Spaghetti van de Tuinderijen

Spaghetti van de Tuinderijen

Een smaakvolle spaghetti met een hartige saus van rookspek, gehakt en boerensoepgroenten. Deze maaltijd biedt een heerlijke balans van groenten en vlees met een vleugje kerrie en knoflook.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 400 g spaghetti
  • 100 g mager rookspek varkensvlees, in blokjes
  • 250 g gehakt rundvlees
  • 2 pakken boerensoepgroenten diepvries
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 gesnipperde uien
  • 40 g boter
  • 5 dl bouillon
  • 50 g maïzena of allesbinder
  • 1 scheutje ketjap
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de blokjes rookspek lichtbruin.
  • Voeg de gesnipperde ui toe en fruit deze tot ze glazig is.
  • Voeg het gehakt toe en bak het rul met een vork.
  • Pers de knoflook erboven uit en meng goed door.
  • Voeg de boerensoepgroenten toe en smoor deze onder regelmatig omscheppen gedurende 5 minuten mee.
  • Roer het kerriepoeder, zout, peper en de bouillon door de pan en laat het geheel zachtjes doorkoken.
  • Bind de saus met aangemengde maïzena of allesbinder en maak op smaak met een scheutje ketjap.
  • Doe de gekookte spaghetti in een grote schaal en schenk de saus erover of serveer de saus apart.

Notities

Boerensoepgroenten zijn erg gemakkelijk in het gebruik, maar er is natuurlijk niets op tegenom een selectie te maken van verschillende verse groenten die u lekker vindt.
Wel zosmakelijk, en daardoor elke keer weer een andere belevenis!
 
Wijnadvies:
Dit gerecht gaat goed samen met een fruitige rode wijn zoals een Merlot of een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc, die de hartige smaken van het spek en gehakt complementeren.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 2.5g | Sugar: 4g

Spaghetti Carbonara met Spekjes, Room en Kaas

Spaghetti Carbonara met Spekjes, Room en Kaas

Een klassieke spaghetti alla carbonara met krokante spekreepjes, romige saus van ei en slagroom, en rijkelijk bestrooid met Parmezaanse kaas. Dit snelle en smaakvolle gerecht is perfect voor een doordeweekse maaltijd.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Servings: 4 personen
Calories: 700kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 375 g spaghetti
  • 4 dikke plakken ontbijtspek varkensvlees, in reepjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 25 g boter
  • 4 eieren
  • dl slagroom
  • 100 g Parmezaanse kaas geraspt
  • 2 eetlepels verse peterselie gehakt
  • Versgemalen peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Kook de spaghetti beetgaar in ruim kokend water met een snufje zout.
  • Giet de pasta af en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie om plakken te voorkomen.
  • Verhit de overige olijfolie samen met de boter in een koekenpan en bak de spekreepjes krokant.
  • Zet de spekjes apart en bewaar het bakvet.
  • Klop de eieren los met de slagroom en meng er de geraspte Parmezaanse kaas doorheen.
  • Verhit een deel van het bewaarde bakvet in een schone pan en verwarm hierin de spaghetti.
  • Voeg het room-eimengsel toe aan de spaghetti en roer continu op laag vuur totdat de saus iets begint in te dikken, maar niet te heet wordt om roerei te voorkomen.
  • Voeg vervolgens de krokante spekjes en de gehakte peterselie toe.
  • Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
  • Haal de pan van het vuur zodra de saus is ingedikt en serveer de spaghetti alla carbonara direct in een voorverwarmde schaal.

Notities

Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino, die de romige en hartige smaken van de carbonara prachtig aanvullen.

Nutrition

Calories: 700kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 30g | Vet: 40g | Zout: 2g | Sugar: 2g

Spaghetti met Prei en Shoarmavlees in Champignonsaus

Spaghetti met Prei en Shoarmavlees in Champignonsaus

Geniet van een snelle en smakelijke maaltijd met deze spaghetti, gecombineerd met shoarmavlees, prei en een romige champignonsaus. Een heerlijk hartig gerecht dat binnen 30 minuten op tafel staat.
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta, Vlees
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 300 g spaghetti
  • 3 eetlepels olie
  • 400 g shoarmavlees lamsvlees of kip
  • 600 g prei in ringen
  • 1 klein blikje champignonsoep
  • 1 eetlepel gehakte bieslook

Instructies

  • Maak de prei schoon, snijd deze in ringen en was ze grondig.
  • Laat de prei uitlekken.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Laat uitlekken en zet apart.
  • Verhit de olie in een grote pan en bak het shoarmavlees rondom bruin.
  • Voeg de prei toe aan het vlees en bak deze ongeveer 10 minuten mee totdat de prei zacht is.
  • Roer het blikje champignonsoep door het prei-vleesmengsel en verwarm het geheel goed door.
  • Doe de gekookte spaghetti in een grote schaal en schep de prei-shoarmasaus eroverheen.
  • Garneer met gehakte bieslook en serveer direct.

