Kleurrijke Tomaten Flammkuchen

Kleurrijke Tomaten Flammkuchen

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hartige taart, Hoofdgerechten, Pizza
Land van herkomst: Duitsland
Dieët: Vegetarisch
Servings:
Calories: 260kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en haal het deeg direct uit de koelkast.
  • Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op het bakblik.
  • Vouw ongeveer 1 cm van het deeg naar binnen en druk het stevig aan.
  • Bestrijk het deeg gelijkmatig met crème fraîche tot aan de rand.
  • Beleg het deeg vervolgens gelijkmatig met plakjes tomaat.
  • Bak de flammkuchen onderin de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat het deeg knapperig is.
  • Druppel voor het serveren olijfolie over de flammkuchen en garneer met verse basilicumblaadjes.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Notities

Je kunt in plaats van tomaat ook andere kleurrijke groenten gebruiken, zoals rode of gele paprika en groene courgette.

Wijnadvies:

Een lichte witte wijn zoals een Pinot Blanc of een droge Riesling past goed bij deze kleurrijke tomaten flammkuchen.

Nutrition

Calories: 260kcal | koolhydraten: 27g | Protein: 5g | Vet: 14g | Sugar: 2g

Kruidige pizza breekbroodjes met kwark en verse kruiden

Kruidige pizza breekbroodjes met kwark en verse kruiden

Luchtige breekbroodjes met een heerlijke kruidige topping van kwark, verse basilicum en peterselie. Perfect als bijgerecht of snack!
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Pizza, Warme hapjes
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings:
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol vers speltpizzadeeg 400 g (alternatief: 1 rol vers pizzadeeg)
  • 125 g kwark
  • 2 eetlepels verse peterselie fijngehakt
  • 2 eetlepels verse basilicum fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook gepeld en geperst
  • Versgemalen peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Meel om te bestrooien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte) en haal het pizzadeeg direct uit de koelkast.
  • Meng in een kom de kwark, fijngehakte peterselie, basilicum, olijfolie en geperste knoflook.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Rol het pizzadeeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakblik.
  • Bestrijk het deeg gelijkmatig met het kwarkmengsel, maar laat een rand van ongeveer 2 cm vrij.
  • Rol het deeg vanaf de onderkant strak op en snijd het vervolgens in 8 gelijke stukken.
  • Plaats de deegstukken dicht tegen elkaar aan op het bakblik, in twee rijen, en bestrooi met een beetje meel.
  • Bak de breekbroodjes in het midden van de oven gedurende 25 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Serveer warm of op kamertemperatuur.

Notities

Serveertip:
Serveer als bijgerecht bij een Italiaanse maaltijd of als snack met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past uitstekend bij de kruidige smaken van dit gerecht en de zachte textuur van de kwark.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 36g | Protein: 8g | Vet: 7g | Zout: 1.2g | Sugar: 1g

Mediterraanse Pizzahapjes met Twee Vullingen

Mediterraanse Pizzahapjes met Twee Vullingen

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Groenten, Kaas, Pizza, Warme hapjes
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
Servings:
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Olijvenvulling:

  • 100 g ontpitte olijven
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 30 g geraspte kaas om te bestrooien

Tomaten-paprikavulling:

  • 50 g gedroogde tomaten in olie uitgelekt
  • 50 g paprika in olie uitgelekt
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • Een beetje tabasco naar smaak
  • 30 g geraspte kaas om te bestrooien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte.
  • Pureer alle ingrediënten voor de vulling, behalve de kaas, in een blender of keukenmachine.
  • Haal het deeg direct uit de koelkast en rol het met het meegeleverde bakpapier uit op een bakblik.
  • Verdeel het deeg met een deegroller in de lengte in tweeën.
  • Verdeel vijf keer een beetje vulling over de onderste rand van elk deeggedeelte, met gelijke tussenruimte.
  • Vouw de deegrand over de vulling en rol het deeg verder op.
  • Druk met een pollepel het deeg tussen de vulling stevig aan en maak met een schaar een snee in de bovenkant van elk rolletje.
  • Bestrooi met kaas.
  • Bak in het midden van de oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  • Breek de stukjes los na het bakken.

Notities

De pizzahapjes kunnen ook bestrooid worden met sesamzaadjes, zonnebloempitten of grof zeezout.

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Sangiovese past goed bij de Mediterraanse smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 7g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g

Gevlochten Speltbrood met Aubergine en Mozzarella

Gevlochten Speltbrood met Aubergine en Mozzarella

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Brood, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Vegetarisch
Servings: brood
Calories: 1800kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Speltpizzadeeg 400 g
  • 1 aubergine in plakken van 1/2 cm dik
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 g belegen kaas geraspt
  • 1 mozzarella in plakjes
  • 1 eetlepel gehakte basilicum
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Bestrooi de plakken aubergine met wat zout en laat ze een half uur 'zweten' in een vergiet.
  • Dep de aubergine vervolgens goed droog met keukenpapier en bestrijk beide kanten met olijfolie.
  • Verhit een grillpan en gril de aubergine aan beide kanten, ongeveer 5 minuten in totaal.
  • Laat de plakken afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en verwerk het deeg direct uit de koelkast.
  • Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakblik en snijd om de 1,5 cm in aan de lange kant.
  • Verdeel 1/3 van de geraspte kaas over het deeg en leg de helft van de gegrilde aubergine erover.
  • Herhaal deze stap nog een keer.
  • Verdeel de plakjes mozzarella over de aubergine en bestrooi met peper, zout en gehakte basilicum.
  • Vlecht het deeg over de vulling heen.
  • Bestrooi het gevlochten deeg met de overgebleven kaas.
  • Bak in het midden van de oven gedurende 15-25 minuten, tot het goudbruin is.

