Knapperige Focaccia met Olijven en Rozemarijn
Geniet van knapperige focaccia met olijven en verse rozemarijn. Dit Italiaanse brood is perfect voor feestjes en als bijgerecht bij je maaltijd!
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny pizzadeeg 400 g
- 1 eetlepel bloem
- 250 g olijven
- 3 eetlepels olijfolie
- Verse rozemarijn
- Pesto optioneel, voor verfijnen
Verwarm de oven voor op 190°C (hetelucht).
Snijd het deeg in zes stukken.
Beleg de helft van het deeg met in stukjes gesneden olijven.
Vouw de andere helft van het deeg erover.
Doop je vingers in bloem en druk het deeg aan.
Bestrooi met bloem en druppel olijfolie over het deeg.
Beleg met extra olijven en garneer met verse rozemarijn.
Leg het deeg op een met bakpapier bekleed bakblik.
Bak 10-12 minuten tot goudbruin en knapperig.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals Pinot Grigio of een glas prosecco.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 5g | Vet: 15g | Zout: 0.7g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / bakblik / Pagina 8
Bladerdeegsterren met kersenjam
Maak feestelijke bladerdeegsterren gevuld met kersenjam en bestrooid met kokosrasp. Perfect voor een gezellige kerst of een verjaardagsfeest!
Bereidingstijd39 minuten min
Servings: 6
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
Kom (Ø 24 cm)
Kleinere kom (Ø 7 cm)
Verwarm de oven voor op 190°C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Rol 1 rol deeg uit op een bakblik met het meegeleverde bakpapier.
Verspreid de kersenjam over het deeg en verdeel de kokosrasp erover.
Rol de tweede rol deeg uit en leg deze over de ingesmeerde deegrol.
Verwijder het bakpapier.
Druk een kom (Ø ca.
24 cm) in het midden van het deeg om een cirkel uit te drukken.
Druk met een kleinere kom (Ø ca.
7 cm) het midden van het deeg licht aan.
Snijd het deeg in vieren vanaf de rand tot een paar centimeter van het midden.
Snijd elk kwart nogmaals drie keer, zodat elk kwart uit vier stroken bestaat.
Draai het uiteinde van elke strook linksom of rechtsom om een stervorm te creëren.
Bestrijk het deeg met het geklutste ei en bak in het midden van de oven gedurende ca.
25 minuten tot goudbruin.
Wijnadvies:
Serveer met een glas lichte mousserende wijn of een zoete dessertwijn voor een feestelijke touch.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 4g | Vet: 12g | Zout: 0.2g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / bakblik / Pagina 8
Gevulde Bladerdeegstrüdel met Gemengd Fruit
Servings: 9
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 1 kleine appel zonder klokhuis, in blokjes gesneden
- 1 peer zonder klokhuis, in blokjes gesneden
- 1 perzik zonder pit, in blokjes gesneden
- 2 tl suiker
- 3 mespuntjes kaneel
- 3 eetlepels jam naar keuze
- 3-6 eetlepels fijngehakte noten
- Vloeibare margarine om te besmeren
- Poedersuiker
- Extra noten naar keuze voor decoratie
Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Meng elke fruitsoort met een derde van de overige ingrediënten (suiker, kaneel, jam, en noten).
Zo ontstaan drie verschillende vullingen.
Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakblik en snijd het in drie gelijke stroken.
Beleg elke strook in het midden met een verschillende vulling (appel, peer, perzik).
Vouw een zijde van het deeg over de vulling, bestrijk met margarine en vouw de andere zijde eroverheen.
Bestrijk de strüdels volledig met margarine en maak met een mes diagonale inkepingen van 2 cm.
Bak de strüdels in de voorverwarmde oven op het middelste rek gedurende ongeveer 20 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
- Bestrooi de strüdels voor het serveren met poedersuiker en extra gehakte noten naar keuze voor een mooie presentatie.
- Serveer de warme strüdels als dessert, eventueel met een bolletje vanille-ijs erbij.
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer past goed bij dit fruitige dessert en zal de smaken mooi aanvullen.
Receptenplein.nl
Home / bakblik / Pagina 8
Geroosterde Pompoenballetjes
Servings: 15 stuks
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g
- 1 pompoen bijv. Hokkaido, geschild en in reepjes gesneden
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 35 g pompoenpitten
- ½ tl pittige kerrie
- 8 eetlepels zonnebloemolie
- ½ tl suiker
- Peper
- Zout
- Een paar gehakte pompoenpitten voor decoratie
- 1 eetlepel bloem voor de handen
Verwarm de oven voor op 210°C (boven- en onderwarmte).