Notities

Wijnadvies:
Dit gerecht gaat goed samen met een lichte rode wijn zoals een Merlot of een frisse witte wijn zoals een Chardonnay, die de hartige smaken van het shoarmavlees en de prei complementeren.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 30g | Vet: 30g | Zout: 2.5g | Sugar: 3g

Spaghetti met Champignonroomsaus en Shoarmavlees

Spaghetti met Champignonroomsaus en Shoarmavlees

Deze hartige spaghetti met champignonroomsaus en shoarmavlees is een heerlijke, snelle maaltijd vol smaak. De combinatie van prei, shoarma en een romige saus maakt dit gerecht perfect voor een doordeweekse avond.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vlees
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 4 personen
Calories: 650kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 500 g spaghetti
  • 1 pond shoarmavlees lamsvlees of kip
  • 1 pond prei in ringen gesneden
  • 1 blik champignoncrèmesoep
  • 2 eetlepels olijfolie

Optioneel:

  • Kookroom voor extra romigheid

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op matig hoog vuur en bak het shoarmavlees totdat het gaar is.
  • Voeg de preiringen toe en schep alles goed om.
  • Zodra het vlees gaar is, voeg je de champignoncrèmesoep toe en roer je de saus glad.
  • De saus kan iets bruin verkleuren door de kruiden van de shoarma.
  • Voor extra romigheid kun je eventueel wat kookroom of crème fraîche toevoegen en roer dit door de saus.
  • Serveer de saus met de gekookte spaghetti en geniet van een heerlijk romig en hartig gerecht.

Notities

Wijnadvies:
Dit gerecht gaat goed samen met een lichte rode wijn zoals een Merlot of een frisse witte wijn zoals een Chardonnay, die de hartige smaken van het shoarmavlees en de romige saus aanvullen.

Nutrition

Calories: 650kcal | koolhydraten: 70g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 2.5g | Sugar: 3g

Spaghetti met Gehaktballetjes en Groentesaus

Spaghetti met Gehaktballetjes en Groentesaus

Een heerlijke klassieke spaghetti met zelfgemaakte gehaktballetjes en een rijke, gepureerde groentesaus. Perfect voor een gezellige maaltijd met het gezin!
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Rundvlees
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 4 personen
Calories: 700kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 wortels in plakjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij in plakjes gesneden
  • 1 groene paprika in blokjes gesneden
  • 1 ui fijngehakt
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • eetlepel tomatenpuree
  • 250 ml runderbouillon
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 theelepels Franse kruiden
  • 500 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • Zout naar smaak
  • 400 g spaghetti

Instructies

  • Snijd de wortels en bleekselderij in plakjes en de paprika in blokjes.
  • Snipper de ui fijn en pers de knoflook.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan.
  • Fruit de ui, knoflook en tomatenpuree 3 minuten.
  • Schep daarna 2 eetlepels van de ui uit de pan en bewaar voor later.
  • Voeg de wortel, bleekselderij en paprika toe aan de pan en bak 3 minuten mee.
  • Voeg daarna de bouillon, tomatenblokjes en Franse kruiden toe.
  • Laat de saus 25 minuten sudderen met een deksel op de pan.
  • Meng in een kom het gehakt met het ei, paneermeel, de 2 eetlepels gefruite ui en wat zout.
  • Kneed het mengsel goed door en vorm er ongeveer 30 kleine gehaktballetjes van.
  • Verhit in een koekenpan de overige eetlepel olijfolie en bak de gehaktballetjes in 15 minuten bruin en gaar.
  • Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Pureer de groentesaus met een staafmixer of blender tot een gladde saus.
  • Roer de gehaktballetjes door de saus.
  • Giet de spaghetti af en verdeel deze over 4 borden.
  • Schep de gehaktballetjes met de groentesaus over de spaghetti en serveer direct.

