Quorn Fijngehakt met Hoisinsaus en mie
Bereidingstijd12 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 2 pakjes Quorn Stukjes 300g
- 1 el plantaardige olie
- 1 el groene curry pasta
- 4 bosuitjes gesneden
- 1 stengel citroengras in drieën gesneden
- 2 teentjes knoflook geperst
- 2 el kokoscrême
- 400 ml water
- 1 blokjes groente bouillon
- 2 limoen blaadjes optineel
- vers gemalen zout
- vers gemalen peper
- Basmati rijst of noodles
Verhit de olie in een wok en bak de Quorn Stukjes 2 à 3 minutes totdat ze goud bruin zijn.
Voeg de bosuitjes, citroengras, knoflook en groene curry pasta toe en laat het geheel 2 à 3 minuten zachtjes koken.
Voeg dan de kokoscrême, de bouillon en limoenblaadjes toe.
Breng op smaak met zout en peper en breng het geheel aan de kook.
Laat daarna nog 5 minuten sudderen.
Verwijder de limoenblaadjes.
Serveer direct met Basmati rijst of noodles.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 14
Tofu met paddestoelen
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 375 g tofu naturel
- 100 ml roerbakolie
- 2 cm verse gemberwortel geraspt
- 2 bosuitjes in schuine ringetjes
- 1 winterwortel in dunne schuine plakjes
- 100 g peultjes gehalveerd
- 100 g shii-takes in plakjes
- 100 ml kruidenbouillon van poeder
- 2 el droge sherry
- 2 el sojasaus licht
- 2 tl maizena
Tofu in plakjes snijden en op keukenpapier laten uitlekken.
In wok olie verhitten en plakjes tofu (in gedeelten) in 5-7 minuten knapperig bruinbakken, halverwege keren.
Plakjes tofu op bord leggen.
Wok verwarmen en gember en bosuitjes roerbakken tot ze gaan geuren.
Wortel, peultjes en shii-takes toevoegen en 2 minuten roerbakken.
Tofu erdoor scheppen en bouillon, sherry en sojasaus erbij schenken.
Gerecht nog 2-3 minuten zachtjes laten pruttelen.
Maizena losroeren met 1 el water en al roerend aan tofu toevoegen.
Blijven roeren tot vocht licht gebonden is.
Op smaak brengen met peper.
Lekker met rijst of Chinese eiermie.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 14
Roergebakken tofu met paprika en broccoli
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 300 g broccoliroosjes
- 1 rode peper
- 3 el olie
- 325 g tofu naturel in blokjes
- 1 teen knoflook gesnipperd
- 2 rode paprika's in reepjes
- 1 el droge sherry
- 2 el lichte sojasaus
- 150 ml groentebouillon van tablet
- 1 el sesamolie
- ½ el maizena
- ¼ zakje verse bieslook a 20 g, fijngesneden
In pan met ruim kokend water broccoliroosjes 2-3 min. koken.
In vergiet onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken.
Peper halveren en zaadjes eruit schrapen.
In wok olie verhitten tot hij walmt.
Tofu met peper mooi bruinbakken.
Tofu uit wok op keukenpapier scheppen en laten uitlekken.
Peper weggooien.
Olie in hittebestendige kom schenken (wordt niet meer gebruikt).
In wok knoflook, paprika en broccoli 3-4 min. roerbakken.
Sherry, sojasaus, bouillon en sesamolie erdoor roeren en aan de kook brengen.
Maizena losroeren met 1 el water en al roerend aan gerecht toevoegen.
Nog even verwarmen tot saus gaat binden.
Tofu erdoor scheppen en verwarmen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Garneren met bieslook.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 14
Roergebakken paksoi van Allerhande
snel te maken
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 65kcal
Author: Cor Kevenaar
- 750 g paksoi
- 1 el olie
- 2 teentjes knoflook uitgeperst
- 2 cm verse gemberwortel fijngehakt
- 100 ml groentebouillon van tablet
- 1 tl maizena
- ½ el sesamolie
Paksoi wassen.
