Hartige Eimuffins met Groenten en Spek uit de Airfryer
Deze hartige eimuffins met spek, groenten, en kruiden zijn een perfect en voedzaam ontbijt of lunch. Snel en eenvoudig te bereiden in de airfryer!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- 2 eieren
- Spek naar smaak
- Kaas naar smaak
- Kruiden naar smaak
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Courgette fijngesneden
- Paprika fijngesneden
- Ui fijngesneden
- Knoflook fijngesneden
Snijd het spek, kaas, courgette, paprika, ui, en knoflook in kleine stukjes.
Meng de gesneden ingrediënten met de gewenste hoeveelheid kruiden in een kom.
Kluts de eieren en voeg ze toe aan het mengsel.
Voeg peper en zout naar smaak toe en meng alles goed door elkaar.
Verdeel het mengsel over de muffinbakjes.
Verwarm de airfryer voor op 180°C.
Bak de eimuffins 10 minuten in de airfryer, of totdat de eieren volledig gaar zijn en de bovenkant goudbruin is.
Haal de muffins uit de airfryer en serveer warm.
Serving: 1muffin | Calories: 150kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 10g | Vet: 10g | Zout: 0.6g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 11
Krokante Visburger met Piccalilly-Mayo en Zuurdesembrood
Probeer deze heerlijke krokante visburger: malse kabeljauw met rucola, geroosterde paprika en een zelfgemaakte piccalilly-mayosaus, geserveerd op knapperig zuurdesembrood.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 2
Calories: 5050kcal
Author: Cor Klaar
- 150 g verse kabeljauwfilet
- 2 losgeklopte eiwitten
- 50 g bloem
- 100 g cornflakes verkruimeld
- 1 potje piccalilly gezeefd
- 100 g mayonaise
- ½ rode ui gesnipperd
- 2 bosuitjes in ringen
- 1 geroosterde paprika in repen
- 50 g rucola
- 4 sneetjes zuurdesembrood
Snijd de kabeljauw in twee delen en bestrooi met zout.
Haal de kabeljauw door de bloem, dan door het losgeklopte eiwit, en tenslotte door de verkruimelde cornflakes.
Leg de kabeljauw en de sneetjes zuurdesembrood op bakpapier in de airfryer en bak op 180°C gedurende 8-10 minuten, totdat de kabeljauw knapperig en goudbruin is.
Meng de mayonaise met de door de zeef geperste piccalilly in een kom.
Houd een beetje van de saus apart voor later gebruik.
Besmeer één zijde van iedere snee brood met de piccalilly-mayosaus.
Verdeel de rucola en repen geroosterde paprika over twee sneetjes brood.
Leg op elke snee een stuk gebakken kabeljauw.
Voeg nog wat piccalilly-mayosaus toe bovenop de kabeljauw en bestrooi met ringetjes bosui en gesnipperde rode ui.
Dek af met de overige sneetjes brood en serveer direct.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Chardonnay.
Calories: 5050kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 2.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 11
Drollenkoekjes met Chocoladesmaak
Maak deze grappige drollenkoekjes met chocoladesmaak, perfect voor kinderfeestjes. Eenvoudig te maken en gegarandeerd een hit!
(inclusief rusttijd en baktijd)1 uur uur 45 minuten min
Servings: 16 stuks
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar
- 360 g bloem
- 50 g vanillesuiker
- 150 g witte basterdsuiker
- 200 g boter op kamertemperatuur
- Snufje zout
- 1 ei
- 40 g cacaopoeder
- 32 oogjes snoepjes, verkrijgbaar in de winkel of zelfgemaakt
Mix de boter en suiker in een kom gedurende minimaal 5 minuten tot het mengsel luchtig wordt.
Voeg het ei, cacaopoeder, bloem en een snufje zout toe.
Kneed het deeg tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast.
Voor het beste resultaat, laat het een nacht rusten.
Verwarm de airfryer voor op 175°C.
