Limoncello Cheesecake uit de Airfryer

Limoncello Cheesecake uit de Airfryer

Deze verfrissende Limoncello cheesecake combineert de romigheid van kwark met de frisse smaak van citroen. Perfect bereid in de airfryer, een heerlijke traktatie voor elke speciale gelegenheid!
(inclusief koeltijd)2 uur
Recept categorieën: Airfryer, Cake, Dessert - Nagerecht, Gebak
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst, Pasen, Verjaardag
Servings: 8
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Bodem:

  • 100 g cantuccini met amandelen
  • 3 el fijne kristalsuiker
  • 50 g roomboter
  • 1 tl citroenrasp

Cheesecake:

  • 680 g volle kwark
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 3 el Limoncello
  • Rasp van 1 citroen
  • ½ tl vanille-extract
  • 3 eieren en 1 eiwit

Topping:

  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 2 el maizena
  • 125 ml water
  • 3 el Limoncello
  • 1 eigeel

Instructies

Bodem bereiden:

  • Maal de cantuccini fijn samen met de citroenrasp, suiker en gesmolten roomboter.
  • Vet een springvorm van 20 cm in met boter en beleg de bodem met bakpapier.
  • Verdeel het koekmengsel gelijkmatig over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
  • Verwarm de airfryer voor op 180°C en bak de bodem 5 minuten.

Cheesecake bereiden:

  • Meng de kwark, suiker, limoncello, citroenrasp en vanille-extract met een keukenmixer op halve snelheid.
  • Voeg de eieren een voor een toe, meng goed tussendoor.
  • Verlaag de temperatuur van de airfryer naar 130°C.
  • Giet het cheesecake mengsel over de koekbodem en bak 45 minuten in de airfryer.
  • Zet de airfryer uit en laat de cheesecake nog een uur in de gesloten airfryer staan om geleidelijk af te koelen.
  • Laat de cheesecake volledig afkoelen en zet hem daarna in de koelkast om verder op te stijven.

Topping bereiden:

  • Meng suiker en maizena in een pannetje.
  • Voeg langzaam het water en de Limoncello toe, en verwarm op laag vuur.
  • Laat het mengsel al roerend koken tot het indikt.
  • Haal van het vuur en roer het eigeel erdoorheen.
  • Laat de topping afkoelen voordat je deze over de cheesecake giet.

Serveren:

  • Haal de cheesecake uit de koelkast, verdeel de afgekoelde topping erover en serveer.

Notities

Wijnadvies:
Serveer deze cheesecake met een glas dessertwijn zoals een Moscato d'Asti, of een glaasje Limoncello voor een perfecte combinatie.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 8g | Vet: 20g | Zout: 0.3g | Sugar: 25g

Kabeljauw en Papillotte met Basmatirijst en Wokgroenten

Kabeljauw en Papillotte met Basmatirijst en Wokgroenten

Geniet van een gezonde en smaakvolle maaltijd met kabeljauw en papillotte, geserveerd met geurige basmatirijst en knapperige wokgroenten. Dit gerecht is snel en eenvoudig te bereiden in de airfryer!
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Internationaal
Feestdagen etc: Kerst, Pasen
Servings: 2
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 theelepel kokosolie
  • 1 geplet teentje knoflook
  • Viskruiden naar smaak
  • Plakjes tomaat
  • 1 moot kabeljauw
  • Geraspte kaas optioneel
  • 1 bakje voorgegaarde basmatirijst
  • 1 zakje wokgroenten

Instructies

  • Leg een stuk bakpapier op een schone ondergrond.
  • Plaats in het midden van het bakpapier 1 theelepel kokosolie, een geplet teentje knoflook, viskruiden en enkele plakjes tomaat.
  • Leg de moot kabeljauw bovenop de ingrediënten.
  • Herhaal de ingrediënten (kokosolie, knoflook, viskruiden, tomaat) bovenop de kabeljauw en voeg een beetje geraspte kaas toe indien gewenst.
  • Vouw het bakpapier zorgvuldig dicht zodat de kabeljauw volledig ingepakt is.
  • Plaats het pakketje samen met de wokgroenten in de airfryer.
  • Stel de airfryer in op 200 graden Celsius en bak gedurende 15 minuten.
  • Verwarm ondertussen de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Serveer de kabeljauw en papillotte met de wokgroenten en warme basmatirijst.

