Vers Bereide Tong uit de Airfryer

Vers Bereide Tong uit de Airfryer

Probeer deze eenvoudig te bereiden verse tong uit de Airfryer. Met minimale ingrediënten en een snelle bereidingstijd is dit gerecht ideaal voor een lichte, smaakvolle maaltijd.
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 2
Calories: 110kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 verse tong
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Verwijder de koppen van de tong met een scherp mes.
  • Bestrooi de tongen royaal met zout aan beide zijden.
  • Wikkel de tongen in folie.
  • Plaats de tongen in de Airfryer en bak 6 minuten op 180°C.
  • Haal de tongen uit de folie en leg ze op een ingevette grillplaat.
  • Bak de tongen opnieuw 3 minuten aan elke kant op 180°C totdat ze goudbruin en gaar zijn.
  • Serveer direct, eventueel met een schijfje citroen.

Notities

Wijnadvies:

Serveer met een droge witte wijn zoals Chardonnay of Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 110kcal | koolhydraten: 0g | Protein: 22g | Vet: 2g | Zout: 1.5g | Sugar: 0g

Luchtige Soesjes uit de Airfryer met Vulling

Luchtige Soesjes uit de Airfryer met Vulling

Deze luchtige soesjes, eenvoudig bereid in de airfryer, zijn perfect voor elke gelegenheid. Vul ze met banketbakkersroom, slagroom of een hartige vulling zoals gehakt. Decoreer ze met glazuur of chocolade voor een extra feestelijke touch. Ideaal voor elke gelegenheid.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Dessert - Nagerecht, Gebak
Land van herkomst: Frankrijk
Feestdagen etc: Kerst, Moederdag, Pasen, Verjaardag
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Breng het water, zout en margarine aan de kook in een pan.
  • Voeg de volkoren bloem in één keer toe en blijf roeren totdat het deeg als een bal van de bodem loslaat.
  • Haal de pan van het vuur en roer er één voor één de eieren door.
  • Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen in het deeg.
  • Blijf het deeg ongeveer 5 minuten roeren totdat het blazen trekt en gaat glanzen.
  • Schep met 2 koffielepels kleine hoopjes deeg op een ingevette grillplaat.
  • Bak de soesjes in een voorverwarmde airfryer op 185°C gedurende 10 minuten gaar.
  • Laat de soesjes afkoelen in de airfryer met de la op een kier.
  • Vul de afgekoelde soesjes met banketbakkersroom, slagroom of een andere vulling naar keuze met behulp van een slagroomspuit.
  • Top de soesjes eventueel met glazuur of gesmolten chocolade.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete Muscatwijn of een lichte Prosecco voor een feestelijk moment.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 4g | Vet: 14g | Zout: 0.3g | Sugar: 2g

Klassieke Apfelstrudel met Vanillesaus

Klassieke Apfelstrudel met Vanillesaus

Deze klassieke Apfelstrudel met vanillesaus is een heerlijk dessert dat perfect past bij feestelijke gelegenheden. De combinatie van knapperig bladerdeeg, zoete en zure appels, rozijnen en een vleugje kaneel zorgt voor een onvergetelijke smaakbeleving. Serveer met zelfgemaakte vanillesaus en een snufje poedersuiker voor een echt Oostenrijks genot!
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Fruit, Gebak, Taart
Land van herkomst: Oostenrijk
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 6
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 5 zure appels geschild en in dunne plakjes
  • Sap van 1/2 citroen
  • 120 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 el bloem
  • 90 g rozijnen
  • 1 ei losgeklopt met 3 el melk
  • Poedersuiker voor bestrooien

Vanillesaus:

