Ossehaas in Bladerdeeg met Honing-Tijmsaus

Ossehaas in Bladerdeeg met Honing-Tijmsaus

Een malse ossehaas in knapperig bladerdeeg, gevuld met een kruidige kalfsgehaktvulling. Een indrukwekkend gerecht voor speciale gelegenheden.
Bereidingstijd1 uur 10 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Winter
Dieët: Flexitarisch
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4
Calories: 598kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Voor de ossehaas:

  • 600 gr ossehaas middenstuk
  • 2 eetlepels olie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1,25 dl droge rode wijn

Voor de vulling:

  • 200 gr mager kalfsgehakt
  • ½ theelepel mosterd
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel groene peper
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 theelepel tijm
  • 30 gr geraspte ui
  • 1 eetlepel paneermeel

Voor het deeg:

  • 450 gr bladerdeeg 10 plakjes
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepels slagroom

Instructies

  • Wrijf de ossehaas in met olie en laat 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
  • Verhit een pan en braad de ossehaas rondom aan in 10 minuten.
  • Keer regelmatig zonder in te prikken.
  • Leg het vlees op aluminiumfolie en bestrooi met zout en peper.
  • Schenk de wijn in de pan met braadvocht en laat tot 2 eetlepels inkoken.
  • Bestrijk het vlees met de ingekookte wijn en laat het goed afkoelen in de koelkast.
  • Meng alle ingrediënten voor de vulling en zet opzij.
  • Rol het bladerdeeg uit tot een rechte lap van 3 mm dik.
  • Verdeel een kwart van de vulling over het midden van het deeg, leg de ossehaas erop, en verdeel de rest van de vulling over de bovenkant.
  • Rol het deeg om de ossehaas en leg met de naad naar onderen in een braadslede.
  • Snijd reepjes van de deegrestjes en decoreer de bovenkant.
  • Klop de eidooier los met room en bestrijk het deeg hiermee.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak de ossehaas in het midden van de oven 40-50 minuten goudbruin.
  • Laat 10 minuten rusten voor het aansnijden.

Notities

Serveer met een heerlijke honing rijm saus
Wijnadvies:
Een elegante Saint-Émilion begeleidt dit gerecht perfect door zijn complexiteit en balans.

Nutrition

Calories: 598kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 42g | Vet: 30g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g

Belgisch Klapstuk met Bier en Ontbijtspek

Belgisch Klapstuk met Bier en Ontbijtspek

Een smaakvolle Belgische klassieker met klapstuk, bier en groenten, perfect voor een gezellig diner.
Bereidingstijd2 uur
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: België
Jaargetijde:: Herfst
Servings: 4
Calories: 560kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 750 g klapstuk
  • 1 flesje licht bier
  • 75 g ontbijtspek
  • 2 wortels
  • 2 uien
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel suiker
  • 0,5 theelepel tijm
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Bestrooi de klapstuk met peper en zout en snijd het vlees in grote dobbelstenen.
  • Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes.
  • Pel de uien en snipper ze fijn.
  • Bekleed een ovenschaal met de helft van de plakjes ontbijtspek.
  • Leg de stukken klapstuk op het spek en voeg het laurierblad en de tijm toe.
  • Verdeel de plakjes wortel, gesnipperde ui en gehakte peterselie over het vlees.
  • Schenk het bier in de schaal tot het vlees net onder staat.
  • Strooi de suiker over het geheel en bedek met de rest van het ontbijtspek.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie of een deksel.
  • Plaats de schaal in een voorverwarmde oven van 175°C en laat het gerecht 1,5 uur garen.
  • Serveer met aardappelpuree en rode bietjes.

Notities

Wijnadvies:
Een licht rode wijn zoals Pinot Noir of een kruidige Belgische tripel past uitstekend bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 560kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 45g | Vet: 33g | Zout: 1.9g | Sugar: 3g

Tongrolletjes met Hollandaisesaus en Limoengarnituur

Tongrolletjes met Hollandaisesaus en Limoengarnituur

Verfijnde tongrolletjes gevuld met zalmmousse, geserveerd met een rijke Hollandaisesaus en een frisse garnering van limoen en bieslook.
Bereidingstijd50 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Servings: 4
Calories: 290kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de zalmmousse:

  • 100 g zalmfilet
  • 1 ei
  • 1,5 dl slagroom
  • Zout en peper naar smaak

Voor de tongrolletjes:

Voor de Hollandaisesaus:

  • 200 g boter
  • 3 eidooiers
  • 1 eetlepel citroensap
  • Cayennepeper naar smaak

Instructies

Voorbereiden:

  • Zet een diepvries mengkom koud.
  • Pureer de zalmfilet en klop het ei erdoor.
  • Voeg de slagroom, zout en peper toe en meng goed.
  • Zet de zalmmousse in de koelkast om op te stijven.

