Krokante Macaroni Snacks

Krokante Macaroni Snacks

Dit krokante en smaakvolle gerecht van gefrituurde macaroni is perfect als bijgerecht of snack voor feestelijke gelegenheden.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Pasta, Snack
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst
Feestdagen etc: Carnaval, Kerst, Verjaardag
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 100 gr macaroni
  • 6 eetlepels oude kaas geraspt
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • Zout en peper
  • Bloem
  • 2 eieren losgeklopt
  • Paneermeel
  • Frituurolie

Instructies

  • Kook de macaroni volgens de verpakking gaar.
  • Laat de macaroni uitlekken zonder af te spoelen.
  • Roer de geraspte oude kaas, crème fraîche, gehakte peterselie, zout en peper door de macaroni.
  • Laat het mengsel 30 minuten opstijven en vorm schijven door stevig aan te drukken.
  • Wentel de schijven door bloem, losgeklopt ei en paneermeel.
  • Verhit de frituurolie tot 190 °C.
  • Frituur de schijven in ongeveer 5 minuten goudbruin.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Notities

Wijnadvies
Serveer deze krokante macaroni snacks met een droge witte wijn zoals een Chardonnay.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 12g | Vet: 20g | Zout: 1g | Sugar: 1g

Vegetarische Bonenburger met Kruidige Smaak

Vegetarische Bonenburger met Kruidige Smaak

Een heerlijke vegetarische bonenburger met kidneybonen, kruiden en een krokante paneerlaag. Perfect voor een gezonde maaltijd op een broodje!
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Brunch, Hoofdgerechten, Lunch
Land van herkomst: Internationaal, Mexico
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 210kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

  • sauspan
  • ovenplaat
  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui fijngehakt
  • 1 wortel geraspt
  • ½ groene peper fijngehakt
  • 1 teentje knoflook geperst
  • ¼ theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 2 blikken kidneybonen à 400 g, uitgelekt
  • 50 g volkoren broodkruimel
  • Broodkruimels of paneermeel voor paneren
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Verhit de olijfolie in een sauspan en fruit de ui 5 minuten.
  • Voeg de wortel, groene peper en knoflook toe en roerbak 1-2 minuten.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Prak de kidneybonen fijn in een mengkom en voeg ze samen met de broodkruimels toe aan het groentemengsel.
  • Meng goed door.
  • Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  • Verdeel het mengsel in acht gelijke porties en vorm burgers.
  • Rol de burgers door broodkruimels of paneermeel om ze een krokante buitenkant te geven.
  • Plaats de burgers op een ingeoliede ovenplaat.
  • Bak ze 15-20 minuten in de oven, draai ze halverwege om tot beide kanten bruin en krokant zijn.
  • Leg de burgers op keukenpapier om overtollig vet te verwijderen en serveer direct.

Notities

Serveer de bonenburgers op een volkoren broodje met je favoriete toppingszoals sla, tomaat, ui en een saus naar keuze.
Wijnadvies:
Combineer deze bonenburger met een frisse Sauvignon Blanc of een fruitige rosé voor een heerlijke pairing.

Nutrition

Calories: 210kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 8g | Vet: 6g | Zout: 0.8g | Sugar: 4g

Gebakken Bokking of Haring met Klassieke Bijgerechten

Gebakken Bokking of Haring met Klassieke Bijgerechten

Geniet van deze gebakken bokking of haring, krokant gebakken in bloem en olie. Heerlijk met aardappelen, salade of vers brood!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Lunch, Snack, Vis
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Zomer
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 8 verse bokkingen of haringen uit de ton
  • Bloem
  • Olie
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Ontgraat de vis, spoel snel af en bestrooi met wat zout en peper.
  • Laat de vis ongeveer 15 minuten staan.
  • Laat de vis uitlekken of dep droog met keukenpapier.
  • Wentel de vis door bloem, zodat beide kanten goed bedekt zijn.
  • Verhit olie in een koekenpan.
  • Bak eerst de zijde met de huid kort en vervolgens de andere kant tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Leg de kuit en hom op de opengelegde visjes tijdens het bakken.
  • Als de kuit spettert, kun je een deksel op de pan leggen.
  • Serveer de gebakken bokking of haring met rode kool, bieten, sla, aardappelen, rijst of gebakken aardappelen.
  • Maak er eventueel een botersaus bij of serveer met vers brood.

