Internationaal gourmetfeestje aan tafel
Gezellig samen koken aan tafel met een scala aan vegetarische gourmetgerechtjes van over de hele wereld. Perfect voor feestdagen of een etentje met vrienden!
Voorbereidingstijd25 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 540kcal
Author: ICT Maatwerk Nijmegen
Gourmetstel
Lepel
schaaltjes
- 1 bakje Tivall Falafel
- 1 bakje Tivall Mini-hamburgers
- 1 bakje Tivall Oosterse wokblokjes
- 1 bakje Tivall Satéballetjes
- 1 dl zonnebloemolie
- 1 zakje gemengde rauwkost 150 g
- 1 zakje gekookte gele rijst Lassie, 270 g
- 1 zakje soepgroenten 250 g
- ½ zakje Thaise wokmix 400 g
- 2 el ketchup
- 2 el oosterse roerbakolie
- 2 el zoete ketjap ketjap manis
- 3 el sladressing naturel fles
- 4 augurk plakjes pot
- 4 blaadjes kropsla
- 4 voorgebakken ronde partybroodjes
- 1 tl pindasaus pot
Roer de pindasaus los met 1 eetlepel heet water en meng dit met de sladressing.
Meng de dressing door de rauwkost om een gado gadosalade te maken.
Bak de partybroodjes af in de oven volgens de verpakking.
Snijd de augurk in plakjes en verdeel deze samen met de kropsla en ketchup over kleine schaaltjes.
Verhit de oosterse roerbakolie in een pan en bak de soepgroenten circa 2 minuten.
Voeg de gele rijst toe en bak nog 1 minuut mee.
Laat het mengsel afkoelen voor de rijst-groentensalade.
Meng de wokblokjes met de Thaise wokmix en ketjap manis in een schaal.
Verdeel alle ingrediënten op tafel.
Laat iedereen zijn of haar favoriete Tivall producten aan tafel bakken.
Bak het wokblokjesmengsel in kleine porties in de gourmetpannetjes.
Serveertip:
Serveer met stokbrood en verschillende dips zoals knoflooksaus of yoghurtdressing voor extra variatie.
Wijnadvies:
Een frisse Verdejo of Pinot Grigio past perfect bij de uiteenlopende smaken van dit gourmetfeestje.
Calories: 540kcal | koolhydraten: 48g | Protein: 22g | Vet: 28g | Zout: 2.1g | Sugar: 9g
Receptenplein.nl
Home / kom
Krokant gebakken sprot met pittige eiersaus
Een smaakvol bijgerecht met gerookte sprot of sardien, omhuld met een pittige eiersaus en krokant gebakken tot goudbruin.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Land van herkomst: Indonesië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 210kcal
Author: ICT Maatwerk Nijmegen
- 1 à 2 bosjes gerookte sardien of sprot
- 3 geklutste eieren
- Peper
- Sambal
- Selderij fijngesneden (handjevol)
- Zout
Meng de eieren met de fijngesneden selderij.
Voeg zout, peper en sambal naar smaak toe.
Doe de gerookte vis erbij en meng alles goed door elkaar.
Verhit olie in een pan en bak de vis tot deze lichtbruin en krokant is.
Serveertip:
Serveer met witte rijst en komkommer in zoetzuur voor een frisse tegenhanger.
Wijnadvies:
Lekker met een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een frisse Riesling.
Calories: 210kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 18g | Vet: 15g | Zout: 1.3g | Sugar: 0.5g
Receptenplein.nl
Home / kom
Knapperige snijbietrolletjes uit de oven
Deze knapperige snijbietrolletjes gevuld met kwark en vegetarische ham zijn een verrassend licht en smaakvol ovengerecht, perfect als bijgerecht of lunch.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Calories: 215kcal
Author: ICT Maatwerk Nijmegen
- 100 g vegetarische ham AH, in stukjes
- 10-12 loempiavellen of 2-3 Börekblätter
- ⅛ l melk
- 150 g magere kwark
- 400 g snijbietblad of spinazie
- 1 tl kerriepoeder
- Peper
- Zout
Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C).
Hak de snijbiet of spinazie fijn.
Meng de groente met de magere kwark in een kom.
