Frisse citroenyoghurt met hazelnoten en frambozen
Een fris en verfijnd dessert van hazelnoot-citroenyoghurt met verse frambozen, perfect voor een feestelijk tintje of een lichte afsluiting van de maaltijd.
Bereidingstijd15 minuten min
koeltijd1 uur uur
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 95 g fijngehakte hazelnoten
- 1 citroen
- 600 ml vanilleslagroomyoghurt
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 g verse frambozen
Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge koekenpan en laat ze afkoelen op een bord.
Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de helft van de citroen uit.
Meng in een kom de vanilleslagroomyoghurt met de citroenrasp, 1 eetlepel citroensap, vanillesuiker en de geroosterde hazelnoten.
Dek de kom af en zet de yoghurt minstens 1 uur in de koelkast om de smaken te laten ontwikkelen.
Was de frambozen voorzichtig in een zeef en laat ze goed uitlekken.
Schep de hazelnoot-citroenyoghurt in vier schaaltjes en verdeel de frambozen erover.
Garneer met wat extra geraspte citroenschil.
Serveertip:
Serveer met een extra topping van geroosterde hazelnoten voor extra crunch.
Wijnadvies:
Een licht mousserende Moscato d’Asti voegt een feestelijk tintje toe aan dit dessert. De zoete, fruitige tonen van de wijn combineren perfect met de frisse citroen en frambozen.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 6g | Vet: 15g | Zout: 0.1g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 124
Tilapiapakketjes met Groenten, Rijst en Frisse Salade
Geniet van deze gezonde tilapiapakketjes met groenten, geserveerd met rijst en een frisse salade. Perfect voor een snelle, voedzame maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 410kcal
Author: Cor Klaar
- 250 g rijst
- 1 ui gesnipperd
- 1 paprika in blokjes gesneden
- 400 g tilapiafilet 2 filets, elk ca. 200 g
- 100 g verse groene pesto
- 65 g pijnboompitten
- 200 g gemengde sla
- 4 eetlepels sladressing bijv. aligo
- Olie om te vetten
Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes.
Leg vier stukken aluminiumfolie klaar en vet deze licht in met olie.
Verdeel de ui en paprika gelijkmatig over de folie.
Bestrijk de tilapiafilets met pesto en snijd ze elk in twee stukken.
Leg een stuk tilapiafilet op de groenten in elk pakketje en vouw de folie stevig dicht.
Plaats de pakketjes op een bakplaat en bak ze ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn.
Meng de gemengde sla met de sladressing en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.
Serveer de vispakketjes direct uit de oven met de rijst en de frisse salade.
Serveertip:
Serveer de salade apart of direct naast de vispakketjes voor een kleurrijke presentatie.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo past uitstekend bij dit gerecht, dankzij de frisse tonen die de pesto en groenten complementeren.
Calories: 410kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 35g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 124
Mihoensalade met teriyaki tilapia
Frisse mihoensalade met sappige teriyaki-tilapia, een snelle en smaakvolle maaltijd.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 2 pesonen
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar
- 25 g mihoen
- 2 tilapiafilets ca. 200 g
- 100 ml teriyakimarinade
- 2 eetlepels roerbakolie
- 7,5 g koriander
- 150 g peen julienne
Breng ruim water aan de kook in een pan.
Laat de mihoen ca.
5 minuten wellen, haal van het vuur en laat uitlekken.
Halveer de tilapiafilets in de lengte.
Meng 2 eetlepels teriyakimarinade in een kom.
Breng de rest van de marinade aan de kook in een koekenpan.
Leg de stukken vis in de pan en laat 4-5 minuten op hoog vuur garen, keer regelmatig.
Laat de mihoen uitlekken in een vergiet.
Klop de roerbakolie door de marinade in de kom.
Knip de koriander fijn en voeg toe aan de kom.
Meng de mihoen en peen door de marinade.
