Gegratineerde mosselen met oude kaas
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 20 stuks
Calories: 20kcal
Author: Cor Kevenaar
- 1 kilo mosselen groot, schoongemaakt
- 2 sneetjes oud witbrood
- 2 teentjes knoflook gepeld
- 3 takjes peterselie
- 75 g zachte roomboter
- 40 g oude kaas geraspt
- zout
- versgemalen peper
Mosselen in grote pan leggen.
2-3 Eetlepels water toevoegen.
Mosselen afgedekt op hoog vuur ca. 5-8 minuten verwarmen tot schelpen opengaan.
Mosselen afgieten en uit schelpen nemen.
Elke mossel in één schelphelft terugleggen.
Schelpen naast elkaar op bakplaat zetten.
In keukenmachine brood, knoflook en peterselie fijnmalen.
Boter en kaas erdoor mengen en zout en peper naar smaak toevoegen.
Botermengsel over mosselen verdelen.
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Bakplaat ca. 10 cm onder hete grill schuiven en mosselen in ca. 3 minuten gratineren.
Mosselen schoonmaken:
Bij Albert Heijn worden verse mosselen panklaar verkocht.
Je kunt de mosselen in feite zo in de pan leggen.
Verwijder wel mosselen met een kapotte schelp en mosselen die na een flinke tik op het aanrecht niet dichtgaan.
Je kunt de mosselen ook heel even onder koud stromend water houden, om te zien of ze zich sluiten.
Calories: 20kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 1g | Vet: 2g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 14
Gazpacho in borrelglaasjes
Bereidingstijd15 minuten min
wachten1 uur uur
Servings: 8 stuks
Calories: 90kcal
Author: Cor Kevenaar
- 1 snackkomkommer geschild en in stukjes
- 4 Tasty Tom tomaten in stukjes
- ½ rode paprika in stukjes
- 1 sjalotje gesnipperd
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- ½ ciabatta in 10 sneetjes gesneden
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- zout
- versgemalen witte peper
In keukenmachine komkommer, tomaat, paprika, sjalot en knoflook pureren.
Van 2 plakjes ciabatta korstjes verwijderen en brood boven groentepuree verkruimelen.
Azijn en 3 eetlepels olie toevoegen en alles nog kort pureren.
Goed op smaak brengen met zout en peper.
Gazpacho afgedekt in koelkast in ca. 1 uur door en door koud laten worden.
Sneetjes ciabatta in broodrooster goudbruin roosteren en besprenkelen met rest van olie.
Gazpacho in borrelglaasjes scheppen.
Serveren met ciabatta.
Druiven gazpacho:
Gazpacho is oorspronkelijk een heel degelijke Spaanse soep van oud brood, water en olijfolie. Voor de smaak werd daar ook wat tomaat aan toegevoegd en later ook komkommer en paprika. Nu staat de naam gazpacho ook voor een koude soep gemaakt van gepureerde rauwe groente en brood. Probeer eens een gazpacho van witte druiven met bleekselderij, bosui en wortel. Breng op smaak met sherryazijn of wittewijnazijn en basilicumolie. Of pureer voor een mooi groene en lekker pittige gazpacho komkommer met groene paprika en rucolasla.
Calories: 90kcal | koolhydraten: 9g | Protein: 2g | Vet: 5g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 14
Fricandeau met tonijn in slablad
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 12 stuks
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 blikje tonijn op olie (200 g), uitgelekt
- 4 Ansjovis filets fijngehakt
- 4 eetlepels olijvonaise of mayonaise
- 2 eetlepels citroensap
- cayennepeper
- 1 kropje sla bijv. little gem
- 12 plakjes fricandeau vleeswaar
- 1 eetlepel kappertjes
- 3 takjes basilicum blaadjes in reepjes
In keukenmachine tonijn met ansjovis en olijvonaise pureren.
Citroensap en peper naar smaak erdoor mengen.
Blaadjes van krop little gem losmaken, wassen en goed laten uitlekken.
Blaadjes sla op schaal zetten.
Tonijnpuree erin scheppen.
Plakjes fricandeau losjes vouwen en op tonijn in sla leggen.
Kappertjes en basilicum erover strooien.
Witlof: Vervang de blaadjes little gem door blaadjes witlof.
Reken dan op 2 dikke struikjes witlof voor twaalf hapjes.
koolhydraten: 1g | Protein: 6g | Vet: 6g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 14
Filet American het orginele slagersrecept!
