Gevulde Pastarolletjes met Prei en Belegen Kaas

Gevulde Pastarolletjes met Prei en Belegen Kaas

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd34 minuten
Recept categorieën: Pasta, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 2 dunne preien
  • 8 plakjes belegen kaas
  • 8 cannelloni pastarolletjes
  • 500 ml kippenbouillon van tablet
  • 75 g rucolasla
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • ½ eetlepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de preien in stukken van 15 cm en snijd ze vervolgens in de lengte door, zodat je 4 stukken hebt.
  • Was het zand uit de prei en kook de prei 5 minuten in ruim kokend water met zout.
  • Laat goed uitlekken.
  • Leg de plakjes kaas naast elkaar en wikkel elk stuk prei in een plakje kaas.
  • Vul de cannelloni pastarolletjes met de prei en kaas.
  • Leg de gevulde rolletjes naast elkaar in een ingevette ovenschaal.
  • Schenk de kippenbouillon erbij en dek de schaal af met aluminiumfolie.
  • Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de pastarolletjes in 30-35 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Meng ondertussen de rucola in een kom met olijfolie en citroensap.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de pastarolletjes over de borden en serveer met de rucolasalade.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio vormt een mooie aanvulling op de romige textuur van de kaas en de subtiele smaak van de prei.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 18g | Vet: 21g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g

Zomerse Kabeljauw met Tomatensaus en Pesto Pasta

Zomerse Kabeljauw met Tomatensaus en Pesto Pasta

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vis
Land van herkomst: Italië
Servings: 4 personen
Calories: 650kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 sjalot fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 30 g verse peterselie fijngehakt
  • 15 g verse basilicum fijngehakt
  • 250 g cherrytomaten in kwarten gesneden
  • 4 kleine kabeljauwhaasjes of 2 grote ca. 500 g
  • 2 blikken gepelde tomaten op tomatensap à 400 g
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 g zwarte olijven
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 100 ml droge witte wijn
  • 250 g verse tagliatelle of fettuccine pasta
  • 100 g pittige kaas bijv. grana padano, geraspt
  • 1 bakje verse groene pesto 100 g

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en fruit de sjalot en de helft van de knoflook gedurende 2 minuten.
  • Pureer de gepelde tomaten met sap in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde saus.
  • Voeg de gepureerde tomaten met basilicum toe aan de hapjespan en laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit intussen in een koekenpan de resterende olie en fruit de rest van de knoflook gedurende 1 minuut.
  • Bestrooi de kabeljauwhaasjes met zout en peper, bak ze 2 minuten per kant in de koekenpan.
  • Voeg de cherrytomaten, olijven en kappertjes toe aan de koekenpan en bak ze 2 minuten mee.
  • Leg de gebakken vis in een ovenschaal en bestrooi met peterselie en oregano.
  • Schenk de witte wijn bij de tomaten in de pan en laat even inkoken.
  • Schep het tomaat-olijvenmengsel naast en over de vis in de ovenschaal.
  • Kook de pasta in ruim water met zout iets korter dan de gebruiksaanwijzing aangeeft, zodat de pasta nog net niet beetgaar is.
  • Giet af en meng door de saus.
  • Verdeel de pasta met saus over vier ovenschaaltjes bekleed met aluminiumfolie.
  • Bestrooi de pasta met geraspte kaas en verdeel de pesto erover.
  • Vouw de folie dicht en zet de schaaltjes in de oven.
  • Verwarm gedurende 7 minuten.
  • Verdeel de vis met groenten en jus over vier warme borden.
  • Serveer de pasta apart en garneer eventueel met zeekraal.

Notities

Wijnadvies:

Een droge Italiaanse witte wijn zoals Vermentino di Sardegna vormt een uitstekende combinatie met dit gerecht. De frisse en fruitige tonen van de wijn zullen goed samengaan met de tomatensaus en de basilicum, terwijl de complexiteit ervan de vis en de pittige kaas mooi aanvult.