Notities

Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio, past uitstekend bij deze gebakken vis en zorgt voor een lichte, evenwichtige combinatie.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 22g | Vet: 14g | Zout: 1.5g | Sugar: 0g

Algerijnse Boerak met Gekruid Gehakt

Algerijnse Boerak met Gekruid Gehakt

Krokante Algerijnse Boerak, gevuld met gekruid gehakt, ui en bladpeterselie. Een heerlijke hartige snack of voorgerecht!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hapjes, Snack, Vlees, Voorgerechten
Land van herkomst: Argentinië
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 750 g gehakt vlees
  • 1 bundeltje bladpeterselie fijngehakt
  • 2 grote uien fijngehakt
  • Peper
  • Zout
  • 2 pakjes bourakbladeren Feuilles de Brick, 12 per pakje
  • 1 citroen
  • Sojaolie

Instructies

  • Bak het gehakt rul in een pan zonder extra vet.
  • Snijd de uien en bladpeterselie fijn.
  • Meng het gebakken gehakt met de uien en bladpeterselie.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Neem een bourakblad en snijd het doormidden.
  • Plaats een lepel van het gehaktmengsel op elk half blad.
  • Vouw het blad zorgvuldig dicht als een rolletje of driehoekje.
  • Verhit sojaolie in een koekenpan.
  • Bak de gevulde bourakrolletjes goudbruin en krokant.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
  • Besprenkel de Boerak met citroensap voor het serveren.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, of een lichte rosé voor een perfecte combinatie

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 22g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g

Knapperige Bloemkoolbeignets op een Bedje van Spinazie

Knapperige Bloemkoolbeignets op een Bedje van Spinazie

Heerlijke krokante bloemkoolbeignets geserveerd op een bedje van kort gebakken spinazie. Een smakelijke combinatie die perfect is als bijgerecht of lichte maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Hapjes
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bloemkool ongeveer 600 g
  • 200 g spinazie
  • 2 eieren
  • Bloem of glutenvrije bloem
  • Aceto balsamico
  • Olijfolie om te frituren
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Was de bloemkool grondig en verwijder de buitenste bladeren.
  • Kook de bloemkool in gezouten water gaar.
  • Giet de bloemkool af en laat iets afkoelen.
  • Pureer 150 g van de gekookte bloemkool met de eieren, een snufje zout en 1 eetlepel bloem tot een beslag.
  • Snijd de rest van de bloemkool in plakjes en meng deze door het beslag.
  • Verhit de olijfolie in een frituurpan tot 150°C.
  • Haal met een lepel een plakje bloemkool uit het beslag en bak deze in de hete olie tot ze goudgeel zijn.
  • Laat de beignets uitlekken op keukenpapier.
  • Roerbak de spinazie kort in een koekenpan met een beetje olie, zout en enkele druppels aceto balsamico.
  • Serveer de krokante bloemkoolbeignets op een bedje van de gebakken spinazie.

Notities

Serveertip:
Garneer de bloemkoolbeignets met een extra scheutje aceto balsamico en serveer ze warm voor de beste smaakervaring.
Wijnadvies:
Een frisse, fruitige witte wijn zoals een Pinot Gris of een Chardonnay sluit perfect aan bij de knapperige bloemkoolbeignets en de licht zure toets van de balsamico.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 9g | Vet: 14g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g

Brabantse bloedworstbitterballen

Brabantse bloedworstbitterballen

Een unieke twist op de klassieke bitterbal: gevuld met Brabantse bloedworst.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Snack, Vlees
Land van herkomst: Nederland, Noort Brabant
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Verhit de boter in een pan en voeg de bloem toe.
  • Roer goed om tot een gladde roux.
  • Voeg geleidelijk de kippenbouillon toe terwijl je blijft roeren, totdat een dikke saus ontstaat.
  • Laat het geheel zachtjes doorkoken.
  • Snijd de Brabantse bloedworst in kleine blokjes (brunoise) en meng deze door de saus.
  • Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  • Laat het mengsel afkoelen.
  • Vorm ballen van het afgekoelde mengsel en rol ze door het paneermeel.
  • Haal de ballen door het eiwit en laat het overtollige eiwit eraf glijden.
  • Verhit de frituurpan tot 180°C en frituur de bitterballen tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Laat de bitterballen uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer direct en geniet van deze hartige hapjes!

