Knapperige Groenteburrito's uit de Airfryer
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 2 preien in dunne ringen gesneden
- 3 eetlepels plantaardige olie
- 400 g champignons schoongeveegd en in plakjes gesneden
- 2 rode paprika's zaadlijsten verwijderd en grof gehakt
- 3 eetlepels diepvrieserwten ontdooid
- 2 eetlepels diepvriesmais ontdooid
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- ¼ theelepel cayennepeper
- ¼ theelepel gemalen komijnzaad
- ¼ theelepel paprikapoeder
- ¼ theelepel knoflookpoeder
- 8 bloemtortilla's glutenvrij indien gewenst
- 300 g geraspte belegen Goudse kaas
- Bakspray van olijfolie
- Salade van tomaat en rode ui voor het serveren
Bak de prei in de plantaardige olie op laag vuur zacht.
Voeg dan de champignons en paprika toe en bak tot alle groenten zacht zijn.
Voeg de erwten en mais toe en bak tot alles gaar is maar niet uit elkaar valt.
Breng op smaak met zout, peper, cayennepeper, komijnzaad, paprikapoeder en knoflookpoeder.
Laat het groentemengsel afkoelen.
Schep als het groentemengsel is afgekoeld een flinke lepel op het midden van een tortilla en bestrooi met kaas.
Vouw de zijkanten naar binnen en rol de tortilla op zodat de vulling wordt ingesloten.
Herhaal met de overgebleven tortilla's en vulling.
Verwarm de airfryer voor op 200 °C.
Bespuit de gevulde burrito's licht met de bakspray.
Leg zoveel burrito's in het mandje van de airfryer als past zonder dat ze elkaar raken.
Bak de burrito's gedurende 3 minuten en draai ze halverwege de baktijd om.
Bak ze zo nodig langer om de gewenste knapperigheid te verkrijgen.
Haal de burrito's uit de airfryer en serveer ze meteen met de salade van tomaat en rode ui.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij de knapperige groenteburrito's.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 42g | Protein: 18g | Vet: 20g | Zout: 6g | Sugar: 6.6g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 15
Lasagnerolletjes met Drie Kazen en Spinazie
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Auteur onbekend
- 250 g mascarpone
- 250 g ricotta of roomkaas
- Zout peper en nootmuskaat naar smaak
- 1 eetlepel olie
- 200 g spinazie grof gehakt
- 10 lasagnevellen
- 2 eetlepels olijfolie
- 75 g Parmezaanse kaas geraspt
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng de mascarpone en ricotta (of roomkaas) in een grote kom.
Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de gehakte spinazie gedurende 2 minuten met een snufje zout en peper.
Laat de spinazie uitlekken en roer het door het kaasmengsel.
Kook de lasagnevellen 5 minuten in ruim kokend water.
Laat ze uitlekken en snijd ze in de lengte door.
Rol de gesneden lasagnevellen losjes op en zet ze rechtop in een ingevette ovenschaal.
Schep het kaasmengsel in de pastarolletjes.
Bestrijk de rolletjes met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.
Bak de lasagnerolletjes 30-35 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en bubbelend zijn.
Wijnadvies:
Een medium-bodied witte wijn zoals een Pinot Grigio past perfect bij de rijke en romige smaken van deze lasagnerolletjes.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 20g | Vet: 25g | Zout: 1g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 15
Varkenshaas met Madagascar Saus en Tagliatelle
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Author: Auteur onbekend
- 300 g tagliatelle
- 2 varkenshaasjes ongeveer 300 g elk
- 3 eetlepels boter
- Zout naar smaak
- 2 dl droge witte wijn
- 2 eetlepels groene peperkorrels licht gekneusd
- 1 ¼ dl crème fraîche
Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
Giet af en houd warm.
Snijd de varkenshaasjes in plakken.
Verhit 3 eetlepels boter in een koekenpan en bak het vlees aan elke kant 2-3 minuten tot het mooi bruin is.
Bestrooi het vlees met zout naar smaak.
Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
Roer de aanbaksels in de pan los met 2 dl droge witte wijn.
Voeg 2 eetlepels licht gekneusde groene peperkorrels, zout en 1 ¼ dl crème fraîche toe aan de pan.
Roer goed door en laat de saus ongeveer 4 minuten koken, zodat deze iets kan indikken.
Serveer de plakjes varkenshaas met de gekookte tagliatelle en giet de Madagascar Saus erover.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past perfect bij de rijke smaak van de varkenshaas en de pittige Madagascar saus.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 15
Smashed Burger met Gekaramelizeerde Uien
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
- 600 g rundergehakt
- 4 hamburgerbroodjes
- 1 grote ui in dunne plakjes gesneden
- 4 plakjes cheddar kaas
- 2 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Optionele toppings:
- sla
- tomaat
- augurk
- mayonaise
- ketchup
Verhit een koekenpan ( of bbq) op middelhoog vuur en voeg de plakjes ui toe.
Bak ze langzaam in 15-20 minuten goudbruin en gekarameliseerd.
Zet apart.
Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vorm er ballen van.
Verhit een grillpan op hoog vuur.
Bestrijk de pan lichtjes met olijfolie.
Leg de gehaktballen in de grillpan en gebruik een spatel om ze stevig plat te drukken tot dunne burgers.
Bestrooi met zout en peper.
Bak de burgers aan elke kant 2-3 minuten, tot ze mooi bruin en knapperig zijn.
Leg op elke burger een plakje cheddar kaas en laat het smelten.
Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en rooster ze kort in de grillpan.
Beleg de onderste helft van elk broodje met een gehaktburger, een portie gekarameliseerde uien en eventuele andere gewenste toppings.
Plaats de bovenste helft van de broodjes erop en serveer direct.
Wijnadvies:
Een koele, fruitige rode wijn zoals een Zinfandel of een Malbec past goed bij de rijke smaken van de smash burger.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 30g | Vet: 35g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 15
Bieslookflensjes met Paddenstoelenvulling
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Auteur onbekend
- 80 g bloem
- 2 eieren
- 2 ½ dl melk
- ¼ theelepel zout
- 2 eetlepels olie voor het bakken van de flensjes
- ½ eetlepel bieslook fijngehakt
- 30 g boter
- 2 sjalotjes gesnipperd
- 1 teentje knoflook geperst
- 500 g paddenstoelen kastanjechampignons, shii-take, in stukjes
- 1 eetlepel dragonblaadjes
- 2 dl slagroom
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Klop een beslag van 80 g bloem, 2 eieren, 2 ½ dl melk en ¼ theelepel zout.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak 4 flensjes.
Strooi, zodra elk flensje aan een kant gestold is, ½ eetlepel bieslook erover en keer de flensjes om verder te bakken.
Smelt 30 g boter in een andere pan en bak 2 gesnipperde sjalotjes en 1 geperst knoflookteentje gedurende 5 minuten.
Voeg 500 g paddenstoelen toe en bak 5 minuten mee.
Voeg 1 eetlepel dragonblaadjes, 2 dl slagroom, zout en peper toe.
Laat het geheel nog 2 minuten meewarmen.
Verdeel de paddenstoelenvulling over de flensjes en vouw ze dicht.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 10g | Vet: 25g | Zout: 1g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 15
Uiengratin met kaas-toast
Bereidingstijd54 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Auteur onbekend
- 1 kg uien in ringen gesneden
- 5 eetlepels boter
- Zout en peper naar smaak
- 3 eetlepels sherry
- 3 eetlepels bloem
- 1 theelepel tijm
- 1 blik tomaatblokjes 400 g
- 2 dl kippenbouillon of groentebouillon voor vegetarisch
- 1 stokbrood in plakjes gesneden
- Boter om te bestrijken
- 100 g geraspte belegen kaas
Verwarm de oven voor op 225°C.
Bak de uienringen in 5 eetlepels boter gedurende 10 minuten op middelhoog vuur.
Voeg zout, peper en 3 eetlepels sherry toe en laat het vocht verdampen.