Nutrition

Calories: 650kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 40g | Vet: 30g | Zout: 2g | Sugar: 5g

Gegrilde Lamsrack met Spinazie-Pijnboompittenkorst

Gegrilde Lamsrack met Spinazie-Pijnboompittenkorst

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd9 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Lamsvlees
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Suikervrij
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • ½ pak diepvriesspinazie blad à 450 g, ontdooid
  • 3 sneetjes oud witbrood zonder korst
  • 65 g geroosterde pijnboompitten
  • 30 g verse peterselie
  • 100 g grofgesneden Ardennerham
  • 50 g roomboter op kamertemperatuur
  • 2 eieren losgeklopt
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 8 lamsracks
  • 4 eetlepels pittige mosterd
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verkruimel het witbrood in een kom met behulp van een keukenmachine.
  • Maal in dezelfde keukenmachine de pijnboompitten, spinazie, peterselie, en Ardennerham fijn.
  • Meng het spinaziemengsel met de verkruimelde broodkruimels, losgeklopte eieren, geraspte citroenschil, zout en peper.
  • Verhit olijfolie in een grote koekenpan en bak de lamsracks in 2 minuten rondom bruin.
  • Bestrooi de lamsracks met zout en peper en leg ze in een braadslede.
  • Bestrijk de bovenkant van het vlees met mosterd en verdeel het spinaziemengsel erover, druk stevig aan.
  • Bewaar het vlees gekoeld tot gebruik.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C en laat de lamsracks op kamertemperatuur komen.
  • Bak de lamsracks in de voorverwarmde oven gedurende 8-10 minuten tot ze gaar zijn.
  • Laat het vlees nog 5 minuten rusten in aluminiumfolie alvorens het tussen de botjes door in plakken te snijden.

Notities

Serveer deze gegrilde lamsrack met spinazie-pijnboompittenkorst met verse aardappelpuree met knolselderij en oude kaas voor een heerlijke maaltijd.

Wijnadvies:

Een goede wijn om bij dit gerecht te serveren is een stevige rode wijn zoals een Malbec of een Cabernet Sauvignon. Hun volle smaken passen goed bij het kruidige lamsvlees en de rijke spinaziekorst.

Krokante scholfilet met stoomgroenten

Krokante scholfilet met stoomgroenten

AllerHande 2006
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g rijst
  • 4 scholfilets ontdooid
  • 5 eetlepels bloem
  • 1 ei losgeklopt
  • 2 beschuiten verkruimeld
  • 2 pakken stoomgroenten broccoli, wortel, doperwten
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 2 theelepels gedroogde dille
  • 1 citroen

Instructies

  • ook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Dep de scholfilets droog met keukenpapier en breng op smaak met zout en peper.
  • Haal de scholfilets achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en het verkruimelde beschuitkruim.
  • Stoom de groenten gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de gepaneerde visfilets in 3-5 minuten op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
  • Als de koekenpan niet groot genoeg is, bak dan de vis in twee keer.
  • Houd de gebakken vis warm onder aluminiumfolie.
  • Roer de gedroogde dille door de gekookte rijst.
  • Serveer de krokant gebakken visfilets met een schijfje citroen en de gestoomde groenten.

Notities

Leg de vis de avond ervoor in de koelkast om te ontdooien.

Gevulde Kipfilet Pakketjes met Cherrytomaten en Spitskool

Gevulde Kipfilet Pakketjes met Cherrytomaten en Spitskool

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 4 kleine kipfilets ca. 500 g
  • 3 eetlepels basilicumolijfolie
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 15 g verse basilicum
  • 250 g cherrytomaten gehalveerd
  • 1 spitskool in dunne reepjes
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Meng in een kom de kipfilets met zout, peper, basilicumolie en knoflook.
  • Laat de kip 15 minuten marineren.
  • Snijd de helft van de basilicum in fijne reepjes en meng deze met zout en peper door de gehalveerde cherrytomaten.
  • Scheur vier grote vellen aluminiumfolie af, vouw ze dubbel en vouw de randen 2-3 keer om, zodat er enveloppen ontstaan.
  • Verdeel de spitskool en de basilicumtomaten over de folievellen.
  • Leg de gemarineerde kipfilets op de groenten en vouw de pakketjes goed dicht.
  • Bewaar de pakketjes tot gebruik in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Leg de pakketjes op een bakplaat en schuif ze in het midden van de oven.
  • Laat de kip in ongeveer 20 minuten gaar worden.
  • Leg de pakketjes op vier borden en open ze door aan beide zijkanten tegelijk te trekken.
  • De pakketjes scheuren in het midden open en de inhoud glijdt gemakkelijk op het bord.
  • Bestrooi het gerecht met de rest van de grofgescheurde basilicumblaadjes.

