Smashed Burger met Gekaramelizeerde Uien
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
- 600 g rundergehakt
- 4 hamburgerbroodjes
- 1 grote ui in dunne plakjes gesneden
- 4 plakjes cheddar kaas
- 2 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Optionele toppings:
- sla
- tomaat
- augurk
- mayonaise
- ketchup
Verhit een koekenpan ( of bbq) op middelhoog vuur en voeg de plakjes ui toe.
Bak ze langzaam in 15-20 minuten goudbruin en gekarameliseerd.
Zet apart.
Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vorm er ballen van.
Verhit een grillpan op hoog vuur.
Bestrijk de pan lichtjes met olijfolie.
Leg de gehaktballen in de grillpan en gebruik een spatel om ze stevig plat te drukken tot dunne burgers.
Bestrooi met zout en peper.
Bak de burgers aan elke kant 2-3 minuten, tot ze mooi bruin en knapperig zijn.
Leg op elke burger een plakje cheddar kaas en laat het smelten.
Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en rooster ze kort in de grillpan.
Beleg de onderste helft van elk broodje met een gehaktburger, een portie gekarameliseerde uien en eventuele andere gewenste toppings.
Plaats de bovenste helft van de broodjes erop en serveer direct.
Wijnadvies:
Een koele, fruitige rode wijn zoals een Zinfandel of een Malbec past goed bij de rijke smaken van de smash burger.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 30g | Vet: 35g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / grillpan / Pagina 2
Bonenschotel met Gegrilde St. Jacobschelpen en Spek
Een rijke bonenschotel met verse kruiden en aardappelpuree, geserveerd met gegrilde St. Jacobschelpen omwikkeld met spek. Een culinaire traktatie!
(plus eventuele weektijd voor gedroogde bonen)1 uur uur
Servings: 4 personen
Calories: 420kcal
Author: Auteur onbekend
- 400 g verse bonen of gedroogde bonen, 12-24 uur geweekt in koud water
- 1 tomaat met schil
- 1 bol knoflook
- 3-4 laurierblaadjes
- Paar takjes rozemarijn samengebonden
- Paar takjes tijm samengebonden
- Paar takjes bonenkruid samengebonden
- 1 aardappel geschild en gehalveerd
- 8 St. Jacobschelpen
- 8 plakjes ontbijtspek
- Olijfolie voor bakken en op smaak brengen
- 1 eetlepel azijn
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Breng ruim water aan de kook en voeg de bonen toe.
Voeg de tomaat met schil, de hele bol knoflook, laurierblaadjes en de samengebonden takjes rozemarijn, tijm en bonenkruid toe.
Voeg de gesneden aardappel toe aan de pan.
Laat het geheel 40 minuten zachtjes koken tot de bonen gaar zijn.
Giet 3/4 van het water af en verwijder de samengebonden kruiden.
Pel de tomaat en pers de zachte knoflook uit.
Pureer deze samen met de gekookte aardappel tot een gladde moes.
Voeg olijfolie, azijn, peper en zout toe aan de bonen en roer goed door.
Meng vervolgens de moes door de bonen.
Omwikkel de St.
Jacobschelpen met een plakje spek.
Verhit een grillpan met een beetje olijfolie en zout, bak de schelpen goudbruin aan beide kanten.
Wijnadvies:
Serveer deze bonenschotel met een lichte, droge witte wijn zoals een Viognier of een frisse Albariño.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 26g | Vet: 22g | Zout: 1.8g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / grillpan / Pagina 2
Gegrilde Biefstuksalade met Mango en Paprika
Een frisse en kleurrijke biefstuksalade met sappige mango, knapperige paprika en een kruidige limoendressing. Perfect als lichte lunch of zomerse maaltijd!
Bereidingstijd20 minuten min
marineren1 uur uur 30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 420kcal
Author: Auteur onbekend
- 2 biefstukken van elk 100 g
- 5 eetlepels olijfolie
- Sap en rasp van 1 limoen
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel rietsuiker
- 1 gele paprika in stukjes
- 2 mango's geschild en in blokjes
- 100 g veldsla
- 15 g koriander
Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.
Snijd de paprika in stukjes.
Verhit een grillpan.
Bestrijk de biefstukken met 1 eetlepel olijfolie en grill ze ongeveer 4 minuten per kant.
