Gegrilde Griet met Ragout van Groene Asperges
Een verfijnde amuse met gegrilde grietfilet en een romige aspergeragout.
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 16 amuse-porties
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 16 x 60 g victoriabaarsfilet
- 2 bossen groene asperges
- 40 g boter
- 1 sjalotje
- 60 g bloem
- 1 takje kervel
- Citroensap
- Olijfolie
- Room
- Peper
- Zout
Voorbereiding:
Snijd de grietfilet in 16 porties van 60 g.
Besprenkel de vis met citroensap, olijfolie, zout en peper.
Zet in de koelkast tot gebruik.
Ragout:
Schil de groene asperges en snijd de kopjes af op 3 cm lengte.
Snijd de rest van de asperges in stukken van 1 cm.
Kook de asperges net gaar in gezouten kokend water.
Snipper de sjalot fijn.
Smelt de boter in een kleine pan en fruit de sjalot zonder te kleuren.
Voeg de bloem toe en maak een roux.
Laat 1 minuut op laag vuur garen.
Voeg al roerend met een garde 500 ml aspergevocht toe en kook tot een gladde saus.
Voeg de aspergestukken en room toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Afwerken:
Verwarm de aspergepunten.
Verwarm de ragout zachtjes door.
Grill de grietfilet in een zeer hete grillpan tot deze net gaar is.
Dresseren:
Schep een lepel aspergeragout op elk bordje.
Leg hierop een stuk gegrilde griet.
Garneer met aspergepunten en een takje kervel.
Wijnadvies:
Combineer met een elegante Franse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 12g | Vet: 10g | Zout: 0.6g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 4
Gegrilde Victoriabaars met Ragout van Groene Asperges
Een verfijnde amuse van gegrilde victoriabaars met een romige ragout van groene asperges.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 310kcal
Author: Cor Klaar
- 16 stukken victoriabaars 60 g per stuk
- Olijfolie
- Citroensap
- Zout
- Peper
- 2 bossen groene asperges
- 40 g boter
- 1 sjalotje
- 60 g bloem
- Room
- Takjes kervel
Snijd de victoriabaars in 16 porties van 60 gram.
Besprenkel met citroensap, olijfolie, zout en peper.
Zet in de koeling tot gebruik.
Voor de Ragout:
Schil de asperges.
Snijd de kopjes op 3 cm en de rest in stukken van 1 cm.
Kook de asperges in gezouten kokend water tot ze net gaar zijn.
Snipper de sjalot.
Smelt de boter in een pan en fruit de sjalot.
Voeg de bloem toe en maak een roux; laat 1 minuut op laag vuur garen.
Voeg al roerend 1/2 liter aspergevocht toe aan de roux en kook hiervan een saus.
Voeg de stukken asperge en een scheutje room toe aan de saus.
Breng op smaak met zout en peper.
Dresseren:
Schep een beetje aspergeragout op bordjes.
Leg hierop de gegrilde victoriabaars.
Garneer met de aspergepunten en een takje kervel.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Chardonnay, past goed bij dit gerecht.
Calories: 310kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 0.4g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 4
Attereau de Boeuf met Villerois Saus en Ham
Attereau de Boeuf is een verfijnde amuse met malse stukjes runderhaas, gehuld in een romige villerois saus en gepaneerd, geserveerd met een hamsaus en waterkers.
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kg runderhaas in blokjes
- 40 g boter
- 50 g bloem
- ½ l kalfsfond
- 40 g eidooier
- ½ dl room
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Ei
- Paneermeel
- 160 g gekookte ham in julienne
- Waterkers
Snijd de runderhaas in blokjes van 4 cm en bestrooi met zout en peper.
Rissoleer ze snel rondom in hete boter en laat afkoelen.
Voor de saus: Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer tot een roux.
Giet al roerend de kokende kalfsfond bij de roux en kook tot een dikke saus.
Meng eidooier en room en voeg toe.
Breng op smaak en laat afkoelen.
Voor het garnituur: Kook de kalfsfond en laat tot 2/3 inkoken.