Notities

Lekker met couscous of rijst.

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht. De fruitige tonen van de wijn vormen een mooie aanvulling op de gevulde kipfilet en de frisse cherrytomaten.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 30g | Vet: 14g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g

Gevulde Kerstkalkoen met Pancetta en Salie

Gevulde Kerstkalkoen met Pancetta en Salie

Bereidingstijd4 uur
Recept categorieën: Kalkoen
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 kalkoen ca. 2 ½ kg
  • 100 g pancetta Italiaans spek
  • 20 g verse salie
  • 4 saucijsjes
  • 2 sneetjes witbrood zonder korst
  • 1 appel geschild en in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels bloem
  • 200 ml gevogeltefond
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • erwarm de oven voor op 225°C.
  • Schuif je hand voorzichtig onder het vel van de kalkoen om ruimte te maken.
  • Bedek de buik en poten van de kalkoen met de helft van de pancetta en leg de salieblaadjes erop.
  • Trek het vel van de kalkoen terug en steek het eventueel vast met cocktailprikkers.
  • Hak de rest van de salie fijn en snijd de rest van de pancetta in kleine stukjes.
  • Verwijder het vel van de saucijsjes en meng het vlees met het brood, appel, knoflook, fijngehakte salie en pancettastukjes.
  • Vul de buikholte van de kalkoen met het mengsel en sluit deze met cocktailprikkers.
  • Bekleed een braadslede met aluminiumfolie en leg de kalkoen met de rug naar beneden erop.
  • Bestrijk de kalkoen royaal met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Vouw de aluminiumfolie over de kalkoen, zorg ervoor dat er ruimte blijft tussen de kalkoen en de folie.
  • Braad de kalkoen 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 175°C en braad de kalkoen nog 2-2 ½ uur, afhankelijk van de grootte.
  • Verwijder de aluminiumfolie en verhoog de temperatuur naar 200°C.
  • Laat de kalkoen nog 30 minuten knapperig bruin worden, regelmatig bestrijken met braadvet.
  • Laat de kalkoen minstens 15 minuten rusten onder aluminiumfolie voordat je hem aansnijdt.
  • Verwarm het braadvocht in een pan, voeg de bloem en fond toe en verwarm op zacht vuur tot een lichtgebonden jus ontstaat.

Notities

Wijnadvies:

Een rijke rode wijn zoals een Barolo of een Amarone past perfect bij de smaken van deze gevulde kerstkalkoen. De volle body en complexe smaken van de wijn zullen de hartige en kruidige tonen van het gerecht aanvullen.

Knapperige Gepofte Aardappels met Bacon Avocadosaus

Knapperige Gepofte Aardappels met Bacon Avocadosaus

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Barbecue, Bijgerecht, Varkensvlees
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Astrid Veltman

Ingrediënten

  • 8 vastkokende aardappels van gelijke grootte
  • 6 plakjes bacon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Grofgemalen zeezout
  • 1 rijpe avocado
  • 1 eetlepel medium dry sherry
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 teentje knoflook geperst
  • verse koriander fijngehakt

Instructies

  • Boen de aardappels schoon en kook ze 10 minuten voor in water met zout.
  • Bak de bacon krokant in een droge koekenpan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Giet de aardappels af en laat ze in een vergiet uitdampen.
  • Prik de aardappels hier en daar in met een vork, bestrijk ze met olie en bestrooi met zout.
  • Verpak elke aardappel afzonderlijk in een dubbelgevouwen vel aluminiumfolie.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit (bewaren) en schil de vrucht.
  • Prak het vruchtvlees in een afsluitbaar schaaltje fijn met sherry en citroensap.
  • Roer de yoghurt, knoflook en koriander door het avocado-mengsel en breng op smaak met zout en peper.
  • Druk de pit in het mengsel (om verkleuring te voorkomen) en zet tot gebruik in de koelkast.
  • Leg de foliepakketjes tussen de gloeiende houtskool in de barbecue en pof de aardappels in 15 à 20 minuten gaar.
  • Laat ondertussen de avocadosaus op kamertemperatuur komen.
  • Snijd de aardappels open en schep de avocadosaus erin.
  • Breek de gebakken bacon erboven in stukken.

