Peperbruschetta met serranoham en mosterd appelmoes
Allerhande 2002
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 8 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 2 appels friszure bv Elstar Cox
- 1 dl appelsap
- 1 eetlepel suiker
- 1½ eetlepel Zaanse mosterd
- zwarte peper versgemalen
- zout
- 1 Fougasse de Champaign afbakbrood
- 2 eetlepels citroensap
- 1 dl olijfolie
- 75 g veldsla
- 200 g Serranoham
Appels schillen, klokhuis verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
In steelpan appelblokjes met appelsap en suiker aan de kook brengen.
Vuur laag draaien, ca. 10 minuten laten sudderen tot appel zacht is.
Mosterd erdoor roeren en geheel nog ca. 5 minuten laten inkoken.
Pureren en mosterd-appelmoes laten afkoelen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Ovengrill voorverwarmen.
Van brood 8 dikke sneden snijden.
In kom dressing kloppen van citroensap,3 eetlepels olie en zout en peper naar smaak.
Veldsla door dressing scheppen.
Rest van olie en 1 eetlepel grof gemalen peper door elkaar roeren.
Brood op bakplaat onder grill schuiven en in ca. 2 minuten goudbruin en krokant roosteren (= bruschette).
Bruschette halveren, op serveerschaal leggen en besprenkelen met peperolie. Beleggen met ham en schep mosterd-appelmoes, garneren met toefjes veldsla.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 11g | Vet: 23g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 11
Parfait van kippenlevertjes
Allerhande 2002
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 6 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 theelepel kippenbouillon vloeibare
- 250 g kippenlevertjes
- 3 tenen knoflook
- 75 g gezouten boter
- 1 eetlepel armagnac of cognac (slijter)
- zout
- peper versgemalen
- 2 takjes oregano verse
- 2 voorgebakken ciabatta's met walnoten koeling
- 1 theelepel olijfolie om in te vetten
In pan 1 dl water met bouillon en kippenlevertjes aan de kook brengen.
Levertjes in ca. 8 minuten tegen de kook aan gaar laten worden.
Afgieten, even laten afkoelen en overdoen in keukenmachine.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Boter in stukjes snijden en toevoegen.
Tot gladde, luchtige puree mengen.
Armagnac druppelsgewijs erdoor mengen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Patévorm dun invetten en kippenleverparfait erin scheppen.
Bovenkant gladstrijken.
Blaadjes van takjes oregano plukken.
Bovenkant van parfait bedekken met blaadjes oregano.
Parfait minstens 2 uur afgedekt in koelkast zetten.
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Broodjes schuin in lange, dunne plakjes snijden.
Sneetjes op grillrooster ca. 10 cm onder hete grill in 2 à 3 minuten goudbruin roosteren halverwege keren.
Patévorm op plank zetten en sneetjes geroosterd brood ernaast leggen.
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 11
Omgekeerde sinaasappeltaartjes met Camparisiroop
Allerhande 2002
Bereidingstijd1 minuut min
Servings: 4 personen
Calories: 635kcal
Author: Cor Kevenaar
- 125 g bloem
- 50 g poedersuiker
- zout
- 100 g roomboter koude
- 2 eierdooiers
- 4 handsinaasappels
- ¾ dl Campari slijter
- 75 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 bekertje crème fraîche 125 ml
- bloem om te bestuiven
In keukenmachine bloem, poedersuiker, mespunt zout, 50 g boter en dooiers tot samenhangend deeg mengen.
Deeg nog even doorkneden, tot bal vormen en afgedekt in koelkast ca. 15 minuten laten rusten.
Sinaasappels dik schillen en partjes tussen vliesjes uitsnijden, sap opvangen.
In pan sinaasappelsap met Campari en suiker al roerend ca. 4 minuten laten inkoken tot dikke siroop ontstaat.
Iets laten afkoelen.