Notities

Combineer dit gerecht met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 25g | Vet: 12g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g

Krokante Haverrepen uit de Airfryer

Krokante Haverrepen uit de Airfryer

Maak eenvoudig deze heerlijke en voedzame haverrepen in de airfryer. Perfect als gezond tussendoortje of snelle snack voor onderweg. Deze repen combineren de zoetheid van dadels met de knapperigheid van hazelnoten en havermout, voor een onweerstaanbare traktatie!
(inclusief afkoeltijd)30 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Snack, Tussendoortje
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Vegetarisch
Servings: 8
Calories: 160kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 2 el water
  • 40 g honing
  • 50 g grof gehakte hazelnoten
  • 150 g dadels
  • 150 g havermout

Instructies

  • Verwarm de airfryer voor op 175 graden Celsius gedurende 3 minuten.
  • Verwijder de pitten uit de dadels en pureer ze samen met het water in een blender of keukenmachine tot een gladde pasta.
  • Meng in een kom de dadelpasta met de grof gehakte hazelnoten en havermout.
  • Verwarm de honing kort in de magnetron om het vloeibaarder te maken.
  • Voeg de verwarmde honing en olie toe aan het dadel-havermoutmengsel en roer alles goed door elkaar totdat het een plakkerige massa vormt.
  • Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier en druk het mengsel stevig aan in de schaal met behulp van een lepel of spatel.
  • Plaats de schaal in de airfryer en bak de repen op 155 graden Celsius gedurende 20-25 minuten, totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Laat de haverrepen iets afkoelen voordat je ze in repen snijdt.
  • Serveer ze direct of bewaar ze voor later.

Notities

Niet van toepassing; serveer met een kop thee of koffie.

Nutrition

Calories: 160kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 3g | Vet: 5g | Zout: 0.1g | Sugar: 12g

Citroen Merengue Taart met Spinsuiker

Citroen Merengue Taart met Spinsuiker

Deze Citroen Merengue Taart is een verfijnd dessert dat je gasten zal imponeren. De knapperige taartbodem, romige citroencrème en luchtige merengue vormen samen een perfecte balans van smaken. De afwerking met spinsuiker en Kaapse kruisbessen zorgt voor een prachtige presentatie. Een klassiek dessert met een moderne twist, gemaakt in de airfryer!
(inclusief rust- en koelperiode)3 uur
Recept categorieën: Airfryer, Dessert - Nagerecht, Fruit, Gebak, Taart
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 8
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 125 g boter
  • 250 g bloem
  • 30 g amandelpoeder
  • 30 g poedersuiker
  • 65 g suiker
  • 1 ei
  • 1 mespunt zout
  • 1 vanillestokje

Voor de citroencrème:

  • 100 ml citroensap
  • 2 eieren
  • 3 eidooiers
  • 300 g bloemsuiker
  • 300 g boter
  • Geraspte schil van 2 citroenen

Voor de merengue:

  • 160 g bloemsuiker
  • 200 ml eiwit ongeveer 8 eiwitten
  • 200 g suiker
  • Azijn een paar druppels

Ter decoratie:

  • Citroen
  • Kaapse kruisbes
  • Spinsuiker
  • Gele kleurstof

Instructies

De Bodem:

  • Meng de boter, suiker, en amandelpoeder in een kom.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit.
  • Voeg deze samen met het ei, zout, bloem, en poedersuiker toe aan het mengsel.
  • Meng tot een homogene massa.
  • Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.
  • Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot ongeveer een halve centimeter dik.
  • Vet een vlaaivorm in en leg het deeg erin.
  • Druk goed aan en prik gaatjes in de bodem.
  • Bak de taartbodem blind af in de airfryer op 160 graden gedurende 30 minuten.

