Hartige Garnalentaartjes met Champignons en Dille

Hartige Garnalentaartjes met Champignons en Dille

Deze heerlijke hartige garnalentaartjes met champignons en kruiden zijn perfect als voorgerecht of tussengerecht voor elke gelegenheid.
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Dieët: Pescatarian
Feestdagen etc: Moederdag, Picknick, Verjaardag
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

  • 4 beboterde taartvormpjes (doorsnede 10 cm)
  • steunvulling

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 1 eetlepel boter
  • 2 sjalotten fijngehakt
  • 200 gr champignons in vieren gesneden
  • 1 dl visfond
  • 3 eieren
  • 1 dl slagroom
  • 400 gr gepelde garnalen
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel fijngehakte dille

Instructies

  • Rol de ontdooide plakjes bladerdeeg dun uit en bekleed de taartvormpjes ermee.
  • Bak de taartbodems 10 minuten blind in de oven.
  • Verhit boter in een pan en bak de fijngehakte sjalotten gedurende 5 minuten.
  • Voeg de champignons toe en bak nog eens 5 minuten.
  • Voeg de visfond toe en laat het geheel iets inkoken.
  • Haal van het vuur.
  • Klop de eieren met de room los en roer dit door het champignonmengsel.
  • Voeg de garnalen, zout, peper, de helft van de peterselie en dille toe.
  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Verdeel het mengsel over de taartvormpjes.
  • Bak de taartjes in de oven gedurende 20-30 minuten tot het eimengsel gestold is.
  • Haal de taartjes uit de vorm en bestrooi voor het opdienen met de rest van de peterselie en dille.

Notities

Wijnadvies:
Serveer deze garnalentaartjes met een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 22g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g

Mini Ratatouille Taartjes

Mini Ratatouille Taartjes

Deze mini ratatouille taartjes combineren knapperig deeg met een heerlijke, langzaam gegaarde ratatouille, perfect als bijgerecht voor zomerse diners of feestelijke gelegenheden.
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Zomer
Feestdagen etc: Kerst, Moederdag, Picknick, Verjaardag
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

  • 4 kleine ingevette bakvormpjes (doorsnede 10 cm)
  • steunvulling

Ingrediënten

  • Voor het deeg:
  • 100 gr bloem
  • 50 gr boter
  • ¼ theelepel zout
  • 2 eetlepels koud water
  • Voor de ratatouille:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 gr ui fijngehakt
  • 100 gr courgette in kleine blokjes
  • 75 gr rode paprika in kleine blokjes
  • 75 gr gele paprika in kleine blokjes
  • 100 gr aubergine in kleine blokjes
  • 1 teentje knoflook geperst
  • Suiker naar smaak
  • 1 bouquet garni tijm, stelen van peterselie en laurierblaadje gebonden in preiblad

Instructies

Voor het deeg:

  • Meng bloem en zout.
  • Snijd de boter met twee messen door de bloem.
  • Voeg 2 eetlepels koud water toe en kneed snel tot een samenhangend deeg.
  • Laat het deeg afgedekt 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verdeel het deeg in vier stukken en rol uit.
  • Snijd 4 cirkels (doorsnede 10 cm) uit en bekleed de vormpjes.
  • Bak de bodems 25 minuten blind met steunvulling.

Voor de ratatouille:

  • Verhit olijfolie in een ovenbestendige pan.
  • Bak de ui en knoflook 5 minuten zacht.
  • Voeg zout en suiker toe naar smaak.
  • Voeg paprika's, courgette en aubergine toe en bak 5 minuten mee.
  • Voeg het bouquet garni en de tomaten toe.
  • Meng goed.
  • Dek de pan af met aluminiumfolie en zet 50 minuten in de oven op 180°C, de laatste 20 minuten zonder folie.
  • Verwijder het bouquet garni.