Calories:
Author: Cor Klaar
- 3 ons rundertartaar
- 2½ el mayonaise
- 2 tl mosterd pittige
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl chilipoeder
- Tabasco
- Worchestershiresaus
- Peper
- Zout
Doe de tartaar in de keukenmachine en doe er 2 el mayonaise, de mosterd, paar druppels tabasco, paprika- en chilipoeder bij.
Maal het geheel fijn, haal het uit het keuken apparaat, doe het in een schaaltje en maak het op smaak met peper, zout, worchestershiresaus en wat tabasco.
Maak het eventueel nog wat smeuiger met mayonaise.
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 14
Wontonsoep van Allerhande
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal
Author: Cor Kevenaar
- 175 g kipfilet in stukjes
- 125 g tijgergarnalen rauw en gepeld (zak 500 g, diepvries), ontdooid
- 1 bosui zakje 3 stuks, in ringetjes
- 1 tl droge sherry
- 2 tl sojasaus
- 1 tl sesamolie flesje 250 ml
- ½ pak filodeeg a 10 vellen, dieprvies, ontdooid
- 1½ liter kippenbouillon van tabletten
- 100 g eiermie
- ½ zak panklare spinazie (a 300 g)
- 1 el oestersaus flesje 250 ml
- 1 el gembersiroop flesje 250 ml
Hak in de keukenmachine de kip, garnalen en bosui fijn.
Meng de sherry, sojasaus, sesamolie en peper en zout naar smaak erdoor.
Vouw de filodeegvellen open, stapel ze op en snij er 9 vierkanten uit.
Schep op elk van de 45 vierkantjes 1 volle tl kipmengsel.
Bestrijk de randen van de vierkantjes met water, vouw ze diagonaal dicht, en vouw de punten tot envelopjes naar binnen.
Leg de wontons op een met bloem bestoven schaal.
Breng een pan ruim water aan de kook en kook de wontons met 15 tegelijk 3 min.
Laat ze in een vergiet uitlekken.
Breng in een soeppan de bouillon aan de kook.
Kook hierin de mie 4 min.
Schep de wontons, spinazie, oestersaus en gembersiroop erdoor.
Verwarm de soep nog heel even en breng op smaak met peper en zout.
Schep de soep in 4 ruime kommen en serveer met eetstokjes.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 39g | Protein: 23g | Vet: 6g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 14
Kippensoep met aspergepunten en waterkers
Bereidingstijd13 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 105kcal
Author: Cor Kevenaar
- 200 g kipfilet
- 1 eiwit
- ½ eetlepel sesamolie
- 100 g groene aspergetips
- 1 liter kippenbouillon van tabletten
- 1 eetlepel droge sherry
- 2 eetlepels sojasaus licht
- 3 bosuitjes in stukjes van 1 cm
- 75 g waterkers zonder steeltjes
Kipfilet in stukken snijden en in keukenmachine pureren.
Eiwit, sesamolie, 1 theelepel zout en peper naar smaak erdoor mengen.
Kipmengsel 5 minuten laten staan.
Aspergepunten halveren.
In pan bouillon aan de kook brengen en sherry, sojasaus en 1 theelepel zout erdoor roeren.
Asperges en bosuitjes toevoegen en in 3-5 minuten gaarkoken.
Kipmengsel toevoegen.
Met garde stevig door bouillon roeren tot kipmengsel in stukken uiteen valt.
Soep op zacht vuur nog 2-3 minuten laten pruttelen en op smaak brengen met sojasaus en peper.
Waterkers erdoor roeren.
Calories: 105kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 15g | Vet: 3g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 14
Forel met varkensvlees
Bereidingstijd55 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 340kcal
Author: Cor Kevenaar
- 4 forellen
- 50 g spekblokjes
- 150 g half-om-halfgehakt
- 2 eetlepels oestersaus
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels droge sherry
- 1 bosuitje in stukjes van 4 cm
- 4 cm gemberwortel geschild
Oven voorverwarmen op 200 C.
Vissen afspoelen onder koud stromend water en droogdeppen met keukenpapier.
Vissen met een scherp mes aan beide zijden elke 2 cm kruislings inkerven.
In keukenmachine spekblokjes fijnhakken.
Gehakt toevoegen en machine kort laten draaien.
In kommetje oestersaus, sojasaus, olie, sherry en peper naar smaak mengen en 3 eetlepels door gehaktmengsel scheppen. Buikholten van forellen vullen met gehakt en forellen in ovenschaal leggen.
Bosui en gember in luciferdunne reepjes snijden en over vis strooien.