De Citroencrème:

  • Smelt de boter op matig vuur en voeg het citroensap en de geraspte citroenschil toe.
  • Voeg de bloemsuiker toe, roer goed door en laat kort opkoken.
  • Klop de eieren en eidooiers los.
  • Haal de pan van het vuur en meng het eiermengsel erdoor.
  • Zet de pan terug op het vuur en blijf roeren tot de crème dikker wordt.
  • Zeef de crème door een fijne zeef en laat het minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

De Merengue:

  • Ontvet de mengkom met een paar druppels azijn op keukenpapier.
  • Klop het eiwit stijf en voeg langzaam de suiker toe.
  • Zeef de bloemsuiker over het eiwit en klop nogmaals door.
  • Doe de merengue in een spuitzak.

Samenstellen en Decoreren:

  • Haal de taartbodem uit de oven en laat afkoelen.
  • Vul de bodem met de citroencrème en strijk glad.
  • Spuit de merengue op de taart en brand de bovenkant voorzichtig bruin met een kleine brander.
  • Smelt wat suiker in een pan en voeg een druppel gele kleurstof toe.
  • Trek spinsuikerdraden en werk de taart af met Kaapse kruisbessen en schijfjes citroen.

Notities

Combineer met een glas zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een Moscato d'Asti.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 5g | Vet: 24g | Zout: 0.2g | Sugar: 40g

Gebakken Forelfilet met Citroen & Peterselie

Gebakken Forelfilet met Citroen & Peterselie

inclusief 30 minuten marineren45 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 3 eetlepels gehakte bladpeterselie
  • Sap van 2 citroenen
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 800 g forelfilet met vel
  • 2 eetlepels bloem glutenvrij indien nodig
  • 2 eetlepels plantaardige olie plus extra voor het invetten
  • Partjes citroen voor het serveren

Instructies

  • Meng in een kom de helft van de peterselie met het citroensap, de gehakte knoflook, zout en peper.
  • Leg de forelfilets erin en marineer ongeveer 30 minuten.
  • Bestuif elke filet met bloem.
  • Bekleed het mandje van de airfryer met een licht ingevet vel bakpapier en leg de filets erin.
  • Schenk de helft van de olie in de airfryer en stel deze in op 200 °C en de timer op 5 minuten.
  • Keer de filets na 5 minuten om, schenk de overgebleven olie erover en stel de timer in op nog 4 minuten.
  • Garneer de gebakken vis met de overgebleven gehakte peterselie en serveer met de partjes citroen.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past goed bij de delicate smaak van de forel en de frisse citroen.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 40g | Vet: 15g | Zout: 0.8g | Sugar: 0g

Klassieke Viskoekjes uit de Airfryer

Klassieke Viskoekjes uit de Airfryer

inclusief 30 minuten koeltijd1 uur 10 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Engeland
Dieët: Tarwevrij
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 iets bloemige aardappels in blokjes en gekookt
  • 3 el volle melk
  • 2 el boter
  • 1 kleine kabeljauwfilet 120 g
  • 2 kleine zalmfilets met vel 100-120 g
  • 1 kleine gerookte schelvisfilet 120 g
  • Sap van ½ citroen
  • Sap van ½ limoen
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 4 el bloem gebruik glutenvrije bloem voor glutenvrij dieet
  • 2 eieren losgeklopt
  • 4 el paneermeel gebruik glutenvrij paneermeel voor glutenvrij dieet
  • Bakspray van plantaardige olie

Instructies

Puree maken:

  • Prak de gekookte aardappels met de melk en boter tot een gladde puree.

Vis bereiden:

  • Leg de visfilets op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met zout en peper, bespuit licht met olie en bak in de airfryer op 180°C gedurende 10 minuten tot ze net gaar zijn.
  • Laat afkoelen en trek de vis uit elkaar, verwijder graten en vel.

Viskoekjes mengen:

  • Meng de vis met de aardappelpuree, citroen- en limoensap, zout en peper.
  • Dek af en zet ongeveer 30 minuten in de koelkast.

Viskoekjes vormen:

  • Vorm acht viskoekjes van het mengsel.
  • Voeg zo nodig een beetje ei toe om alles bij elkaar te houden.