Notities

Wijnadvies:

Dit gevlochten speltbrood met aubergine en mozzarella gaat goed samen met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 1800kcal | koolhydraten: 100g | Protein: 90g | Vet: 120g | Zout: 7g | Sugar: 5g

Speltbroodjes met geitenkaas, spinazie en walnoten

Speltbroodjes met geitenkaas, spinazie en walnoten

Heerlijke luchtige speltbroodjes gevuld met romige geitenkaas, verse spinazie en knapperige walnoten, perfect als borrelhapje of bij een soep.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Broodjes, Hapjes, Hartige taart, Noten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: broodjes
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol vers speltpizzadeeg 400 g
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 200 g bladspinazie
  • 125 g geitenkaas verkruimeld
  • 50 g walnoten grof gehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte).
  • Vet een bakblik in met boter of olie.
  • Verhit olijfolie in een pan en bak de knoflook kort aan.
  • Voeg de spinazie toe en bak tot deze is geslonken.
  • Laat het spinaziemengsel uitlekken in een zeef en afkoelen.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Rol het deeg uit op het meegerolde bakpapier en leg het op het bakblik.
  • Verdeel de afgekoelde spinazie gelijkmatig over het deeg.
  • Strooi de geitenkaas en walnoten erover en druk de vulling licht aan.
  • Rol het deeg vanaf de lange zijde op tot een strakke rol.
  • Snijd de rol in 8 gelijke stukken en leg de broodjes op hun zijkant in de vorm.
  • Bak 25 minuten in het midden van de oven tot de broodjes goudbruin zijn.

Notities

Serveertip:
Serveer deze broodjes als bijgerecht bij een salade of soep, of als hartige snack bij de borrel.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij de romige geitenkaas en spinazie.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 7g | Vet: 10g | Zout: 0.8g | Sugar: 2g

Gorgonzola Appel Pizza met Honing en Rozemarijn

Gorgonzola Appel Pizza met Honing en Rozemarijn

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Pizza
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
Servings:
Calories: 440kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g of alternatief: Tante Fanny Vers Spelt-Pizzadeeg (400 g)
  • 1 appel gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
  • 200 g gorgonzola in stukjes gebrokkeld
  • ½ bol mozzarella in stukjes
  • 1 eetlepel honing
  • 1 takje verse rozemarijn grof gehakt
  • Een paar walnoten ter garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en haal het deeg direct uit de koelkast.
  • Rol het pizzadeeg met het meegeleverde bakpapier direct uit op het bakblik.
  • Verdeel de plakjes appel dakpansgewijs over het deeg.
  • Zorg ervoor dat ze elkaar niet te veel overlappen.
  • Beleg de pizza met gorgonzola en mozzarella.
  • Bestrooi vervolgens met de gehakte rozemarijn.
  • Bak de pizza in de onderste helft van de oven gedurende 15-20 minuten, of tot de korst goudbruin is.
  • Haal de pizza uit de oven en besprenkel met honing.
  • Snijd in de gewenste vorm en garneer met walnoten.

Notities

Wijnadvies:

Deze pizza met gorgonzola, appel en honing vraagt om een wijn die zowel zoet als hartig aankan. Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Riesling zal goed samengaan met de smaken van deze pizza.

Nutrition

Calories: 440kcal | koolhydraten: 36g | Protein: 18g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 9g

Pizza met gestoomde rode ui en zachte geitenkaas

Pizza met gestoomde rode ui en zachte geitenkaas

Een heerlijke pizza met zoete gestoomde rode ui, romige geitenkaas en een vleugje tijm. Perfect voor een gezellige maaltijd of als hartige traktatie.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pizza
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
Servings:
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g of Speltpizzadeeg
  • 500 g rode ui in halve ringen gesneden
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • Versgemalen peper naar smaak
  • 5 takjes verse tijm blaadjes geritst
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte).
  • Haal het pizzadeeg uit de koelkast en rol het uit op een bakblik met behulp van het meegeleverde bakpapier.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit de rode uien op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
  • Voeg de basterdsuiker, balsamicoazijn, versgemalen peper en tijm toe aan de uien en stoof alles gedurende 20 minuten, tot de uien volledig gaar en gekarameliseerd zijn.
  • Verdeel de gestoomde rode ui gelijkmatig over de pizzabodem.
  • Strooi de pijnboompitten erover en verkruimel de geitenkaas bovenop.
  • Bak de pizza 15-20 minuten in de onderste helft van de oven, tot hij goudbruin en knapperig is.
  • Snijd de pizza in punten en serveer warm.