Voeg de stukjes vegetarische ham toe.
Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Leg 1 à 2 eetlepels van het mengsel op een hoek van een loempiavel en smeer het uit.
Vouw de zijkanten naar binnen en rol het vel losjes op tot een pakketje.
Herhaal dit met de rest van de vellen en de vulling.
Leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de bovenkant met melk en bestrooi met kerriepoeder.
Bak de pakjes ongeveer 10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Serveertip:
Heerlijk met een frisse tomatensalade of gestoomde groente naar keuze.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Calories: 215kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 14g | Vet: 9g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / kom
Marokkaanse Filodeeg Slakjes met Amandel en Honing
Heerlijke Marokkaanse koekjes van knapperig filodeeg gevuld met amandelspijs en geglaceerd met honing en oranjebloesemwater. Makkelijk te maken en onweerstaanbaar lekker!
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: ICT Maatwerk Nijmegen
- Amandelspijs
- kant-en-klaar Filodeeg vellen
- Gesmolten boter
- Honing
- Oranjebloesemwater
- Sesamzaad ter decoratie
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Snijd de filodeegvellen in repen van ongeveer 4 cm breed.
Bestrijk een reep voorzichtig met gesmolten boter.
Verdeel de amandelspijs in kleine stukjes.
Leg de stukjes amandelspijs in een rij op de beboterde reep, met een paar millimeter tussenruimte.
Rol de reep voorzichtig horizontaal op tot een lange slang.
Rol deze slang op tot een slakkenhuisje.
Herhaal dit met alle repen.
Bak de slakjes in het midden van de oven goudbruin, ongeveer 20-25 minuten.
Verwarm ondertussen honing met oranjebloesemwater.
Dompel de warme koekjes voorzichtig in de honing.
Laat ze even uitlekken en afkoelen.
Leg de koekjes in bonbonpapiertjes en bestrooi eventueel met sesamzaad.
Serveertip:
Serveer deze koekjes bij een kopje muntthee voor een authentieke Marokkaanse ervaring.
Wijnadvies:
Een lichte, zoete dessertwijn zoals een Muscat past goed bij de honing en amandelspijs.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 4g | Vet: 12g | Zout: 0.1g | Sugar: 18g
Receptenplein.nl
Home / kom
Zachte koekjes met jamvulling
Deze zachte jamkoekjes met een zoete vulling zijn perfect bij de thee of als zoete traktatie tussendoor. Makkelijk te maken en heerlijk om te delen.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Land van herkomst: Marokko Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 210kcal
Author: ICT Maatwerk Nijmegen
- 1 ei
- 250 gram meel
- 60 gram suiker
- 75 gram zachte boter
- Jam naar keuze
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Meng de boter, suiker en het ei tot een glad geheel.
Voeg beetje bij beetje het meel toe en kneed tot een zacht deeg.
Vorm kleine balletjes van het deeg.
Leg de balletjes op een bakplaat.
Druk met de steel van een pollepel een gaatje in elk balletje.
Bak de koekjes in het midden van de oven in circa 15 minuten.
Controleer of de onderkant lichtbruin is en haal ze dan uit de oven.
Laat de koekjes afkoelen.
Druk indien nodig opnieuw de gaatjes in met de pollepel.
Verwarm de jam in een steelpan.
Vul elk gaatje met een beetje warme jam.
Laat de koekjes volledig afkoelen.
Serveertip:
Serveer de koekjes op een mooie schaal met een beetje poedersuiker erover voor een feestelijk effect.
Wijnadvies:
Lekker met een glas zoete witte wijn zoals Muscat of een licht bruisende dessertwijn.
Calories: 210kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 3g | Vet: 10g | Zout: 0.1g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / kom
Luchtige Marokkaanse Donuts met Vanille en Sinas
Deze luchtige donuts met een vleugje vanille en sinaasappel zijn een Marokkaanse traktatie. Heerlijk met poedersuiker of witte chocolade en nougatine.