Haal het deeg uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
Verdeel het deeg in 16 gelijke stukken.
Rol elk stuk deeg uit tot een sliert met een iets dikker begin en een puntig einde.
Vorm de sliert in een spiraal om een drolvorm te creëren.
Koel de gevormde koekjes nog eens 15 minuten in de koelkast om de vorm beter te behouden tijdens het bakken.
Bak de koekjes in de airfryer gedurende 15-20 minuten op 175°C.
Laat de koekjes afkoelen en versier met de oogjes.
Je kunt kant-en-klare oogjes gebruiken of zelf maken met royal icing, fondant, marsepein, of botercrème.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 3g | Vet: 8g | Zout: 0.2g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 11
Crème Brûlée in Gevulde Ananas uit de Airfryer
Een tropische twist op een klassiek dessert: Crème Brûlée in een uitgeholde ananas, perfect bereid in de airfryer. Verrassend en heerlijk!
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar
- 200 ml melk
- 200 ml slagroom
- 60 g suiker
- 5 eidooiers
- ½ tl vanille-olie
- 1 ananas in 4 dikke schijven gesneden en uitgehold
Snijd de ananas in 4 dikke schijven en hol ze uit, waarbij je ervoor zorgt dat de bodem en zijkanten intact blijven.
Snijd het vruchtvlees fijn.
Klop de eierdooiers in een kom.
Verhit de melk in een pan en los de suiker erin op.
Laat het mengsel afkoelen.
Voeg de vanille-olie, losgeklopte eidooiers, en slagroom toe aan de melk en meng goed door.
Voeg het fijngesneden ananasvruchtvlees toe aan het mengsel.
Vul de uitgeholde ananasschijven met het mengsel.
Bescherm de onderkant, buitenrand, en bovenrand van de ananas met aluminiumfolie.
Bedek de bovenkant van de ananas met aluminiumfolie.
Verwarm de airfryer voor op 200°C.
Bak de gevulde ananasschijven ongeveer 25 minuten in de airfryer.
Haal de ananas uit de airfryer, verwijder de folie, en strooi suiker over het oppervlak.
Gebruik een gasbrander om de suiker te karamelliseren tot een knapperige laag.
Serveer direct en geniet van deze unieke Crème Brûlée!
Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een lichte Moscato.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 4g | Vet: 18g | Zout: 0.1g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 11
Gevulde Chocoladebollen uit de Airfryer
Deze heerlijke chocoladebollen met een romige slagroomvulling zijn eenvoudig te maken in de airfryer. Perfect voor een zoete traktatie!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
Grillplaat of bakplaat
slagroomspuit
2 eetlepels
pan voor au bain-marie,
maatbeker
- 1,5 dl water
- Snufje zout
- 75 g margarine
- 75 g volkoren bloem
- 3 eieren
- Slagroom naar smaak
- Suiker naar smaak
- Pure chocolade voor het smelten
Breng water, zout, en margarine aan de kook in een pan.
Voeg in één keer de volkoren bloem toe en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat.
Haal de pan van het vuur en roer er één voor één de eieren doorheen.
Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig in het deeg is opgenomen.
Blijf ca.
5 minuten roeren tot het deeg blazen gaat trekken en gaat glanzen.
Schep met 2 eetlepels hoopjes deeg op een ingevette grillplaat of bakplaat.
Bak de soesjes in een voorverwarmde airfryer op 185°C gedurende 10 minuten.
Laat de soesjes afkoelen in de airfryer met de la op een kier.
Klop de slagroom met suiker naar smaak.
Smelt de pure chocolade au bain marie.
Vul de afgekoelde soesjes met slagroom met behulp van een slagroomspuit.
Doop de bovenkant van de gevulde soesjes in de gesmolten chocolade.
Laat de chocolade opstijven en serveer de chocoladebollen.
