Groente roerei

Groente roerei

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Ei, Groenten, Ontbijt
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 3 personen
Calories: 2501515150.83kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 6 eieren geklopt
  • 1 kleine paprika in kleine stukjes
  • 6 middelgrote champignons in kleine stukjes
  • 1 middelgrote aardappel geraspt
  • 1 middelgrote ui in stukjes
  • ½ courgette in kleine stukjes
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Provençaalse kruiden naar smaak
  • Boter of olie voor bakken

Instructies

  • Klop de eieren los en zet apart.
  • Verhit boter of olie in een braadpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de paprika, champignons, geraspte aardappel, ui en courgette toe.
  • Bak de groenten lichtjes aan gedurende ongeveer 5 minuten op laag vuur, totdat ze beginnen te garen.
  • Zet het vuur iets hoger en voeg de geklopte eieren toe.
  • Blijf roeren terwijl de eieren stollen, tot ze gaar zijn maar nog zacht.
  • Breng op smaak met zout, peper en Provençaalse kruiden.

Notities

Wijnadvies:

 
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een mousserende wijn zoals Prosecco kan goed samengaan met dit gerecht.

Nutrition

Calories: 2501515150.83kcal

Couscous Schotel met Kip en Groenten

Couscous Schotel met Kip en Groenten

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kip, Pasta, Rijst
Land van herkomst: Marokko
Dieët: Notenvrij
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g couscous 75 g per persoon
  • 150 g sugar snaps schoongemaakt
  • 150 g haricots verts puntjes eraf
  • 150 g wortels in plakjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 3 vleestomaten in blokjes
  • 400 g kipfilet in blokjes
  • el Baharat kruiden Jonnie Boer
  • Zout naar smaak
  • Olijfolie om te bakken

Instructies

  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit wat olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de kipblokjes toe en bak ze tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Voeg de sugar snaps, haricots verts, wortels, courgette en vleestomaten toe aan de pan en roerbak alles tot de groenten gaar maar nog knapperig zijn.
  • Voeg de Baharat kruiden en zout naar smaak toe en roer goed door.
  • Serveer de groente-kipmix op een bedje van couscous.

Notities

Bij dit gerecht past een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, of een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 35g | Vet: 10g | Zout: 1.2g | Sugar: 8g

Pilav met Witlof en Vegetarische Kip

Pilav met Witlof en Vegetarische Kip

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Noten, Rijst, Zuidvruchten
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 2
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 stronken witlof fijn gesneden
  • 100 g rijst gekookt
  • 50 g rozijnen
  • 70 g cashewnoten en walnoten ongezouten
  • 1 pak stukjes kip van de Vegetarische Slager
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Kerriepoeder naar smaak

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de braadpan en voeg de vegetarische kipstukjes toe.
  • Voeg de noten en rozijnen toe en kruid met peper, zout en kerriepoeder naar smaak.
  • Voeg op het laatst de fijngesneden witlof toe en bak deze kort mee tot ze zacht zijn.
  • Meng de gekookte rijst door het kip-witlofmengsel.
  • Schep alles goed door elkaar en serveer.

Notities

Bij dit gerecht past een lichte, frisse witte wijn, zoals een Pinot Grigio.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 20g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 15g

Kruidige Zuurkoolstamppot met Mexicaanse Twist

Kruidige Zuurkoolstamppot met Mexicaanse Twist

Bereidingstijd40 minuten
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 pak zuurkool losgemaakt
  • 300 gram spekblokjes uitgebakken
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 150 gram kastanjechampignons in plakjes
  • 1 sjalot fijn gesneden
  • 1 teen knoflook fijn gesneden
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruiden of Picadillo
  • ½ pot zwarte olijven in schijfjes
  • 1 eetlepel gesneden jalapeño
  • 500 gram aardappels in plakjes
  • Flinke klont boter
  • Scheut melk
  • ½ theelepel zout

Instructies

  • Schil de aardappels, snijd ze in plakjes en kook ze in een pan met water tot ze gaar zijn.
  • Giet de aardappels af en voeg een flinke klont boter, een scheut melk en ½ theelepel zout toe.
  • Warm dit op.
  • Voeg de gekookte aardappels toe en pureer met een stamper tot een gladde aardappelpuree.
  • Verhit een braadpan en bak de spekblokjes goudbruin.
  • Haal ze uit de pan en zet apart.
  • Voeg de gesneden sjalot, knoflook, rode paprika en kastanjechampignons toe aan de braadpan en bak tot ze zacht zijn.
  • Voeg de spekblokjes weer toe aan de pan en roer de Mexicaanse kruiden erdoor.
  • Meng de aardappelpuree met de gesneden jalapeño en de losgemaakte zuurkool.
  • Voeg het groenten- en spekmengsel toe aan de puree en roer alles goed door elkaar met een houten lepel.
  • Serveer de stamppot warm, met de zwarte olijven eroverheen verdeeld voor extra kleur en smaak.