Bereiden:

  • Vul de taartbodempjes met de ratatouille.
  • Verwarm de taartjes 10 minuten in de oven op 200 °C.
  • Garneer met basilicum.

Notities

Wijnadvies
Serveer deze ratatouille taartjes met een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 6g | Vet: 20g | Zout: 0.8g | Sugar: 4g

Knapperige Tuiles met Kwark- en Roomvulling

Knapperige Tuiles met Kwark- en Roomvulling

Heerlijke knapperige tuiles gevuld met frisse kwark, romige vulling en een vleugje sinaasappellikeur. Perfect voor feestelijke gelegenheden!
Bereidingstijd2 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Zuivel
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Zomer
Feestdagen etc: Kerst, Moederdag, Picknick, Verjaardag
Servings: 8 personen
Calories: 320kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 3 eiwitten
  • 100 gr zachte boter
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 80 gr suiker
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • 50 gr bloem
  • 50 gr gemalen gepelde amandelen

Voor de vulling:

  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels suiker
  • Sap en geraspte schil van ½ citroen
  • 2 eetlepels fijngemalen pistachenootjes ongezouten
  • 1 eetlepel fijngehakte pistachenootjes
  • 2 dl slagroom
  • 1 pakje slagroomversteviger
  • 2 eetlepels sinaasappellikeur
  • 2 eetlepels sterk gezette koffie
  • ½ eetlepel cacaopoeder

Als garnering:

  • Fruit zoals bessen bramen, nectarines

Instructies

  • Leg een vochtige doek in een vergiet en laat de yoghurt 1½ uur uitlekken.
  • Zet de eiwitten in een kom met warm water om op te warmen.
  • Roer de boter, vanillesuiker en suiker schuimig.
  • Roer de eiwitten erdoor.
  • Meng in een andere kom de sinaasappelschil, bloem en amandelen, en roer dit door het suikermengsel.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Teken op bakpapier met een springvorm 2 cirkels van 15 cm en strijk 1 eetlepel deeg op elke cirkel.
  • Bak de deegrondjes in het midden van de oven 10-12 minuten goudbruin.
  • Haal de bodems van het bakpapier en vouw ze om de glazen.
  • Laat ze op de glazen afkoelen.
  • Bak op dezelfde manier nog 6 tuiles.
  • Roer 1 eetlepel suiker door de uitgelekte yoghurt.
  • Verdeel de yoghurt in tweeën.
  • Meng de ene helft met citroensap en -schil en vul hiermee 2 tuiles.
  • Meng de andere helft met fijngemalen pistachenootjes en vul hiermee 2 tuiles.
  • Strooi de rest van de pistachenootjes erover.
  • Klop de slagroom stijf met slagroomversteviger en de rest van de suiker.
  • Meng de ene helft met sinaasappellikeur en verdeel over 2 tuiles.
  • Roer koffie door de rest van de slagroom en vul hiermee de laatste 2 tuiles.
  • Bestuif met cacaopoeder.
  • Garneer de tuiles met vers fruit.

Notities

Wijnadvies
Serveer deze knapperige tuiles met een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een zoete Riesling voor een frisse, zoete aanvulling op het dessert.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 6g | Vet: 20g | Zout: 0.2g | Sugar: 18g

Knapperige Pommes Duchesse met Amandelkorst

Knapperige Pommes Duchesse met Amandelkorst

Deze knapperige Pommes Duchesse torentjes met een korst van amandelen zijn een elegant bijgerecht met een heerlijke combinatie van een zachte binnenkant en een krokante buitenkant.
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4 personen
Calories: 362kcal
Author: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 300 g aardappelen afkokers
  • 40 g boter
  • 1 eidooier
  • Nootmuskaat naar smaak
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel olie
  • 150 g grofgehakte amandelen
  • Frituurolie
  • Sprietjes bieslook

Instructies

Voorbereiding:

  • Kook de aardappels in de schil gaar gedurende 20 minuten.
  • Verwijder de schil en pureer de aardappels.
  • Laat de puree lichtjes uitdampen.
  • Roer de boter, eidooier en nootmuskaat door de puree.
  • Klop de eieren los met olie en 1 eetlepel water.
  • Vorm kleine torentjes van de puree en wentel ze achtereenvolgens door de bloem, het ei-mengsel en de grofgehakte amandelen.

