Risotto met Paddestoelen, Courgette en Walnoten
Deze unieke risotto met een rijke mix van paddestoelen, courgette en walnoten brengt comfortfood naar een hoger niveau.
(inclusief het weken van eekhoorntjesbrood)40 minuten min
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
- 300 gram risotto
- 1 courgette in kleine blokjes
- 250 gr oesterzwammen in stukjes gesneden
- 2 pakjes gedroogd eekhoorntjesbrood 1/2 dag geweekt en daarna in stukjes gesneden
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 ui fijn gesneden
- 150 gram walnoten in stukjes
- 100 gram geraspte Grana Padano
- Beetje kookroom
- Bouillonblokje
Kook de risotto in een grote pan met water en een bouillonblokje gedurende 20 minuten, totdat deze gaar is.
Giet de risotto goed af en zet opzij.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de oesterzwammen, het geweekt eekhoorntjesbrood, de fijn gesneden ui en geperste knoflook.
Bak dit geheel tot de paddestoelen zacht zijn.
Voeg de blokjes courgette en de stukjes walnoten toe aan de pan en bak dit nog ongeveer 5 minuten mee, tot de courgette beetgaar is en de noten licht geroosterd zijn.
Neem een grote schaal en doe de afgegoten risotto hierin.
Voeg een scheutje kookroom en de geraspte Grana Padano toe.
Voeg het paddestoelen- en groentemengsel toe aan de risotto in de schaal en roer alles goed door elkaar.
Serveer de risotto warm, en zet extra geraspte kaas op tafel voor de liefhebbers.
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte Pinot Noir past uitstekend bij dit gerecht.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 15g | Vet: 30g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / grote schaal / Pagina 2
Tagliatelle met Roquefort, Spinazie en Kabeljauw
Een luxe pastagerecht met romige roquefortsaus, verse spinazie, champignons en perfect gebakken kabeljauw. Heerlijk voor een speciaal diner!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
- 300 g tagliatelle
- 600 g verse spinazie
- 250 ml kookroom
- 200 g roquefort
- 400 g kastanjechampignons in vieren gesneden
- 2 uien fijn gesneden
- 400 g kabeljauwfilets gebakken met peper en zout
- Rasp en sap van 1 citroen
- 60 g walnoten in kleine stukjes gehakt
Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
Giet af en houd warm.
Verhit in een koekenpan wat olie en bak de ui en champignons totdat de ui glazig is en de champignons zacht zijn.
Voeg de spinazie toe en bak mee tot deze geslonken is.
Verwarm de kookroom in een pan samen met de roquefort en laat zachtjes smelten tot een smeuïge saus.
Bak ondertussen de kabeljauwfilets in een koekenpan met wat olie, bestrooi met peper en zout.
Bak aan beide kanten goudbruin en gaar.
Houd warm in aluminiumfolie.
Neem een grote schaal en doe de gekookte tagliatelle erin.
Roer het spinazie- en champignonmengsel en het citroensap erdoor.
Giet de roquefortsaus over de tagliatelle en meng alles goed door elkaar.
Verdeel de tagliatelle over de borden en garneer met citroenrasp en walnoten.
Leg de gebakken kabeljauwfilets bovenop de pasta.
Serveer direct en geniet van dit heerlijke gerecht.
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc past perfect bij dit gerecht met zijn romige en hartige smaken.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 30g | Vet: 30g | Zout: 1.8g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / grote schaal / Pagina 2
Spaghetti met Asperges en Garnalen in Kaassaus
Een smaakvolle combinatie van spaghetti met asperges en knoflookgarnalen, overgoten met een romige kaassaus. Perfect voor een heerlijk diner!
Bereidingstijd40 minuten min
Calories: 650kcal
Author: Cor Klaar
Grote kookpan
grote schaal
- 450 g spaghetti
- 1 kg groene en witte asperges geschild en gekookt
- 450 g diepvriesgarnalen met knoflook en kruiden
- Verse pasta kaassaus naar keuze
Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
Giet af en houd warm.