Leg het pompoenvruchtvlees met de ongeschilde knoflook op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ongeveer 15-20 minuten in de oven tot het zacht is.
Schil de knoflook en pureer deze samen met de pompoen, pompoenpitten, kerrie, zonnebloemolie en suiker met een staafmixer tot een gladde puree.
Breng de puree op smaak met zout en peper.
Rol het deeg direct uit de koelkast uit op een bakblik met behulp van het meegeleverde bakpapier.
Snijd het deeg met een deegsnijder in de lengte in drie stukken en vervolgens in de breedte in vijf stukken, zodat er in totaal vijftien gelijke stukken ontstaan.
Verdeel 1 theelepel puree over het midden van elk vierkant deeg, vouw de zijkanten samen en vorm met bebloemde handen tot een balletje.
Bestrijk de pizzaballetjes met wat water en bestrooi met gehakte pompoenpitten.
Bak de pompoenballetjes in de oven gedurende 15-20 minuten op het middelste rek tot ze knapperig zijn.
Voor een variatie kun je deze pompoenballetjes ook vullen met olijven, gedroogde tomaten of pesto naar smaak.
Serveer de pompoenballetjes als snack bij uw volgende bijeenkomst of feestje.
Receptenplein.nl
Home / bakblik / Pagina 8
Paddenstoelenpizza met Roodschimmelkaas en Tijm
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g met potje saus (200 g)
- 200 g paddenstoelenmix shiitake, oesterzwammen, eekhoorntjesbrood, mini champignons
- 50 g roodschiimmelkaas
- 2 takjes verse tijm grof gehakt
Verwarm de oven voor op 260°C en verwerk het deeg direct uit de koelkast.
Rol het deeg met het bakpapier op het bakblik uit.
Verdeel de tomatensaus over de pizza.
Beleg de pizza met de paddenstoelen en de roodschiimmelkaas.
Bestrooi de pizza met de grof gehakte tijm.
Bak de pizza in ca.
8-10 minuten krokant in de voorverwarmde oven.
Deze pizza funghi met roodschiimmelkaas en tijm is heerlijk als hoofdgerecht voor een gezellig diner thuis.
Wijnadvies:
Serveer de pizza met een frisse groene salade en een glas rode wijn, zoals een Pinot Noir of een Merlot.
Receptenplein.nl
Home / bakblik / Pagina 8
Vegetarische Pizza met Artisjok en Brie
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g met potje saus (200 g)
- 50 g spinazieblaadjes
- 1 blik artisjokken in plakjes gesneden
- 1 blik maïs 300 g, uitgelekt
- 100 g brie in plakjes gesneden
- Chili-olie
- Bosjes koriander
erwarm de oven voor op 260°C en verwerk het deeg direct uit de koelkast.
Rol het deeg met het bakpapier op het bakblik uit.
Verdeel de tomatensaus over de pizza.
Beleg de pizza met de spinazieblaadjes, plakjes artisjok, maïskorrels en de plakjes brie.
Bewaar wat spinazieblaadjes voor de garnering.
Bak de pizza in ca.
8-10 minuten krokant in de voorverwarmde oven.
Haal de pizza uit de oven en bestrooi met de korianderblaadjes en wat verse spinazieblaadjes.
Besprenkel de pizza met chili-olie.
Deze vegetarische pizza met artisjok en brie is een heerlijke keuze voor een smaakvolle maaltijd.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse salade en een glas witte wijn, zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.
Receptenplein.nl
Home / bakblik / Pagina 8
Hartige Plaattaart met Aardappel en Ui
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g of Tante Fanny Vers Spelt-Pizzadeeg (400 g)
- 1 grote ui
- 4 aardappels in dunne plakjes geraspt
- 3 takjes verse rozemarijn gehakt
- 3 takjes verse tijm gehakt
- 50 g Parmezaanse kaas geraspt
- 2-3 eetlepels olijfolie
Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en verwerk het deeg direct uit de koelkast.
Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op een bakblik.
Bestrooi de pizza met Parmezaanse kaas.
Meng de uien en de aardappels met de olijfolie, tijm en rozemarijn en verdeel dit gelijkmatig over de kaas.
Bak in het midden van de oven gedurende 15-20 minuten, tot de plaattaart goudbruin is.
Serveer deze plaattaart met een groene salade voor een complete maaltijd.
Varieer met andere kruiden of voeg extra groenten toe zoals paprika of courgette voor meer smaak en voedingsstoffen.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige rode wijn zoals een Beaujolais-Villages past goed bij de hartige smaken van de aardappel en ui in deze plaattaart.
