Haricots Verts Salade met Feta en Tomaat
Een frisse en smaakvolle haricots verts salade met feta, tomaat en een pittige dressing. Perfect voor zomerse dagen!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 300 g haricots verts punten verwijderen, halveren en koken
- 2 vleestomaten in kleine blokjes gesneden
- ½ blok feta in kleine blokjes gesneden
- 4 el olie
- 1½ el basilicumazijn blank
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 1 tl mosterd
- 1 tl Worcestersaus
Kook de haricots verts in een pan met water tot ze beetgaar zijn, ongeveer 5 minuten.
Giet af en laat afkoelen.
In een kom, meng de olie, basilicumazijn, zout, peper, mosterd en Worcestersaus goed door elkaar om de dressing te maken.
Voeg de afgekoelde haricots verts, blokjes feta en tomaten toe aan de kom met de dressing.
Roer alles goed door elkaar zodat de groenten en feta gelijkmatig bedekt zijn met de dressing.
Serveer direct of zet in de koelkast om goed door te laten trekken voor het serveren.
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge rosé past uitstekend bij deze salade.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 6g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 14
Rundvleessalade
Deze klassieke rundvleessalade met cornedbeef, aardappelen en knapperige groenten is een heerlijk en veelzijdig gerecht voor elke gelegenheid.
Bereidingstijd35 minuten min
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g aardappelen in blokjes gesneden en gekookt, maar met bite
- 4 augurken in stukjes gesneden
- 2 el zilveruitjes gehalveerd
- 1 potje doperwten 300 g, uitgelekt
- ½ el geraspte gember
- ½ bosje radijs in plakjes gesneden
- 300 g cornedbeef losgemaakt
- 1 geraspte winterpeen
- Mayonaise naar smaak 2 el achterhouden voor het afstrijken van de salade
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- 1 el fijngehakte peterselie 1 el achterhouden voor garnering
- 4 eieren hardgekookt en in de lengte gehalveerd
- Optioneel:
- Paprikapoeder voor garnering
Kook de aardappelen in licht gezouten water tot ze gaar maar nog stevig zijn.
Giet af en laat afkoelen.
Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in de lengte doormidden.
Zet apart voor de garnering.
Pak een grote kom en doe de gekookte aardappelblokjes, augurken, zilveruitjes, doperwten, geraspte gember, radijsjes, cornedbeef en geraspte winterpeen erin.
Voeg mayonaise naar smaak toe en breng op smaak met peper en zout.
Hussel alles goed door elkaar en geef de salade een mooie vorm in de kom.
Strijk de bovenkant van de salade glad met de achtergehouden mayonaise.
Garneer de salade met de fijngehakte peterselie en de gehalveerde eieren.
Strooi eventueel wat paprikapoeder over de salade voor extra kleur en smaak.
Serveer de rundvleessalade koud en geniet!
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge rosé past goed bij deze rundvleessalade.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 1.8g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 14
Aziatische Biefstukschotel met Kousenband en Kokosmelk
Een smaakvolle Aziatische biefstukschotel met kousenband en kokosmelk, geserveerd met witte pandanrijst. Perfect voor een snelle, exotische maaltijd!
Bereidingstijd40 minuten min
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 1 bos kousenband in stukjes van 3 cm gesneden
- 1 blikje bamboescheuten
- 1 zoete puntpaprika in kleine stukjes gesneden
- 1 pakje boemboe voor Javaanse boontjes
- 300 g biefstuk in dunne plakjes gesneden
- 250 ml kokosmelk
Doe de kousenband, boemboe, bamboescheuten en stukjes paprika samen met de kokosmelk in een grote pan.
Laat het mengsel 20 minuten zachtjes sudderen, zodat de smaken goed kunnen intrekken en de groenten gaar zijn.
Voeg de dunne plakjes biefstuk toe aan de pan en laat het geheel nog eens 8 minuten zachtjes sudderen, tot de biefstuk net gaar is.
Serveer de schotel warm, samen met witte pandanrijst.