Roer 3 eetlepels bloem erdoor en bak het geheel nog 3 minuten.
Voeg 1 theelepel tijm, 1 blik tomaatblokjes en 2 dl kippenbouillon toe.
Laat het mengsel 20 minuten zachtjes koken.
Schep het mengsel in een ovenschaal.
Bestrijk de plakjes stokbrood met boter en steek ze in het uienmengsel.
Strooi 100 g geraspte belegen kaas erover.
Gratineer in de oven gedurende 20-25 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 10g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 15
Gegratineerde Oesters uit St. Malo
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Auteur onbekend
- 50 gr bacon
- 75 gr bleekselderij
- 200 gr artisjokharten blik, uitgelekt
- 12 grote oesters
- 200 gr mozzarella in dunne plakjes
Snijd de bacon, bleekselderij, en artisjokharten fijn.
Bak de bacon in een droge koekenpan in 5-10 minuten krokant.
Voeg de gesneden bleekselderij en artisjokken toe en bak nog 5 minuten.
Laat het mengsel afkoelen.
Boen de oesters schoon.
Open elke oester met een oestermes door het in het scharnier te steken en de sluitspier door te snijden.
Verwijder de platte helft van de schelp.
Verwarm de grill voor op de middelste stand.
Bestrooi een bakplaat met grof zeezout (dit voorkomt dat de oesters omvallen).
Schep op elke oester wat van het bacon-artisjokmengsel.
Bedek de oesters met plakjes mozzarella en zet ze op de bakplaat in het zout.
Gratineer de oesters onder de grill gedurende 10 minuten of tot de kaas lichtbruin is.
Strooi een laag grof zeezout op de borden.
Verdeel de oesters over de borden en garneer met blaadjes bleekselderij.
Geniet van deze heerlijke gegratineerde oesters als voorgerecht.
Combineer met een droge witte wijn zoals Chablis of een mousserende wijn zoals Champagne.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 18g | Vet: 17g | Zout: 1.8g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 15
Zalmpakketjes met tijmboter uit Nice
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Auteur onbekend
keukentouw
keukenpapier
mes
kookpan
- 4 moten zalm ongeveer 150 g elk
- 2 eetlepels olie
- 50 g zachte boter
- 1 teentje knoflook geplet
- 2 theelepels mosterdzaadjes
- 2 theelepels fijngesneden tijmnaaldjes
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 4 tomaten
- Takjes tijm
Halveer de zalmmoten en verwijder eventuele graten.
Bind elke halve moot met keukentouw tot een rond pakketje.
Verhit olie in een pan en bak de zalmpakketjes aan beide zijden gedurende 1 minuut.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en laat afkoelen.
Meng de zachte boter met geplette knoflook, mosterdzaadjes, fijngesneden tijm, zout en peper.
Maak een kruisvormige inkeping in elke tomaat, dompel ze 30 seconden onder in kokend water en ontvel ze.
Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Knip uit bakpapier 8 cirkels van 25 cm doorsnede.
Leg in het midden van elke cirkel een zalmpakketje.
Verdeel de gekruide boter en tomatenblokjes over de zalm.
Vouw het papier dicht en bind het vast met touwtjes.
Plaats de zalmpakketjes op een bakplaat.
Bak de zalm in het midden van de oven gedurende 10-15 minuten.
Leg de pakketjes op borden en open ze.
Garneer met een takje tijm.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 30g | Vet: 23g | Zout: 1g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 15
Authentieke Beef Wellington uit Somerset
Servings: 8 personen
Calories: 600kcal
Author: Auteur onbekend
Bakplaat (ingevet)
rooster
Rolstok
Beef Wellington:
- 1 ½ kg malse rosbief aan één stuk van gelijke dikte
- 1 ½ eetlepel cognac
- Zout en peper
- 50 g boter
- 2 uien zeer fijngesneden
- 350 g champignons zeer fijngesneden
- 1 pakje bladerdeeg 450 g, ontdooid
- 175 g roompâté bijv. van kip of eend
- 2 eieren losgeklopt
Saus:
- 1 kleine ui fijngesneden
- 50 g boter
- 125 g champignons fijngesneden
- 2 eetlepels bloem
- 6 dl kalfsfond pot of sterke vleesbouillon
- 3 dl rode wijn
Bestrijk de rosbief (op kamertemperatuur) met cognac en bestrooi met zout en peper.