Voeg de julienne ham toe en breng op smaak.
Voor de attereau: Rijg de afgekoelde stukjes runderhaas aan pennen, haal ze door de afgekoelde saus en laat opstijven in de koelkast.
Haal ze door losgeklopt ei en paneermeel.
Frituur de attereau's in olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Dresseer de attereau's op borden, schep de hamsaus erlangs en garneer met waterkers.
Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een stevige rode wijn zoals een Bordeaux of een Syrah. De rijke smaken van het vlees en de saus vragen om een volle wijn met body.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 35g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 4
Gegratineerde Prei met Tagliatelle en Ham
Gegratineerde prei met tagliatelle, ham en een romige bechamelsaus. Dit verwarmende gerecht is perfect voor een knusse maaltijd en wordt heerlijk krokant uit de oven geserveerd.
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kg stoofprei in fijne rondjes
- 300 g groene tagliatelle
- 400 g ham in plakken gesneden
- 150 g geraspte kaas
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 nootje boter
- 1 eetlepel olie
- 50 g bloem
- 50 g boter
- ½ l melk
- Peper en zout naar smaak
- Nootmuskaat naar smaak
Maak de prei schoon en stoof hem ongeveer 10 minuten in een nootje boter.
Kruid met peper en zout.
Kook de tagliatelle beetgaar in gezouten water met een eetlepel olie.
Giet af en meng met de gestoofde prei.
Smelt voor de saus de boter, voeg de bloem toe en roer tot een gladde roux.
Voeg al roerend de melk toe en laat indikken.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Doe de tagliatelle en prei in een ovenschotel en schik de in reepjes gesneden ham erop.
Overgiet met de saus, strooi er de geraspte kaas en paneermeel over, en leg er enkele vlokjes boter op.
Laat goudbruin gratineren in een op 180°C voorverwarmde oven of onder de grill.
Wijnadvies:
Serveer deze gegratineerde prei met tagliatelle en ham met een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of Chardonnay voor een heerlijke combinatie.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 30g | Vet: 30g | Zout: 2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 4
Broodrol met Kip en Zongedroogde Tomaatjes
Deze smaakvolle broodrol gevuld met sappige kip, zongedroogde tomaatjes en een romige kaasvulling is een heerlijk en makkelijk gerecht, perfect voor lunch of diner.
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol kant-en-klaar pizzadeeg
- 1 kipfilet in dunne lange repen
- 1 zak geraspte mozzarella
- 150 g neutrale roomkaas
- Zongedroogde tomaatjes naar smaak
- Italiaanse kruiden naar smaak
- Geraspte kaas voor de topping
Verwarm de airfryer voor op 200°C.
Snijd de kipfilet in dunne, lange repen en strooi er Italiaanse kruiden over.
Bak de kip in een pan tot deze gaar is.
Rasp de mozzarella grof en meng deze met de roomkaas en een flinke lepel Italiaanse kruiden.
Zorg ervoor dat je in totaal ongeveer 250g van het kaas- en roomkaasmengsel hebt.
Rol het pizzadeeg uit op een stuk bakpapier en bak het voor in de oven gedurende 5 minuten.
Verdeel het kaasmengsel in de lengte over het midden van het voorgebakken deeg.
Leg de reepjes kip in de lengte over het kaasmengsel.
Verdeel de zongedroogde tomaatjes over de kip, zorg ervoor dat ze goed verdeeld zijn zodat elke plak brood straks vulling heeft.
Rol het deeg voorzichtig op, zorg ervoor dat de vulling niet uit de rol wordt geduwd.
Plaats de rol terug in de airfryer en bak deze op 180°C gedurende 15-20 minuten, of totdat het deeg goudbruin en de kaas gesmolten is.
Laat de broodrol even afkoelen voordat je hem aansnijdt en serveert.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een witte wijn zoals Chardonnay.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 1.8g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 4
Broccoli-Zalmtaart met Mosterd en Dille
Deze broccoli-zalmtaart met een vleugje mosterd en dille is een smaakvolle en gezonde optie voor een diner. Makkelijk te bereiden in de oven voor een heerlijke maaltijd!