Tongrolletjes maken:

  • Sla de tongfilets voorzichtig tussen plasticfolie platter.
  • Smeer een dunne laag zalmmousse over de filets en rol ze vanaf de dunne kant losjes op.
  • Zet de rolletjes vast met een cocktailprikker en bewaar afgedekt in de koelkast.

Koken:

  • Breng de visbouillon, witte wijn en sjalot aan de kook.
  • Zet het vuur laag en plaats de tongrolletjes rechtop in de bouillon.
  • Dek af met aluminiumfolie en laat 20 minuten zachtjes gaar worden.

Hollandaisesaus maken:

  • Smelt de boter in de oven op 100°C.
  • Schep het melkachtige gedeelte uit de gesmolten boter.
  • Houd de gesmolten boter au bain-marie vloeibaar.
  • Klop de eidooiers au bain-marie tot een dikke massa.
  • Voeg water, citroensap en cayennepeper toe en blijf kloppen totdat het mengsel bleker en romiger wordt.
  • Voeg al kloppend in een dun straaltje de gesmolten boter toe.
  • De saus is klaar als hij op de achterkant van een lepel blijft hangen.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Afwerken:

  • Snijd de tongrolletjes doormidden en verdeel ze over de borden.
  • Schep de lauwwarme Hollandaisesaus eromheen.
  • Serveer met broccoli- en wortelpuree, en garneer met verse bieslook en schijfjes limoen.

Notities

Wijnadvies
Serveer bij deze verfijnde visrolletjes een frisse Sauvignon Blanc of een elegante Chardonnay, die de romige Hollandaisesaus perfect aanvult.

Nutrition

Calories: 290kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 22g | Vet: 20g | Zout: 800g | Sugar: 2g

Ossehaas in Deeg

Ossehaas in Deeg

Een verfijnd hoofdgerecht van ossehaas in krokant bladerdeeg, gevuld met een smakelijke kalfsgehaktvulling, ideaal voor de feestdagen.
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
rusttijd voor het vlees30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor het vlees:

  • 600 g ossehaas middenstuk
  • 2 eetlepels olie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1,25 dl droge rode wijn

Voor de vulling:

  • 200 g mager kalfsgehakt
  • ½ theelepel mosterd
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel groene peper
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 theelepel tijm
  • 30 g geraspte ui
  • 1 eetlepel paneermeel

Voor het deeg:

  • 450 g bladerdeeg 10 plakjes
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepels slagroom

Instructies

  • Wrijf de ossehaas in met olie en laat deze 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
  • Verhit een pan en braad het vlees in 10 minuten rondom aan, regelmatig omkeren (niet inprikken).
  • Bestrooi het vlees met 1 theelepel zout en 1/4 theelepel peper.
  • Giet de wijn bij het braadvocht en laat het inkoken tot 2 eetlepels.
  • Bestrijk de ossehaas hiermee.
  • Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat het goed koud worden in de koelkast.
  • Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom.
  • Rol het ontdooide bladerdeeg uit tot een rechte lap van 3 mm dik.
  • Strijk 1/4 deel van de vulling in het midden van het deeg.
  • Leg de ossehaas erop en verdeel de rest van de vulling erover.
  • Rol het deeg om het vlees en leg het met de naad naar beneden in een braadslede.
  • Snijd reepjes uit het resterende deeg en leg ze over de bovenkant van het vlees.
  • Klop de eidooier los met de slagroom en bestrijk het deeg hiermee.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak het vlees in het midden van de oven gedurende 40-50 minuten, of tot het goudbruin is.
  • Laat het voor het aansnijden 10 minuten rusten.
  • Serveer de ossehaas in deeg met honing-tijmsaus.