Receptenplein.nl
Home / bakblik / Pagina 8
Fluweelzachte Prei Royale met Romige Textuur
Een zijdezachte Franse prei royale, langzaam gegaard in de oven voor een fluweelachtige textuur. Perfect als verfijnd voorgerecht!
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd45 minuten min
Land van herkomst: Frankrijk Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 160kcal
Author: Cor Klaar
erwarm de oven voor op 180°C (350°F).
Vet de bakvormpjes in met boter.
Stoof de fijngehakte prei in een beetje boter tot ze gaar is.
Voeg de bechamelsaus en de slagroom toe aan de prei, en meng goed.
Klop de eierdooiers los en voeg ze toe aan het preimengsel.
Roer goed door.
Passeer het mengsel door een zeef om een gladde textuur te krijgen.
Verdeel het mengsel over de ingevette bakvormpjes.
Plaats de bakvormpjes in een bakblik en vul het bakblik met heet water tot de helft van de hoogte van de bakvormpjes (au bain-marie).
Bak de royales in de voorverwarmde oven gedurende 30 tot 45 minuten, of tot ze gestold zijn.
Laat de royales buiten de au bain-marie afkoelen alvorens ze uit de vormpjes te storten.
Serveertip:
Serveer met een lichte vinaigrette en een krokant stukje stokbrood voor extra smaakbeleving.
Wijnadvies:
Een lichte en droge witte wijn zoals een Chablis uit de Bourgogne past uitstekend bij dit gerecht. De frisse tonen van de wijn complementeren de romige textuur van de prei royale.
Calories: 160kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 8g | Vet: 12g | Zout: 0.7g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / bakblik / Pagina 8
Fluweelzachte Aspergeroyale met Spinazie
Een zijdezachte aspergeroyale met verse spinazie en een vleugje nootmuskaat, langzaam gegaard in de oven voor een romige en verfijnde smaakbeleving.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 170kcal
Author: Cor Klaar
- 50 g gekookte asperges in stukjes
- 2 el bechamelsaus
- 2 el slagroom
- Handvol spinazie
- 3 eieren
- Snufje nootmuskaat
- Snufje zout
- Snufje peper
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet de bakvormpjes in met boter.
Meng de gekookte asperges, bechamelsaus, slagroom, spinazie, nootmuskaat, zout en peper in een kom.
Klop de eieren los en voeg ze toe aan het aspergemengsel.
Roer goed door en passeer het mengsel door een zeef voor een gladde textuur.
Verdeel het mengsel over de ingevette bakvormpjes.
Plaats de bakvormpjes in een bakblik en vul het bakblik met heet water tot halverwege de vormpjes (au bain-marie).
Bak de royales 40 tot 45 minuten in de oven, tot ze stevig zijn.
Laat de royales buiten de au bain-marie afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt.
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en een scheutje truffelolie voor een luxe afwerking.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit de Loire-vallei past perfect bij dit gerecht. De frisse en fruitige tonen van de wijn complementeren de romige textuur van de aspergeroyale.
Calories: 170kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 10g | Vet: 13g | Zout: 0.6g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / bakblik / Pagina 8
Zachte Wild Royale met Rijke Smaak
Een fluweelzachte wild royale met een diepe, rijke smaak van wildbouillon en slagroom, perfect als verfijnd voorgerecht voor een bijzondere gelegenheid.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 190kcal
Author: Cor Klaar
- 50 g gekookt wildvlees fijngehakt
- ½ dl slagroom
- ½ dl wildbouillon
- 3 eieren 1 heel, 2 losgeklopt
- Snufje zout
- Snufje peper
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet de bakvormpjes in met boter.
Stamp het gekookte wildvlees fijn in een vijzel samen met de slagroom.
Passeer het mengsel door een zeef voor een gladde textuur.
Meng de wildbouillon en de losgeklopte eieren door het wildmengsel.
Breng op smaak met zout en peper.
Giet het mengsel in de ingevette bakvormpjes.
Plaats de bakvormpjes in een bakblik en vul het bakblik met heet water tot halverwege de vormpjes (au bain-marie).
Bak de royales in de oven gedurende 40 tot 45 minuten, tot ze stevig zijn.
Laat de royales buiten de au bain-marie afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt.
Serveertip:
Serveer met een kruidige rode wijnsaus en een stukje geroosterd brood voor extra smaak en textuur.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Bordeaux blend of een Pinot Noir past uitstekend bij dit gerecht. De complexe smaken van het wildvlees worden mooi aangevuld door de rijke tonen van de rode wijn.
Calories: 190kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 12g | Vet: 15g | Zout: 0.8g | Sugar: 0g
Receptenplein.nl
Home / bakblik / Pagina 8