Varkensfilet met romige biersaus
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
keukenpapier
ovenschaal ,inh. ± 1 liter
ovenschaal, van ± 20 x 30 cm
- 4 vastkokende aardappels ± 500 gr
- 100 gr boter
- 100 gr champignons
- 100 gr Ardennerham in plakjes
- 700 gr varkensfilet
- zout peper
- 1 flesje Westmalle Dubbel bruin Trappistenbier
- 1 beker crème fraîche 200 ml
Verwarm de oven voor op 200°C of gasovenstand 4.
Schil de aardappels, was ze en snijd ze in blokjes.
Smelt in een pan de helft van de boter.
Bak de aardappelblokjes tot ze licht zijn gebruind.
Veeg de champignons met keukenpapier schoon en snijd ze in plakjes.
Snijd de ham in reepjes.
Bak de champignons en de ham 1-2minuten met de aardappelblokjes mee en schep het aardappelmengsel dan in een ovenschaal.
Bak het ± 20 minuten in het midden van de oven.
Snijd de varkensfilet intussen in 12 medaillons en bestrooi ze met zout en peper.
Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak de medaillons aan beide kanten bruin.
Doe ze over in een ovenschaal en zet ze ± 8 minuten in de oven erbij.
Neem ze uit de oven en houd ze onder aluminiumfolie warm.
Schenk het bier bij het bakvet van de medaillons en laat het ± 5 minuten koken.
Roer de crème fraîche erdoor en laat nog 1-2 minuten zachtjes pruttelen.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep op de borden elk 3 eetlepels saus, verdeel de medaillons over de borden en schep het aardappelmengsel ernaast.
Serveer de rest van de saus er apart bij.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 17
Konijn met pruimen uit Brabant
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Astrid Veltman
- 4 dl rode wijn
- 2 dl kruidenazijn
- 4 witte peperkorrels
- 2 laurierblaadjes
- 1 theelepel tijm
- 1 kg konijnebouten
- 75 gr boter
- 2 eetlepels bloem
- 250 gr pruneaux
- zout
- versgemalen peper
Roer de wijn en de azijn in een wijde schaal door elkaar.
Voeg de peperkorrels, de laurierblaadjes en de tijm toe en leg de konijnebouten erin.
Zet het konijn afgedekt ± 24 uur in de koelkast.
Neem de konijnebouten uit de marinade en dep ze met keukenpapier droog.
Verhit de boter in een braadpan en braad de konijnebouten rondom bruin.
Strooi de bloem erover en schenk er langs de rand van de pan ¾ deel van de marinade bij.
Voeg de pruimen toe, breng het geheel aan de kook en stoof het konijn in 45-60 minuten zachtjes gaar. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer met aardappelpuree en spruitjes.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 17
Poffertjes met oesterzwammen
Bereidingstijd18 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 325kcal
Author: Cor Kevenaar
keukenpapier
Poffertjespan
Oesterzwammen schoonvegen met (keukenpapier en in piepkleine blokjes snijden.
In kleine koekenpan boter verhitten en oesterzwammen ca. 4 minuten al omscheppend bakken.
Op smaak brengen met zout en peper.
Poffertjespan invetten met olie.
Beslag in poffertjespan scheppen en op elk poffertje ca. 1 theelepel oesterzwammen scheppen.
Vulling met theelepel licht aandrukken.
Poffertjes aan beide kanten goudbruin bakken.
Lekker bij roergebakken spinazie met ui en knoflook.
Calories: 325kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 11g | Vet: 13g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 17
Gevulde broodbol met spinazie
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 8 stuks
Calories: 440kcal
Author: Cor Kevenaar
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 g gerookt ontbijtspek in dunne reepjes
- 100 g pijnboompitten
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 600 g panklare spinazie
- 150 g belegen kaas geraspt
- peper
- 2 fougasse de boulogne voorgebakken
In wok olie verhitten.
Spekreepjes in ca. 2 minuten knapperig bruin bakken.
Pijnboompitten ca. 1 minuut meebakken.
Spekjes en pijnboompitten op dikke laag keukenpapier laten uitlekken.
In spekvet knoflook 30 seconden bakken.
Spinazie in gedeelten toevoegen en op hoog vuur al omscheppend laten slinken.
In zeef laten uitlekken en beetje laten afkoelen.
Zo veel mogelijk vocht eruit drukken.
In kom spek, pijnboompitten en kaas door spinazie mengen.
Op smaak brengen met peper.
Oven voorverwarmen op 225 °C.
Topjes van broden eraf snijden en bewaren.
Broden voorzichtig uithollen.
Broden vullen met spinazie mengsel.
Kapjes er weer opzetten en in oven broden in 8-10 minuten afbakken.
Warm of lauwwarm serveren.
Calories: 440kcal | koolhydraten: 26g | Protein: 19g | Vet: 29g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 17
Courgette mozzarellarolletjes met pestodressing
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 8 stuks
Calories: 105kcal
Author: Cor Kevenaar
grill
keukenpapier
kommetje
- 1 citroen
- 1 kleine courgette
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 bol mozzarella kaas, 125 g
- 2 eetlepels groene pesto verse
- zout
- versgemalen peper
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Citroen schoonboenen, schil eraf raspen en citroen uitpersen.
Van courgette diagonaal 8 lange plakken van ca. ½ cm dik snijden.
Plakken aan beide kanten dun met olie bestrijken en op rooster vlak onder grill in ca. 6 minuten mooi bruin roosteren, halverwege keren.
Mozzarella in 8 plakken snijden en op keukenpapier laten uitlekken.
In kommetje rest van olie met 2 eetlepels citroensap, citroenrasp, pesto en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
Plakken courgette op bord leggen, dressing erover sprenkelen.
