Oesterzwambeignets met Sinaasappel-Olijvenboter
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 125 g zachte roomboter
- 50 g groene olijven in stukjes gehakt
- Schil van ½ sinaasappel geraspt
- 2 eetlepels sinaasappelsap
- 1 theelepel grof zeezout
Meng alle ingrediënten goed door elkaar in een kom.
Vorm het mengsel tot een rol en wikkel deze in plasticfolie.
Leg de rol in de koelkast tot gebruik.
Wijnadvies:
Deze smaakvolle boter past goed bij een lichte, frisse witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc. De zachte, romige textuur van de boter en de zoute, citrusachtige smaak van de sinaasappel en olijven worden mooi gecomplementeerd door de verfrissende tonen van de wijn.
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 32
Kaneel-Mueslimuffins met Winterwortel
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 12 muffins
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 150 g muesli
- 75 g suiker
- 2 theelepels kaneel
- 1 winterwortel geraspt
- 2 eieren
- 100 ml melk
- 75 g boter
erwarm de oven voor op 200 °C.
Vet een muffinvorm in of gebruik papieren muffinvormpjes.
In een grote kom meng je het zelfrijzend bakmeel, muesli, suiker, kaneel en geraspte winterwortel.
Klop in een andere kom de eieren los met de melk.
Smelt de boter in een steelpan en roer deze vervolgens door het losgeklopte eimengsel.
Giet het eimengsel met boter bij het droge mengsel en roer alles goed door elkaar tot een beslag.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.
Bak de muffins in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen voordat je ze serveert.
Serveertip:
Geniet van deze heerlijke kaneel-mueslimuffins als een voedzaam ontbijt of als een gezonde snack tussendoor. Serveer ze met een schepje Griekse yoghurt en wat vers fruit voor een extra smaakvolle ervaring.
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 32
Knoflook Mosselpannetje met Rauwkost en Stokbrood
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 kg panklare mosselen
- 125 ml crème fraîche
- 3 bosuitjes in ringetjes
- 1 voorgebakken boulogne stokbrood
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 teentje knoflook geperst
- 150 g wortels voor de rauwkost
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Was de mosselen grondig en gooi kapotte exemplaren en schelpen die na een tik niet sluiten weg.
Meng de mosselen in een pan met 1 eetlepel crème fraîche en de helft van de bosuitjes.
Kook de mosselen afgedekt op hoog vuur gedurende ongeveer 8 minuten, tot ze gaar zijn.
Schud af en toe om.
Bak het stokbrood in 6-8 minuten af in de voorverwarmde oven.
Snijd de rest van de bosuitjes fijner en meng deze met de rest van de crème fraîche, 1 eetlepel mayonaise, geperste knoflook en breng op smaak met zout en peper.
Dit is de knoflooksaus.
Meng in een aparte kom de rest van de mayonaise met 1-2 eetlepels water en breng op smaak met zout en peper.
Dit is de dressing voor de rauwkost.
Snijd de wortels julienne en meng ze met de rest van de bosuitjes.
Serveer de mosselen met de knoflooksaus, rauwkostsalade en het afgebakken stokbrood.
Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de zilte smaak van de mosselen en de romigheid van de knoflooksaus.
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 32
Mexicaanse Gehaktballen met Sla en Gevulde Aardappels
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 100 g tortilla chips
- 500 g half-om-halfgehakt
- 200 g milde salsa pot à 300 g
- 4 grote aardappels ongeschild (bijv. Superaardappels)
- 25 g boter
- 1 krop ijsbergsla
- 1 blik Mexicaanse groentemix 200 g, uitgelekt
- 4 eetlepels knoflookdressing
erkruimel de helft van de tortillachips.
Meng in een kom het gehakt met de verkruimelde chips, 2 eetlepels salsa en ½ theelepel zout en peper.
Vorm hieruit 4 gehaktballen.
Kook de aardappels in 25 minuten gaar.
Verhit boter in een koekenpan en bak de gehaktballen op matig vuur in 20 minuten rondom bruin en gaar.
Snijd de ijsbergsla in reepjes en meng in een kom met de Mexicaanse groentemix en knoflookdressing.
Strooi de rest van de tortillachips over de salade.
Haal de gehaktballen uit de pan, zet het vuur hoog, voeg 100 ml water toe aan de pan en roer de aanbaksels los.
Breng de jus op smaak met 3-4 eetlepels salsa, zout en peper.
Verdeel de gehaktballen met jus over vier borden.
Leg de aardappels ernaast, snijd ze diep in en schep in elk een eetlepel salsa.
Serveer met de ijsbergsla.
Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een verfrissende Mexicaanse cerveza (bier) of een lichte rode wijn zoals een Merlot.