Rest van sausje erover schenken.
In midden van oven forel in 25-30 minuten gaar laten worden.
Als bovenkant te donker wordt, afdekken met aluminiumfolie.
Calories: 340kcal | koolhydraten: 7g | Protein: 27g | Vet: 21g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 14
Suikertaart met amandelen
Voorbereidingstijd25 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 8 personen
Calories: 420kcal
Author: Cor Kevenaar
- 6 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries
- 45 g garneeramandelen
- 3 eieren M
- 1 bekertje crème fraîche 125 ml
- 150 g suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- poedersuiker om te bestrooien
- 1 eetlepel bloem om te bestuiven
- ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten
Voorbereiden
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
Plakjes bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 10 minuten laten ontdooien.
Vorm invetten.
Plakjes op elkaar leggen en op met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot lap van Ø 28 cm
Vorm met deeg bekleden.
Bodem met vork inprikken en tot gebruik in koelkast zetten.
Amandelen in droge koekenpan goudbruin roosteren en in keukenmachine fijnmalen.
Eieren met crème fraîche, vanillesuiker en 100 g suiker loskloppen.
Amandelen erdoor mengen.
Mengsel in vorm schenken.
Met rest van suiker bestrooien.
Bereiden
Taart in midden van oven in ca. 30 minuten lichtbruin bakken.
Taart tot lauwwarm laten afkoelen, met poedersuiker bestrooien en in 8 puntjes snijden.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 6g | Vet: 27g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 14
Hasseltse Amandel-Speculaaskoekjes
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd1 dag d
Servings: 20 koekjes
Calories:
Author: Cor Klaar
- 375 gr patisserie bloem
- 250 gr donkere basterdsuiker
- ½ zakje bakpoeder
- ½ koffielepel natrium bicarbonaat
- ½ koffielepel speculaaskruiden
- 125 gr zachte boter
- 2 eieren gesplitst
- 10 ml water
- Paar druppels amandel extract
- Handvol amandelschaafsel
Doe alle droge ingrediënten, inclusief de amandelschilfers en het amandelpoeder, in een grote kom of Keukenmachine.
Voeg een paar druppels amandel extract en de in blokjes gesneden boter toe.
Als je een keukenrobot hebt, zet hem dan op de eerste stand en laat de machine langzaam draaien totdat de boter is opgenomen.
Heb je geen keukenrobot, kneed dan met de hand totdat alles korrelig is.
Voeg de eidooiers toe en kneed verder.
Klop de eiwitten stijf en voeg ze toe aan het deeg.
Meng verder met de keukenrobot of met de hand.
Voeg nu het water toe en kneed nog even verder.
Verpak het deeg in plastic folie en laat het 24 uur rusten op een koele plaats of in de koelkast.
Na 24 uur kneed je het deeg nogmaals door.
Maak een lange dikke rol en snijd stukken af van ongeveer 2 à 2.
5 cm dik.
Snijd deze schijven nogmaals doormidden en rol er met de hand rolletjes van.
Leg ze op een bakblik bekleed met bakpapier en strooi er wat amandelschilfers over.
Plaats ze 5 cm uit elkaar zodat ze niet tegen elkaar aan plakken, omdat het deeg iets uitzet tijdens het bakken.
Bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
Na het bakken haal je het bakpapier met de koekjes van de bakplaat en leg je de speculaas op een rooster om af te koelen.
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 14
Hummus
Dit recept biedt een eenvoudige manier om zelf heerlijke hummus te maken. Serveer het met trots op een feestelijke bijeenkomst of als bijgerecht. Smakelijk eten!
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 groot blik kikkererwten uitgelekt (ongeveer 500 gram)
- 1 eetlepel tahini sesampasta
- 125 ml water ongeveer, naar eigen inzicht
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- Sap van 2 citroenen
- Zout naar smaak
- Olijfolie
- Peper naar smaak
- Paprikapoeder naar smaak
Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in een blender of keukenmachine.
Voeg naar smaak een beetje komijnpoeder toe.
Mix alles goed door elkaar.
Voeg op het laatste moment de olijfolie toe en mix opnieuw tot een glad mengsel.
Proef de hummus en pas de smaak aan met extra zout, peper of citroensap indien nodig.
Serveer de hummus in een mooi schaaltje, bestrooi met paprikapoeder en decoreer met een blaadje munt of koriander.
Geniet van de hummus met lekker Marokkaans brood, stokbrood of voeg wat partjes tomaat/komkommer toe als bijgerecht.
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 14