Tournedos à la Bearnaise
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 4 tournedos
- 50 gram boter
- 2,5 deciliter bearnaisesaus
Maak de bearnaisesaus.
Wil je een mooie hoge tournedos, bind ze dan op voor het sauteren.
Smelt de boter in een pan en als ze heet is, sauteer dan de tournedos snel aan alle kanten bruin in ongeveer 3 minuten. Leg ze op een voorverwarmde schaal, schenk er de bearnaisesaus over, die goed dik dient te zijn.
Frietjes erbij: altijd leuk.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 92
Steak de boeuf a cheval
Steak te paard
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
Schil de uien en snij ze in dunne reepjes, smelt wat boter in de pan en sauteer hierin de reepjes ui gedurende 5 minuten. Haal ze uit de pan en houdt ze warm, sauteer in dezelfde pan de biefstukken, twee minuten aan elke kant.
Leg ze bij de uien en houdt ze warm.
Bak in de rest van de boter 4 spiegeleieren.
Leg op elke biefstuk een ei en serveer.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 92
Stamppotje met spinazie en paprika
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 paprika
- olijfolie
- 200 gram spekblokjes
- 3 eetlepel(s) crême fraiche
- 400 gram spinazie
- peper
- zout
- 500 gram aardappels
Snijd de paprika in reepjes, verhit de olie in een koekenpan en bak het spek op laag vuur krokant.
Schep de spekjes op een bord en bak de paprika in het bakvet.
Kook de aardappelen, roer de creme fraiche erdoor.
Schep de spinazie er in gedeelten door en laat alles al omscheppend slinken.
Voeg de spekjes, het bakvet en de paprika toe en breng alles op smaak met peper en zout.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 92
Coquilles St. Jacques
Sint Jacobsschelpen
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 8 Sint Jacobsschelpen
- 80 gram boter
- 200 gram champignons
- ½ liter visfumet
- ¼ liter muscadetwijn
- 2 ui
- 2 dl slagroom
- 1 eetlepel bloem
- 1 teentje knoflook
- 5 centiliter cognac
- 1 ei
- kruidnagel
- gember
- nootmuskaat
- peper
Schil de uien en hak ze zo fijn mogelijk.
Smelt 50 gram boter en bak hierin de schelpdieren heel even, zodat ze stevig worden maar niet kleuren.
Flambeer ze met cognac, neem ze uit de pan en houdt ze warm.
Voeg de ui toe en laat, met het deksel op de pan, deze heel zachtjes stoven.
Voeg de bloem bij de uien en meng alles goed. Schenk er dan de muscadet bij en de visfumet, voeg de uitgeperste knoflook toe, zout, peper, kruidnagelpoeder, gemberpoeder en nootmuskaat.
Laat alles 15 minuten zachtjes koken.
Snij de champignons in dunne plakken en bak ze even in wat boter.
Voeg ze dan bij de saus en voeg ook de schelpdieren hierbij.
Meng de eierdooier met de room en geef dit, van het vuur af, bij de saus.
Verwarm nog even maar laat het niet aan de kook komen.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 92
Pasta tagliatelle à la Bolognese
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 400 gram tagliatelle
- 400 gram tomaten
- 200 gram gekookte champignons
- 300 gram gehakt
- 1 ui
- 100 gram Parmezaan
- 25 gram boter
- tomatenketchup
- tijm
- oregano
Kook de tagliatelle beetgaar, en spoel hem vervolgens af met koud water.
Bak gehakt rul en bruin, voeg de kleingesneden ui, tomaatblokjes en champignons toe en gaar ze met wat water.
Naar smaak kruiden en ketchup toevoegen, laat alles nog 15 minuten zachtjes doorkoken.
Tagliatelle toevoegen en afgarneren met de geraspte kaas.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 92
Pasta met verse kruidenkaas
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 400 gram spaghetti
- 400 gram tomaten
- 250 gram spek
- 1 ui
- 25 gram Parmezaan
- 1 klontje roomboter
- 200 gram roomkaas
- tomatenketchup
- 100 gram champignons
- olijfolie
- zout
- peper
- oregano
- tijm
- basilicum
- aardappelzetmeel
Bak de spek-of hamblokjes bruin, voeg de gesneden ui toe en bak de ui glazig.