Voorbereidingstijd2 uur uur
Bereidingstijd15 minuten min
Land van herkomst: Marokko Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 410kcal
Author: ICT Maatwerk Nijmegen
Bloem om te bestuiven
Diepe koekenpan,
Flessendop
Ronde uitsteker
theedoek
- 1 ei
- 100 gram gesmolten boter
- 100 gram suiker
- 150 ml lauwe melk
- 150 ml sinaasappelsap
- 2 zakjes vanillesuiker
- 20 gram gist
- 600 gram meel
- Een half zakje bakpoeder
- Poedersuiker
- Zonnebloemolie
Smelt de boter en verwarm de melk.
Meng boter, melk en gist goed door elkaar.
Voeg suiker, vanillesuiker, sinaasappelsap en ei toe en meng goed.
Meng bakpoeder met meel.
Voeg beetje bij beetje het meel toe aan het natte mengsel.
Kneed tot het deeg soepel is en niet meer plakt.
Bestuif het werkblad met bloem.
Rol het deeg uit tot iets meer dan een halve centimeter dik.
Steek rondjes uit het deeg en vervolgens kleinere rondjes in het midden (bijv.
met een flessendop).
Leg de donuts op een bakplaat met bakpapier.
Laat 2 uur rijzen op een warme plek onder een theedoek.
Verhit zonnebloemolie in een diepe koekenpan.
Bak de donuts goudbruin.
Laat de donuts afkoelen.
Bestrooi met poedersuiker.
Serveertip:
Bestrooi de donuts royaal met poedersuiker of versier ze met gesmolten witte chocolade en nougatine voor een feestelijke touch.
Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete mousserende wijn of muntthee voor een klassieke Marokkaanse combinatie.
Calories: 410kcal | koolhydraten: 52g | Protein: 7g | Vet: 18g | Zout: 0.3g | Sugar: 18g
Receptenplein.nl
Home / kom
Goudbruine chocoladekrakelingen met notendecoratie
Heerlijk krokante chocoladekrakelingen met een zachte bite, afgewerkt met witte of melkchocolade en een topping naar keuze zoals noten of sesam.
Voorbereidingstijd25 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4
Calories: 285kcal
Author: ICT Maatwerk Nijmegen
- 1 ei
- 100 gram suiker
- 125 gram boter
- 250 gram meel
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 3 repen witte of melkchocolade 75 gram per stuk
- 1 theelepel koekkruiden
- Sesamzaad gehakte amandelen, nougatine (naar keuze)
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng de boter en de suiker tot een romig mengsel.
Voeg het ei toe en meng goed door.
Meng de koekkruiden met het meel.
Voeg het meel beetje bij beetje toe aan het botermengsel.
Kneed het deeg kort tot een stevige bal.
Vorm van het deeg een lange staaf en snijd in stukjes.
Rol elk stukje uit tot een slangetje.
Vorm van de slangetjes kleine krakelingen.
Leg de krakelingen op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak ze ongeveer 10 minuten tot ze lichtbruin zijn.
Smelt de chocolade samen met de zonnebloemolie au-bain-marie.
Doop de krakelingen in de gesmolten chocolade.
Haal ze eruit met een vork en leg op bakpapier.
Bestrooi direct met sesamzaad, gehakte amandelen of nougatine.
Laat de chocolade uitharden voor het serveren.
Serveertip:
Serveer de krakelingen op een mooi schaaltje met een mix van witte en bruine krakelingen voor een feestelijke presentatie.
Wijnadvies:
Lekker met een glas zoete dessertwijn zoals Muscat of een Marokkaanse muntthee.
Calories: 285kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 3g | Vet: 19g | Zout: 0.1g | Sugar: 11g
Receptenplein.nl
Home / kom
Indonesische Kipspiesjes van de Grill
Deze Indonesische kipspiesjes zijn heerlijk gekruid met specerijen en knoflook, perfect gegrild op de barbecue en vol authentieke smaken.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 6
Calories: 320kcal
Author: ICT Maatwerk Nijmegen
houten satéstokjes,
magnetron
- 1 kg kipfilet in blokjes van 2 bij 2 cm
- 2 tl djinten
- 2 tl koenjit
- 2 tl laos
- 2 uien
- 4 tl ketoembar
- 6 tenen knoflook
- 80 g santen
- Citroensap
- Olijfolie
- Sambal trassi 1 tl, of sambal oelek
- Zout
Smelt de santen in de magnetron met een beetje water.