Bereidingstijd1 uur uur 15 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g broccoli in kleine roosjes
- 200 g gerookte zalm in stukjes gesneden
- 1 el mosterd
- ½ tl dille
- 4 eieren
- 200 g slagroom
- Geraspte kaas naar smaak
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Kook of stoom de broccoliroosjes gaar.
Snijd de schil van de stam van de broccoli, maak kleine stukjes van de stam en kook of stoom deze mee.
Breek de eieren in een grote kom.
Voeg de slagroom, mosterd, dille, peper en zout toe en klop het geheel tot een luchtig mengsel.
Verdeel de broccoli over een ingevette ovenschaal of bakvorm en schik de stukjes zalm erover.
Giet het eimengsel over de broccoli en zalm in de schaal.
Bedek de schaal met aluminiumfolie en bak de taart afgedekt 20 minuten in de oven op 180°C.
Verwijder het aluminiumfolie en bak de taart nog eens 45 minuten onbedekt op 160°C.
Als de broccoli dreigt te verbranden, bedek de taart dan opnieuw met folie en verleng de baktijd iets.
Voeg de laatste 7 minuten geraspte kaas toe en bak tot de kaas gesmolten en lichtbruin is.
Laat de taart enkele minuten afkoelen voor het aansnijden en serveer warm.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 1.8g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 4
Rode Bietentaart met Zachte Geitenkaas
Geniet van een heerlijke rode bietentaart met zachte geitenkaas, perfect voor een feestelijke lunch of diner. Met krokant deeg, geroosterde bieten en een romige vulling, is deze taart een smaakvolle traktatie die je eenvoudig maakt in de airfryer. Serveer met een frisse salade voor een complete maaltijd.
Bereidingstijd44 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 6 plakken hartige taart deeg
- 4 middelgrote rode bieten
- 1 middelgrote ui
- 150 g stukjes geitenkaas
- 1 ei
- 150 ml slagroom
- 50 g stukjes walnoten
- 1 tl verse tijm
- 1 scheutje olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Verwarm de airfryer voor op 200 graden.
Spoel de rode bieten schoon en dep ze droog.
Snijd de bieten en de ui in vieren.
Meng met een scheutje olijfolie, peper en zout.
Leg de groenten op een bakplaat en rooster 20 minuten in de voorverwarmde airfryer totdat ze net gaar zijn.
Verlaag de temperatuur naar 180 graden.
Laat de plakken deeg ontdooien en bekleed een ondiepe, beboterde taartvorm met het deeg.
Druk goed aan.
Laat de bietjes en ui iets afkoelen, schil ze en snijd in kleine stukjes.
Verdeel de groenten over het deeg en leg de geitenkaas op de open plekken.
Klop het ei los en meng met de slagroom, tijm, en de helft van de walnoten.
Breng op smaak met peper en zout.
Schenk het mengsel over de groenten en garneer met de overige walnoten.
Bak de taart ongeveer 15 minuten in de airfryer tot het deeg goudbruin is en de geitenkaas begint te borrelen.
Serveer de taart met een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past goed bij de aardse smaken van de bietentaart en de romigheid van de geitenkaas.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 10g | Vet: 22g | Zout: 1.2g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 4
Smeuïge Bananen-Ei Pannenkoeken
Smeuïge bananen-ei pannenkoeken
Perfect voor ontbijt of een lichte snack
Maak ze snel en eenvoudig met rijpe bananen
Heerlijk met vers fruit, honing of roomijs
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 2
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar
- 2 grote rijpe bananen
- 2 grote eieren
- ¼ kopje honing of ahornsiroop
- 1 theelepel vanille-aroma
- ½ theelepel bakpoeder
- ¼ theelepel zout
- ¼ theelepel kaneelpoeder optioneel
- 1 eetlepel kokosolie of boter om de pan in te vetten
- ¼ kopje chocoladechips of gehakte noten optioneel
Instructies:
Plet de bananen in een kom met een vork tot een gladde puree.