Notities

Serveertip:
Serveer met een mosterddip of een lichte aioli voor extra smaak.
Wijnadvies:
Deze hartige bitterballen gaan goed samen met een verfrissend biertje zoals een Pilsner of een Blond bier. De lichte bitterheid en frisheid van het bier snijden door de rijke smaak van de bloedworst en vullen het knapperige van de bitterballen aan.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 8g | Vet: 15g | Zout: 0.6g | Sugar: 1g

Langoustine bisque

Langoustine bisque

Een romige bisque boordevol smaakvolle langoustines, ideaal voor een luxe voorgerecht.
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Glutenvrij
Servings: 4 personen
Calories: 200kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 2 kg langoustines
  • Olijfolie
  • 100 g prei
  • 100 g knolselderij
  • 50 g wortel
  • 1 ui
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 4 laurierbladeren
  • 4 takjes tijm
  • 1 dl cognac
  • 2 dl witte wijn
  • 4 liter visfond
  • Rijstebloem
  • Zout
  • Peper
  • 2,5 dl room
  • Sakuracress voor garnituur

Instructies

  • Verwijder de staarten van de langoustines en hak de koppen in stukken.
  • Pel de staarten en bewaar het staartvlees in de koelkast.
  • Maak de prei, wortel, knolselderij en ui schoon en snijd in brunoise (kleine blokjes).
  • Snijd de sinaasappel in stukken.
  • Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit de groenten en ui tot ze zacht zijn.
  • Voeg de gehakte langoustinekoppen toe en bak ze goed mee.
  • Roer de tomatenpuree erdoor en laat kort meebakken.
  • Blus af met cognac en witte wijn.
  • Voeg sinaasappel, tijm en laurier toe.
  • Giet de visfond erbij, breng aan de kook en laat een uur zachtjes trekken.
  • Passeer de bisque door een fijne zeef en breng opnieuw aan de kook.
  • Bind de bisque met rijstebloem en breng op smaak met zout en peper.
  • Voor de garnituur: Bak de langoustinestaarten 1 minuut in boter en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Klop de room stijf met zout en peper.
  • Serveer de bisque in kommen.
  • Leg een quenelle room in het midden, voeg de langoustinestaarten toe en garneer met sakuracress.

Notities

Serveertip:
Serveer met versgebakken stokbrood of een lichtgroene salade.
Wijnadvies:
Deze rijke bisque vraagt om een droge witte wijn met wat body, zoals een Chardonnay of een Viognier. De volle smaken van de wijn zullen de complexiteit van de bisque aanvullen en de ervaring versterken.

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 15g | Vet: 10g | Zout: 0.5g | Sugar: 2g

Truffel Carpaccio Wraptaart

Truffel Carpaccio Wraptaart

Recept categorieën: Hartige taart, Rundvlees, Varkensvlees, Wraps
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 125 gram spekreepjes
  • 80 gram pecannoten
  • 40 gram pijnboompitten
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 handenvol rucola
  • 4 kleine tortilla wraps
  • 3 pakjes carpaccio vlees ca. 100 gram per pakje
  • 1 eetlepel truffeltapenade
  • Parmezaanse kaas naar smaak

Instructies

Voorbereiding van de Ingrediënten:

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  • Haal ze uit de pan en leg ze apart.
  • In dezelfde pan, bak de spekreepjes knapperig.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Truffelmayonaise maken:

  • Meng de mayonaise en truffeltapenade in een kom totdat alles goed gemengd is.