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 32
Mosterd-Karbonades met Gebakken Spinazie
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd23 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 4 karbonades
- 4 eetlepels gladde mosterd
- Grofgemalen zwarte peper
- 4 eetlepels boter
- ½ eetlepel gedroogde dragon
- 125 ml crème fraîche
- 600 g panklare spinazie
- 1 rode ui in flinterdunne ringen gesneden
Bestrooi de karbonades aan beide kanten met zout, smeer ze in met mosterd en bestrooi met grofgemalen zwarte peper.
Verhit 2 eetlepels boter in een hapjespan en bak de karbonades aan beide kanten goudbruin en gaar in ongeveer 15 minuten.
Meng in een kom de gedroogde dragon door de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
Smelt de rest van de boter in een (hapjes)pan en laat de spinazie in ongeveer 8 minuten slinken.
Breng de spinazie op smaak met zout en peper en laat het vervolgens uitlekken in een zeef.
Verdeel de uitgelekte spinazie over vier borden en leg de uiringen er bovenop.
Leg de karbonades naast de spinazie en schep wat van de dragon-crème fraîche erover.
Wijnadvies:
Een frisse en fruitige witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio vormt een goede aanvulling op dit gerecht. De lichte zuurgraad van de wijn zal de smaken van de mosterd-karbonades en de romige crème fraîche mooi aanvullen.
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 32
Knapperige Airfryer Loempiaatjes met Kip en Groenten
Deze knapperige loempiaatjes gevuld met kip en groenten, perfect bereid in de airfryer, zijn ideaal voor een snelle en gezonde snack. Serveer met zoete chilisaus voor extra smaak.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 120 g gekookte kipfilet gescheurd in stukjes
- 1 stengel bleekselderij in dunne reepjes gesneden
- 30 g wortels in dunne reepjes gesneden
- 30 g champignons in dunne reepjes gesneden
- ½ tl fijngesneden gember
- 1 tl suiker
- 1 tl kippenbouillonpoeder
- 1 ei losgeklopt
- 1 tl maïzena
- 8 loempiavellen
Scheur de gekookte kipfilet in kleine stukjes en leg ze in een kom.
Snijd de bleekselderij, wortels en champignons in lange, dunne reepjes en voeg deze toe aan de kom met kip.
Voeg de fijngesneden gember, suiker en kippenbouillonpoeder toe aan de kip en groenten, en meng alles goed.
Dit is de vulling voor de loempia's.
Klop het ei los en meng met de maïzena tot een dikke pasta.
Zet dit even apart.
Leg wat vulling op elk loempiavel en rol het strak op.
Gebruik het eimengsel om de uiteinden van de loempia's vast te plakken.
Bestrijk de loempia's licht met olie voor een extra knapperig resultaat.
Verwarm de Airfryer voor op 200 graden Celsius.
Plaats de loempia's in de mand van de Airfryer en stel de timer in op 4-5 minuten, tot de loempia's goudbruin en knapperig zijn.
Serveer met zoete chilisaus.
Wijnadvies:
Serveer deze loempia's met een lichte, droge witte wijn zoals een Riesling of een frisse Sauvignon Blanc. De lichte zuren van de wijn passen goed bij de krokante loempia’s en de pittige zoete chilisaus.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 10g | Vet: 8g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 32
Knapperige Fetadriehoekjes uit de Airfryer
Deze knapperige fetadriehoekjes zijn een perfecte combinatie van zachte feta, frisse peterselie en een knapperige filodeegkorst. Snel en eenvoudig te bereiden in de airfryer, zijn ze ideaal als borrelhapje of tussendoortje. Geniet van deze smaakvolle traktatie, perfect voor elke gelegenheid!
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 15 stuks
Calories: 70kcal
Author: Cor Klaar
- 1 eierdooier
- 1 lente-uitje fijngesneden
- 2 el olijfolie
- 2 el verse platte peterselie fijngehakt
- 5 vellen filodeeg ca. 200 g, ontdooid
- 100 g feta verkruimeld
- Peper naar smaak
Klop in een kom de eierdooier los en verkruimel de feta erbij.
Snijd het lente-uitje fijn en voeg het samen met de peterselie toe aan de kom.
Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper.
Snijd elk vel filodeeg in de lengte in drieën.
Schep 1 eetlepel van het fetamengsel op het uiteinde van elk stuk filodeeg.
Vouw de andere kant van het deeg over de vulling zodat er een driehoek ontstaat.
Blijf de driehoek vouwen totdat het hele stuk deeg is gebruikt en de vulling zich in een stevige driehoek bevindt.
Herhaal dit proces met de rest van het filodeeg en de vulling.
Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
Bestrijk de fetadriehoekjes licht met olijfolie en plaats ze in het mandje van de airfryer.
Bak de driehoekjes gedurende 5 minuten totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
Serveer de fetadriehoekjes warm op een schaal en geniet van hun heerlijke smaak.
Combineer met een frisse witte wijn zoals een Assyrtiko of een lichte rosé.
