Pornstar Martini Dessert
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
Tiramisu
- 250 g mascarpone
- 250 g slagroom opgeklopte
- 60 g suiker
- 2 eieren
Meringue
- 150 g suiker
- 100 g poedersuiker
- 1 mespuntje zout
- 3 eiwitten
Passievrucht coulis
- 65 g passievrucht
- 18 g suiker
Overige ingrediënten
- 85 g roomboter cake
- 130 g passievrucht ijs
Allereerst gaan we aan de slag met de Meringue.
Doe hiervoor de eiwitten in een super schone kom.
Zorg dat er absoluut geen eigeel bij zit.
Klop de eiwitten met een mixer op, samen met het zout, tot deze bijna stijf is.
Meng met de mixer op halve kracht vervolgens, heel geleidelijk, de suiker door het eiwitmengsel heen.
Zodra de suikerkristallen zijn opgelost zet je de mixer uit.
Spatel nu voorzichtig de poedersuiker erdoor.
Doe het schuim in een spuitzak met een spuitmondje naar wens, en maak creatieve vormpjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de meringueschuimpjes in de oven op 100 ºC ongeveer 2 uur.
Een zeer lage temperatuur en een langere baktijd zorgt voor prachtig krokant en wit schuim.
We gaan de tiramisu klaarmaken!
Klopt de eieren met de suiker tot een gladde luchtige massa.
Sla vervolgens de mascarpone luchtig met bijvoorbeeld een keukenmachine.
Sla de mascarpone massa onder het ei mengsel door, en voeg hier de opgeklopte slagroom aan toen.
Let op! zet de massa hierna meteen koud in de koelkast zodat deze mooi kan opstijven.
Snijd de passievruchten open en haal het vruchtvlees uit de vrucht.
Doe het vruchtvlees en de suiker in een steelpannetje en breng aan de kook zodat deze een beetje indikt.
Haal het pannetje van het vuur en laat deze goed koud worden.
Wanneer de passievrucht coulis goed koud is en de tiramisu voldoende opgestijfd is kun je de coulis door de tiramisu heen spatelen
Snijd de cake in mooie vierkanten blokjes en verdeel deze over de bakjes.
Doe hier bovenop de passievrucht tiramisu.
Leg in ieder bakje een bolletje passievrucht ijs op de tiramisu en maak het af met de meringue.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 17
Lamsfilet in Filodeeg met Voorjaarsgroenten
Verwen je gasten met een verfijnde lamsfilet in knapperig filodeeg, geserveerd met verse voorjaarsgroenten en een rijke lamsfondsaus.
Bereidingstijd2 uur uur 30 minuten min
Servings: 8
Calories: 650kcal
Author: Cor Klaar
Lamsfilet:
- 1,5 kg lamsfilet
- 12 sneetjes witbrood zonder korst
- 200 g boter
- 20 g basilicum fijngehakt
- 120 g peterselie fijngehakt
- 8 g tijm fijngehakt
- Vers vet spek in plakken
- Filodeeg
- 1 eidooier
Groenten:
- 500 g doperwten
- 500 g tuinbonen
- 150 g shiitakes
- 500 g waspeen
- 4 meiknollen
Saus:
- 1 liter lamsfond
- 2 sjalotten gesnipperd
- 5 teentjes knoflook geplet
- 5 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 2 eetlepels honing
- 100 g boter
Lamsfilet:
Bak de lamsfilet kort rondom in hete boter en laat afkoelen.
Maal de sneetjes witbrood tot kruim.
Meng het broodkruim met fijngehakte basilicum, peterselie, tijm, en 200 g zachte boter.
Leg de plakken vet spek op plasticfolie en verdeel het kruidenmengsel erover.
Rol de lamsfilets in het spek en het kruidenmengsel, wikkel strak in de folie en laat opstijven in de koelkast.
Bestrijk het filodeeg met eidooier, leg de opgerolde filets erop, rol in en druk de buitenkanten plat.
Leg de ingepakte filets op een bakplaat met een siliconenmat.
Saus:
Breng de lamsfond aan de kook.
