Varkensfricandeau met een korst van tomatentapenade
Allerhande 2002
Porties: 8 personen
Ingrediënten
- 125 g pistachenoten
- 6 sneetjes oud witbrood
- 200 gr zongedroogde tomatentapenade
- 2 grote stukken varkensfricandeau a 500 g
- zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 dl vleesfond
- 1 dl witte wijn
- 50 g boter koude
- peper
Instructies
- Nootjes pellen.
- Korst van brood snijden.
- Brood en nootjes fijn malen.
- Tapenade erdoor mengen.
- Varkensfricandeau droogdeppen met keukenpapier.
- Vlees inwrijven met zout en peper.
- Vlees aan bovenzijde in lengte twee keer diep insnijden.
- Inkepingen vullen met tapenademengsel, rest bewaren voor later.
- Vlees in plasticfolie wikkelen, tot gebruik in koelkast bewaren.
- Fricandeau ca. 30 minuten op kamertemperatuur laten komen.
- Vlees bestrijken met olie, op bovenzijde dikke laag tapenademengsel smeren.
- Vlees in braadslede leggen en in midden van koude oven schuiven.
- Oven inschakelen op 175 °C.
- Vlees in ca. 45 minuten gaar braden.
- Vlees uit oven nemen en losjes in aluminiumfolie verpakt nog ca. 5 minuten laten rusten. Braadslede op laag vuur zetten.
- Fond en wijn bij bakvet schenken en aanbaksels losroeren.
- Jus ca. 2 minuten laten inkoken.
- Boter in klontjes snijden en met garde door jus kloppen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Fricandeau op buffet voorzichtig in 8 plakken snijden.