Bereiding:

  • Verhit de frituurolie tot 180°C.
  • Frituur de torentjes in kleine porties, ongeveer 4 minuten per keer, tot ze goudgeel zijn.
  • Steek een sprietje bieslook bovenin elk torentje voor garnering.

Notities

  • De torentjes kunnen warm worden gehouden in de oven gedurende 15-30 minuten.
  • Serveer deze elegante aardappel-torentjes als bijgerecht en geniet van de knapperige buitenkant en zachte binnenkant met een vleugje amandel.

Wijnadvies:

Deze knapperige Pommes Duchesse met Amandelkorstje gaan goed samen met een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling.

Nutrition

Calories: 362kcal | koolhydraten: 22.4g | Vet: 26.5g | Zout: 0.1g | Sugar: 0.8g

Bloemige Broodjes

Bloemige Broodjes

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd55 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Hapjes
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Pasen
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 1 pak broodmix van 1000 g

Instructies

  • Bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Laat het deeg onder een vochtige theedoek op een warme plek ongeveer 15 minuten rijzen.
  • Rol het deeg uit met een deegroller en steek bloemvormige vormen uit het deeg.
  • Leg de uitgesneden bloemen op een bakblik bekleed met bakpapier.
  • Maak in het midden van elke bloem een gaatje en laat de bloemen nog eens ongeveer 30 minuten rijzen.
  • Bak de bloemen in ongeveer 25 minuten af in een voorverwarmde oven.
  • Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen en haal vervolgens een lint door elk gaatje van de deegbloem.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze lichte, broodachtige bloemen.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 7g | Vet: 2g | Zout: 1g | Sugar: 1g

Zoete Boterbloempjes met Amandelspijs

Zoete Boterbloempjes met Amandelspijs

Luchtige boterbloempjes gevuld met een zoete amandelspijsvulling en een vleugje kaneel.
Bereidingstijd1 uur 10 minuten
Recept categorieën: Gebak
Land van herkomst: België
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Auteur onbekend

Ingrediënten

Deeg:

  • 20 g verse gist
  • 2 dl lauwe melk
  • 375 g tarwebloem plus extra voor verwerken
  • ½ theelepel kaneel
  • 75 g zachte roomboter
  • ½ theelepel zout
  • 40 g suiker

Vulling:

  • 50 g zachte roomboter
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 g amandelspijs
  • 1 eierdooier
  • Amandelschaafsel

Instructies

  • Brokkel de gist in een kom en roer glad met de lauwe melk.
  • Zeef de bloem met kaneel en voeg boter, zout en suiker toe.
  • Kneed tot een glad deeg.
  • Dek af met een vochtige doek en laat 30 minuten rijzen op een warme plek.
  • Maak ondertussen de vulling: kneed de boter, kaneel en vanillesuiker door het amandelspijs.
  • Kneed het deeg nogmaals op een met bloem bestoven aanrecht.
  • Verdeel het deeg in twee stukken en rol elk stuk uit tot een rechthoek van 30 x 36 cm.
  • Bestrijk het deeg met de vulling, vouw dubbel en snijd in stukken van 4 cm breed.
  • Maak inkepingen aan één lange zijde en vouw de uiteinden naar het midden.
  • Leg de stukken in een cirkel op een bakplaat met bakpapier.
  • Laat opnieuw 30 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Bestrijk de deegstukken met losgeklopt ei en bestrooi met amandelschaafsel.
  • Bak de boterbloempjes in het midden van de oven in 10 minuten goudbruin.