Paneerproces:

  • Doe de bloem, het ei en het paneermeel in drie ondiepe kommen.
  • Bespuit het mandje van de airfryer licht met bakspray.
  • Wentel de viskoekjes licht door de bloem, daarna door het ei en tot slot door het paneermeel.
  • Schud overtollige kruimels af en bespuit licht met bakspray.

Airfryer:

  • Leg de viskoekjes in het mandje en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken.
  • Stel de airfryer in op 200°C en bak de viskoekjes gedurende 10 minuten tot ze bruin zijn en een in het midden ingestoken thermometer ten minste 60°C aangeeft; keer ze halverwege de baktijd.

Notities

Wijnadvies:

Serveer met een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte, frisse Chardonnay. Deze wijnen passen goed bij de delicate smaken van de viskoekjes.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 20g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g

Kipkebabs uit de Airfryer

Kipkebabs uit de Airfryer

inclusief 30 minuten weken van de houten prikkers45 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Mediterraan
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 6 grote witte champignons gehalveerd
  • 2 kleine paprika's kleur naar keuze, in blokjes die ongeveer even groot zijn als de champignons
  • 2 kipfilets in blokjes die ongeveer even groot zijn als de champignons
  • Bakspray van olijfolie
  • 2 el sojasaus of tamari voor glutenvrij
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 el sesamzaad
  • Gestoomde rijst voor het serveren

Instructies

Voorbereiding:

  • Week de houten prikkers 30 minuten in water om verbranden te voorkomen.

Ingrediënten voorbereiden:

  • Halveer de champignons en snijd de paprika's en kipfilets in blokjes van gelijke grootte.

Rijgen:

  • Rijg afwisselend champignons, blokjes paprika en kip aan de houten prikkers.
  • Bespuit licht met de bakspray.

Saus maken:

  • Roer in een kleine kom de sojasaus, honing en het sesamzaad door elkaar.

Airfryer voorbereiden:

  • Bekleed het mandje van de airfryer met een vel bakpapier en leg de kebabs erin.
  • Schenk het sojasausmengsel erover.

Bakken:

  • Stel de airfryer in op 170°C en de timer op 15 minuten.
  • Keer de kebabs halverwege de baktijd om voor een gelijkmatige garing.

Serveren:

  • Leg de kebabs op een schaal en serveer met gestoomde rijst.

Notities

Wijnadvies:

Serveer met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling. Deze wijnen complementeren de smaken van de honing en sojasaus en passen goed bij kip.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 25g | Vet: 8g | Zout: 1g | Sugar: 10g

Krokante Mozzarellasticks

Krokante Mozzarellasticks

Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hapjes, Kaas
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 losgeklopt ei
  • Paneermeel
  • 1 tl gemengde gedroogde kruiden
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • Zeezout
  • 400 g mozzarella van een blok, uitgelekt en in repen gesneden
  • Olijfolie bakspray

Instructies

  • Doe het losgeklopte ei in een ondiepe kom.
  • Meng in een tweede ondiepe kom het paneermeel met de gedroogde kruiden, knoflookpoeder en een snufje zout.
  • Snijd elke reep mozzarella doormidden.
  • Doop elke reep eerst in het ei en rol hem vervolgens goed door het paneermeelmengsel, zodat hij rondom, inclusief de uiteinden, bedekt is met een laagje paneermeel.
  • Herhaal dit proces zodat elke reep kaas twee keer gepaneerd is.
  • Leg de gepaneerde mozzarellasticks op een met bakpapier bekleed bord of dienblad en zet ze minstens 30 minuten in de vriezer.
  • Verwarm de airfryer voor op 200 °C.
  • Bespuit de bevroren mozzarellasticks rondom met de olijfolie bakspray (let op: spuit geen bakspray in de airfryer zelf).
  • Leg de sticks in het mandje van de airfryer, maar zorg ervoor dat het mandje niet te vol zit; doe dit indien nodig in porties.
  • Stel de timer in op 4 minuten.
  • Keer de sticks voorzichtig om na 4 minuten en stel de timer in op nog 3 minuten.
  • Haal de krokante mozzarellasticks uit de airfryer en serveer ze direct.