Doe hierbij kleingesneden tomaten, de champignons en als laatste de (verskruiden.
Voeg de kruidenkaas toe, roeren tot deze gesmolten is.
Op smaak afkruiden met peper, zout en tomatenketchup.
Is de saus te dun dan kan deze gebonden worden met aardappelmeel.
Meng de boter, de saus en de al dente gekookte spaghetti (of andere pasta).
Afgarneren met Parmezaan.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 92
Pasta met paddestoelen en ham
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 4 eetlepels olijfolie
- 500 gram kastanjechampignons
- 200 ml crême fraiche
- 2 theelepel kruidenbouillonpoeder
- 150 gram oude kaas
- 500 gram papparadelle
- 200 gram Galiaham in reepjes
- verse peterselie
In koekenpan olie verhitten en champignons op matig vuur in 10 minuten gaarbakken, af en toe omscheppen.
In steelpan creme fraiche verwarmen, bouillonpoeder en kaas erdoor roeren en blijven roeren tot kaas gesmolten is. Kaassaus op smaak brengen met zout en peper.
Intussen papparadelle beetgaar koken.
Hamreepjes en peterselie door champignons scheppen en 1 minuut meebakken.
Champignons door de pasta scheppen en kaassaus erover verdelen, afgarneren met wat achtergehouden peterselie
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 92
Pasta con funghi
(paddestoelen)
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
Bak de fijgehakte ui in de olie glazig, blus het geheel af met een scheutje witte wijn.
Laat alles nog even inkoken, voeg de klein gesneden paddestoelen toe, even garen, de room toevoegen en laten indikken. Voeg hieraan de Parmezaanse kaas en roomboter toe.
Meng dit alles met de al dente gekookte spaghetti.
Als variant toevoegen in olie gebakken spekblokjes en/of verse tuinkruiden.
Indien de saus te dun is voeg dan 1 eigeel toe.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 92
Pasta carbonara van Henk van Lierop
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 400 gram spaghetti
- 250 gram spekblokjes
- ½ ui
- 5 ei
- 50 gram Parmezaan
- 1 klontje roomboter
- 2 deciliter slagroom
- peper
Bak de spekjes zonder olie of boter bruin, voeg de gesneden ui toe en bak ze glazig.
Doe hierbij de slagroom en de zwarte peper, laten inkoken en binden met 1 eigeel.
Voeg hieraan de met boter vermengde en al dente gekookte spaghetti toe.
Vermeng deze compositie met de rest van het eigeel en bestrooi met Parmezaanse kaas.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 92
Ris de veau a l'abricot
Kalfszwezerik met abrikozen
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 kalfszwezerikken
- 100 gram boter
- 200 gram gedroogde abrikozen
- 0,5 deciliter abrikozenlikeur
- 0,5 deciliter bouillon
- 2 deciliter slagroom
- 1 ei
- paneermeel
- cayennepeper
- zout
Laat de abrikozen een nacht wellen in koud water.
Laat de zwezerik een uur weken in koud water en ververs dit meermalen.
Breng een pan met gezouten water aan de kook en blancheer de zwezerik er 5 minuten in.
Giet ze af, haal er het vlies en alle ongerechtigheden af.
Laat de abrikozen zachtjes in hun welwater gedurende 45 minuten koken en laat de zwezerik onder druk afkoelen.
Snij ze in dunne plakken.
Klop het ei los, haal er de zwezerik door en haal ze daarna door wat paneermeel.
Smelt de boter in een pan en laat hierin de zwezerik zachtjes 10 minuten sauteren.
Geef er zout en peper over.
Reduceer de bouillon tot de helft en meng hem dan met de room en de abrikozenlikeur.
Geef er wat zout en cayennepeper bij.
Snij de abrikozen doormidden en leg ze in de saus.
Verwarm deze zachtjes zonder dat ze gaat koken.
Leg het vlees op een voorverwarmde schaal, leg er de abrikozen omheen en schenk er de saus over.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 92