  • 500 ml melk
  • 20 g custardpoeder
  • 30 g suiker

Instructies

  • Leg de rol bladerdeeg met de bebloemde kant onder op een snijplank.
  • Schil de appels, snijd ze in kwarten en vervolgens in dunne plakjes.
  • Doe de appelplakjes in een grote schaal en besprenkel met citroensap.
  • Meng suiker, vanillesuiker, kaneel en bloem in een kleine kom.
  • Meng dit meelmengsel door de appelplakjes en voeg vervolgens de rozijnen toe.
  • Verspreid de vulling in het midden van het bladerdeeg over de hele lengte.
  • Vouw de bovenste flap van het bladerdeeg over het mengsel en bestrijk met het ei-melk mengsel.
  • Vouw de onderste flap eroverheen en druk de randen goed aan.
  • Zorg ervoor dat de zijkanten goed dicht zijn, gebruik indien nodig extra ei-melk mengsel om te kleven.
  • Draai de strudel om zodat de mooie kant boven ligt en leg deze op een ingevette grillplaat.
  • Bestrijk de bovenkant met het overgebleven ei-melk mengsel en prik een paar keer met een scherp mes in de bovenkant om de hete damp te laten ontsnappen.
  • Bak de strudel 15 minuten in een voorverwarmde airfryer op 180 graden.
  • Laat de strudel minstens 20 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Vanillesaus:

  • Doe custardpoeder en suiker in een kom en voeg een klein beetje melk toe om een glad mengsel te maken.
  • Verwarm de resterende melk in een steelpan.
  • Voeg het custardmengsel toe zodra de melk heet begint te worden en breng aan de kook, onder voortdurend roeren totdat de saus indikt.
  • Serveer de strudel met de vanillesaus en bestrooi met poedersuiker.

Notities

Serveer met een zoete dessertwijn zoals een Auslese of een Spätlese.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 6g | Vet: 12g | Zout: 0.3g | Sugar: 38g

Gegrilde Bacon Cheeseburgers

Gegrilde Bacon Cheeseburgers

Bereidingstijd20 minuten
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 420kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 2 hamburgers of 4 mini-hamburgers uit een gourmetpakket
  • 2 sjalotjes gepeld en fijngehakt
  • 4 augurken fijngehakt
  • 2 bladen ijsbergsla in smalle reepjes gesneden
  • 2 plakken bakbacon
  • 4 witte minibolletjes
  • 4 plakjes cheddar of lichtbelegen kaas
  • Ketchup
  • 1 eetlepel olie

Instructies

  • Halveer de hamburgers en vorm er 4 kleinere hamburgertjes van.
  • Meng de fijngehakte sjalotjes en augurken door elkaar.
  • Was de ijsbergsla en snijd deze in smalle reepjes.
  • Halveer de plakken bakbacon en snijd de minibolletjes open.
  • Leg de hamburgertjes, sjalot/augurkmengsel, slareepjes, bakbacon, kaas en broodjes bij elkaar op een schaal.
  • Zet een fles ketchup erbij.
  • Grill de hamburgers op een hete grillplaat tot ze bruin en gaar zijn.
  • Bak tegelijkertijd de plakjes bacon knapperig op de grillplaat.
  • Leg de hamburgers in een pan en leg de bacon en cheddar er bovenop.
  • Schuif de pan onder het grillelement tot de kaas gesmolten is.
  • Rooster ondertussen de snijkanten van de minibolletjes kort op de grillplaat.
  • Beleg de broodjes met reepjes sla, cheeseburger, een beetje van het sjalot/augurkmengsel en ketchup naar smaak.

Notities

Serveer deze gegrilde bacon cheeseburgers met wat extra frietjes of een frisse salade voor een complete maaltijd. Varieer met de toppings naar smaak, zoals plakjes tomaat, rode ui of jalapeñopepers voor wat extra pit. Je kunt ook een veggie burger gebruiken in plaats van vlees voor een vegetarische optie.

Wijnadvies:

Deze stevige en smaakvolle cheeseburgers passen goed bij een koele, lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige Merlot.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 20g | Vet: 25g | Zout: 2.1g | Sugar: 3g

Honingtoast

Honingtoast

AllerHande 1996
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • grill
  • Grillplaat

Ingrediënten

  • 4 sneetjes wit casinobrood
  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • 150 g bresse bleu

Instructies

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand. Korstjes van brood snijden.
  • Sneetjes op grillplaat ca. 5 cm onder grill in ca. 2 minuten goudbruin laten kleuren, halverwege keren.
  • Sneetjes bestrijken met honing en nog ca. 1 minuut onder grill verwarmen.
  • Bresse bleu in plakjes snijden en over vier bordjes verdelen.
  • Honingtoastjes diagonaal halveren en naast kaas leggen.