Bereiding van de Wraptaart:

  • Verwarm de tortilla wraps elk 10 seconden in de magnetron.
  • Besmeer elke tortilla met een laagje van de zelfgemaakte truffelmayonaise.
  • Beleg elke tortilla vervolgens met een laagje carpaccio vlees, een handvol rucola, geraspte Parmezaanse kaas, pecannoten, geroosterde pijnboompitten en de uitgebakken spekreepjes.

Opbouwen van de Wraptaart:

  • Herhaal dit proces met de overige tortilla wraps en ingrediënten totdat je een stapel van drie lagen hebt.

Serveren:

  • Snijd de Carpaccio Wraptaart in punten en serveer direct.

Notities

De aardse tonen van truffel en de smaakvolle combinatie van ingrediënten in deze Carpaccio Wraptaart vragen om een elegante rode wijn zoals een Pinot Noir of een Merlot. Als je liever wit drinkt, probeer dan een Chardonnay met een lichte houttoon.

Bourgondisch Stoofvlees

Bourgondisch Stoofvlees

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Stoofpot
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • keukenpapier
  • Pan voor stoofvlees

Ingrediënten

  • 750 gram runderriblappen
  • 200 gram paddenstoelen
  • 190 gram Amsterdamse uien
  • 175 gram gerookte spekreepjes
  • 6 wortels
  • 4 tenen knoflook
  • 1 liter runderbouillon
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 witte ui
  • 1 zak pommes duchesse

Marinade:

Instructies

  • Snijd de runderriblappen in stukken.
  • Marineer het vlees minimaal 2 uur met rode wijn, gewassen tijm, hele gepelde knoflooktenen, laurierblaadjes, peper en zout.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Schil de wortelen en snijd ze in plakken.
  • Pel en snijd de knoflook in plakjes.
  • Haal het vlees uit de marinade (bewaren) en dep het goed droog met keukenpapier.
  • Bak de gerookte spekreepjes zonder vetstof in de stoofpan.
  • Haal de spekreepjes eruit met een schuimspaan.
  • Bak in het achtergebleven vet de runderriblappen aan alle kanten bruin.
  • Haal het vlees eruit en doe de witte ui, wortel, plakjes knoflook en tomatenpuree in de pan.
  • Bak 3 minuten.
  • Voeg de gebakken spekreepjes, het stoofvlees en de marinade terug in de pan.
  • Voeg ook de runderbouillon toe.
  • Bak in een andere pan de paddenstoelen in wat olijfolie rondom bruin.
  • Voeg de gebakken paddenstoelen en Amsterdamse uien toe aan de stoof.
  • Laat 2 uur op lage temperatuur sudderen met de deksel op de pan.
  • Verwijder de deksel van de pan en laat nog 3-4 uur stoven.
  • Verwijder daarna de laurierbladeren en de takjes van de tijm.
  • Serveer het stoofvlees met gebakken pommes duchesse.

Notities

Wijnadvies:
Dit rijke en hartige gerecht met zijn diepe smaken vraagt ​​om een ​​robuuste wijn. Een rode Bourgogne, zoals een Pinot Noir uit de regio, past perfect bij dit stoofvlees. De fruitige aroma's en de lichte kruidigheid van de wijn zullen de smaken van het gerecht versterken en aanvullen.

Krokante Gefrituurde Prei-Julienne

Krokante Gefrituurde Prei-Julienne

Krokante gefrituurde prei-julienne is een heerlijk knapperig bijgerecht of snack. Perfect als topping voor soepen, salades of gewoon als borrelhapje!
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Hapjes, Snack
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Lente
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g prei alleen het witte deel
  • Frituurolie

Instructies

  • Halveer de prei in de lengte en snijd in zeer dunne reepjes (julienne) van ongeveer 7 cm lengte.
  • Zet de preireepjes in ruim koud water en breng aan de kook.
  • Spoel ze koud af en dep ze zorgvuldig droog.
  • Verhit de frituurolie tot 180 °C.
  • Frituur de preireepjes in ongeveer 3 minuten knapperig.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer direct.

Notities

Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio, past goed bij de lichte en knapperige textuur van deze gefrituurde prei.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 1g | Vet: 12g | Zout: 0.1g | Sugar: 2g