Laat de biefstukken 5 minuten rusten en snijd ze vervolgens in dunne reepjes.
Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers het sap uit.
Meng in een kom de limoenrasp, limoensap, ketjap, suiker en de helft van de paprika.
Roer er de rest van de olijfolie door om een dressing te maken.
Schep de biefstukreepjes door de dressing en laat dit 1½ uur marineren.
Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Meng de mango met de veldsla en koriander.
Verdeel de salade over 4 borden en leg de gemarineerde biefstukreepjes er bovenop.
Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood of een frisse limoen-muntsaus voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte Sauvignon Blanc past goed bij deze biefstuksalade.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 26g | Vet: 23g | Zout: 2.1g | Sugar: 22g
Receptenplein.nl
Home / grillpan / Pagina 2
Smakelijke Plantaardige Smash Burger
Een sappige en smaakvolle plantaardige smash burger met vegan cheddar en gekarameliseerde ui. Perfect voor een heerlijke en vullende maaltijd!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 1
Calories: 580kcal
Author: Cor Klaar
Vega Burger:
- 150 g plantaardig gehakt
- 1 hamburgerbroodje
- 1 teentje knoflook
- 1 plak vegan cheddar
- 1 ui in halve ringen
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
- Krulsla
Saus:
- 1 augurk fijngehakt
- 1 eetlepel ketchup
- 1 eetlepel vegan mayonaise
- 1 theelepel mosterd
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Bak de uien in een pan met een beetje olie op lage temperatuur gedurende 35 minuten tot ze mooi gekarameliseerd zijn.
Meng de fijngehakte augurk met de ketchup, vegan mayonaise, mosterd, peper en zout tot een romige saus.
Snijd het hamburgerbroodje doormidden en bestrijk de binnenkant met extra vierge olijfolie.
Grill de broodjes in een grillpan tot er mooie grillstrepen ontstaan.
Wrijf vervolgens met een knoflookteen over de gegrilde kant van het broodje voor extra smaak.
Vorm het plantaardige gehakt in twee gelijke ballen van 75 gram.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur.
Plaats een bal gehakt in de pan, leg er een vel bakpapier overheen en druk plat met twee grote spatels tot een dikte van een halve centimeter.
Bak de burgers aan beide zijden gaar.
Leg een plak vegan cheddar op één van de burgers en laat deze smelten.
Bouw de burger op door te beginnen met de onderste helft van het broodje, gevolgd door de saus, krulsla, de burger met cheddar, de tweede burger, en de gekarameliseerde uien.
Dek af met de bovenste helft van het broodje.
Geniet van deze sappige en smaakvolle plantaardige smash burger!
Serveertip:
Serveer de burger met zoete aardappelfriet of een frisse koolsalade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of een lichte Pinot Noir past goed bij de hartige smaken van deze burger.
Calories: 580kcal | koolhydraten: 42g | Protein: 32g | Vet: 35g | Zout: 2g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / grillpan / Pagina 2
Gegrilde Frikandellenburger met Augurkcurrysaus
Serveer de gegrilde Frikandellenburgers met augurkcurrysaus samen met wat knapperige frietjes en een frisse salade voor een complete maaltijd.
Servings: 2
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 150 gram kipgehakt
- 100 gram speklappen
- 20 gram paneermeel
- 6 gram Frikandellen Kruidenmix
- 2 hamburgerbroodjes
- 1 knoflookteen
- 1 tomaat
- 1 ui
- Extra vierge olijfolie
- Krulsla
Voor de Saus:
- 2 eetlepels curry
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 augurk
- Peper
- Zout
Maak de saus door de augurk in blokjes te snijden en te mengen met mayonaise, curry, peper en zout naar smaak.
Snijd de tomaat in plakken en de ui in ringen.
Halveer de hamburgerbroodjes en bestrijk de binnenkant met extra vierge olijfolie.
Gril de broodjes in een grillpan tot er grillstrepen ontstaan.
Wrijf vervolgens de knoflookteen over de grillstrepen.
Hak de speklappen fijn.
Meng de gesneden speklappen met het kipgehakt, paneermeel en Frikandellen Kruidenmix.
Vorm hiermee met behulp van een hamburgerpers twee burgers en bak ze in een pan met olijfolie tot ze gaar zijn.