Notities

Serveertip:
Serveer met een eenvoudige groene salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of Beaujolais past perfect bij de zoete uien en romige geitenkaas. De fruitige tonen van de wijn versterken de smaken van de pizza zonder te overheersen.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 9g | Vet: 16g | Zout: 1.3g | Sugar: 8g

Vegetarische pizza met vier groenten en kaas

Vegetarische pizza met vier groenten en kaas

Een kleurrijke vegetarische pizza met vier soorten groenten en een romige laag kaas. Perfect voor een gezonde en smakelijke maaltijd.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd18 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pizza
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings:
Calories: 310kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 pak Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
  • 1 eenheid zelfgemaakte pizzasaus zie basisrecept
  • 3 eetlepels geraspte kaas
  • 1 ui in halve ringen gesneden
  • 100 g champignons in plakjes gesneden
  • 1 courgette in dunne plakjes gesneden
  • 1 paprika in ringen gesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte).
  • Rol het pizzadeeg direct uit de koelkast op een bakblik met het meegeleverde bakpapier.
  • Bestrijk het deeg met de zelfgemaakte pizzasaus en verdeel de geraspte kaas over de saus.
  • Beleg de pizza met de ui, champignons, courgette en paprika.
  • Bak de pizza 15-20 minuten in het onderste gedeelte van de oven, tot de korst goudbruin is en de groenten gaar zijn.
  • Snijd de gebakken pizza in stukken en serveer warm.

Notities

Serveertip:
Serveer de pizza met een frisse groene salade en een lichte vinaigrette voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een rode wijn zoals een Merlot of een lichte Italiaanse Chianti past perfect bij de groenten en de kaas van deze pizza.

Nutrition

Calories: 310kcal | koolhydraten: 36g | Protein: 9g | Vet: 14g | Zout: 1.2g | Sugar: 6g

Vegan Regenboogpizza met Knapperige Groenten

Vegan Regenboogpizza met Knapperige Groenten

Een kleurrijke vegan regenboogpizza vol verse groenten en een knapperige korst. Perfect voor een eenvoudige en smakelijke maaltijd!
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Lunch, Pizza
Land van herkomst: Internationaal, Italië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: personen
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg
  • 200 g tomatensaus
  • 75 g vegan kaas diverse soorten naar keuze
  • 1 rode ui in stukjes gesneden
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika in blokjes gesneden
  • 1 groene paprika in blokjes gesneden
  • 2 tomaten in blokjes gesneden
  • 1 rode biet in blokjes gesneden
  • 4 kleine stronkjes broccoli

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en rol het pizzadeeg met het bakpapier uit op een bakblik.
  • Bestrijk het deeg gelijkmatig met de tomatensaus.
  • Bestrooi de pizza met de vegan kaas en verdeel de stukjes rode ui over de saus.
  • Verdeel de gesneden groenten in horizontale strepen over de pizza om een regenboogeffect te creëren.
  • Plaats de pizza in de oven en bak gedurende 20 minuten, of tot de korst goudbruin is en de kaas gesmolten is.
  • Haal de pizza uit de oven, snijd hem in stukken en serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer de pizza met een frisse groene salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Combineer met een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc. Deze versterken de frisse en knapperige smaken van de groenten.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 6g | Vet: 10g | Zout: 0.8g | Sugar: 5g

Geitenkaasrolletjes met Paprika en Tijm

Geitenkaasrolletjes met Paprika en Tijm

Smakelijke geitenkaasrolletjes gevuld met paprika, tijm en olijven. Perfect als snack, borrelhapje of onderdeel van een feestelijke plank!
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Hapjes, Kaas, Snack, Warme hapjes
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: personen
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg
  • 200 g geitenkaas
  • 1 eetlepel melk
  • Verse tijm fijngehakt
  • 80 g grof gehakte peppadew gevulde rode paprika
  • 50 g olijven ontpit en in ringetjes gesneden
  • 1 rode ui fijngesneden
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte) en rol het pizzadeeg direct uit op een bakblik met het meegeleverde bakpapier.
  • Meng in een kom de geitenkaas, melk, fijngehakte tijm, peper en zout tot een smeuïg mengsel.
  • Bestrijk het deeg gelijkmatig met het geitenkaasmengsel, maar laat de randen vrij.
  • Verdeel de grof gehakte peppadew, olijven en fijngesneden rode ui over het geitenkaasmengsel.
  • Rol het deeg strak op tot een rol.
  • Snijd de rol in plakjes van ongeveer 3 cm breed en leg deze plat op het bakblik.
  • Bak de geitenkaasrolletjes gedurende 12-15 minuten in de oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Laat de rolletjes enkele minuten afkoelen voordat je ze serveert.

Notities

Serveertip:
Serveer de rolletjes warm met een frisse dip zoals tzatziki of een kruidenyoghurtdip.
Wijnadvies:
Combineer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Vermentino. De frisse tonen van de wijn passen perfect bij de hartige smaak van de geitenkaas.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 8g | Vet: 12g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g