Op elke plak courgette plak mozzarella leggen, voorzichtig oprollen en met cocktailprikker vaststeken.
Rolletjes op schaal leggen en 2 eetlepels van achtergebleven dressing erover sprenkelen.
Streepjes:
Als je de plakken courgette in een gloeiend hete grillpan roostert, krijgen ze decoratieve bruine streepjes.
Het kost wel iets meer tijd.
Serving: 1persoonsportie | Calories: 105kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 4g | Vet: 9g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 17
Bladerdeegslof met blauwaderkaas en peer
Bereidingstijd15 minuten min
wachten20 minuten min
Totale tijd35 minuten min
Servings: 8 personen
Calories: 175kcal
Author: Cor Kevenaar
- 3 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries, ontdooid
- 1 blik peren (460 g) uitgelekt
- 150 g roquefort of danish blue, verkruimeld
- 1 eetlepel verse rozemarijn in losse naaldjes
- versgemalen peper
Oven voorverwarmen op 225 °C.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
Plakjes bladerdeeg naast elkaar leggen, elkaar ca. 1 cm overlappend.
Deegranden goed vastdrukken, zodat één rechthoekige deeglap van 13 x 38 cm ontstaat.
Peren droogdeppen met keukenpapier en in plakjes snijden.
Plakjes peer dakpansgewijs op deeg rangschikken, ca. 1 cm van rand vrijlaten.
Roquefort, rozemarijn en peper over peren verdelen. In midden van oven bladerdeegslof in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
Op rechthoekige platte schaal schuiven.
Calories: 175kcal | koolhydraten: 17g | Protein: 5g | Vet: 10g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 17
Gewokte kerriecashewnoten
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- Wok Olie
- 200 g ongezouten cashewnoten
- 1 theelepel Conimex Kerrie Djawa
- 1 theelepel Conimex Djintan
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de cashewnoten met de kerrie en de djintan 2 minuten op een matig hoog vuur.
Voeg zout naar smaak toe en laat de noten op keukenpapier uitlekken en afkoelen.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 17
Zoete spiraaltjes zonder oven
Servings: 45 Stuks
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 ei
- 1 el suiker
- 1,3 dl melk
- 250 gr bloem
- ½ tl zout
- poedersuiker
- olie om te frituren
Klop het ei met de suiker in een kom en roer de melk erdoor.
Zeef de bloem met het zout en roer alles tot een stevig deeg.
Voeg eventueel nog wat melk toe.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.
Snij het deeg in reepjes van 10 x 3 cm.
Maak in de lengte een lange inkeping.
Trek een uiteinde door de inkeping, zodat een dubbele spiraal ontstaat.
Vul een frituurpan voor een derde met olie en verhit de olie tot 180°C.
Bak 3-4 koekjes tegelijk aan beide kanten goudbruin.
Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Zeef poedersuiker over de warme koekjes.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 17
Tofu met paddestoelen
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 375 g tofu naturel
- 100 ml roerbakolie
- 2 cm verse gemberwortel geraspt
- 2 bosuitjes in schuine ringetjes
- 1 winterwortel in dunne schuine plakjes
- 100 g peultjes gehalveerd
- 100 g shii-takes in plakjes
- 100 ml kruidenbouillon van poeder
- 2 el droge sherry
- 2 el sojasaus licht
- 2 tl maizena
Tofu in plakjes snijden en op keukenpapier laten uitlekken.
In wok olie verhitten en plakjes tofu (in gedeelten) in 5-7 minuten knapperig bruinbakken, halverwege keren.
Plakjes tofu op bord leggen.
Wok verwarmen en gember en bosuitjes roerbakken tot ze gaan geuren.
Wortel, peultjes en shii-takes toevoegen en 2 minuten roerbakken.
Tofu erdoor scheppen en bouillon, sherry en sojasaus erbij schenken.
Gerecht nog 2-3 minuten zachtjes laten pruttelen.
Maizena losroeren met 1 el water en al roerend aan tofu toevoegen.
Blijven roeren tot vocht licht gebonden is.
Op smaak brengen met peper.
Lekker met rijst of Chinese eiermie.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 17
Roergebakken garnalen met mango
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 Stuks
Calories: 295kcal
Author: Cor Kevenaar
- 500 g tijgergarnalen rauw gepeld (diepvries), ontdooid
- 1 eiwit
- 2 eetlepels sesamolie
- vierseizoenenpeper versgemalen
- 1 mango
- 100 ml arachideolie
- 3 cm verse gemberwortel geraspt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 eetlepels droge sherry
- ½ zakje verse bieslook a 20 g, in stukjes van 1 cm
- 2 eetlepels verse koriander blaadjes
Garnalen droogdeppen met keukenpapier.
In kom eiwit loskloppen met 1 eetlepel sesamolie, 1 theelepel zout en peper naar smaak.
Garnalen erdoor scheppen en 10 minuten laten staan.
Met dunschiller mango schillen.
Vruchtvlees in plakken van pit snijden en plakken in stukken van 3-4 cm snijden.
In wok arachideolie verhitten.
Garnalen erdoor scheppen en al omscheppend in 2 minuten gaar laten worden.
Met schuimspaan garnalen op bord scheppen.
Olie in hittebestendige kom schenken en laten afkoelen (wordt niet meer gebruikt).
In wok 1 eetlepel sesamolie verhitten en gember en knoflook roerbakken tot ze gaan geuren.
Garnalen met sheery en mango erdoor scheppen en alles 1-2 minuten roerbakken.
Op smaak brengen met zout en peper.
Bieslook en koriander erover strooien. Lekker met rijst of mihoen.
Calories: 295kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 22g | Vet: 17g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 17