Verhit 25 g boter in een braadpan en bak de rosbief rondom bruin gedurende 10 minuten.
Laat afkoelen op een rooster.
Bak de ui in 25 g boter gedurende 10 minuten.
Voeg de champignons toe en bak nog 5 minuten totdat het meeste vocht verdampt is.
Breng op smaak met zout en peper, en laat afkoelen.
Rol de plakjes bladerdeeg uit tot een grote lap die ruim om het vlees past.
Meng de roompâté met 4 eetlepels van het champignonmengsel en strijk een dikke laag over de bovenkant van het vlees.
Plaats het vlees met de bestreken kant op het midden van het deeg.
Strijk de rest van het champignonmengsel over de zijkanten en bovenkant van het vlees.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de hoeken uit het deeg (anders wordt het deeg daar te dik).
Bestrijk de randen van het deeg met losgeklopt ei en vouw het deeg om het vlees.
Druk de randen goed aan.
Leg het deeg met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat.
Rol de overgebleven deegresten opnieuw uit, snijd blaadjes en plak deze met losgeklopt ei op het deeg.
Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
Steek een vleesthermometer via de zijkant in het vlees, waarbij de punt van de thermometer in het midden moet zitten.
Bak het vlees in het midden van de oven gedurende 30 minuten totdat het deeg bruin is en het vlees een kerntemperatuur van 50-55 °C heeft.
Dek het deeg af met aluminiumfolie als het te bruin wordt.
Laat de Beef Wellington, verpakt in aluminiumfolie, nog 5 minuten rusten.
Saus:
Bak de ui 5 minuten in boter, voeg champignons toe en bak nog 3 minuten mee.
Roer de bloem erdoor en bak 1 minuut mee.
Voeg de kalfsfond en wijn toe, deel voor deel, en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met zout en peper.
Zeef de saus.
Leg de Beef Wellington op een voorverwarmde schaal en snijd het in plakken.
Serveer de saus apart.
Wijnadvies:
Serveer met een volle rode wijn zoals een Bordeaux of Cabernet Sauvignon.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 35g | Vet: 40g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 15
Gestoofde Lamsmedaillons met Verse Groenten
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 400 g lamslende
- 200 g gewassen en gescheurde Romeinse sla
- 10 kerstomaatjes gehalveerd
- 2 flinke sjalotten fijngehakt
- Verse tijmblaadjes
- Olijfolie
- Zout
- Peper
Breng de lamslende op smaak met zout, peper, een scheutje olijfolie en verse tijmblaadjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.
Braad de lamslende aan alle kanten aan, zonder erin te prikken, tot het mooi bruin is.
Braad het lamsvlees ongeveer 8 minuten, of iets langer naar smaak (voor minder rosé).
Haal het vlees van het vuur en houd het warm.
Laat de koekenpan op het vuur staan en voeg de gesnipperde sjalotten toe.
Bak deze kort aan tot ze zacht worden.
Voeg vervolgens de gehalveerde kerstomaatjes en de gescheurde Romeinse sla toe aan de pan.
Bak de groenten enkele minuten op hoog vuur tot ze licht gekarameliseerd zijn.
Breng de groenten op smaak met zout en peper.
Leg de gestoofde groenten op een schaal en verdeel de in gelijke stukken gesneden lamslende erover.
Serveer direct.
Wijnadvies:
Deze gebraden lamsmedaillons zouden uitstekend samengaan met een stevige rode Italiaanse wijn, zoals een Chianti Classico of een Barolo. De volle smaken van de wijn zullen de rijke smaken van het lamsvlees aanvullen, terwijl de frisse zuren het gerecht in balans brengen.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 30g | Vet: 22g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 15