Notities

Serveer met een kruidige rode wijn zoals een Zinfandel of een Tempranillo.

 

 

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 15g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 4g

Romige Spitskoolstamppot met Brie en Walnoten

Romige Spitskoolstamppot met Brie en Walnoten

Een romige stamppot met spitskool, knapperige spekjes, brie en walnoten voor een heerlijke herfstmaaltijd.
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Stamppot
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 3 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gram spitskool fijn gesneden
  • 1 sjalot fijn gesneden
  • 200 gram spekreepjes
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 500 gram aardappelen gepureerd
  • 1 oranje paprika in stukjes
  • 1 handje walnoten in brokjes
  • 100 gram brie in plakjes

Instructies

  • Verhit een braadpan op hoge temperatuur en voeg de spekreepjes, paprika, spitskool, sjalot en knoflook toe.
  • Laat het geheel even op hoge temperatuur bakken en daarna 10 minuten sudderen.
  • Bereid ondertussen de aardappelpuree.
  • Giet de inhoud van de braadpan af, maar behoud een klein beetje van het vocht.
  • Voeg het mengsel toe aan de aardappelpuree en roer goed door.
  • Voeg de walnoten en brie toe aan de stamppot.
  • Verwarm het geheel nog even goed door en serveer direct.

Notities

Serveer met een volle witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir, die goed samengaat met de romigheid van de brie en de hartige smaken van de spekjes.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 17g | Vet: 28g | Zout: 1.5g | Sugar: 4g

Authentieke Hongaarse Goulash met Runderlapjes

Authentieke Hongaarse Goulash met Runderlapjes

Een heerlijk hartige Hongaarse goulash, langzaam gestoofd voor een diepe, rijke smaak. Perfect comfort food!
inclusief suddertijd6 uur 30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Rundvlees, Stoofpot
Land van herkomst: Hongarije
Jaargetijde:: Herfst
Dieët: Glutenvrij
Servings: 4
Calories: 560kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 700 gram runderlap in blokjes
  • 240 gram rijst
  • 2 eetlepels Hongaarse paprikapoeder zoet
  • 3 paprika's rood, geel, groen, in blokjes
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 3 uien gesneden
  • 8 tomaten in blokjes
  • 1 theelepel gemalen foelie
  • 2 theelepels karwijzaad kummel
  • 10 jeneverbessen
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Verhit een braadpan op middelhoog vuur en voeg de gesneden uien, knoflook en runderlapjes toe.
  • Braad het vlees goed aan totdat het bruin is.
  • Voeg de paprika's en tomaten toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.
  • Voeg het paprikapoeder, gemalen foelie, karwijzaad, jeneverbessen, zout en peper toe aan de pan.
  • Breng het geheel aan de kook, zet het vuur vervolgens laag en plaats een hitteverdeler (sudderplaatje) onder de pan.
  • Laat de goulash 6 uur langzaam sudderen, zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
  • Kook vlak voor het opdienen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer de goulash met de rijst en een frisse tomatensalade.

Notities

Serveer met een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Hongaarse Egri Bikavér (Stierenbloed).

Nutrition

Calories: 560kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 35g | Vet: 24g | Zout: 1.2g | Sugar: 8g

Romige Kerriesoep met Kipfilet

Romige Kerriesoep met Kipfilet

Geniet van deze romige kerriesoep met kipfilet, vol van smaak en perfect voor elke gelegenheid.
Bereidingstijd28 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Soep, Voorgerechten
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • kookpan
  • Hakmolen of mes
  • soepkommen

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • 1 L water
  • 1 middelgrote ui in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 2 el bloem
  • 2 el rijst
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 kipbouillonblokjes
  • 7 tl kerriepoeder
  • 200 ml kookroom
  • 1 el peterselie vers gehakt
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Breng in een kookpan 1 liter water met de kipbouillonblokjes aan de kook.
  • Voeg de kipfilet en rijst toe en laat deze zachtjes koken tot de kip gaar is.
  • Haal de kipfilet uit de pan, laat afkoelen en hak deze fijn met een hakmolen of snijd klein met een mes.
  • Verhit ondertussen een braadpan op laag vuur en bak de ui en paprika zachtjes aan tot ze glazig zijn.
  • Voeg de bloem toe aan de ui en paprika en roer goed door.
  • Blus af met een beetje bouillon uit de kookpan.
  • Voeg nu het kerriepoeder en de kookroom toe aan de braadpan.
  • Roer goed door en warm het geheel voorzichtig op zonder te koken.
  • Schep het mengsel uit de braadpan lepel voor lepel in de kookpan met de bouillon, onder voortdurend roeren om klontjes te voorkomen.
  • Voeg de fijngehakte kip weer toe aan de soep en breng alles opnieuw aan de kook, terwijl je goed blijft roeren.
  • Laat de soep zachtjes doorkoken tot hij goed warm is en de smaken goed vermengd zijn.
  • Serveer de soep in soepkommen en garneer met verse gehakte peterselie.