Bouw de burgers op door op de onderkant van het broodje eerst de saus aan te brengen, gevolgd door krulsla, de Frikandellenburger, uiringen en de bovenkant van het broodje.
Receptenplein.nl
Home / grillpan / Pagina 2
Gegrilde Entrecote met Café de Paris Saus
Een klassieker met een moderne twist! Deze gegrilde entrecote met rijke Café de Paris saus is een smaakexplosie waar je van zult genieten. Volg deze eenvoudige stappen voor een heerlijke maaltijd voor twee.
Bereidingstijd35 minuten min
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 350 gram entrecote
- 2 porties Franse friet
- ½ eetlepel aardappelkruidenmix
- Café de Paris Saus:
- 200 milliliter slagroom
- 50 milliliter madeira
- 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 30 milliliter cognac
- 30 milliliter worcestershiresaus
- 25 gram roomboter
- 8 takjes dragon fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 kleine sjalot fijngehakt
- 1 teen knoflook fijngehakt
- ½ citroen sap
- ½ theelepel kerriepoeder
- Peper en zout naar smaak
Haal de entrecote uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Verhit roomboter en olijfolie in een sauspan op middelhoog vuur.
Fruit de sjalot en knoflook tot ze zacht zijn.
Voeg vervolgens slagroom toe en breng aan de kook.
Voeg dragon, citroensap, kerriepoeder, peper, zout, Parmezaanse kaas, worcestershiresaus, madeira en cognac toe.
Laat zachtjes sudderen tot de alcohol verdampt is en de saus iets is ingedikt.
Dep de entrecote droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout.
Verhit een grillpan op hoog vuur en gril de entrecote aan beide zijden volgens de gewenste gaarheid.
Voor een entrecote van 2 cm dikte: 2 minuten per kant voor medium-rare, of 3 minuten per kant voor medium.
Laat het vlees daarna rusten.
Bak de Franse frietjes volgens de instructies in de airfryer of friteuse.
Snijd de entrecote in dunne plakken tegen de draad in.
Serveer de gegrilde entrecote met de Café de Paris saus en de Franse frietjes.
Geniet ervan!
Serveer de gegrilde entrecote met de Café de Paris saus en de Franse frietjes.
Geniet ervan!
Een elegante rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon past perfect bij de rijke smaak van de entrecote en de romige Café de Paris saus. De tannines in de wijn zullen goed samengaan met de vleesachtige textuur van de entrecote.
Receptenplein.nl
Home / grillpan / Pagina 2
Speenfilet met Cranberry-Port Saus
Deze speenfilet met cranberry-port saus is een perfect hoofdgerecht voor speciale gelegenheden. De combinatie van het sappige vlees en de zoete, kruidige saus zorgt voor een smaakexplosie die je gasten zeker zullen waarderen.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 2 sinaasappels
- 2 citroenen
- 1 eetlepel dragon-mosterd
- 1 bosje verse tijm
- 2 eetlepels cranberrycompote
- ¾ l port
- 4 speenfilets à la minute
Pers de sinaasappels en citroenen uit en doe het sap in een pan.
Voeg de dragon-mosterd, tijm, en cranberrycompote toe.
Roer goed door tot de compote volledig is opgelost.
Voeg de port toe en laat het mengsel een paar minuten doorkoken tot het iets is ingedikt.
Garneer de borden met frisée sla en radijsscheuten.
Grill de speenfilets à la minute in een hete grillpan tot ze gaar zijn.
Leg de speenfilets op een bedje van radijsscheuten.
Breng de cranberrysaus over en rond het vlees aan.
Serveer direct.
Wijnadvies:
Serveer met een volle rode wijn zoals een Pinot Noir of een krachtige Merlot.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 0.5g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / grillpan / Pagina 2
Nederlandse Pasta Bolognese met Verse Groenten
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
- 1 pond gehakt
- 200 gram spaghetti of pasta naar keuze
- ½ courgette fijn gesneden
- ½ gele paprika fijn gesneden
- ½ groene paprika fijn gesneden
- 1 ui fijn gesneden
- 100 gram champignons fijn gesneden
- 1 pond cherrytomaten
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 groentebouillonblokje
- 2 tenen knoflook fijn gesneden
- 1 eetlepel oregano
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- Geraspte pecorino naar smaak
Breng het blik gepelde tomaten samen met de cherrytomaten, knoflook, ui, oregano en het bouillonblokje aan de kook in een grote pan.