Calories: 70kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 2g | Vet: 4g | Zout: 0.3g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 32
Gepofte Aardappelen met Salami en Groenten uit de Airfryer
Geniet van deze heerlijke gepofte aardappelen uit de airfryer, gevuld met een smaakvolle mix van salami, rode paprika, doperwten en zure room. Perfect als hoofdgerecht of bijgerecht, en gemakkelijk aan te passen met je favoriete kruiden en groenten.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 el zure room
- 1 el verse kruiden zoals bieslook dragon of peterselie (optioneel)
- 100 g doperwten vers of diepvries
- ½ rode paprika
- 6 tot 8 plakken salami of chorizo
- 6 aardappelen
- Peper en zout pezo
- 1 rode ui of 2 lente-uitjes
Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
Maak de buitenkant van de ongeschilde aardappelen goed schoon en droog ze met keukenpapier.
Plaats de aardappelen in het mandje van de airfryer en bak ze gedurende 25 minuten totdat ze gaar zijn.
Snipper ondertussen de ui en snijd de salami en rode paprika in hapklare stukjes.
Kook de doperwten enkele minuten gaar, spoel ze af met koud water, laat uitlekken, en zet ze weg.
Als de aardappelen gaar zijn, laat ze afkoelen totdat ze hanteerbaar zijn.
Snijd de bovenkant van elke aardappel af en schep de kruimige binnenkant voorzichtig in een kom.
Meng de zure room met de aardappelkruim, en voeg de gesneden salami, paprika, doperwten en verse kruiden toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Vul de gepofte aardappelen met het mengsel en serveer ze direct.
Combineer met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een koele witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 32
Gouden Knakworstrolletjes uit de Airfryer
Maak in een handomdraai deze heerlijke gouden knakworstrolletjes in de airfryer. Perfect voor feestjes, borrels, of als smakelijk tussendoortje. De combinatie van knapperig bladerdeeg, hartige knakworstjes, en smeuïge kaas zorgt voor een onweerstaanbare snack!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 8 32 rolletjes
Calories: 80kcal
Author: Cor Klaar
- ½ el dijonmosterd
- 1 middelgroot ei
- 32 partyknaks uit blik
- 4 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries
- 50 g geraspte Goudse belegen kaas 48+
Ontdooi de plakjes bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
Verwarm de airfryer voor op 200°C.
Snijd elk plakje bladerdeeg in 4 gelijke vierkanten en snijd deze vierkanten diagonaal door, zodat je in totaal 32 driehoekjes krijgt.
Bestrijk de driehoekjes met behulp van een bakkwast met dijonmosterd en bestrooi ze met geraspte kaas.
Leg een knakworstje op elk stukje bladerdeeg en rol het deeg om het worstje heen.
Herhaal dit proces met de rest van de knakworstjes.
Klop het ei los in een kom.
Bestrijk elk stukje deeg met het losgeklopte ei om een mooie goudbruine kleur te krijgen.
Bak de knakworstrolletjes in drie delen in de airfryer gedurende ongeveer 10 minuten, totdat ze goudgeel en gaar zijn.
Serveer de rolletjes warm, eventueel met een dip van mosterd-mayonaise voor extra smaak.
Combineer met een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een mousserende wijn voor een feestelijke touch.
Calories: 80kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 3g | Vet: 5g | Zout: 0.4g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 32
Mediterrane Kabeljauwquiche
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 5 plakjes deeg voor hartige taart diepvries
- 1 rode peper
- 1 sinaasappel
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 eetlepels gedroogde Italiaanse keukenkruiden
- 400 g kabeljauwfilet in blokjes
- 2 eetlepels bloem
- 3 eieren
- 125 ml slagroom
- 100 g geraspte Gruyère
Laat de deegplakjes ontdooien en spreid ze uit.
Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en hak de peper fijn.
Boen de sinaasappel schoon en rasp de helft van de schil (de vrucht wordt niet gebruikt).
Meng in een kom een marinade van olijfolie, rode peper, sinaasappelrasp, knoflook, Italiaanse kruiden, zout en peper.
Schep de kabeljauw door de marinade en laat minstens 10 minuten staan.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de plakjes deeg op een met bloem bestoven werkblad op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap van 30 cm.
Bekleed de quichevorm met het deeg en druk het deeg aan de randen goed aan.
Klop in een kom de eieren los met de room, ½ theelepel zout en peper.
Roer de geraspte Gruyère erdoor.
Giet het eiermengsel op de deegbodem en verdeel de kabeljauwblokjes met marinade erover.
Bak de quiche in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
Laat de quiche afkoelen, dek af met plasticfolie en bewaar gekoeld tot gebruik.
Deze kabeljauwquiche smaakt heerlijk met een frisse salade als bijgerecht.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay, past goed bij dit gerecht. De lichte zuurgraad van de wijn vormt een mooie aanvulling op de romigheid van de quiche en de frisse smaken van de sinaasappel en rode peper.
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 32