Taartvormpjes dik invetten met rest van boter en hierop eetlepel siroop schenken. Sinaasappelpartjes als bloem in taartvormpjes rangschikken.
Werkvlak bestuiven met wat bloem.
Deeg in 4 stukken verdelen en uitrollen tot dunne ronde lappen van ca. 15 cm doorsnede.
Deeglappen op sinaasappelpartjes leggen en aan zijkanten iets aandrukken. Vanillesuiker door crème fraîche roeren.
Oven voorverwarmen op 200 °C.
In midden van oven taartjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar bakken.
Direct op elke vorm bord leggen, samen keren en taartje op bord laten glijden.
Iets laten afkoelen.
Op elk taartje in midden een volle lepel vanillecrème scheppen.
Calories: 635kcal | koolhydraten: 66g | Protein: 7g | Vet: 35g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 11
Mini ricotta cheesecakejes
Allerhande 2002
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 8 personen
Calories: 255kcal
Author: Cor Kevenaar
magnetron
muffinvorm
Papieren cakevormpjes
- 6 volkoren biskwietjes
- 50 g boter
- mespunt kaneel
- 1 citroen
- 1 el maizena
- 2 eieren
- 100 g witte basterdsuiker
- 4 el lemon jelly marmelade
- 250 gr ricotta
- 125 ml crème fraîche
- ½ mango
In keukenmachine koekjes tot kruim malen.
(In magnetron) boter smelten.
Boter en kaneel door koekjeskruim mengen.
Muffinvorm bekleden met papieren cakevormpjes.
In elk vormpje 1 el koekkruim scheppen en met bolle kant van lepel aandrukken.
In koelkast ca. 15 minuten laten opstijven.
Intussen oven voorverwarmen op 175 ºC.
Citroen goed schoonboenen, schil fijn raspen.
Halve citroen uitpersen.
Maizena oplossen in citroensap.
In kom eieren met suiker loskloppen.
Citroensap, geraspte schil en 2 el marmelade erdoor mengen.
Ricotta en crème fraîche toevoegen en tot glad mengsel roeren.
Muffinvorm uit koelkast halen.
Vormpjes tot de rand vullen met ricottamengsel.
Cakejes in midden van oven in ca. 30 minuten gaar bakken.
Muffinvorm uit oven nemen en cakejes in vorm tot kamertemperatuur laten afkoelen.
Mango schillen en vruchtvlees in mooie stukjes snijden.
In steelpan rest van marmelade in 1 el water voorzichtig laten smelten.
Pan van vuur nemen.
Mango door marmelade scheppen en ca. 3 minuten laten afkoelen.
Mango over cakejes verdelen.
Calories: 255kcal | koolhydraten: 23g | Protein: 6g | Vet: 16g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 11
Mexicaanse kipfilet in pikante saus van Ch. Brehant
Allerhande 2002
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4
Calories: 395kcal
Author: Cor Kevenaar
- 2 rode pepers
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- 2 gedroogde chilipepertjes
- 4 tomaten
- 1 banaan
- 1 theelepel piment
- 1 theelepel kaneel
- 1 ui
- 2 eetlepels olie
- 100 g gerookte spekblokjes
- 500 g kipfilet
- 1 courgette
- 1 tablet kippenbouillon
- zout
- peper
Pepers halveren, zaadjes verwijderen.
Wok verhitten.
Sesamzaad snel roosteren, op bord laten afkoelen.
In schoongeveegde wok pepers en chilipepertjes ca. 4 minuten roosteren.
Afblussen met 1 dl water.
Pepermengsel overdoen in kom en ca. 10 minuten laten afkoelen.
Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen.
Tomaten in vieren snijden, zaadjes verwijderen en in stukjes snijden.
Banaan pellen, in plakjes snijden.
In keukenmachine pepermengsel met tomaat, banaan, piment, kaneel en sesam tot gladde saus pureren.
Ui pellen en snipperen.
In wok olie verhitten.