Verdeel de salade over twee borden, leg de vis erop en schep het kookvocht erover.
Serveertip:
Garneer met sesamzaadjes en extra koriander voor een frisse twist.
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Rosemount Estate Sémillon/Sauvignon past perfect bij dit gerecht.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 20g | Vet: 7g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 124
Gekarameliseerde uientaart met geitenkaas en tomaat
Een smakelijke hartige taart met zachte gekarameliseerde uien, frisse tomaten en romige geitenkaas.
Bereidingstijd45 minuten min
Land van herkomst: Frankrijk Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol vers bladerdeeg 270 g
- 200 g tomaten gehalveerd
- 100 g geitenkaas in stukjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel roomboter
- 550 g ui in dunne halve ringen gesneden
- 2 teentjes knoflook geperst
- Peper en zout naar smaak
- 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels azijn
- Een handje rucola om te garneren
Verhit olijfolie en roomboter in een pan op middelhoog vuur.
Bak de uien langzaam tot ze gekarameliseerd en zacht zijn (ongeveer 20 minuten).
Schep regelmatig om.
Voeg na 10 minuten Provençaalse kruiden en knoflook toe en bak 1 minuut mee.
Voeg honing, azijn, zout en peper toe, roer goed en zet het vuur uit.
Bewaar de uien.
Verwarm de oven voor op 220°C en haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Verdeel het bladerdeeg in tweeën en vorm een opstaande rand rondom.
Druk de randen in met een vork en prik gaatjes in het deeg.
Bak het deeg 10 minuten op 220°C.
Haal het bladerdeeg uit de oven, druk opgeblazen delen plat, en verlaag de temperatuur naar 200°C.
Verdeel gekarameliseerde uien over het deeg, leg tomaten erop, en verkruimel de geitenkaas.
Bak de taart 15-20 minuten tot goudbruin.
Garneer met rucola en serveer warm.
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een fruitige rosé past perfect bij de zachte smaken van deze hartige taart.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 12g | Vet: 20g | Zout: 0.8g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 124
Gebakken tilapia met groene currysaus en courgette-rijst
Een eenvoudig maar smaakvol Thais gerecht met gebakken tilapia, romige groene currysaus en frisse courgette-rijst.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar
- 300 g rijst
- 2 courgettes
- 1 rode ui
- 450 g tilapiafilet 2 schaaltjes van 225 g
- 5 eetlepels boter
- 2 eetlepels groene Thaise currypasta
- 200 ml crème fraîche
- Zout en peper
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en giet af.
Maak de courgettes schoon en snijd ze in kleine blokjes.
Pel en snipper de rode ui.
Bestrooi de tilapiafilets met zout en peper.
Verhit 3 eetlepels boter in een grote koekenpan en bak de tilapiafilets in ongeveer 6 minuten gaar.
Draai de filets halverwege voorzichtig om.
Meng de groene currypasta met de crème fraîche in een steelpan en verwarm op laag vuur.
Breng op smaak met zout.
Verhit de resterende boter in een hapjespan of wok en bak de ui en courgette ongeveer 4 minuten.
Schep de gekookte rijst door het courgettemengsel en roer goed door.
Serveer de courgette-rijst op borden, leg de gebakken tilapia ernaast en giet de groene currysaus erover.
Serveertip:
Garneer met een paar takjes verse koriander of een schijfje limoen voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte, droge Riesling.
Calories: 480kcal | koolhydraten: 43g | Protein: 26g | Vet: 22g | Zout: 1.3g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 124
Struisvogelbiefstuk met Appel-Vijgenchutney en Rodewijnjus
Sappige struisvogelbiefstuk met een huisgemaakte appel-vijgenchutney en een rijke rodewijnjus. Een feestelijk gerecht dat indruk maakt!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
- 250 g gewelde gedroogde vijgen in stukjes gesneden
- 50 g boter
- 1 ui gesnipperd
- 2 appels geschild en in blokjes gesneden
- 1 eetlepel azijn
- 4 struisvogelbiefstukken
- 200 ml rode wijn bijvoorbeeld Norton Malbec
- 100 ml water
Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem op matig vuur.
