition

Calories: 25kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 1g | Vet: 1g

Gebakken rijst met gehakt en groenten

Gebakken rijst met gehakt en groenten

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd40 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Rijst
Land van herkomst: China
Servings: 4 personen
Calories: 500kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g rijst
  • 3 eetlepels arachideolie
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 cm verse gemberwortel geschild en fijngehakt
  • 200 g rulgehakt
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 winterpeen in dunne reepjes
  • 250 g kastanjechampignons in plakjes
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 bosuitjes in ringetjes

Instructies

Voorbereiden

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing op verpakking en laten afkoelen.

Bereiden

  • In wok olie verhitten en knoflook en gember 30 sec. bakken.
  • Gehakt toevoegen en in 2 min. rul bakken.
  • Sojasaus, wortel en champignons door gehakt scheppen en alles nog 3 min. roerbakken.
  • Rijst in gedeelten erdoor scheppen en geheel al omscheppend in 3-4 min. doorwarmen.
  • Sesamolie erdoor scheppen.
  • Op smaak brengen met sojasaus, zout en peper.
  • Bosuitjes erover strooien.

Nutrition

Calories: 500kcal | koolhydraten: 64g | Protein: 18g | Vet: 19g