Notities

Wijnadvies
Serveer dit gerecht met een stevige rode wijn, zoals Château Neuf du Pape of een Bordeaux, die goed past bij de rijke smaken van het vlees en de kruiden.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 35g | Vet: 25g | Zout: 600g | Sugar: 2g

Gegrilde Bananen met Likeur en Gekarameliseerde Amandelen

Gegrilde Bananen met Likeur en Gekarameliseerde Amandelen

Geniet van een decadente gegrilde banaan met een mix van sinaasappelsap, likeuren, en knapperige gekarameliseerde amandelen. Een heerlijk nagerecht voor speciale gelegenheden!
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Zomer
Dieët: Diabetisch
Servings: 6
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 6 rijpe bananen
  • 6 stukken aluminiumfolie 30x40 cm
  • 3 dl verse sinaasappelsap
  • 200 g suiker voor sinaasappelmix
  • 1 dl Cointreau
  • 1 dl Grand Marnier
  • 1 dl Bacardi rum
  • 1 dl Passoã
  • 200 g geschaafde amandelen
  • 150 g suiker voor amandelen
  • ½ dl stijfgeklopte room met suiker

Instructies

  • Breng het sinaasappelsap met 200 g suiker aan de kook en laat dit tot de helft inkoken.
  • Haal van het vuur en meng met de Cointreau, Grand Marnier, Bacardi rum, en Passoã.
  • Laat het mengsel afkoelen.
  • Pel de bananen en leg ze elk op een stuk aluminiumfolie.
  • Vouw het folie om de banaan tot een klein bootje, laat de bovenkant open en giet een beetje sinaasappelmix bij elke banaan.
  • Vouw het folie goed dicht.
  • Grill de pakketjes 8-10 minuten in een grillpan op een middelhoge temperatuur, zodat de drank niet ontsnapt.
  • Klop intussen de slagroom stijf en bruneer de amandelen door ze met 150 g suiker in een pan te roosteren tot ze goudbruin zijn.
  • Laat afkoelen en maak ze daarna fijn.
  • Haal de bananen van het vuur, vouw het folie deels open, spuit een toef slagroom op elke banaan en bestrooi met de gekarameliseerde amandelen.
  • Serveer direct.

Notities

Wijnadvies
Een zoete dessertwijn zoals een Muscat past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 56g | Protein: 4g | Vet: 14g | Zout: 0.1g | Sugar: 40g

Hazenrugfilet Spiezen met Pruimen en Pepersaus

Hazenrugfilet Spiezen met Pruimen en Pepersaus

Een feestelijke combinatie van hazenrugfilet en pruimen, geserveerd met een romige pepersaus. Deze elegante spiezen zijn een verfijnde keuze voor een kerstmenu.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Wild
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 8 gewelde pruneaux zonder pit
  • ½ dl cognac
  • 4 hazenrugfilets
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 2 eetlepels olie
  • 30 g boter
  • 1 ½ dl wildfond
  • liter slagroom 125 ml
  • 1 eetlepel groene peperkorrels vers of uit een potje
  • ½ eetlepel roze peperbessen uit een potje

Instructies

  • Wel de pruneaux 5 minuten in de cognac en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Bewaar de cognac.
  • Wrijf de hazenrugfilets in met zout en peper.
  • Steek één kant van een hazenrugfilet aan een satéprikker, voeg een pruneau toe, vouw de filet om de pruneau en steek het andere uiteinde van het vlees aan het stokje.
  • Voeg nog een pruneau toe.
  • Herhaal dit proces voor de overige filets.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de spiezen op hoog vuur aan alle kanten bruin, ongeveer 1 minuut.
  • Schenk de olie uit de pan, voeg de boter toe en bak de spiezen nog 4 minuten tot ze van binnen rosé zijn.
  • Houd ze warm in aluminiumfolie.
  • Roer de wildfond, bewaarde cognac en de peperkorrels door het bakvet en laat 3 minuten op hoog vuur inkoken.
  • Voeg de slagroom toe en laat de saus nog 1 minuut inkoken.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de hazenrugfilet-spiezen op warme borden en schenk de pepersaus eroverheen.