Notities

Wijnadvies:

Deze krokante mozzarellasticks passen goed bij een lichte en fruitige rode wijn, zoals een Merlot. De zachte tannines en fruitige aroma's van de wijn vullen de romige textuur van de mozzarella aan, terwijl de frisse zuurgraad zorgt voor een verkwikkend contrast.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 20g | Vet: 15g | Zout: 0.9g | Sugar: 1g

Gegrilde Kippenvleugels met Sinaasappel uit de Airfryer

Gegrilde Kippenvleugels met Sinaasappel uit de Airfryer

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Fruit, Hapjes, Kip, Snack, Voorgerechten
Servings: 2
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 6 kippenvleugels
  • 1 grote onbespoten sinaasappel
  • 2 eetlepels Worcestersaus
  • ½ eetlepel donkere basterdsuiker
  • Flink mespunt gedroogde tijm
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • Partjes sinaasappel of sinaasappelrasp voor het serveren

Instructies

  • Verdeel elke kippenvleugel met een gevogelteschaar in drie stukken en dep ze goed droog met keukenpapier.
  • Rasp de schil van de sinaasappel in een kom en pers vervolgens het sap erboven uit.
  • Voeg de kip toe aan de kom samen met de Worcestersaus, donkere basterdsuiker, gedroogde tijm, zout en peper.
  • Laat 1 uur marineren.
  • Stel de airfryer in op 180°C.
  • Laat de kip uitlekken en vang de marinade op.
  • Bekleed het mandje van de airfryer met een vel bakpapier, leg de kip erin en schenk dan de helft van de bewaarde marinade erover.
  • Stel de timer in op 10 minuten.
  • Voeg na 10 minuten de overgebleven marinade toe en stel de timer in op nog 8-10 minuten.
  • Doe de kippenvleugels als ze volledig gaar zijn in een schaal en serveer met de sinaasappelpartjes of versgeraspte sinaasappelschil.

Notities

Wijnadvies:

Een fruitige rode wijn zoals een Merlot past goed bij de hartige smaak van de kippenvleugels en de frisse citrusaroma's van de sinaasappel.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 16g | Vet: 14g | Zout: 0.7g | Sugar: 7g

Knapperige Aardappelpannenkoekjes uit de Airfryer

Knapperige Aardappelpannenkoekjes uit de Airfryer

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Bijgerecht, Ontbijt, Snack
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 275kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram koude geprakte aardappels
  • 200 gram geraspte belegen Goudse kaas
  • 1 lente-ui fijngehakt
  • 2 gebakken plakken ontbijtspek gehakt
  • 1 groot ei
  • 2 eetlepels bloem glutenvrij indien nodig
  • 200 gram panko Japans broodkruim
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • Bakspray van plantaardige olie

Instructies

  • Meng in een kom de geprakte aardappels met de kaas, lente-ui, gehakt ontbijtspek, ei en bloem.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Vorm 12 koekjes van het mengsel.
  • Doe de panko in een ondiepe schaal en wentel de koekjes erdoor zodat ze goed bedekt zijn.
  • Leg de koekjes op een met bakpapier bekleed bord en zet ze 10 minuten in de vriezer om stevig te worden.
  • Bekleed het mandje van de airfryer met een vel bakpapier en bespuit het met olie.
  • Leg de koekjes op het papier, zorg ervoor dat het mandje niet te vol zit en bak ze zo nodig in porties.
  • Houd de gebakken pannenkoekjes warm in een matig-warme oven.
  • Stel de airfryer in op 200°C en de timer op 10 minuten.
  • Keer de pannenkoekjes na 10 minuten om met behulp van een paletmes.
  • Stel de timer in op nog 5 minuten en bak tot de pannenkoekjes goudbruin en knapperig zijn.
  • Serveer ze gloeiend heet.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij de hartige smaak van deze aardappelpannenkoekjes.

Nutrition

Calories: 275kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 14g | Vet: 12g | Zout: 1.5g | Sugar: 1g