Wijnadvies:
Serveer met een zoete dessertwijn zoals een Port of een Moscato d'Asti.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 4g | Vet: 15g | Zout: 0.2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 11
Eenvoudige Cheesecake uit de Airfryer
Deze eenvoudige en heerlijke cheesecake is snel en gemakkelijk te bereiden in de airfryer. Perfect voor elke gelegenheid als een verrukkelijk dessert!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 6
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g verse kaas bijv. van Aldi
- 3 eieren
- 150 g basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 sinaasappel geraspt
- 2 eetlepels maizena
Rasp de schil van de sinaasappel fijn.
Voeg in een kom de verse kaas, eieren, basterdsuiker, vanillesuiker, geraspte sinaasappelschil en maizena toe.
Mix alle ingrediënten goed door elkaar tot een glad mengsel.
Giet het mengsel in een ingevette springvorm of bakvorm.
Verwarm de airfryer voor op 160°C.
Bak de cheesecake 25 minuten op 160°C in de airfryer.
Laat de cheesecake afkoelen voordat je hem aansnijdt en serveert.
Wijnadvies:
Serveer met een zoete dessertwijn zoals een Moscato of een glas Amaretto.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 7g | Vet: 12g | Zout: 0.3g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 11
Gevulde Champignons met Spinazie en Feta uit de Airfryer
Deze gevulde champignons met spinazie en feta zijn een smaakvolle en gezonde traktatie, perfect als voorgerecht of bijgerecht. Eenvoudig te bereiden in de airfryer!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
- 10 grote champignons
- 200 g verse spinazie
- 50 g feta
- 1 eetlepel olie
- 3 eetlepels paneermeel
- Snufje peper naar smaak
- Snufje zout naar smaak
Snijd de stelen uit de champignons en hak de steeltjes fijn.
Verhit de olie in een pan en bak de spinazie samen met de fijngehakte champignonsteeltjes totdat de groenten beginnen te slinken.
Laat de spinazie uitlekken en meng met de feta, paneermeel, een snufje peper en zout in een kom.
Vul de champignons met het spinazie-fetamengsel.
Verwarm de airfryer voor op 180°C.
Plaats de gevulde champignons in de airfryer en bak ze gedurende 7 minuten op 180°C.
Serveer de champignons warm als voorgerecht of bijgerecht.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 7g | Protein: 5g | Vet: 8g | Zout: 0.6g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 11
Krokant Gebakken Cassave uit de Airfryer
Geniet van deze heerlijk krokante gebakken cassave uit de airfryer, met een knoflook- en zoutmarinade die de smaken perfect doet uitkomen. Een geweldig bijgerecht of snack!
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- Diepvries zak voorgebakken cassave verkrijgbaar bij de toko
- Zout naar smaak
- 1 tl knoflookpoeder
Zet de cassave op met water in een pan en voeg voldoende zout en een flinke theelepel knoflookpoeder toe.
Breng het water aan de kook en laat de cassave nog 4 minuten doorkoken nadat het water kookt.
Giet de cassave af en snijd deze in langwerpige stukken.
Verwijder de harde middendraad.
Verwarm de airfryer voor op 200°C.
Bak de cassave gedurende 5 minuten in de voorverwarmde airfryer.
Schud de cassave om en verlaag de temperatuur naar 180°C.
Bak nog eens 5 minuten.
Schud opnieuw om en bak de cassave nog eens 5 minuten op 165°C, totdat de buitenkant knapperig is en de binnenkant zacht.
Serveer direct en geniet van de krokante buitenkant met een zachte, smaakvolle binnenkant.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een verfrissende rosé.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 2g | Vet: 2g | Zout: 1g | Sugar: 0g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 11
Kinder Bueno Cheesecake uit de Airfryer
Geniet van deze decadent lekkere Kinder Bueno cheesecake, perfect gebakken in de airfryer. Een onweerstaanbare traktatie voor elke gelegenheid!