Spekblokjes en ui ca. 3 minuten zachtjes bakken.
Tomatensaus toevoegen en ca. 5 minuten laten sudderen.
Kipfilet in grove stukken snijden.
Courgette wassen en in plakken snijden.
Bouillontablet boven saus verkruimelen,2-3 dl water toevoegen en saus verwarmen.
Kip en courgette in saus leggen en in ca. 15 minuten zachtjes gaar stoven. Eventueel water toevoegen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Serveren met warme taco's of tortilla's.
Calories: 395kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 35g | Vet: 23g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 11
Meloensoep met champagnesabayon
Allerhande 2002
Bereidingstijd1 minuut min
Servings: 4
Calories: 380kcal
Author: Cor Kevenaar
ijsblokjesvorm
4 champagneflûtes
- 1½ vanillestokje
- 125 ml balsamicoazijn
- 2 el appelstroop
- kardemom
- vierseizoenenpeper
- ¼ galiameloen of cantaloupe
- 4¼ dl champagne of goede kwaliteit mousserende witte wijn
- 1 el citroensap
- 2 el sinaasappelsap
- 2 el honing
- 400 g frambozen
- 3 el poedersuiker
- 2 grote eieren gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt)
- 50 g witte basterdsuiker
- 1 dl slagroom
- ½ zakje verse munt a 15 g
Vanillestokjes ca. 5 min. in heet water weken.
Stokjes in lengte opensnijden en zaadjes met mes eruit schrapen.
In steelpan 1 dl azijn met 1/3 van vanille, appelstroop, mespunt kardemom en mespunt peper al roerend aan de kook brengen.
Op matig vuur in ca. 5 min. inkoken tot siroopdikte.
Laten afkoelen.
Pitjes uit meloen verwijderen, vruchtvlees in stukken snijden en in keukenmachine doen. 1/2 dl champagne toevoegen en meloen pureren tot gladde soep.
Op smaak brengen met citroensap, sinaasappelsap, 1 el honing en 1/3 van vanille. Soep in koelkast in 2-3 uur koud laten worden.
In keukenmachine helft van frambozen pureren.
Frambozen boven kom door zeef wrijven en 1 dl afmeten. 1 1/2 el azijn, mespunt kardemom, mespunt peper en 1 dl champagne erdoor roeren.
Op smaak brengen met poedersuiker en 1 el honing.
Puree in ijsblokjesvorm gieten.
In diepvries in 2-3 uur laten bevriezen.
Het maken van de sabayon kan ca. 1 uur van tevoren: In (au bain-marie) pan water aan de kook brengen.
In inzetpan (of kom) eierdooiers met basterdsuiker, 1/3 van vanille en 125 ml
champagne met mixer op lage stand luchtig kloppen.
Inzetpan boven kokend water in pan hangen en eimassa al kloppend verwarmen tot mooi gebonden schuimige vla ontstaat.
Inzetpan in koud water zetten en massa met mixer opnieuw doorkloppen tot mengsel koud is.
In andere kom slagroom lobbig kloppen en luchtig door sabayon spatelen. Afgedekt in koelkast zetten.
Met satéstokje op vier borden ter garnering dunne lijntjes specerijensiroop trekken. Blaadjes munt van takjes plukken en in resterende frambozen steken (4 frambozen apart houden).
Muntframbozen over borden verdelen.
Meloensoep aanvullen met rest van gekoelde champagne voor een sprankelend effect.
Framboos onder in vier champagneflûtes leggen.
Meloensoep in glazen schenken en met lepel champagnesabayon erop scheppen. Glazen in midden van borden zetten.
Frambozenijsblokjes uit vormpjes drukken en op borden leggen.
Direct serveren.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 42g | Protein: 4g | Vet: 13g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 11
Mediterranean breeze
Allerhande 2002
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 kilo perziken of blik perziken op sap (820 g)
- 4 eetlepels Pastis of Pernod slijter
- 20 ijsblokjes
- ½ liter mousserende droge witte wijn brut
Perziken schillen en pit verwijderen of perziken uit blik laten uitlekken.