Schil en kook de groene en witte asperges tot ze gaar zijn, maar nog een beetje bite hebben.
Houd ze warm.
Verhit een koekenpan en bak de garnalen met knoflook en kruiden tot ze gaar en licht gekleurd zijn.
Verwarm de kaassaus in een pan tot deze goed heet en romig is.
Leg de gekookte spaghetti op een grote schaal, verdeel de asperges erover en leg de gebakken garnalen bovenop.
Giet als laatste de warme kaassaus over het geheel en serveer direct.
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio past goed bij de smaken van dit gerecht.
Calories: 650kcal | koolhydraten: 75g | Protein: 35g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / grote schaal / Pagina 2
Pittige Aziatische Noedelsalade
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd4 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 pak zachte woknoedels 2 x 150g
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
- 100 g slamelange met mosterdblad
- 2 eetlepels sesamolie
- 1 eetlepel citroensap
- 2 rode paprika's in reepjes gesneden
- 200 g gerookte kipfilet in plakken gesneden
- 100 g cashewnoten
- 1 bakje rucolacress
Breng water aan de kook in een pan.
Doe de woknoedels in een zeef en hang deze 1-2 minuten in het hete water om ze op te warmen.
Doe de gewarmde woknoedels in een grote schaal en schep ze om met de Japanse sojasaus.
Meng de slamelange met mosterdblad in een andere kom met sesamolie en citroensap.
Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Meng de gewassen groenten met de noedels in de schaal.
Voeg de reepjes rode paprika, plakjes gerookte kipfilet, cashewnoten en rucolacress toe aan de schaal en schep alles goed door elkaar.
Serveer de pittige Aziatische noedelsalade direct.
Wijnadvies:
Een licht gekoelde, fruitige witte wijn zoals een Gewürztraminer past goed bij de pittige Aziatische smaken van deze noedelsalade.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / grote schaal / Pagina 2
Zelfgemaakte Knapperige Frietjes uit de Airfryer
Geniet van zelfgemaakte knapperige frietjes, perfect bereid in de airfryer. Deze frietjes zijn krokant van buiten en zacht van binnen, ideaal als bijgerecht of snack. Volg dit eenvoudige recept voor het ultieme frietgenot!
(inclusief 30 minuten weken)1 uur uur
Servings: 4
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
frietsnijder
keukenpapier
grote schaal
Me
- 1 el olijfolie
- 1,2 kg melige aardappelen
- Zout naar smaak
Schil de aardappelen en snijd ze met een frietsnijder of mes in lange frietjes van ongeveer 8 mm dik.
Laat de frietjes ten minste 30 minuten in koud water weken om het zetmeel te verwijderen.
Laat de frietjes goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
Verwarm de airfryer voor op 160 graden Celsius.
Doe de frietjes in een grote schaal, besprenkel ze met olijfolie, en schud ze goed door elkaar zodat ze gelijkmatig bedekt zijn.
Plaats de frietjes in het mandje van de airfryer.
Schuif de mand in de airfryer en stel de timer in op 16 minuten.
Wanneer de timer afgaat, verwijder je de mand en schud je de frietjes om.
Verhoog de temperatuur van de airfryer naar 180 graden Celsius en stel de timer in op 12 minuten.
Na 6 minuten schud je de frietjes opnieuw om een gelijkmatige garing te garanderen.
Bak de frietjes tot de timer afgaat en ze goudbruin en knapperig zijn.
Bestrooi de frietjes met zout naar smaak en serveer ze direct in een schaal.
Combineer met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc, of geniet ervan met een koud glas bier.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 4g | Vet: 6g | Zout: 0.3g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / grote schaal / Pagina 2
Gezonde Donuts uit de Oven
Servings: 12 donuts
Calories: 220kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 250 g broodmix voor witbrood
- 100 g boter
- 1 ei losgeklopt
- 1 zakje vanillesuiker
- Rasp van ¼ citroen
- 100 ml melk
- 50 g fijne tafelsuiker
Doe de broodmix in een kom.