(inclusief afkoelen)1 uur uur 30 minuten min
Servings: 8
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar
- 200 g chocolate chip cookies
- 70 g ongezouten roomboter
- 700 g MonChou
- 8 pakjes Kinder Bueno 16 reepjes
- 150 g witte basterdsuiker
- 3 eieren + 2 eidooiers
- 2 el zelfrijzend bakmeel
- 1 reep pure chocolade
- 125 ml crème fraîche
Verwarm de airfryer voor op 160°C.
Verkruimel de chocolate chip cookies en meng met de gesmolten roomboter.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten licht in met boter.
Verspreid het koekjesmengsel over de bodem en druk stevig aan.
Bak dit 9 minuten in de voorverwarmde airfryer.
Laat daarna afkoelen en verhoog de temperatuur van de airfryer naar 180°C.
Mix de MonChou in een kom tot een glad mengsel.
Open 5 pakjes Kinder Bueno (10 reepjes) en stamp ze plat in een kommetje.
Verwarm de gesmolten Bueno's een minuutje in de magnetron.
Voeg de suiker en het zelfrijzend bakmeel toe aan de MonChou en meng goed.
Voeg vervolgens de gesmolten Kinder Bueno toe en mix opnieuw.
Voeg de twee eidooiers en de overige eieren toe aan het mengsel en mix tot een glad geheel.
Roer als laatste de crème fraîche erdoor.
Giet het mengsel in de springvorm en bak 10 minuten in de airfryer op 180°C.
Haal de cheesecake uit de airfryer en verlaag de temperatuur naar 80°C.
Maak voorzichtig de randen van de cheesecake los met een mes en bak nog eens 40-45 minuten.
Zet de airfryer uit en laat de cheesecake afkoelen met de deur op een kiertje.
Laat daarna verder afkoelen op het aanrecht tot kamertemperatuur.
Smelt de helft van de pure chocolade en drizzle deze over de cheesecake.
Versier met stukjes van de resterende Kinder Buenos.
Wijnadvies:
Serveer met een rijke dessertwijn zoals een Sauternes of een glas Amaretto.
Calories: 500kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 8g | Vet: 30g | Zout: 0.4g | Sugar: 35g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 11
Bruschetta La Bandiera Italiana met Groene Asperges en Witte Vis
Breng de Italiaanse vlag tot leven op je bord met deze heerlijke bruschetta, gemaakt van groene asperges, witte vis, en sappige tomaatjes. Een kleurrijk en smaakvol voorgerecht!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 2
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 300 g witte vis in porties gesneden
- Kleine tomaatjes in stukjes gesneden
- Blaadjes basilicum fijngesneden
- Olijfolie naar smaak
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Teentje knoflook geperst (naar keuze)
- Citroen voor sap en schijfjes
- Groene asperges
Snijd de tomaatjes in kleine stukjes, voeg peper en zout toe, en laat ze een half uurtje staan om overtollig vocht te laten vrijkomen.
Giet dit vocht vervolgens af.
Snijd de witte vis in porties naar keuze en bestrooi met peper en zout.
Leg de vis in een met olijfolie ingesmeerde ovenschaal.
Meng de tomaatstukjes met olijfolie, geperste knoflook, en fijngesneden basilicum.
Houd enkele basilicumblaadjes apart voor decoratie.
Verdeel het tomaatmengsel over de stukken vis en besprenkel met een beetje citroensap.
Bak de vis-bruschetta in de airfryer op 170°C gedurende 10-15 minuten, afhankelijk van de grootte van de visporties.
Kook ondertussen de groene asperges tot ze beetgaar zijn.
Serveer de vis met de gekookte asperges, garneer met een blaadje basilicum en een schijfje citroen.
Wil je een knapperige bovenlaag? Smelt dan boter en meng deze met paneermeel. Verdeel het mengsel bovenop de tomaatjes voordat je de vis bakt in de airfryer. Dit maakt het gerecht wel wat zwaarder, maar heerlijk knapperig.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio of een Vermentino.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 35g | Vet: 18g | Zout: 1g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 11