Fruit de gesnipperde ui gedurende 3 minuten al omscheppend.
Voeg de appelblokjes toe en bak deze 1 minuut mee.
Doe de vijgen, azijn en 100 ml water erbij en laat het mengsel 10-15 minuten zachtjes stoven tot een dikke chutney.
Breng de chutney op smaak met zout en peper.
Bestrooi de struisvogelbiefstukjes met peper.
Verhit de resterende boter in een koekenpan op hoog vuur.
Bak de biefstukjes in 4-6 minuten bruin en vanbinnen rosé, draai ze halverwege om.
Haal de biefstukjes uit de pan, wikkel ze in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
Schenk de rode wijn bij het bakvet in de pan.
Laat de wijn op hoog vuur inkoken tot ongeveer de helft en roer de aanbaksels los voor een rijke jus.
Verdeel de biefstukjes over vier borden en bestrooi ze licht met zout.
Schenk de jus over de biefstuk en serveer de appel-vijgenchutney ernaast.
Serveertip:
Serveer met romige aardappelpuree en gestoomde broccoli voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Combineer met een Norton Malbec. Deze volle rode wijn sluit perfect aan bij de rijke smaken van de struisvogelbiefstuk en de vijgenchutney.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 32g | Vet: 18g | Zout: 0.8g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 124
Frisse Salade met Bockworst en Knoflookcroutons
Een frisse en knapperige salade met bockworst, groenten en zelfgemaakte knoflookcroutons. Perfect voor een voedzame lunch of als bijgerecht!
Bereidingstijd20 minuten min
Land van herkomst: Nederland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 2 sneetjes witbrood
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 1 zak sla 400 g
- 1 rode ui in dunne ringen gesneden
- 4 tomaten in partjes gesneden
- 1 avocado in stukjes gesneden
- ½ komkommer in plakjes gesneden
- 1 pot Unox bockworsten 685 g, uitgelekt en in dikke plakjes gesneden
Optioneel:
- gehakte bieslook voor garnering
Scheur de sneetjes witbrood in grove stukjes.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de broodstukjes met de gesnipperde knoflook op middelhoog vuur tot ze lichtbruin en knapperig zijn.
Schep de knoflookcroutons uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Was de sla grondig en droog deze goed.
Meng in een grote kom de sla met de rode ui, tomaten, avocado, komkommer en plakjes bockworst.
Voeg de resterende eetlepel olijfolie toe en meng alles goed door elkaar.
Verdeel de salade over vier borden en garneer met de knoflookcroutons.
Optioneel: strooi gehakte bieslook over de salade voor extra smaak.
Serveer met bruin stokbrood.
Serveertip:
Serveer met een stevig bruin stokbrood en eventueel een frisse vinaigrette voor extra smaak.
Wijnadvies:
Combineer met een verfrissende rosé zoals Oranjerivier rosé, die perfect aansluit bij de hartige en frisse elementen van de salade.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 2014g | Protein: 20g | Vet: 1.8g | Zout: 5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 124
Romige Pasta Carbonara met Spek en Basilicum
Geniet van deze snelle en romige pasta carbonara met spek en verse basilicum, perfect voor een smaakvolle maaltijd.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
- 150 gram jong belegen kaas geraspt
- 2 eetlepels basilicum geknipt
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook gesnipperd
- 2 uien in partjes
- 400 gram pasta naar keuze
- 125 gram magere spekreepjes
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit intussen de olijfolie in een pan en fruit de uien met de knoflook gedurende 5 minuten.
Voeg de spekreepjes toe en bak ze nog eens 5 minuten mee tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Giet de pasta af en meng het met het spekmengsel in de pan.
Voeg de geraspte kaas toe en roer goed door tot de kaas gesmolten is.