Doe alle ingrediënten behalve de kip in de keukenmixer en mix tot een gladde marinade.
Voeg een scheut citroensap toe voor smaak en om de ui milder te maken.
Voeg indien nodig wat water toe om de marinade minder dik te maken.
Meng de kip met de marinade en laat minimaal 3 uur marineren, bij voorkeur een nacht.
Week de satéstokjes een half uur in lauwwarm water.
Rijg maximaal 3 blokjes kip per stokje en knijp ze lichtjes samen.
Bestrijk de kip met olijfolie voor het grillen.
Grill de saté op een hete barbecue en draai de stokjes continu om.
Bestrijk eventueel opnieuw met olie tijdens het grillen voor extra sappigheid.
Zodra de saté goudbruin is, bestrooi ruim met zout en serveer direct.
Serveertip:
Serveer met witte rijst, komkommer en een pittige pindasaus voor een complete Indonesische maaltijd.
Wijnadvies:
Een fruitige rosé of een licht gekoelde Pinot Noir past goed bij de kruidige saté.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 4g | Protein: 28g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / kom
Javaanse Ketanballetjes in Suikerstroop
Zoete Javaanse ketanballetjes in een aromatische suikerstroop met djeroekpoeroetblad. Een heerlijk traditioneel nagerecht boordevol smaak en eenvoud.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Land van herkomst: Indonesië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 230kcal
Author: ICT Maatwerk Nijmegen
Kleine steelpan
Lepel
Pan om te koken
- 400 gram ketanmeel
- 100 gram bruine suiker
- 4,5 deciliter water
- 5 eetlepels lauwwarm water
- 2 djeroekpoeroetbladeren
Breng de bruine suiker, 4,5 deciliter water en de djeroekpoeroetbladeren aan de kook en laat dit trekken tot een stroop.
Zeef de stroop om de bladeren te verwijderen.
Meng een half kopje van de stroop met het ketanmeel en het lauwwarme water tot een deeg.
Kneed kleine balletjes van het deeg.
Kook de balletjes in heet water tot ze boven komen drijven.
Haal de balletjes uit het water en laat ze uitlekken in een zeef.
Rol de ketanballetjes door de suikerstroop.
Serveer de balletjes in kleine kopjes of op pisangbladeren.
Serveertip:
Serveer de balletjes koud en garneer eventueel met een takje verse munt voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een lichte, zoete Riesling past perfect bij de zoete en aromatische smaken van dit nagerecht.
Calories: 230kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 3g | Vet: 0.5g | Zout: 0g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / kom
Pittige Javaanse gehaktballen in ketjapsaus
Deze Javaanse gehaktballen zijn heerlijk kruidig met knoflook, sambal en ketjap. Perfect als bijgerecht bij rijst en een frisse komkommersalade.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Land van herkomst: Indonesië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 365kcal
Author: ICT Maatwerk Nijmegen
- 1 dl water
- 1 ei
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel sambal
- 2 uitgeperste teentjes knoflook
- 3 eetlepels paneermeel
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 4 eetlepels ketjap
- 500 g rundergehakt
- Nootmuskaat
- Peper
- Zout
- 1 ui
Snipper de ui en pers de knoflook.
Meng in een kom het gehakt met de ui, knoflook, ei, paneermeel, sambal, zout, peper, nootmuskaat en kerriepoeder.
Kneed alles goed door en vorm er 8 platte ballen van.
Verhit de zonnebloemolie in een braadpan.
Bak de gehaktballen rondom bruin.
Voeg de ketjap en het water toe en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en dek de pan af.
Laat de gehaktballen ongeveer 20 minuten sudderen.
Serveer met rijst en komkommersalade.
Serveertip:
Heerlijk met pandanrijst en atjar tjampoer als friszuur contrast.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Pinot Noir past goed bij dit gerecht, of een kruidige rosé.
Calories: 365kcal | koolhydraten: 7g | Protein: 24g | Vet: 26g | Zout: 1.8g | Sugar: 3.2g
Receptenplein.nl
Home / kom