Meng de eieren, honing of ahornsiroop, vanille-aroma, bakpoeder, zout en kaneel (indien gebruikt) door de gepureerde bananen.
Roer goed door tot alles goed gemengd is.
Voeg eventueel chocoladechips of gehakte noten toe.
Verhit een antiaanbakpan op middelhoog vuur en vet deze in met een dunne laag kokosolie of boter.
Giet ongeveer 1/4 kopje van het beslag in de pan voor elke pannenkoek en spreid uit tot een kleine ronde vorm.
Bak 2-3 minuten aan elke kant tot de pannenkoeken goudbruin en volledig gaar zijn.
Controleer met een tandenstoker of ze klaar zijn.
Haal de pannenkoeken uit de pan en leg ze op een bord.
Serveer met toppings zoals vers fruit, honing, ahornsiroop, poedersuiker of een bolletje roomijs.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse, lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio om de zoetheid van de pannenkoeken te complementeren.
Serving: 1pannenkoek | Calories: 200kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 8g | Vet: 6g | Zout: 0.5g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 4
Kip Quiche met Champignons en Paprika uit de Airfryer
Heerlijke quiche gevuld met malse kip, champignons en paprika, afgetopt met een krokant laagje bladerdeeg en geraspte kaas. Perfect voor een snelle en smaakvolle maaltijd uit de airfryer.
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 2
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 250 g kipfilet
- 2 paprika's
- 200 g champignons
- 1 tl sambal
- 2 tenen knoflook
- 1 rode ui
- 2 eieren
- 5 velletjes bladerdeeg
- 100 g geraspte kaas
- Kruiden naar smaak bijv. zout, peper, paprikapoeder
Bak de sambal kort in een koekenpan en voeg de fijngehakte ui en knoflook toe.
Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze mee tot het vlees niet meer roze is.
Snijd de paprika in stukjes en voeg deze samen met de gesneden champignons toe aan de pan.
Breng het mengsel op smaak met kruiden naar keuze.
Vet een schaaltje in met olie en verwijder de overtollige olie.
Bekleed de bodem en zijkanten van het schaaltje met 4 velletjes bladerdeeg.
Schep het kipmengsel in het schaaltje.
Snijd het laatste bladerdeegvel in stroken en leg deze kruislings over de vulling.
Bestrooi de quiche met geraspte kaas.
Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
Plaats het schaaltje in de airfryer en bak de quiche 20-25 minuten.
Serveer de quiche met een frisse rauwkostsalade.
Wijnadvies:
Een glas Chardonnay past uitstekend bij deze hartige kipquiche.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 4
Gevulde Paprika Quiche uit de Airfryer
Een unieke quiche verpakt in een paprika
Rijk gevuld met groenten, eiwit en specerijen
Perfect voor een lichte en smaakvolle maaltijd
Makkelijk te bereiden in de airfryer
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 2
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- 2 paprika's
- 5 eiwitten
- 2 plakjes ham of ander vlees naar keuze
- 1 tl komijn
- 1 tl curry poeder
- 1 lente-ui in ringetjes
- 1 tomaat in blokjes
- 1 tl tijm
- Groene groenten fijn gesneden
- Zout en peper naar smaak
Klop de eiwitten op in een kom en meng met de specerijen, groene groenten, tomaten, lente-ui en vlees naar keuze.
Snijd de bovenkant van de paprika's af en hol ze uit, zodat ze stevig kunnen staan.
Giet het ei-groentemengsel in de uitgeholde paprika's.
Bedek de paprika's met aluminiumfolie om te voorkomen dat de bovenkant verbrandt.
Plaats de paprika's in de airfryer en bak ze 15-20 minuten op 200 graden.
Verwijder de aluminiumfolie in de laatste 5 minuten van de baktijd om een mooie goudbruine bovenkant te krijgen.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc past goed bij deze lichte en kruidige quiche.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 15g | Vet: 5g | Zout: 1g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 4