Notities

Wijnadvies:

Serveer met een volle rode wijn zoals een Pinot Noir of een Shiraz, die mooi aansluit bij de rijke smaken van het wild en de pruimen.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 40g | Vet: 30g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g

Gevulde Wildzwijnrollade met Pruimen-Sjalotsaus

Gevulde Wildzwijnrollade met Pruimen-Sjalotsaus

Deze gevulde wildzwijnrollade met een rijke pruimen-sjalotsaus is een elegant en feestelijk hoofdgerecht. De combinatie van wildvlees, pistachenoten, kaas en een romige saus zorgt voor een bijzondere smaakbeleving.
Bereidingstijd2 uur
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Wild
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4
Calories: 650kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 600 g wildzwijnrolladevlees
  • 200 g rundergehakt
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 1 eetlepel Zaanse mosterd
  • Gehakte peterselie naar smaak
  • 75 g pistachenoten gehakt
  • 50 g gatenkaas geraspt
  • 40 g boter
  • 200 g sjalotjes in kwarten gesneden
  • 12 pruimen in appelsap geweekt
  • 400 ml wildfond
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 ½ dl 'room-culinair'

Instructies

  • Bestrijk het wildzwijnrolladevlees met een mengsel van rundergehakt, zout, peper, Zaanse mosterd, gehakte peterselie, gehakte pistachenoten en geraspte gatenkaas.
  • Rol het vlees strak op en bind het vast met rolladetouw of een netje van de slager.
  • Braad de rollade rondom bruin in verhitte boter.
  • Voeg de sjalotjes en pruimen toe en bak ze kort mee.
  • Blus af met wildfond en voeg het takje tijm en laurierblad toe.
  • Smoor het geheel gedurende 1 ½ uur.
  • Houd de rollade warm in aluminiumfolie.
  • Zeef de jus en laat het tot de helft inkoken.
  • Roer de room-culinair door de saus en laat de saus licht binden.
  • Serveer de gevulde wildzwijnrollade met de pruimen-sjalotsaus, samen met aardappel-knolselderijpuree.

Notities

Wijnadvies:

Serveer met een volle rode wijn zoals een Syrah of een Cabernet Sauvignon, die goed past bij de rijke smaken van het wild en de pruimen-sjalotsaus.

Nutrition

Calories: 650kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 40g | Vet: 45g | Zout: 2.2g | Sugar: 10g

Met Abrikozen Gevulde Parelhoen met Sinaasappelsaus

Met Abrikozen Gevulde Parelhoen met Sinaasappelsaus

Een feestelijke parelhoen gevuld met abrikozen en knapperig spek, geserveerd met een frisse sinaasappelsaus. Een perfect hoofdgerecht voor een luxe kerstmaaltijd.
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Fruit, Gevogelte, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4
Calories: 700kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote parelhoen
  • 50 g rookspekblokjes
  • 2 sjalotjes fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 100 g abrikozen kleingesneden
  • 2 sneetjes geroosterd oud witbrood verkruimeld
  • 1 bosje peterselie gehakt
  • 75 g gemalen amandelen
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 3 dl gevogeltefond
  • ½ dl droge witte wijn
  • 100 g boter

Instructies

  • Maak de parelhoen schoon, verwijder eventuele veertjes, dep hem droog en wrijf in met zout en peper.
  • Bak de spekjes zachtjes knapperig in een pan, voeg de gehakte sjalotjes en geperste knoflook toe en bak kort mee.
  • Roer de kleingesneden abrikozen, verkruimeld witbrood, gehakte peterselie, gemalen amandelen, zout en peper door het spekmengsel.
  • Vul de parelhoen met dit mengsel en druk de vulling goed aan.
  • Sluit de openingen met cocktailprikkers.
  • Beleg de parelhoen met 40 g boter in plakjes en braad hem in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 1 uur.
  • Bedruip de parelhoen af en toe met het vet.
  • Houd de parelhoen warm in aluminiumfolie.
  • Roer de aanbaksels in de braadslee los met sinaasappelsap en zeef dit in een pan.
  • Voeg de gevogeltefond en witte wijn toe en breng aan de kook.
  • Laat de saus tot ongeveer 3 dl inkoken.
  • Klop van het vuur af de rest van de boter in klontjes door de saus.
  • Knip de parelhoen met een wildschaar in stukken en serveer met de vulling en wat saus.

Notities

Wijnadvies:

Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een mousserende wijn zoals een Champagne Brut, die goed past bij de sinaasappelsaus en de rijke smaak van de parelhoen.