Gegrilde Varkenskoteletten met Frisse Flageolets en Sperzieboontjes

Gegrilde Varkenskoteletten met Frisse Flageolets en Sperzieboontjes

Een heerlijk zomers gerecht met gegrilde varkenskoteletten, frisse flageolets en knapperige sperzieboontjes. Perfect voor een uitgebreide maaltijd.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 6 personen
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Aardewerken slabak
  • Grillplaat
  • kookpan
  • stoompan
  • mes

Ingrediënten

  • 6 varkenskoteletten
  • 2 teentjes knoflook gepeld en fijngehakt
  • 1 kopje olijfolie
  • 1 eetlepel zoete donkere ketjap
  • 300 gram gedroogde flageolets
  • 300 gram jonge sperzieboontjes
  • 2 rode uien dun gesneden in ringen
  • 1 vers laurierblad
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • Naar smaak versgemalen peper
  • Naar smaak zout

Instructies

  • Bereid een marinade van een kopje olijfolie, de fijngehakte knoflook en een royale eetlepel donkere ketjap.
  • Marineer de koteletten en laat ze 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
  • Kook de flageolets volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, voeg een laurierblad toe voor extra smaak.
  • Stoom de sperzieboontjes tot ze beetgaar zijn en hun groene kleur behouden.
  • Giet de groenten af en zet apart.
  • Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een pan en bak de uienringen kort tot de randjes bruin worden.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Doe de warme uiensaus in een aardewerken slabak en voeg een eetlepel rode wijnazijn, versgemalen peper en zout toe.
  • Voeg de gekookte flageolets en gestoomde sperzieboontjes toe aan de uiensaus en roer voorzichtig om.
  • Verhit de grillplaat en bak de gemarineerde varkenskoteletten op hoog vuur, ongeveer 5 minuten aan elke kant tot ze mooi bruin en gaar zijn.
  • Serveer de gegrilde varkenskoteletten met de frisse flageolets en sperzieboontjes.

Notities

Serveer met een volle rode wijn zoals een Merlot of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 45g | Vet: 30g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g

Lamskroon met Gegrilde Koolrabi en Gesmoorde Radijs

Lamskroon met Gegrilde Koolrabi en Gesmoorde Radijs

Een feestelijke lamskroon, perfect gemarineerd en gecombineerd met gegrilde koolrabi en gesmoorde radijsjes. Een verfijnd en smaakvol gerecht voor speciale gelegenheden.
Bereidingstijd45 minuten
Land van herkomst: Mediterraan
Feestdagen etc: Pasen
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kilo lamsrack
  • 2 bosjes radijs
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 koolrabi’s
  • 4 el honing
  • ½ el gehakte rozemarijn
  • ½ citroen rasp en sap
  • Grof gemalen peper naar smaak
  • Grof gemalen zeezout naar smaak
  • Klontje roomboter
  • Olijfolie scheutje
  • Scheutje lichte sojasaus
  • Scheutje Marsala
  • Takjes rozemarijn voor decoratie

Instructies

Geroosterde Lamskroon:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  • Snijd de lamsracks vanaf de bovenkant tussen de botjes een stukje in en bind ze als een kroon met een stukje touw aan elkaar.
  • Bestrijk de kroon royaal aan alle kanten met de marinade, plaats op een ovenrooster en bestrooi met grove peper en zout.
  • Bak de lamskroon af in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15-20 minuten.

Gegrilde Koolrabi:

  • Schil de koolrabi's en snijd ze vervolgens in plakken van een halve centimeter.
  • Meng de plakken met een scheutje olijfolie en grofkorrelig zeezout.
  • Zet de grillplaat aan of schuif de plakken bij de lamsrack in de oven.
  • Gril de plakken aan beide zijden tot ze mooi gekleurd zijn.

Gesmoorde Radijs:

  • Verwijder het blad van de radijsjes, laat een halve centimeter groen zitten.
  • Was ze en smoor ze zachtjes gedurende circa 5 minuten in een pan met een klontje roomboter.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Notities

Serveer met een volle rode wijn zoals een Rioja of een Shiraz, die goed samengaat met de rijke smaken van de lamskroon en de geroosterde groenten.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 35g | Vet: 35g | Zout: 2g | Sugar: 15g

Gegrilde tonijn met paprika-coulis

Gegrilde tonijn met paprika-coulis

Recept categorieën: Vis
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 moten tonijn 170 g per stuk
  • 2 rode paprika’s
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • dl visbouillon
  • peper
  • zout