Voeg sjalotten, knoflook, tijm, rozemarijn en honing toe.
Laat de saus inkoken tot de helft.
Zeef de saus en monteer met 100 g boter.
Groenten:
Dop de tuinbonen en doperwten.
Blancheer ze apart in kokend gezouten water en spoel koud af.
Snijd de waspeen diagonaal in dunne plakken, blancheer beetgaar en spoel koud.
Schil de meiknollen, snijd in batons van 3 mm dikte, blancheer en spoel koud.
Sauteer de shiitakes in boter en breng op smaak met zout.
Roerbak de andere groenten in olie en breng op smaak met zout en peper.
Afwerking:
Bak de lamsfilets in een voorverwarmde oven van 200°C tot een kerntemperatuur van 50°C is bereikt.
Laat de lamsfilets rusten op 50°C.
Snijd de lamsfilets in 32 stukken, dresseer 2 stukken per bord.
Plaats de groenten en shiitakes naast het vlees en giet de saus eromheen.
Serveer met een stevige rode wijn, zoals een Bordeaux of een Rhône.
Calories: 650kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 35g | Vet: 45g | Zout: 2.5g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 17
Romige Roze Borstplaat
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 174kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 150 g witte basterdsuiker
- 2 eetlepels melk
- 2 eetlepels slagroom
- 1 eetlepel bosvruchtensiroop
Meng in een kleine pan met dikke bodem de suiker, melk en slagroom en verwarm op heel zacht vuur tot de suiker is opgelost.
Roer af en toe.
Breng het mengsel vervolgens op iets hoger vuur aan de kook.
Voeg de bosvruchtensiroop toe en laat het geheel inkoken tot de gewenste dikte.
Controleer dit door een druppel van het mengsel in een kommetje met koud water te laten vallen.
Als de druppel zijn vorm behoudt, is het mengsel voldoende ingekookt (duurt ongeveer 10 minuten).
Haal de pan van het vuur en roer het mengsel met een houten lepel goed door tot het ondoorzichtig wordt en je de lepel over de bodem van de pan hoort krassen.
Giet het suikermengsel in een met bakpapier bekleed bakje of in koekvormpjes.
Laat de borstplaat afkoelen tot er witte vlekjes zichtbaar worden.
Snijd de borstplaat in stukken of druk voorzichtig uit de koekvorm.
Wijnadvies:
Deze Romige Roze Borstplaat past goed bij een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een zoete witte wijn zoals een Riesling Spätlese.
Calories: 174kcal | koolhydraten: 33g | Protein: 1g | Vet: 4g | Zout: 0.1g | Sugar: 31g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 17
Gestoomde Zeewolf met Courgette en Sinaasappel
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 320kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- ½ courgette
- 7½ gr verse basilicum
- 300 g zeewolffilet in 2 gelijke stukken
- 1 sinaasappel
- 25 g koude roomboter
- 50 ml droge vermout
- Zout en peper naar smaak
erwarm de oven voor op 200°C.
Halveer de courgette in de lengte en snijd deze in zeer dunne plakjes.
Vouw 2 stukken bakpapier van 50 cm dubbel en leg ze opengevouwen op het werkvlak.
Leg de courgetteplakjes aan één kant tegen de vouwnaad.
Scheur de basilicum grof boven de courgette en leg de stukken zeewolf erop.
Bestrooi met zout en peper naar smaak.
Boen de sinaasappel schoon en rasp de helft van de schil of snijd dikke plakjes van de schil af (het vruchtvlees wordt niet gebruikt).
Snijd de koude roomboter in kleine blokjes en verdeel deze samen met de sinaasappelrasp of -plakjes over de vis.
Besprenkel de vis met de droge vermout.
Vouw de pakketjes dicht en leg ze naast elkaar op de warme bakplaat.
Plaats de bakplaat in het midden van de oven en laat de vis en groenten in ongeveer 10 minuten gaar worden (het papier wordt lichtbruin en bol).
Leg de pakketjes met behulp van twee spatels op warme borden en open ze pas aan tafel.