Nutrition

Calories: 700kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 45g | Vet: 45g | Zout: 2.5g | Sugar: 12g

Wildpaté met Truffels en Ganzenlever

Wildpaté met Truffels en Ganzenlever

Een luxe wildpaté gevuld met truffels, ganzenlever en een vleugje cognac. Dit verfijnde gerecht is perfect als voorgerecht voor de feestdagen en zal je gasten zeker imponeren.
(inclusief rusttijd deeg)1 uur 45 minuten
Recept categorieën: Voorgerechten, Wild
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 10
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • Voor de vulling:
  • 1 kg wildvlees zonder bot haas, ree, hert of fazant
  • 350 g vers vetspek
  • 6 sjalotjes gepeld en fijngesnipperd
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Tijm naar smaak
  • Marjolein naar smaak
  • Nootmuskaat naar smaak
  • Kruidnagelpoeder naar smaak
  • liter cognac
  • liter droge sherry
  • 2 eierdooiers
  • 1 klein blikje truffels fijngehakt
  • 100 g ganzenlever uit blik
  • Voor het deeg:
  • 350 g bloem
  • 150 g boter
  • 2 eierdooiers
  • Zout naar smaak
  • Om te bestrijken:
  • 1 eierdooier
  • 2 eetlepels room

Instructies

  • Snijd het wildvlees en het spek in reepjes.
  • Voeg de sjalotjes, kruiden, cognac en sherry toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Haal enkele stukjes vlees eruit om te gebruiken als vulling voor de paté en maal de rest van het vlees met het spek door de vleesmolen.
  • Roer de truffels en de eierdooiers door het gemalen vleesmengsel.
  • Maak een deeg van bloem, in stukjes gesneden boter, eierdooiers, 5 eetlepels ijskoud water en wat zout.
  • Kneed het deeg snel tot een stevige bal en zet het 1 uur koel weg.
  • Rol 2/3 van het deeg uit tot een lap van 42 x 26 cm (1/2 cm dik) en bekleed hiermee een patévorm die is bekleed met aluminiumfolie en ingesmeerd met boter.
  • Rol de rest van het deeg uit tot een lap van 26 x 12 cm (1/2 cm dik).
  • Leg de helft van de patévulling in de vorm, gevolgd door de achtergehouden stukjes vlees en de ganzenlever.
  • Schep daarop de rest van de vulling.
  • Zet de deegwand goed rechtop, bestrijk de bovenkant met water en leg de andere deeglap erop als een deksel.
  • Steek 2 gaatjes uit het deksel en maak "schoorsteentjes" van aluminiumfolie om de damp te laten ontsnappen.
  • Roer de room door de eierdooier en bestrijk het deeg ermee.
  • Bak de paté eerst 10 minuten in een voorverwarmde oven op 275°C.
  • Dek de paté af met aluminiumfolie en bak nog eens 35 minuten op 200°C tot de paté gaar is.

Notities

Wijnadvies:

Serveer met een volle rode wijn zoals een Bordeaux of een Côtes du Rhône, die goed past bij de rijke smaken van het wild en de truffels.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 35g | Vet: 25g | Zout: 2.5g | Sugar: 1g

Pâté van Zalm en Tarbot met Bieslook

Pâté van Zalm en Tarbot met Bieslook

Een elegante pâté van zalm en tarbot, perfect voor een feestelijk voorgerecht. De romige farce van zalm en slagroom in combinatie met de delicate tarbot en bieslook zorgt voor een verfijnde smaak.
+ afkoelen2 uur
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 10
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g verse zalmfilet
  • 3 eieren
  • 2 eidooiers
  • 3 dl slagroom
  • 250 g dun gesneden gerookte zalm
  • 200 g tarbotfilet of grietfilet
  • 2 eetlepels bieslook
  • Zout naar smaak
  • Witte peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 70°C.
  • Pureer de zalmfilet in een keukenmachine.
  • Voeg, terwijl de machine draait, de eieren en eidooiers toe.
  • Klop de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het zalm-eimengsel.
  • Breng het mengsel op smaak met 1 theelepel zout en 1 theelepel witte peper.
  • Dit is de farce.
  • Bekleed de pâtévorm met dun gesneden plakken gerookte zalm, zorg ervoor dat de zalm aan de zijkanten overhangt.
  • Giet de helft van de farce in de vorm.
  • Snijd de tarbotfilet in dunne reepjes en leg deze op de farce.
  • Strooi bieslook over de tarbot.
  • Giet de rest van de farce eroverheen.
  • Dek af met de overhangende zalm.
  • Bedek de vorm met aluminiumfolie en het deksel.
  • Zet de vorm in een braadslede met kokend water en laat deze au bain-marie in de oven in ongeveer 2 uur gaar worden.
  • Laat de pâté afkoelen voor het serveren.

Notities

Wijnadvies:

Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay, die de delicate smaken van de vis mooi aanvult.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 30g | Vet: 24g | Zout: 2g | Sugar: 1g