Laat 25 g boter smelten.
Roer de gesmolten boter, losgeklopt ei, vanillesuiker en citroenrasp door de melk.
Giet het melkmengsel bij de broodmix en kneed alles met een mixer of met de hand tot een soepel deeg.
Voeg indien nodig enkele eetlepels extra broodmix toe, zodat het deeg niet meer plakt.
Verdeel het deeg in 12 porties en vorm elk portie tot een balletje.
Druk vervolgens een gat in het midden van elk balletje om de donutvorm te creëren.
Laat het deeg ongeveer 30 minuten rijzen, tot het in omvang is verdubbeld.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak de donuts in het midden van de oven gedurende ongeveer 15 minuten, tot ze gaar zijn.
Laat de rest van de boter smelten en doe deze in een grote schaal.
Haal de donuts uit de oven en wentel ze (nog warm) door de gesmolten boter, zodat ze aan alle kanten bedekt zijn.
Doe de fijne suiker in een zak, voeg de donuts toe en sluit de zak.
Schud de zak zodat elke donut rondom bedekt is met een laagje suiker.
Deze gezonde donuts zijn heerlijk als tussendoortje of als traktatie bij een kopje koffie of thee. Enjoy!
Calories: 220kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 4g | Vet: 12g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / grote schaal / Pagina 2
Geroosterde Beenham met Artisjokken en Walnotendressing
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 390kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
Vijzel of staafmixer,
grote schaal
- 50 g walnoten
- 1 teentje knoflook gepeld
- 1 eetlepel grove mosterd
- 4 eetlepels sinaasappelsap
- 8 eetlepels olijfolie extra vierge
- 2 blikken artisjokharten à 400 g uitgelekt
- 300 g beenham
- Zout en peper naar smaak
Stamp de walnoten met de knoflook fijn in een vijzel.
Voeg vervolgens de mosterd, sinaasappelsap en olijfolie toe en meng goed tot een dressing.
Als alternatief kun je alle voornoemde ingrediënten fijn pureren met een staafmixer.
Breng de dressing op smaak met zout en peper.
Snijd de artisjokharten in dunne plakjes.
Verdeel de beenham over een grote schaal en leg er een dun laagje artisjokplakjes op.
Bedruppel de schotel royaal met de walnotendressing en bestrooi de artisjokken met extra versgemalen peper.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé zoals een Provence rosé past goed bij dit gerecht.
Calories: 390kcal | koolhydraten: 7g | Protein: 20g | Vet: 32g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / grote schaal / Pagina 2
Ovenham met Romige Bieslooksaus en Geroosterde Tomaatjes
Servings: 8 personen
Calories: 290kcal
Author: Cor Kevenaar
- 1 sinaasappel
- 500 g Amerikaanse gemarineerde ham
- 50 g verse bieslook
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 200 ml crème fraîche
- 250 g cherrytomaatjes gehalveerd
- Zout en peper naar smaak
Bieslooksaus maken:
Terwijl de ham in de oven staat, knip 1½ zakje bieslook boven een kom van de keukenmachine fijn.
Voeg de pijnboompitten, 1 eetlepel sinaasappelrasp en 3 eetlepels sinaasappelsap toe en maal fijn.
Meng de crème fraîche erdoor en breng de saus op smaak met zout en peper.
Tomaatjes bereiden:
Verwarm in een koekenpan de gehalveerde cherrytomaatjes met de rest van het sinaasappelsap op hoog vuur, tot bijna al het sap verdampt is.
Knip de resterende bieslook fijn boven de tomaatjes.
Serveren:
Neem de ham uit de oven en snijd deze in dunne plakken.
Leg de plakken ham dakpansgewijs op een grote schaal en garneer met de warme tomaatjes.
Serveer de bieslooksaus apart.