Notities

Deze kerriesoep combineert goed met een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 20g | Vet: 16g | Zout: 2g | Sugar: 4g

Macaroni met Walnoten, Rozijnen en Kruidenmix

Macaroni met Walnoten, Rozijnen en Kruidenmix

Probeer deze smaakvolle macaroni met walnoten, rozijnen en een kruidenmix van salie en basilicum voor een unieke twist!
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Noten, Pasta, Zuidvruchten
Land van herkomst: Italië
Servings: 4
Calories: 620kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 150 gram grande pardano
  • 12 blaadjes salie
  • 2 takjes basilicum
  • 2 uien
  • 300 gram gehakt
  • 350 gram macaroni
  • 75 gram rozijnen
  • 75 gram walnoten

Instructies

  • Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de uien fijn en bak ze in een braadpan samen met het gehakt en de rozijnen.
  • Doe de walnoten, salie, basilicum en grande pardano in een hakmolen en hak fijn.
  • Voeg de fijngehakte mix de laatste 5 minuten toe aan het gehaktmengsel en roer goed door.
  • Doe de gekookte macaroni in een grote schaal en meng het gehaktmengsel erdoor.
  • Strooi geraspte grande pardano over het gerecht voor extra smaak.

Notities

Serveer met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 620kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 2g | Sugar: 12g

Gevulde Portobello’s met Roerei en Gefrituurde Mihoen

Gevulde Portobello's met Roerei en Gefrituurde Mihoen

Verras je gasten met deze feestelijke portobello's gevuld met kruidig roerei en knapperige gefrituurde mihoen.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Ei, Groenten, Mie, Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst, Oud & Nieuw, Pasen
Servings: 4
Calories: 240kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 el basterdsuiker
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 tl sambal
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 2 cm gember fijngehakt
  • 2 el Japanse sojasaus
  • 2 el roerbakolie
  • 2 limoenen uitgeperst
  • 4 portobello's
  • 40 gr mihoen gefrituurd
  • 5 eieren
  • 1 Spaanse peper zaadjes verwijderd en fijn gesneden
  • 1 zakje koriander zeer fijn gesneden

Instructies

  • Meng in een miskom de fijngehakte gember, bosuitjes, Spaanse peper, geperste knoflook, limoensap, sojasaus, basterdsuiker en sambal.
  • Voeg de eieren toe aan het mengsel en klop alles goed door elkaar.
  • Verhit een braadpan met 1 el roerbakolie en bak de portobello's aan beide kanten goudbruin.
  • In een andere pan verhit je de overige roerbakolie en giet je het eiermengsel erbij.
  • Roerbak het tot een kruimelig roerei.
  • Draai de portobello's tijdens het bakken om zodat ze gelijkmatig gaar worden.
  • Plaats op elk bord een bedje van veldsla en leg daarop de gebakken portobello's.
  • Vul de portobello's met het roerei en verdeel de gefrituurde mihoen erover.
  • Garneer met de fijngehakte koriander en serveer direct.

Notities

Serveer met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.

Nutrition

Calories: 240kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 10g | Vet: 18g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g

Risotto met kip en o.a.broccoli

Risotto met kip en o.a.broccoli

Deze romige risotto met kip, broccoli en champignons is een heerlijk en voedzaam gerecht, perfect voor een gezellige maaltijd.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kip, Rijst
Land van herkomst: Italië
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g risotto 20 minuten koken met bouillonblokje, goed uitlekken
  • 350 g kipdijfilet in stukjes gesneden
  • 300 g broccoli in kleine roosjes gesneden
  • 1 puntpaprika in kleine reepjes gesneden
  • 1 ui fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 200 g champignons in schijfjes gesneden
  • Scheutje room
  • 10 g geraspte Grana Padano kaas
  • Optioneel:
  • een flinke hand rozijnen

Instructies

  • Kook de risotto 20 minuten in water met een bouillonblokje.
  • Giet de risotto goed af en zet apart.
  • Verhit in een braadpan een beetje olie en voeg de stukjes kipdijfilet, broccoli, paprika, ui, knoflook, champignons en eventueel de rozijnen toe.
  • Laat alles op een laag vuur sudderen tot de groenten gaar zijn en de kip goed doorbakken is.
  • Meng de gekookte risotto met een scheutje room en de geraspte Grana Padano in een ruime schaal.
  • Giet eventueel overtollig vocht uit de sudderende pan met kip en groenten.
  • Voeg de inhoud van de sudderpan toe aan de risotto en roer alles goed door elkaar.
  • Serveer de risotto warm met een extra bakje geraspte Grana Padano erbij voor de liefhebbers.

Notities

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rosé past goed bij deze romige risotto.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g