Serveertip:
Lekker met kruimige aardappels of pilavrijst. Ook geschikt als tussengerecht bij een uitgebreider menu. Maak dan kleine pakketjes of buideltjes van.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 9g | Protein: 30g | Vet: 15g | Zout: 0.7g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 17
Hartige Minikaassoesjes met Pijnboompitten
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 75 g boter in stukjes
- 100 g bloem gezeefd
- 3 eieren M
- 50 g geraspte pittige kaas
- 3 eetlepels pijnboompitten
- Grofgemalen zeezout
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Breng in een pan 150 ml water met de blokjes boter en een mespunt zout aan de kook.
Voeg zodra de boter gesmolten is de gezeefde bloem in één keer toe.
Blijf met een houten lepel roeren tot het deeg als een bal van de bodem van de pan loslaat.
Haal de pan van het vuur en laat het deeg iets afkoelen.
Klop met een mixer de eieren één voor één door het deeg tot het deeg gaat glanzen.
Meng de geraspte kaas door het deeg.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Vorm met behulp van 2 natte theelepels kleine bergjes van het deeg op de bakplaat, op enige afstand van elkaar.
Verdeel de pijnboompitten over de bovenkant van de deegbergjes en bestrooi met grofgemalen zeezout.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de soesjes in ongeveer 10 minuten lichtbruin en gaar.
Ze laten dan makkelijk los van het bakpapier.
Schakel de oven uit en laat de soesjes met de ovendeur op een kier voorzichtig afkoelen.
Wijnadvies:
Deze hartige minikaassoesjes passen goed bij een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigi
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 17
Kruidige Kaaskoekjes met Kerrie
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 4 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries
- 25 g geraspte oude kaas
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels bloem
- 1 eierdooier losgeklopt
- 16 ongezouten cashewnoten
Verwarm de oven voor op 200°C.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op een werkvlak.
Meng in een kom de geraspte kaas met kerriepoeder.
Bestrijk twee plakjes bladerdeeg dun met olijfolie en verdeel de kaasmix er gelijkmatig overheen (laat de randen vrij).
Leg de andere plakjes bladerdeeg er bovenop en rol beide deegstapels iets uit op een met bloem bestoven werkblad, zodat de kaas stevig in het deeg wordt gedrukt.
Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met losgeklopte eierdooier en snijd elk stapeltje in 8 rechthoekjes.
Leg de deegstukjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk in elk stukje een cashewnoot.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en knapperig.
Haal de koekjes uit de oven en laat ze 15 minuten afkoelen voordat je ze serveert.
Bewaar de afgekoelde koekjes luchtdicht tot gebruik.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 17
Gesmolten Camembert uit de Oven
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 winterpeen
- 3 stengels bleekselderij
- 1 camembertkaasje in doosje
- 1 mespunt komijn djinten
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil en was de winterpeen.
Snijd de winterpeen vervolgens in dikke plakken en daarna in dikke repen.
Snijd de onderkant van de bleekselderij af en verwijder eventuele harde draden door ze met een scherp mesje af te trekken.
Halveer de bleekselderij en snijd deze in de lengte in repen.
Verwijder het papier van het camembertdoosje en haal het kaasje uit het plastic papiertje.
Verwijder eventuele stickers.
Snijd een kruislings patroon in de korst van de camembert en bestrooi deze met komijn.
Plaats de camembert terug in het doosje.
Leg de camembert op een met bakpapier beklede bakplaat en laat het gedurende 15 minuten smelten in het midden van de oven.
Serveer de gesmolten camembert in het geopende doosje.
Dompel de repen wortel en bleekselderij in de gesmolten camembert.
Serveer de gesmolten camembert met warm stokbrood of crackers voor een heerlijk voorgerecht.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 17
Amandelgevulde Speculaas
Servings: 4 personen
Calories: 764kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 125 g donkere basterdsuiker
- 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
- 150 g koude ongezouten plantaardige boter
- 2 eetlepels melk plantaardige melk voor lactosevrij
- 2 eieren
- 300 g amandelspijs
- 55 g garneeramandelen
- Bloem om te bestuiven
Zeef het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, de koek- en speculaaskruiden, en een mespunt zout in een kom.
