Caesar Salade met Kip en Stokbrood
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Kevenaar
- 4 eieren
- 1 schaaltje kipfilet in blokjes ca. 350 g
- 5 eetlepels boter
- 1 krop ijsbergsla
- 1 rode paprika
- 1 doosje cherrytomaten 250 g
- 2 dozen Caesar salade mix à 114 g
- Bruin stokbrood
Kook de eieren in een steelpannetje in kokend water gedurende 7 minuten, spoel ze vervolgens af onder koud water en pel ze.
Bestrooi de kipblokjes met zout en peper.
Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de kipblokjes in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar.
Maak de ijsbergsla schoon, droog deze en snijd in repen.
Snijd de rode paprika schoon en snijd deze in stukjes.
Was de cherrytomaten.
Snijd de cherrytomaten en eieren in partjes.
Meng in een grote schaal de ijsbergsla, paprika, gebakken kip en inhoud van de dozen Caesar salade mix door elkaar.
Garneer met partjes tomaat en ei.
Serveer met stokbrood en de rest van de boter.
Wijnadvies:
Deze Caesar salade met kip gaat goed samen met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / grote schaal / Pagina 3
Linzensalade met Blauwe Kaas en Basilicumvinaigrette
Bereidingstijd20 minuten min
Calories: 320kcal
Author: Cor Kevenaar
- 2 blikjes linzen à 400 g
- 1 bakje kerstomaatjes 250 g
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 bakje kastanjechampignons 250 g
- 1 zak eikenbladslamelange 100 g
- 1 stuk blauwe kaas gorgonzola (ongeveer 150 g)
- 8 eetlepels basilicumvinaigrette fles à 250 ml
Bak de ciabatta volgens de gebruiksaanwijzing af.
Laat de linzen uitlekken.
Halveer de kerstomaatjes.
Maak de kastanjechampignons schoon en snijd ze in plakjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de champignons in 5 minuten gaar en bruin.
Leg de eikenbladslamelange in een grote schaal.
Verdeel de linzen, kerstomaatjes en champignons over de sla.
Verdeel de blauwe kaas in stukjes en strooi deze over de salade.
Schud de basilicumvinaigrette goed en verdeel deze over de salade.
Serveer met ciabatta.
Deze linzensalade met de romige textuur van de blauwe kaas en de frisheid van de basilicumvinaigrette vraagt om een lichte rode wijn met een fruitige smaak, zoals een Pinot Noir of een Beaujolais.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 12g | Vet: 18g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / grote schaal / Pagina 3
Italiaanse Krieltjessalade met Mortadella en Pijnboompitten
Deze Italiaanse krieltjessalade combineert de romige textuur van krieltjes met de hartige smaak van mortadella, frisse courgette en geroosterde pijnboompitten. Perfect voor een zomerse lunch of als bijgerecht!
Bereidingstijd20 minuten min
Land van herkomst: Italië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 400 g krieltjes geschrapt
- 100 g mortadella in dunne reepjes
- ½ courgette in dunne reepjes
- 3 tomaten in plakjes
- 50 g pijnboompitten
- 20 g olijven zonder pit
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 dl yoghurt
- ½ eetlepel azijn of rode wijnazijn
- 1 theelepel suiker
- 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
- Zout naar smaak
Kook de krieltjes 10 minuten in weinig water met een snufje zout.
Spoel de aardappeltjes af met koud water om verder garen te voorkomen.
Rol de mortadella op en snijd in dunne reepjes.
Bestrooi de courgettereepjes met zout en laat ze in een vergiet uitlekken.
Snijd de tomaten in plakjes.
Klop een dressing van de azijn, yoghurt, olijfolie, suiker en Italiaanse kruiden.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
Schep in een grote schaal de krieltjes, mortadella, courgette, tomaten, olijven en de dressing door elkaar.
Bestrooi de salade met de geroosterde pijnboompitten.
Serveertip:
Serveer deze salade met vers Italiaans brood en een glas gekoelde witte wijn.