Bladeren in repen snijden en stelen in plakjes van 2 cm.
Groen en stelen apart houden.
In wok olie verhitten.
Knoflook, gember en paksoistelen 5 minuten roerbakken.
Paksoigroen toevoegen en 3 minuten roerbakken.
Bouillon toevoegen en aan de kook brengen.
Maizena losroeren met 1 el water en door paksoi scheppen.
Blijven roeren tot vocht licht gebonden is.
Sesamolie erover druppelen.
Calories: 65kcal | koolhydraten: 4g | Protein: 2g | Vet: 4g
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 14
Roergebakken mihoen met tofu en prei
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 250 g mihoen
- 3 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 2 bakken roerbaktofu pittig gekruid a 180 g
- 4 cm verse gemberwortel fijngehakt
- 150 g shii-takes in dunne plakjes
- 1 prei in dunne ringen
- 125 g tauge
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 1 eetlepel droge sherry
- ½ zakje verse koriander a 15 g, fijngehakt
- 1 eetlepel sesamolie
Mihoen in stukken breken en in kom doen.
Overgieten met kokend water en 15 seconden laten wellen.
In vergiet afspoelen onder koud stromend water en laten uitlekken.
In wok olie verhitten en tofu ca. 5 minuten roerbakken.
Knoflook, gember en shii-takes toevoegen en 2 minuten meebakken.
Mihoen, prei, tauge, sojasaus en sherry erdoor scheppen en alles al omscheppend nog 5 minuten bakken.
Koriander erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper.
Overdoen in een schaal en besprenkelen met sesamolie.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 14
Roergebakken garnalen met mango
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 Stuks
Calories: 295kcal
Author: Cor Kevenaar
- 500 g tijgergarnalen rauw gepeld (diepvries), ontdooid
- 1 eiwit
- 2 eetlepels sesamolie
- vierseizoenenpeper versgemalen
- 1 mango
- 100 ml arachideolie
- 3 cm verse gemberwortel geraspt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 eetlepels droge sherry
- ½ zakje verse bieslook a 20 g, in stukjes van 1 cm
- 2 eetlepels verse koriander blaadjes
Garnalen droogdeppen met keukenpapier.
In kom eiwit loskloppen met 1 eetlepel sesamolie, 1 theelepel zout en peper naar smaak.
Garnalen erdoor scheppen en 10 minuten laten staan.
Met dunschiller mango schillen.
Vruchtvlees in plakken van pit snijden en plakken in stukken van 3-4 cm snijden.
In wok arachideolie verhitten.
Garnalen erdoor scheppen en al omscheppend in 2 minuten gaar laten worden.
Met schuimspaan garnalen op bord scheppen.
Olie in hittebestendige kom schenken en laten afkoelen (wordt niet meer gebruikt).
In wok 1 eetlepel sesamolie verhitten en gember en knoflook roerbakken tot ze gaan geuren.
Garnalen met sheery en mango erdoor scheppen en alles 1-2 minuten roerbakken.
Op smaak brengen met zout en peper.
Bieslook en koriander erover strooien. Lekker met rijst of mihoen.
Calories: 295kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 22g | Vet: 17g
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 14
Roerei met grote garnalen
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Kevenaar
- ½ zak tijgergarnalen rauw en gepeld (zak 500 g, diepvries), ontdooid
- 4 el zonnebloemolie
- 125 g sugar snaps schoongemaakt
- 125 g tauge
- 6 eieren
- ½ el sesamolie flesje 250 ml
- 3 bosuitjes zakje 3 stuks, in kleine stukjes
Dep de garnalen droog met keukenpapier.
Verhit in een wok de helft van de olie.
Roerbak de sugar snaps 4-5 min. op hoog vuur.
Bak de taugé ca. 2 min. mee.
Schep de sugar snaps en de tauge op een bord.
Roerbak de garnalen in de wok totdat ze roze worden.
Schep ze in een vergiet en laat ze uitlekken.
Schenk de olie in een hittebestendige kom (de olie wordt niet meer gebruikt).
Veeg de wok met keukenpapier schoon.
