Romige Aardappelsoep met Patécrostini's
Porties: 4
calorieën: 550kcal
Equipment
- grill
Ingrediënten
- 150 g waspeen 1 zak à 300 g
- 750 g kruimige aardappels
- 1 liter basissoep room
- 3 bosuitjes
- 125 g smeerpaté crème
- 1 stokbrood
- 3 eetlepels olijfolie
Instructies
- Snijd de waspeen in blokjes.
- Schil, was en snijd de aardappels in blokjes.
- Breng de basissoep room aan de kook.
- Voeg de blokjes wortel en aardappel toe aan de soep en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
- Verwarm de grill voor.
- Maak de bosui schoon en snijd deze in ringetjes.
- Meng de helft van de bosui door de smeerpaté.
- Snijd het stokbrood in plakken.
- Besprenkel het stokbrood met olijfolie en rooster het onder de grill in ongeveer 5 minuten goudbruin.
- Meng de rest van de bosui door de soep en breng de soep op smaak met zout en peper.
- Besmeer het geroosterde brood met de paté.
- Serveer de soep met de patécrostini's.
Notities
Wijnadvies:
Deze romige aardappelsoep met patécrostini's gaat goed samen met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay.Nutrition
Calories: 550kcal | koolhydraten: 62g | Protein: 12g | Vet: 30g | Zout: 2.5mg | Sugar: 5g