Wijnadvies:
Een frisse Pinot Grigio of een lichte Verdicchio past perfect bij deze salade.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 12g | Vet: 18g | Zout: 2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / grote schaal / Pagina 3
Knapperige Notenburger met Cheddar en Sla
Deze smaakvolle vegetarische notenburger met kaas en verse sla is een heerlijk alternatief voor de klassieke hamburger. Perfect op een zacht broodje!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 8 burgers
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 200 g pinda’s ongezouten (of pindakaas)
- 100 g cashewnoten
- 2 tl grof zout
- 1 grote ui
- 250 g snelkookcouscous
- 50 g bloem
- 1 ei
- 1 handvol verse peterselie fijngehakt
- 100 g belegen kaas of cheddar
- Olie of boter
- 10 grote zachte broodjes of één Turks brood
- ½ krop sla
- 2 tomaten
- Tomatenketchup mosterd, mayonaise
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg de pinda’s en cashewnoten op een bakplaat en verwarm ze 10 minuten.
Maal de noten met het zout in een keukenmachine tot een smeuïge pasta (of gebruik pindakaas).
Snijd de ui in tweeën.
Maak ringen van de ene helft en snijd de andere helft in stukjes.
Bak de uienringen in wat olie of boter op laag vuur tot ze zacht zijn.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat 10 minuten staan.
Meng de notenpasta, gesneden ui, bloem, ei en fijngehakte peterselie door de couscous.
Snijd de kaas in dunne plakjes met een kaasschaaf.
Vorm burgers van ongeveer 8 cm doorsnee en druk stevig aan.
Snijd de burgers doormidden en leg er twee of drie plakjes kaas tussen.
Druk de burgers weer stevig dicht.
Verhit olie of boter in een koekenpan en bak de burgers enkele minuten goudbruin.
Draai om en leg extra kaas op de gebakken zijde.
Serveer op de broodjes met sla, dun gesneden tomaat en uienringen.
Breng op smaak met ketchup, mosterd en mayonaise.
Serveertip:
Serveer met zoete aardappelfriet en een frisse yoghurtdip met munt.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte Sauvignon Blanc past goed bij deze notenburger.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 14g | Vet: 22g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / grote schaal / Pagina 3
Kleurrijke pastasalade met haring en paprika
Een frisse en kleurrijke pastasalade met haring in romige tomatensaus, knapperige paprika’s en cherrytomaatjes. Perfect als zomerse maaltijd of bijgerecht!
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 200 g viergranenmacaroni
- 2 blikjes fijne haringfilets in tomaten-roomsaus à 190 g
- 125 ml crème fraîche light
- 3 eetlepels medium dry sherry
- 1 zak rode gele en groene paprika's
- 250 g cherrytomaatjes gehalveerd
- 50 g olijven gehalveerd
- 30 g peterselie fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Kook de viergranenmacaroni volgens de gebruiksaanwijzing en laat het afkoelen.
Haal de haringfilets uit de blikjes en zet apart.
Roer een dressing van de tomatensaus uit de blikjes, crème fraîche en sherry.
Breng op smaak met zout en peper.
Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes.
Halveer de cherrytomaatjes en olijven.
Hak de peterselie fijn.
Meng in een grote schaal de groenten, peterselie en afgekoelde macaroni.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de dressing en haring over de salade en meng goed.
Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood en een frisse groene salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio, vormt een perfecte aanvulling op de hartige en romige smaken van deze pastasalade.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 22g | Vet: 15g | Zout: 1.9g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / grote schaal / Pagina 3
Zomerse meloensalade met bramen en rauwe ham
Geniet van deze kleurrijke zomerse salade met meloen, bramen en rauwe ham. Perfect als voorgerecht of lichte lunch op een warme dag!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar
Meloenbolletjessteker
grote schaal
- 2 kleine galiameloenen goed gekoeld
- 200 g rauwe ham bijvoorbeeld Jambon d'Ardenne
- 4 el olijfolie
- 1-2 el citroensap
- Versgemalen zwarte peper naar smaak
- 1 zakje basilicum grofgescheurd
- 400 g bramen
Halveer de meloenen en verwijder de pitjes met een lepel.
Maak bolletjes van het vruchtvlees met een meloenbolletjessteker of snijd het vruchtvlees in grove stukken.