Notities

Wijnadvies:
Dit gerecht combineert goed met een fruitige rode wijn zoals een Chianti of een Merlot, die de volle smaken van de gehaktballetjes en de tomatensaus complementeren.

Nutrition

Calories: 700kcal | koolhydraten: 75g | Protein: 35g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 6g

Spaghetti met Gorgonzola en Rundergehakt

Spaghetti met Gorgonzola en Rundergehakt

Een romige, rijke spaghetti met een heerlijke combinatie van rundergehakt en gorgonzola. Dit gerecht is perfect voor wie van een hartige, smaakvolle maaltijd houdt en snel iets lekkers op tafel wil zetten.
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Rundvlees
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 3 personen
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g spaghetti
  • 250 g rundergehakt
  • 90 g gorgonzola
  • 1 zakje kaassaus
  • 250 ml water
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Kook de spaghetti in een grote pan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet af en zet apart.
  • Verhit een koekenpan en bak het rundergehakt rul.
  • Breng op smaak met peper, zout en eventueel andere specerijen naar keuze.
  • In een klein pannetje, breng 250 ml water aan de kook.
  • Voeg het zakje kaassaus toe en roer goed door.
  • Voeg de gorgonzola toe aan de kaassaus en roer totdat de kaas volledig is gesmolten en je een romige saus hebt.
  • Meng de gekookte spaghetti met het gebakken gehakt en schenk de gorgonzolasaus eroverheen.
  • Roer alles goed door en serveer direct.

Notities

Wijnadvies:
Dit gerecht combineert perfect met een volle witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse rode wijn zoals een Barbera, die de rijke smaken van de gorgonzola en het rundergehakt complementeren.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 30g | Vet: 30g | Zout: 2g | Sugar: 2g

Spaghetti della Casa met Kabeljauw en Knoflook

Spaghetti della Casa met Kabeljauw en Knoflook

Spaghetti della Casa combineert zachte stukjes kabeljauw met een pittige touch van Spaanse peper en knoflook. Dit snelle, smaakvolle gerecht is perfect voor een lichte en gezonde maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vis
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 300 g kabeljauw
  • 200 g spaghetti
  • 1 Spaanse peper zonder zaadjes en fijngesneden
  • 2 tenen knoflook in dunne schijfjes
  • Verse peterselie fijngehakt
  • Beetje bloem voor de kabeljauw
  • Olijfolie voor het bakken
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Breng een grote pan water aan de kook met een snufje zout en een scheutje olijfolie.
  • Snijd de kabeljauw in kleine stukken en haal ze licht door de bloem.
  • Verhit een flinke bodem olijfolie in een koekenpan op laag vuur.
  • Voeg de fijngesneden Spaanse peper en knoflookschijfjes toe.
  • Bak deze voorzichtig, zorg ervoor dat ze niet verbranden.
  • Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Zet het vuur van de koekenpan wat hoger en voeg de stukjes kabeljauw toe.
  • Roer voorzichtig met een houten lepel, zodat de kabeljauw aan alle kanten goudbruin wordt.
  • Giet de spaghetti af en doe deze in een grote schaal.
  • Voeg de gebakken kabeljauw, knoflook en peper aan de spaghetti toe en hussel alles goed door elkaar.
  • Garneer met fijngehakte peterselie en serveer direct.

Notities

Wijnadvies:
Dit gerecht gaat goed samen met een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Verdejo, die de lichte smaken van de kabeljauw en de pittigheid van de peper perfect complementeren.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 25g | Vet: 18g | Zout: 1.5g | Sugar: 1g

Spaghetti alla Caruso

Spaghetti alla Caruso

Spaghetti alla Caruso is een heerlijke Italiaanse klassieker met tomaten, champignons en Parmezaanse kaas. Dit eenvoudige, maar smaakvolle gerecht is perfect voor een snelle en gezonde maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 400 g spaghetti
  • 400 g tomaten in stukjes gesneden
  • 250 g champignons in plakjes gesneden
  • 3 sjalotjes fijngesneden
  • ½ teentje knoflook fijngehakt
  • Olijfolie
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Verse peterselie fijngehakt
  • 50 g Parmezaanse kaas geraspt
  • Klontje roomboter

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
  • Giet af en zet apart.
  • Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de fijngesneden sjalotjes en de fijngehakte knoflook op middelhoog vuur tot ze glazig zijn.
  • Voeg de in stukjes gesneden tomaten en de champignons toe en laat het geheel sudderen tot de saus indikt en de groenten gaar zijn.
  • Breng de saus op smaak met verse peterselie, zout en peper.
  • Meng een klontje roomboter door de saus en voeg de gekookte spaghetti toe.
  • Schep alles goed om zodat de saus zich gelijkmatig verdeelt over de pasta.
  • Serveer de spaghetti met een laagje geraspte Parmezaanse kaas en een paar vlokjes boter.
  • Garneer met extra peterselie.