Gebruik een staafmixer om het tomatenmengsel tot een gladde saus te pureren.
Rul het gehakt in een aparte pan tot het gaar is en voeg het vervolgens toe aan de tomatensaus.
Snijd de courgette, gele paprika, groene paprika en champignons fijn.
Bak deze groenten in een grillpan tot ze gaar en licht gebruind zijn.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking tot al dente en giet af.
Serveer de pasta op borden, schep de bolognesesaus erover en voeg de gegrilde groenten toe.
Bestrooi met geraspte pecorino naar smaak.
Serveer met een Italiaanse rode wijn zoals een Chianti of een Sangiovese.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 70g | Protein: 35g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / grillpan / Pagina 2
Hartige Pannenkoeken met Parmaham en Gegrilde Courgette
Een heerlijke twist op klassieke pannenkoeken, met kikkererwtenmeel voor een hartige basis, gecombineerd met gegrilde courgette, parmaham en een romige yoghurt-knoflooksaus.
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 1 courgette in lange plakken geschaafd
- 1 ei
- 1 teentje knoflook geperst
- 2 el lichtbruine basterdsuiker
- 2 el mayonaise
- 4 el yoghurt
- 5 gr verse peterselie fijngehakt
- 50 gr geroosterde amandelen fijngehakt
- 90 gr parmaham
- 100 gr kikkererwtenmeel
- 200 ml melk
- ½ tl bakpoeder
- 1 el honing
- Olie om in te bakken
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Meng de yoghurt, mayonaise en honing in een kom tot een egale saus.
Voeg de geperste knoflook toe en breng op smaak met peper en zout.
Zet de saus apart.
Was de courgette en schaaf deze in lange plakken met een kaasschaaf.
Verwarm een grillpan met een beetje olie en gril de courgetteplakken ongeveer 2 minuten per kant tot ze mooie grillstrepen hebben.
Bestrooi met peper en zout en leg ze apart.
Meng in een beslagkom het kikkererwtenmeel, bakpoeder, basterdsuiker, melk, ei en een snufje zout tot een glad pannenkoekenbeslag.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en vet deze in met een beetje olie.
Giet een pollepel beslag in de pan en zorg ervoor dat de bodem gelijkmatig bedekt is met een dunne laag beslag.
Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin en herhaal dit tot al het beslag op is.
Houd de pannenkoeken warm door ze op een bord boven een pan met kokend water te leggen.
Hak de verse peterselie en geroosterde amandelen fijn.
Beleg elke pannenkoek met 4 plakken gegrilde courgette en 2 plakken parmaham.
Bestrooi met de gehakte peterselie en amandelen.
Serveer de pannenkoeken met de zelfgemaakte yoghurt-knoflooksaus.
Deze hartige pannenkoeken combineren goed met een lichte, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 18g | Vet: 25g | Zout: 1.8g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / grillpan / Pagina 2
Gegrilde Tilapia en Courgette Stamppot met Maïs en Karnemelk
Een frisse stamppot van aardappel, maïs en karnemelk, geserveerd met gegrilde tilapia en courgette voor een licht en smaakvol gerecht.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 400kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 100 g kruimige aardappels in stukken
- 1 theelepel gedroogde munt
- 100 g uitgelekte maïskorrels
- 1 courgette in de lengte in plakken gesneden
- 2 eetlepels olie
- 150 g tilapiafilet
- 50 g karnemelk
minuten gaar.
Voeg de maïskorrels toe gedurende de laatste 5 minuten van het kookproces.
Snijd de courgette in de lengte in plakken en bestrijk deze dun met olie.
Verhit een grillpan en gril de courgetteplakken 2-3 minuten per kant.
Dep de tilapiafilets droog, bestrooi ze met zout en peper, en bestrijk ze dun met de rest van de olie.
Verhit een grillpan en gril de vis 2-3 minuten per kant, totdat deze gaar is.
Verwarm de karnemelk in de magnetron.
Stamp het aardappel-maïsmengsel fijn en meng met de opgewarmde karnemelk.
Verdeel de stamppot, gegrilde courgette en gegrilde vis over twee borden en serveer.
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of wat citroensap voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de delicate smaak van de tilapia en de frisse stamppot.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 28g | Vet: 12g | Zout: 6g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / grillpan / Pagina 2