Notities

Serveer de knapperige gepofte aardappels met de verrukkelijke bacon avocadosaus als bijgerecht bij je favoriete barbecuegerechten.

Dragon Gebraden Kip

Dragon Gebraden Kip

Bereidingstijd1 uur 15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Dieët: Tarwevrij
Servings: 4 personen
Calories: 500kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 50 g zachte roomboter
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 2 eetlepels gedroogde dragon
  • 1 biologische kip op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 ml cognac

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Roer in een kom de boter los met de fijngesneden knoflook en gedroogde dragon.
  • Breng op smaak met zout en peper en vul de buikholte van de kip met de dragonboter.
  • Wrijf de buitenkant van de kip in met zout, peper en olijfolie.
  • Leg de kip met de borstzijde naar beneden in een ingevette braadslede.
  • Schuif de braadslede in het midden van de oven en braad de kip gedurende 25 minuten.
  • Keer de kip, bedruip met het braadvocht en braad nog ongeveer 35 minuten tot deze goudbruin en gaar is.
  • Controleer de gaarheid door een punt van een mes of satéstokje in het dikste deel van de kippendij te steken; het uitlopende vocht moet helder van kleur zijn.
  • Leg de kip op een serveerschaal, dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
  • Schenk het bakvet, behalve 4 eetlepels, voorzichtig uit de braadslede.
  • Plaats de braadslede op matig vuur en voeg de cognac toe.
  • Breng de saus aan de kook en roer met een houten lepel de aanbaksels los van de bodem.
  • Laat de jus iets inkoken en schenk het over de kip.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de delicate smaak van de dragon gebraden kip.

Nutrition

Calories: 500kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 25g | Vet: 40g

Franse Boerenomelet met Groenten en Camembert

Franse Boerenomelet met Groenten en Camembert

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 4 personen
Calories: 585kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g, uitgelekt
  • 8 eieren
  • 1 doosje camembert kaas 240 g, in blokjes
  • 6 sneetjes donker volkorenbrood

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak hierin de ui, paprika en courgette omscheppend gedurende 5 minuten.
  • Voeg de uitgelekte tomatenblokjes toe en bak nog 2 minuten.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Houd de groenten warm op laag vuur.
  • Klop de eieren los en breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak een kwart van het eimengsel tot een omelet.
  • Herhaal dit proces met de rest van het eimengsel en de olie, zodat je in totaal 4 omeletten hebt.
  • Houd de omeletten warm in aluminiumfolie.
  • Leg de omeletten op vier borden.
  • Schep de groenten op de onderste helft van de omeletten en verdeel de camembert erover.
  • Vouw de omeletten over de vulling en serveer met volkorenbrood.

Notities

Wijnadvies:

Deze hartige boerenomelet gaat goed samen met een lichte, fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of een Pinot Noir uit de Elzas.

Nutrition

Calories: 585kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 28g | Vet: 42g | Zout: 1.9g | Sugar: 9g

Mandarijn Flensjes met Boterige Sinaasappelsiroop

Mandarijn Flensjes met Boterige Sinaasappelsiroop

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 8 mandarijnen
  • 100 g bloem
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 50 g gesmolten plantaardige boter bijv. margarine
  • Poedersuiker optioneel

Instructies

  • Pel de mandarijnen, haal de partjes los en snijd met een scherp mesje de vliesjes weg.
  • Bewaar het opgevangen sap.
  • Roer in een kom een flensjesbeslag van bloem met een mespunt zout, de eieren, melk en gesmolten boter.
  • Verhit telkens een beetje boter in een kleine koekenpan (15-18 cm) en laat een juslepel beslag over de bodem uitvloeien.
  • Keer de flensjes als de bovenkant droog is en bak ook de onderkant goudbruin.
  • Maak zo een stapel van 8 flensjes op een warm bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • Vouw de flensjes in vieren en leg ze op vier borden.
  • Schep de mandarijnpartjes erbij en besprenkel met het opgevangen mandarijnsap.
  • Strooi eventueel wat poedersuiker over de flensjes.

Notities

Serveer de mandarijn flensjes met een bolletje (walnoten)roomijs voor een heerlijke combinatie van warm en koud.

Wijnadvies:

Een lichte en zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij de frisse mandarijnen en de zoete flensjes.