Notities

Wijnadvies:
Deze frisse pasta gaat goed samen met een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino, die de tomaten- en champignonsmaken perfect complementeren.

Nutrition

Calories: 500kcal | koolhydraten: 70g | Protein: 15g | Vet: 18g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g

Klassieke Spaghetti Aglio e Olio

Klassieke Spaghetti Aglio e Olio

Deze klassieke Italiaanse spaghetti aglio e olio is een eenvoudig en snel gerecht, perfect voor een zomerse lunch of een lichte avondmaaltijd. Met slechts een paar ingrediënten creëer je een heerlijk smaakvolle maaltijd.
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Lunch, Pasta
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Herfst, Zomer
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 500 g spaghetti
  • Peterselie fijngehakt
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Breng 4 liter water aan de kook en voeg 2 eetlepels zout toe.
  • Kook de spaghetti in ongeveer 10 minuten beetgaar.
  • Verwarm ondertussen de olijfolie op laag vuur.
  • Voeg de geperste knoflook toe aan de olie en laat het 5 minuten zachtjes trekken (de olie mag niet te heet worden).
  • Giet de spaghetti af en meng deze met de knoflookolie en peterselie.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Notities

Wijnadvies:
Serveer deze spaghetti met een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een frisse Vermentino voor een perfecte balans met de knoflook en olijfolie.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 58g | Protein: 10g | Vet: 20g | Zout: 1.8g | Sugar: 2g

Spaghetti à la Bolognese met Paprika en Wortels

Spaghetti à la Bolognese met Paprika en Wortels

Een rijke en smaakvolle spaghetti à la bolognese, boordevol groenten zoals paprika en wortels, en gemaakt met een heerlijke combinatie van kalfsgehakt of varkens-rundergehakt. Perfect voor een hartige maaltijd met het hele gezin.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vlees
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Servings: 4 personen
Calories: 650kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 groene paprika in stukjes versneden
  • 1 rode paprika in stukjes versneden
  • 2 uien in stukjes versneden
  • 4-5 wortels in stukjes gesneden en gekookt
  • 1 groot blik gepelde tomaten op sap
  • 1 kg kalfsgehakt of varken-rundergehakt
  • 1-2 blikjes tomatenpuree
  • Bakboter voor de uien
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • 2 laurierbladen
  • Tijm naar smaak
  • Paprikapoeder naar smaak
  • Cayennepeper naar smaak
  • Provençaalse kruiden naar smaak
  • Gekookte spaghetti

Instructies

  • Smelt een klontje boter in een grote kom of braadpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de fijngesneden uien en paprika’s toe en fruit ze zachtjes tot ze zacht zijn.
  • Voeg indien nodig een beetje water toe om aanbranden te voorkomen.
  • Voeg het gehakt toe aan de pan en bak het rul.
  • Zorg dat het gehakt goed gebakken is.
  • Zodra het gehakt gaar is, voeg je het blik gepelde tomaten en de tomatenpuree toe.
  • Roer alles goed door.
  • Voeg de laurierbladen, tijm, paprikapoeder, cayennepeper, Provençaalse kruiden, zout en peper toe naar smaak.
  • Voeg de gekookte wortels toe en roer alles goed door elkaar.
  • Laat het geheel op een laag vuur sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen.
  • Proef de saus en pas de kruiden aan naar smaak.
  • Serveer de saus over gekookte spaghetti en geniet van een heerlijke maaltijd.

Notities

Wijnadvies:
Combineer deze bolognese met een volle rode wijn zoals een Chianti of Sangiovese, die de rijke smaken van het gehakt en de tomatensaus aanvullen.

Nutrition

Calories: 650kcal | koolhydraten: 75g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 2.5g | Sugar: 7g