Instructies

  • Paprika halveren en in de pan bakken, zodat het velletje loskomt.
  • Paprika afkoelen en pellen.
  • Boter verwarmen en sjalot en knoflook aan fruiten.
  • Paprika toevoegen en even mee fruiten.
  • Visbouillon toevoegen en geheel langzaam gaarkoken.
  • Met staafmixer geheel tot gladde saus pureren en op smaak brengen met peper en zout.
  • Grill-plaat verwarmen.
  • Tonijn droogdeppen met keukenpapier en vis peperen.
  • Aan beide zijden ± 3 minuten grillen, zodat de tonijn nog rosé is.

Notities

Serveren met gegrilde courgettes en eventueel couscous.

Taboulehsalade met lamskoteletjes en doperwtenguacamole

Taboulehsalade met lamskoteletjes en doperwtenguacamole

Totale tijd2 uur 30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Lamsvlees, Vlees
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • grill
  • of
  • Grillplaat

Ingrediënten

Voor de taboulehsalade:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 gram aubergine in blokjes
  • 300 gram grove bulghur natuurvoedingswinkel
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels munt
  • 2 to maten in blokjes fijngesneden
  • 1 bosje lente-uitjes in dunne ringen
  • zout
  • peper
  • 100 gram zwarte olijven

Voor de doperwtenguacamole:

  • 300 gram doperwten gedopte diepvries
  • 1 kleine ui
  • 2 tomaten
  • 1 rood pepertje vers
  • zout
  • 25 gram verse koriander
  • 2 eetlepels limoensap

Voor de lamskoteletjes:

Instructies

Taboulehsalade:

  • Verhit 1 eetlepel olie en bak de aubergine +- 5 minuten.
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Schenk in een pan zoveel kokend water over de bulghur dat die 21/2 cm onder staat. Breng de bulghur met de deksel op de pan aan de kook en kook ze in 15-20 minuten zachtjes gaar.
  • Laat de bulghur dan in +- 1 uur afkoelen.
  • Vermeng de afgekoelde bulghur met de aubergine, 2 eetlepels olie, het citroensap, de munt, tomaten, lente-uitjes, zout, peper en olijven.

Doperwtenguacamole:

  • Pureer alle ingrediënten.

Lamskoteletjes:

  • Verhit de grill of grillplaat.
  • Wrijf de lamskoteletjes in met knoflook, zout, peper en olie en rooster ze onder de grill of op de grillplaat aan beide zijden +- 4 minuten.

Gegrilde gamba’s met aardappeldakje en saffraansaus

Gegrilde gamba's met aardappeldakje en saffraansaus

Gegrilde gamba's met een krokant aardappeldakje en een romige saffraansaus, een elegant en smaakvol hoofdgerecht.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram aardappelen
  • 1 rode ui in reepjes
  • Naaldjes van 1 takje rozemarijn
  • 50 gram belegen kaas geraspt
  • 4-5 eetlepels olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • 250 gram haricot verts of dunne sperzieboontjes
  • 2 sjalotten in reepjes
  • 20 rauwe gamba's met staart
  • ½ bosje kervel
  • 1 citroen in vieren
  • 1 theelepel saffraandraadjes
  • 1 dl visfond
  • 1 dl slagroom
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 eetlepels Noilly Prat droge vermout
  • Aardappelzetmeel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rasp de aardappelen met schil in dunne reepjes.
  • Meng de ui, rozemarijn, kaas en 1 eetlepel olie erdoor.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het aardappelmengsel op een bakplaat en bak 30 minuten goudbruin.
  • Snijd in vierkantjes.
  • Verhit 1 eetlepel olie en roerbak de boontjes en sjalotten 7-8 minuten beetgaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Week de saffraandraadjes 2 minuten in 1 eetlepel heet water.
  • Breng visfond, slagroom, saffraan, knoflook en Noilly Prat aan de kook en laat inkoken.
  • Bind de saus indien nodig met aardappelzetmeel en breng op smaak.
  • Bestrijk de gamba's met olijfolie en grill 5 minuten.
  • Leg groentemengsel, gamba's en aardappelkoek op borden.
  • Schenk de saffraansaus eromheen en garneer met kervel en citroen.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g