Perziken in keukenmachine pureren.
Perzikpuree door zeef wrijven en 1/2 liter afmeten.
Pastis erdoor roeren. IJsblokjes in keukenmachine vergruizen.
IJsgruis over glazen verdelen.
Mousserende wijn met garde door perzikpuree kloppen en over ijs schenken.
Rietjes erin zetten.
Voedingswaarden
energie 135 kcal
eiwit 11 g
koolhydraten 12 g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 11
Limoenaardbeien met amandelroom
Allerhande 2002
Servings: 4
Calories: 215kcal
Author: Cor Kevenaar
- 1 zakje amandelschaafsel 45 g
- 1 bekertje slankroom 200 ml
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 limoen
- 250 g aardbeien
In droge koekenpan 1 eetlepel amandelschaafsel goudbruin roosteren.
Op bord laten afkoelen.
In keukenmachine rest van amandelschaafsel tot poeder malen.
In kleine pan met dikke bodem slankroom met gemalen amandelschaafsel en suiker al roerend langzaam verwarmen.
Amandelroom ca. 5 minuten tegen de kook aan houden tot room goed van dikte is, regelmatig roeren.
Laten afkoelen tot lauwwarm.
Limoen schoonboenen en schil raspen.
½ limoen uitpersen.
Aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en aardbeien halveren.
In kom aardbeien omscheppen met limoensap en -rasp.
Over de schaaltjes verdelen.
Room op aardbeien scheppen.
Amandelschaafsel erover strooien.
Calories: 215kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 4g | Vet: 19g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 11
Kokosrijst met mangopuree
Allerhande 2002
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 505kcal
Author: Cor Kevenaar
- 2 limoenen
- 2 dl melk
- 8 dl kokosmelk
- 200 g dessertrijst
- zout
- 6 eetlepels basterdsuiker witte
- 2 mango's
Limoenen wassen.
Schil van één limoen fijn raspen.
Limoen halveren, uitpersen.
In pan melk en kokosmelk aan de kook brengen.
Limoenrasp,dessertrijst en mespunt zout toevoegen en in ca. 12 minuten tot romige rijst koken.
Tussentijds regelmatig doorroeren.
Kokosrijst op smaak brengen met basterdsuiker en ca. 2 uur laten afkoelen. Mango's schillen en aan weerszijden van pit doorsnijden.
Vruchtvlees in stukken snijden.
Mango met limoensap in keukenmachine tot gladde saus pureren.
Van schil van andere limoen met speciaal mesje (zesteur) mooie krullen trekken.
Afgekoelde rijst in bergjes over vier kommen verdelen.
Mangopuree eromheen scheppen.
Garneren met limoenkrullen.
Calories: 505kcal | koolhydraten: 95g | Protein: 6g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 11
Kipfilet met waterkerssaus
Allerhande 2002
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 365kcal
Author: Cor Kevenaar
- 4 kipfilets a ca. 150 g
- 25 g boter
- 75 gr waterkers
- 125 ml slagroom
- 2 theelepels mierikswortel
- peper versgemalen
- zout
Kipfilets bestrooien met zout en peper.
In koekenpan boter verhitten en kipfilets op matig hoog vuur in ca.10minuten bruin en gaar bakken, regelmatig keren.
Uit waterkers grove takjes verwijderen.
In keukenmachine waterkers met slagroom en mierikswortel tot gladde saus pureren.
In steelpan saus al roerende zachtjes verwarmen tot dikte goed is.
Op smaak brengen met zout en peper.
Kipfilets schuin in plakjes snijden en op vier borden leggen.
Waterkerssaus erover en ernaast scheppen.
Serveren met groene pasta en salade van kerstomaatjes.
Calories: 365kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 32g | Vet: 26g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 11