Snijd de koude boter in kleine stukjes en meng het met het meelmengsel tot een kruimelig deeg.
Voeg de melk toe en kneed het deeg tot een samenhangende bal.
Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.
Klop de eieren los met 1 eetlepel water in een kom.
Verkruimel de amandelspijs en meng de helft van het losgeklopte ei erdoor tot een smeuïge massa.
Verwarm de oven voor op 175 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bestrooi het werkblad en de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot twee lappen van ongeveer 15 x 30 cm.
Leg één lap deeg op de bakplaat en verdeel de amandelspijs erover, laat een randje vrij.
Bedek met de tweede lap deeg en druk de randen goed aan.
Bestrijk het deeg met het overgebleven losgeklopte ei.
Druk de halve amandelen in het deeg ter decoratie.
Bak de gevulde speculaas in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
Laat de speculaas afkoelen op de bakplaat voordat je hem serveert.
Wijnadvies:
Een glas Moscatel de Valencia, met zijn rijke smaak en hints van gedroogd fruit, past perfect bij de zoete en kruidige tonen van deze amandelgevulde speculaas.
Calories: 764kcal | koolhydraten: 99g | Protein: 15g | Vet: 35g | Zout: 0.5g | Sugar: 60g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 17
Gevulde Appelbollen met Amandelspijs
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 4 kleine appels bijvoorbeeld Jonagold
- 1 citroen
- 100 g amandelspijs
- 1 ei losgeklopt
- 4 plakjes bladerdeeg diepvries, ontdooid
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels suiker
Schil de appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor.
Boen de citroen schoon en rasp de schil fijn.
Klop in een diep bord de amandelspijs los met de helft van het losgeklopte ei en de citroenrasp.
Vul de appels met het amandelspijsmengsel.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bestrooi een werkvlak en de deegroller met bloem.
Rol de plakjes bladerdeeg iets uit tot lapjes van 15x15 cm.
Zet in het midden van elk plakje bladerdeeg een gevulde appel.
Leg bovenop elke appel een stukje boter.
Bevochtig de randen van het bladerdeeg met water.
Vouw de deegpunten naar elkaar toe en plak het bladerdeeg rondom de appel dicht.
Bestrijk het deeg met de rest van het losgeklopte ei en bestrooi losjes met suiker.
Zet de appelbollen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ca.
25 minuten goudbruin.
Haal de appelbollen uit de oven en laat ze iets afkoelen op een rooster.
Serveer de appelbollen lauwwarm of koud als dessert.
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Riesling Spätlese uit Duitsland past goed bij de zoete smaak van de gevulde appelbollen.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 17
Geroosterde Aardappels met Gepofte Knoflook
Bereidingstijd49 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 kg vastkokende aardappels
- 1 bol knoflook
- ½ zakje verse rozemarijn ca. 20 g, naaldjes afgerist
- 2 theelepels grof zeezout
- 2 eetlepels olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Boen de aardappels schoon onder stromend water en snijd ze in partjes van 1 cm.
Haal de tenen knoflook los; verwijder de losse schilletjes, maar pel de tenen niet!
Verdeel de aardappelpartjes samen met de knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrooi de aardappels met de rozemarijn en het grove zeezout, en schep alles om met de olijfolie.
Rooster de aardappels en de knoflook in de voorverwarmde oven gedurende 40-45 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
Schep halverwege een keer om.
Schep de geroosterde aardappels met de knoflook op een platte serveerschaal.
Laat iedereen aan tafel zelf de zachte knoflook uit de schil knijpen (schillen niet opeten).
Wijnadvies:
Deze geroosterde aardappels met gepofte knoflook zijn heerlijk in combinatie met gegrild rood vlees. Een goede rode wijn zoals een Malbec of een Cabernet Sauvignon vormt een perfecte aanvulling op de smaken.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 5g | Vet: 10g | Zout: 2g | Sugar: 1.5g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 17