Notities

Geniet van deze heerlijke boterbloempjes als een zoete traktatie bij de koffie ofthee.
De amandelspijsvulling en het kaneelaroma geven een smaakvolle twist aan dit gebak.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Muscat of een glas koude melk past uitstekend bij dit gebak.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 6g | Vet: 1.3g | Zout: 0.4g | Sugar: 12g

Knapperige Gevulde Bladerdeeghapjes met Ui en Kaas

Knapperige Gevulde Bladerdeeghapjes met Ui en Kaas

Deze knapperige bladerdeeghapjes met ui en kaas zijn de perfecte snack of borrelhapje voor elke gelegenheid, eenvoudig te maken en heerlijk van smaak.
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Hapjes, Kaas
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 230kcal
Author: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 1 plakje bladerdeeg voor 4 pakketjes
  • 1 ui
  • 50 g belegen kaas
  • Peper
  • 1 ei losgeklopt

Instructies

  • Laat het bladerdeeg ontdooien volgens de instructies op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de ui heel fijn en hak de kaas in kleine stukjes.
  • Meng het eigeel met het eiwit in een kom.
  • Snijd het bladerdeeg in vieren, zodat je 4 vierkantjes krijgt.
  • Leg op elk vierkantje bladerdeeg wat fijngehakte ui en stukjes kaas.
  • Bestrooi de vulling met een beetje zwarte peper naar smaak.
  • Vouw de punten van het bladerdeeg naar elkaar toe en druk ze stevig tegen elkaar aan om kleine pakketjes te vormen.
  • Besmeer de bovenkant van de pakketjes met het losgeklopte ei en bestrooi ze met extra kaas.
  • Plaats de bladerdeegpakketjes op de bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten, of tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.
  • Laat de hapjes even afkoelen voordat je ze serveert.

Notities

Serveertip:
Serveer deze bladerdeeghapjes met een frisse salade of dip naar keuze.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past perfect bij de hartige smaken van de ui en kaas.

Nutrition

Calories: 230kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 6g | Vet: 17g | Zout: 4g | Sugar: 3g

Knapperige Bladerdeegpakketjes met Ratatouille en Gehakt

Knapperige Bladerdeegpakketjes met Ratatouille en Gehakt

Deze knapperige bladerdeegpakketjes gevuld met een smakelijk gehaktmengsel van ratatouille en rundergehakt zijn perfect voor lunch of als onderdeel van een feestelijke maaltijd.
Bereidingstijd45 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeegplakjes ongeveer 10 plakjes
  • 300 g rundergehakt
  • 1 potje of blikje ratatouille
  • 1 zakje hamburgermix
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 ei losgeklopt

Instructies

  • Laat het bladerdeeg ontdooien volgens de instructies op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng het rundergehakt met de hamburgermix, ratatouille en tomatenpuree in een kom en zorg ervoor dat alles goed gemengd is.
  • Maak de randen van de bladerdeegplakjes nat met je vinger, zodat ze beter dichtgevouwen kunnen worden.
  • Verdeel het gehaktmengsel gelijkmatig over de bladerdeegplakjes.
  • Vouw de bladerdeegplakjes dicht en druk de randen goed aan met een vork om ze te sluiten.
  • Bestrijk de bovenkant van de bladerdeegpakketjes met het losgeklopte ei.
  • Plaats de bladerdeegpakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30 minuten, of totdat ze goudbruin en gaar zijn.
  • Serveer de heerlijke bladerdeegpakketjes als een smakelijke toevoeging aan je lunch of brunch.