Breng op smaak met peper en meng het basilicum erdoor.
Serveer de pasta direct.
Serveer deze pasta met een klassieke Chianti uit Toscane, die zijn fruitige aroma's en levendige zuurgraad mooi combineert met de rijke smaak van het gerecht.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 75g | Protein: 22g | Vet: 25g | Zout: 2.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 124
Gevulde Scholfilet met Salami en Smeltende Kaas
Geniet van een heerlijke gevulde scholfilet met hartige salami en smeltende kaas, perfect gebakken tot een goudbruin gerecht. Ideaal met gebakken krieltjes en gekookte worteltjes.
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 4 scholfilets à 125 g
- Peper naar smaak
- 4 plakjes salami
- 4 plakken belegen kaas
- 1 ei M
- Zout naar smaak
- 4 eetlepels paneermeel
- 3 eetlepels olijfolie
Bestrooi één kant van elke scholfilet met peper.
Leg een plakje salami en een plakje kaas op de bestrooide kant van elke filet.
Vouw de scholfilets dubbel en steek ze vast met een cocktailprikker.
Klop het ei los in een kom en breng op smaak met peper en zout.
Wentel de vispakketjes eerst door het eimengsel en vervolgens door het paneermeel, zodat ze gelijkmatig bedekt zijn.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de vispakketjes ongeveer 3 minuten per kant tot ze goudbruin en gaar zijn.
Verwijder de cocktailprikkers voor het serveren.
Serveertip:
Serveer deze gevulde scholfilets met gebakken krieltjes en gekookte worteltjes voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse Sauvignon Blanc, zoals Timara Sauvignon Blanc Semillon, die perfect aansluit bij de delicate smaak van de schol en het hartige van de salami.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 27g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 0.5g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 124
Ovenschotel Cannelloni met Gehakt en Groenten
Deze gevulde cannelloni met gehakt, paprika, courgette en een romige tomatensaus is perfect voor een Italiaanse avond. Lekker met een gemengde salade!
Bereidingstijd45 minuten min
Land van herkomst: Italië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 125 g Honig lasagnebladen Verdi pak à 250 g
- 300 g gehakt
- 1 ei M
- 2 sjalotten gesnipperd
- 6 eetlepels paneermeel
- ½ eetlepel oregano
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 paprika in stukjes gesneden
- 1 courgette in plakjes gesneden
- 200 g geraspte kaas bijvoorbeeld mozzarella of Parmezaanse kaas
- 1 liter water
- Sausmix naar keuze bijvoorbeeld tomaten- of bechamelsaus
Breng ruim water aan de kook in een grote pan.
Leg de lasagnevellen kruiselings op elkaar in het kokende water.
Haal de pan van het vuur en laat de bladen 3 minuten weken.
Haal de bladen met een schuimspaan uit het water en leg ze naast elkaar op het werkvlak.
Meng het gehakt met het ei, de sjalotten, het paneermeel en de oregano.
Verdeel het gehaktmengsel over de lasagnevellen en rol de vellen strak op.
Leg de opgerolde lasagnevellen in een ingevette ovenschaal.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes paprika 3 minuten.
Voeg de courgetteplakjes toe en bak ze 2 minuten op hoog vuur mee.
Meng de sausmix met 1 liter water, breng aan de kook en laat 1 minuut doorkoken.
Schenk de saus over de cannelloni in de ovenschaal.
Bestrooi de rolletjes met geraspte kaas.
Bak de cannelloni in een voorverwarmde oven op 200 °C gedurende 30 minuten, tot ze gaar en goudbruin zijn.
Serveertip:
Serveer de cannelloni met een gemengde salade en knapperig stokbrood voor een complete Italiaanse maaltijd.
Wijnadvies:
Combineer met een medium-bodied rode wijn zoals een Chianti Classico, die de smaken van het gehakt en de saus mooi aanvult.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 1.8g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 124