Klop in een kom de eieren met sesamolie los, voeg peper en zout naar smaak toe.
Verhit in de wok de rest van de olie.
Schenk het eimengsel erin en schep de bosui erdoorheen.
Laat de eieren op matig vuur al roerend net stollen.
Schep de garnalen, sugar snaps en taugé erdoor en verwarm het roerei nog heel even.
Serveer direct.
Lekker met witte rijst en zoete chilisaus.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 24g | Vet: 16g
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 14
Parelballetjes
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 12 personen
Calories: 70kcal
Author: Cor Kevenaar
- 200 g half-om-halfgehakt
- 1 cm verse gemberwortel geraspt
- ½ el maizena
- 1 el droge sherry
- 4 Chinese kool bladeren
- 4 el sojasaus licht
- 1 el zoete chilisaus
- 1 el sesamolie
Rijst in pan met kokend water 2 minuten koken en in zeef laten uitlekken.
Bleekselderij met dunschiller schillen en in piepkleine blokjes snijden.
In kom gehakt mengen met bleekselderij, gember, maizena, sherry en 1 tl zout en goed doorkneden.
Van gehakt 12 balletjes van 2-3 cm doorsnee vormen.
Rijst in diep bord uitspreiden en gehaktballetjes door rijst wentelen, zodat ze rondom bedekt zijn met rijstkorrels. Goed aandrukken.
Koolbladeren in stoommandjes leggen en in elk mandje 6 gehaktballetjes leggen.
Mandjes op elkaar stapelen.
Stoomrekje in wok zetten en wok vullen met water tot 2 cm onder rooster.
Water aan de kook brengen.
Mandjes op rekje zetten en afdekken met bolle deksel van wok.
Parelballetjes in 15-18 minuten gaarstomen.
In schaaltje sojasaus, chilisaus en sesamolie door elkaar roeren.
Parelballetjes in stoommandje serveren.
Dipsausje erbij zetten.
Calories: 70kcal | koolhydraten: 9g | Protein: 4g | Vet: 4g
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 14
Kroepoek met garnalen van Allerhande
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 20 Stuks
Calories: 25kcal
Author: Cor Kevenaar
- 125 g roze garnalen
- 1 ei losgeklopt
- 1 tl maizena
- 1 el droge sherry
- ½ el sojasaus licht
- 2 el roerbakolie
- 2 bosuitjes in dunne ringetjes
- 1 cm verse gemberwortel geraspt
- 20 stukjes kroepoek
- 1 zakje verse bieslook a 20 g, in stukjes van 1 cm
Garnalen fijnhakken en in kom mengen met 2 eetlepels eiwit (rest wordt niet gebruikt), maizena, sherry, sojasaus en zout en peper naar smaak.
In wok olie verhitten en bosuitjes en gember 2 minuten roerbakken.
Garnalenmengsel erdoor scheppen en al omscheppend 2 minuten bakken, vocht laten verdampen.
Op elk stuk kroepoek een lepel van het garnalenmengsel scheppen.
Op schaal leggen en bieslook erover strooien.
Calories: 25kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 1g | Vet: 1g
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 14
Gebakken rijst met gehakt en groenten
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 500kcal
Author: Cor Kevenaar
- 300 g rijst
- 3 eetlepels arachideolie
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 cm verse gemberwortel geschild en fijngehakt
- 200 g rulgehakt
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 1 winterpeen in dunne reepjes
- 250 g kastanjechampignons in plakjes
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 bosuitjes in ringetjes
Bereiden
In wok olie verhitten en knoflook en gember 30 sec. bakken.
Gehakt toevoegen en in 2 min. rul bakken.
Sojasaus, wortel en champignons door gehakt scheppen en alles nog 3 min. roerbakken.
Rijst in gedeelten erdoor scheppen en geheel al omscheppend in 3-4 min. doorwarmen.
Sesamolie erdoor scheppen.
Op smaak brengen met sojasaus, zout en peper.
Bosuitjes erover strooien.
Calories: 500kcal | koolhydraten: 64g | Protein: 18g | Vet: 19g
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 14