Notities

Serveertip:
Deze bladerdeegpakketjes zijn heerlijk te combineren met een frisse groene salade of wat geroosterde groenten voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Deze bladerdeegpakketjes gaan goed samen met een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een Pinot Noir. De fruitige tonen van de wijn vullen de smaken van het gehakt en de ratatouille mooi aan.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 25g | Vet: 18g | Zout: 0.7g | Sugar: 5g

Knapperig bladerdeeg met ham en gepocheerd ei

Knapperig bladerdeeg met ham en gepocheerd ei

Krokant bladerdeeg, smaakvolle Gandaham en een perfect gepocheerd ei.
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Brunch, Ei, Hartige taart, Lunch
Land van herkomst: België
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 4 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 4 plakken Gandaham
  • 4 kleine eieren
  • Tuinkers
  • Versgemalen peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C).
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Steek uit de 4 plakjes bladerdeeg rondjes van ongeveer 7 cm.
  • Leg de plakken Gandaham op de bakplaat en plaats de bladerdeegrondjes erop.
  • Bak het bladerdeeg in het midden van de oven gedurende 10 minuten, of tot het goudbruin is.
  • Breek boven elk bladerdeegrondje 1 klein ei.
  • Bak de eieren in de oven nog 10 minuten, of tot het eiwit gestold is maar de dooier nog zacht.
  • Knip de tuinkers los.
  • Haal de bladerdeegpakketjes uit de oven, bestrooi met versgemalen peper en verdeel de tuinkers erover.
  • Serveer direct en geniet!

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en een glas mousserende wijn.
Wijnadvies:
Deze knapperige bladerdeeghapjes passen goed bij een lichte, mousserende wijn zoals Prosecco. De frisheid van de wijn balanceert de rijke smaken en verfrist de smaakpapillen.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 15g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g

Verfrissende Bacardi Citroencake

Verfrissende Bacardi Citroencake

Recept categorieën: Cake, Dessert - Nagerecht
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Voor de cake:

  • 250 gram bloem
  • 250 gram kristalsuiker
  • 250 gram roomboter kamertemperatuur
  • 80 milliliter Bacardi Lemon
  • 5 eieren kamertemperatuur
  • Schil van 2 citroenen alleen het gele gedeelte
  • 2 theelepels bakpoeder
  • ¼ theelepel zout

Voor de siroop:

  • 75 milliliter 7UP
  • 50 gram kristalsuiker
  • 15 milliliter Bacardi Lemon
  • Sap van 1 citroen

Voor het glazuur:

  • 100 gram poedersuiker
  • 3 eetlepels Bacardi Lemon

Voor de topping:

  • 1 citroen voor rasp en schijfjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  • Klop in een mengkom de roomboter met de suiker luchtig gedurende minstens 5 minuten.
  • Voeg vervolgens één voor één de eieren toe terwijl je blijft mixen.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het mengsel en voeg ook de Bacardi Lemon toe.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Rasp de schil van de citroenen en spatel dit door het beslag.
  • Bekleed de cakevorm met bakpapier.
  • Bak de cake in 50 tot 60 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Prik met een cocktailprikker in de cake om te controleren of deze gaar is.
  • Als er geen beslag aan de prikker blijft kleven, is de cake klaar.
  • Ga ondertussen verder met de volgende stap.
  • Breng in een pan de 7UP en kristalsuiker aan de kook.
  • Laat dit inkoken tot een siroop.
  • Haal van het vuur en laat afkoelen.
  • Voeg het sap van de citroenen en Bacardi Lemon toe aan de siroop en meng goed.
  • Als de cake gaar is, haal je deze uit de oven en prik je met een cocktailprikker veel gaatjes in de bovenkant.
  • Verdeel vervolgens de siroop over de cake met behulp van een kwastje.
  • Laat de cake volledig afkoelen in de vorm.
  • Meng de poedersuiker met de Bacardi Lemon om een dik glazuur te maken.
  • Haal de afgekoelde cake uit de vorm en verdeel het glazuur er sierlijk overheen.

Notities

Serveer de Bacardi Citroencake met citroenrasp en -schijfjes voor een verfrissende finishing touch.
Deze citroencake gaat goed samen met een lichte, frisse dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Riesling Spätlese. Hun zoetheid en fruitige aroma's vullen de frisheid van de citroen mooi aan.