Laat de lege meloenhelften ondersteboven uitlekken in een vergiet.
Scheur de rauwe ham in stukken.
Klop in een grote schaal een dressing van olijfolie, citroensap en versgemalen zwarte peper.
Meng de meloenbolletjes en rauwe ham door de dressing.
Voeg de basilicum en bramen toe en meng alles voorzichtig.
Verdeel de salade over vier borden of schep deze in de lege meloenhelften.
Snijd een klein stukje van de onderkant van de meloenhelften af om ze steviger te laten staan.
Serveertip:
Voeg verse munt toe voor een extra frisse smaak en serveer met knapperig brood.
Wijnadvies:
Combineer met een droge witte wijn, zoals een Torrontés, die perfect past bij de fruitige en hartige smaken van deze salade.
Calories: 210kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 8g | Vet: 13g | Zout: 1.5g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / grote schaal / Pagina 3
Intense Chocolade Brownies
Geniet van deze intense chocolade brownies! Serveer ze met een bolletje vanille-ijs voor een hemelse combinatie.
Inclusief koeltijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 20 Stuks
Calories: 240kcal
Author: Cor Klaar
huishoudfolie
Lage vierkante taartvorm
grote schaal
- 200 gram chocolade minstens 72% cacao
- 200 gram boter
- 100 gram bloem
- 300 gram rietsuiker
- 6 eieren
Verwarm de oven voor op 180°C (Hetelucht Plus).
Smelt de chocolade en boter in een afgesloten stoomovenpan op 85°C gedurende 15 minuten.
Als je geen stoomoven hebt, smelt de chocolade dan au bain-marie.
Klop in een grote kom de bloem, suiker en eieren tot een dik lint.
Bekleed de bakvorm met bakpapier.
Roer het gesmolten chocolademengsel goed door met een garde en spatel het door de eimassa.
Giet het beslag in de vorm en plaats deze in een grote schaal.
Vul de schaal met water, zodat de taartvorm au bain-marie wordt verwarmd.
Kies voor de Professional-functie (3 stoominjecties, om de 10 minuten) op 180°C gedurende 40 minuten.
Als je geen oven met Professional-functie hebt, verleng dan de bereidingstijd met 5 minuten.
Laat de brownies volledig afkoelen in de koelkast, bij voorkeur een nacht lang.
Snijd de afgekoelde brownie in vierkantjes van 3 cm met een heet mes.
Calories: 240kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 4g | Vet: 14g | Zout: 0.1g | Sugar: 19g
Receptenplein.nl
Home / grote schaal / Pagina 3
Frisse Mosselsalade met Ei, Spek en Tuinkers
Een frisse mosselsalade met knapperig spek, romige eieren en een vleugje tuinkers. Perfect als zomerse lunch of lichte maaltijd!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
scherp mes
grote schaal
Kleine kom
- 400 g gekookte mosselen
- 1 bakje tuinkers
- 1 krop sla
- 1 tomaat
- 4 dunne plakken ontbijtspek
- 4 eieren
- 20 g roomboter
- Zout naar smaak
- Grofgemalen peper naar smaak
Meng de gekookte mosselen met de helft van de grofgehakte tuinkers.
Was de blaadjes van de krop sla, laat ze goed uitlekken en leg ze in 4 schalen.
Verdeel de mosselen over de slablaadjes.
Bak de plakken ontbijtspek in een pan zonder extra vet tot ze knapperig zijn.
Haal het spek uit de pan en bak in het achtergebleven vet de eieren.
Breng de eieren op smaak met zout en peper.
Leg de eieren en het knapperige spek bovenop de mosselsalade.
Snijd de tomaat in partjes en gebruik deze voor de garnering.
Strooi de resterende tuinkers over de salade.
Serveer direct.
Serveertip:
Serveer deze salade met een frisse vinaigrette op basis van olijfolie en citroensap voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn, zoals Pinot Grigio of Sauvignon Blanc, past perfect bij deze frisse mosselsalade.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 28g | Vet: 20g | Zout: 2.2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / grote schaal / Pagina 3