Wijnadvies
Deze ham met romige bieslooksaus en geroosterde tomaatjes past uitstekend bij een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir. Deze wijn heeft voldoende body om de rijke smaken van de ham en saus te complementeren zonder ze te overheersen.
Calories: 290kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 21g | Vet: 19g | Zout: 1.8g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / grote schaal / Pagina 2
Gemengde Vleeswaren Antipasti
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 1 persoon
Calories: 320kcal
Author: Cor Kevenaar
- 1 cacciatori-worstje
- 1 sacchetino-worstje
- 1 schaaltje Antipasti crudo Italiaanse vleeswaren spinata romana, salami en coppa di parma
- Zoetzure uitjes optioneel
Snijd de worstjes in dunne plakjes.
Rangschik de plakjes worstjes samen met de Italiaanse vleeswaren op een grote schaal.
Serveer met zoetzure uitjes, indien gewenst.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Chianti Classico of een fruitige witte wijn zoals Vermentino vormt een goede aanvulling op deze gemengde vleeswaren antipasti.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 20g | Vet: 26g | Zout: 4g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / grote schaal / Pagina 2
Marokkaanse Honingkoekjes
Chabakia
Servings: 4 personen
Calories: 950kcal
Author: Cor Kevenaar
grote kom
Magnetron (optioneel)
plasticfolie
grote schaal
- 110 g amandelen gepeld
- 125 g sesamzaad
- 250 g patentbloem
- ½ zakje bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel gedroogde gist
- 1 envelopje saffraan
- 50 g boter
- 1 ei
- 1 eetlepel natuurazijn
- 1 liter zonnebloemolie
- 700 g vloeibare honing
Deeg maken:
Maal de amandelen fijn in een keukenmachine.
Rooster het sesamzaad goudbruin in een droge koekenpan.
Zeef de bloem boven een grote kom en meng met het amandelmeel, tweederde van het geroosterde sesamzaad, bakpoeder en kaneel.
Los de gist op in 2 eetlepels lauwwarm water en week hierin de saffraan.
Smelt de boter (eventueel in de magnetron).
Roer in een kom het saffraan-gistmengsel, ei, azijn en een mespunt zout door de gesmolten boter.
Meng het botermengsel met je vingers door het bloemmengsel.
Voeg nog enkele lepels water toe en kneed het geheel snel tot een soepel deeg.
Laat het deeg 10 minuten rusten en verdeel het dan in ballen ter grootte van sinaasappels.
Verpak de deegballen in plasticfolie om uitdrogen te voorkomen.
Koekjes bakken:
Verhit de olie in een frituurpan tot 180°C.
Breng een laag water aan de kook in een ruime pan.
Laat de honing uit de potten in een kleine pan lopen.
Hang de kleine pan in de pan met kokend water en verwarm de honing op zeer laag vuur (niet laten koken!
).
Rol de deegballen op een met bloem bestoven werkblad uit tot deeglappen van 2 mm dik.
Snijd repen van 18 cm lang en 2 cm breed uit de deeglappen.
Maak 'wokkels': rol elke reep twee keer losjes op, vouw de onderste deegreep over de wokkel en druk deze aan de bovenkant vast.
Frituur de koekjes (chabakia) in kleine porties goudbruin.
Haal de porties met een schuimspaan uit de frituurolie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Laat de chabakia even drijven in de verwarmde honing, zodat ze de honing kunnen absorberen.
Neem de koekjes uit de honing, leg ze naast elkaar op een grote schaal en bestrooi ze royaal met het achtergehouden sesamzaad.
Wijnadvies:
Deze zoete en aromatische koekjes gaan goed samen met een glas Marokkaanse muntthee. De verfrissende smaak van de thee vormt een perfect contrast met de rijke zoetheid van de honingkoekjes en helpt de smaken in balans te brengen.
Calories: 950kcal | koolhydraten: 143g | Protein: 15g | Vet: 38g | Zout: 0.1g | Sugar: 95g
Receptenplein.nl
Home / grote schaal / Pagina 2