Een lichte, aromatische witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een koele rosé past goed bij de romige en kruidige smaken van dit gerecht.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 30g | Vet: 28g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 14
Spruitjes met Aziatische Kruiden en Basmati Rijst
Een verrassend gerecht van spruitjes met een Aziatische twist, geserveerd met basmati rijst. Een heerlijk hartige en kruidige maaltijd!
Bereidingstijd30 minuten min
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar
- 100 g basmati rijst
- 350 g spruitjes geschoond en in vieren gesneden
- 2 kleine uien fijn gesneden
- 1 tl trassi
- 2 el zoete ketjap
- 2 tl sambal brandal
- 2 el oestersaus
Kook de spruitjes kort in een pan met water totdat ze net beetgaar zijn.
Giet af en zet apart.
Breng water aan de kook voor de basmati rijst en kook de rijst volgens de instructies op de verpakking (ongeveer 10 minuten).
Verhit in een braadpan een beetje olie en bak de fijn gesneden uien tot ze glazig zijn.
Voeg de trassi, zoete ketjap, sambal brandal en oestersaus toe en bak kort mee.
Voeg de voorgekookte spruitjes toe aan de pan en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Serveer de spruitjes met de gekookte basmati rijst.
Een lichte, aromatische witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio past goed bij de pittige en hartige smaken van dit gerecht.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 8g | Vet: 8g | Zout: 2g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 14
Aardappel-preisoep met verse gember
Een hartverwarmende aardappel-preisoep met een pittige twist van verse gember en een luxe topping van gerookte zalm.
Bereidingstijd30 minuten min
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 1 grote prei in stukken gesneden
- 3 aardappels in stukken gesneden
- 2 cm verse gember in stukjes gesneden
- 1 teen knoflook geperst
- 150 g gerookte zalm in stukjes gesneden
- 1 bouillonblokje
- 750 ml water
Breng 750 ml water aan de kook in een grote kookpan en voeg het bouillonblokje toe.
Doe de prei, aardappels, gember en knoflook in de pan en kook het geheel totdat de groenten zacht zijn, ongeveer 20 minuten.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.
Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de stukjes gerookte zalm.
Serveer de soep warm en geniet van de rijke smaken.
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij de smaken van deze soep.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 15g | Vet: 10g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 14
Frisse Quinoa Salade met Watermeloen en Geitenkaas
Een verfrissende quinoa salade met watermeloen, blauwe bessen, geitenkaas en een vleugje citroenolie. Perfect voor warme zomerdagen!
Bereidingstijd15 minuten min
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 100 g blauwe bessen
- 100 g gekookte quinoa
- ½ watermeloen pitjes verwijderd en in blokjes gesneden
- 200 g zachte geitenkaas verkruimeld
- 75 g pijnboompitten licht gebakken
- 10 g platte peterselie fijngehakt
- Zeezout naar smaak
- Versgemalen peper naar smaak
- Citroenolie naar smaak
- 15 muntblaadjes optioneel, voor extra frisheid
Meng in een grote kom de gekookte quinoa, blokjes watermeloen, blauwe bessen, verkruimelde geitenkaas, gebakken pijnboompitten en fijngehakte peterselie.
Voeg zeezout en versgemalen peper naar smaak toe.
Besprenkel de salade met een beetje citroenolie en meng alles goed door elkaar.
Voeg eventueel de muntblaadjes toe voor extra frisheid.
Serveer de salade direct of bewaar in de koelkast tot gebruik.
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een koele rosé past uitstekend bij deze salade.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 10g | Vet: 15g | Zout: 0.6g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 14
Frisse Koolsalade met Wortel en Radijs
Deze frisse koolsalade met savooiekool, wortel, en radijs is perfect als bijgerecht bij een barbecue of als lichte lunch.
Bereidingstijd15 minuten min
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g savooiekool heel fijn gesneden
- Wortels julienne gesneden
- Bleekselderij in stukjes gesneden naar smaak
- 4 bosuitjes in dunne ringetjes gesneden
- 5 radijsjes in dunne plakjes gesneden
- Zeezout naar smaak
- Versgemalen peper naar smaak
- Mayonaise naar smaak
- Mosterd naar smaak
- Appelazijn naar smaak
- Basterdsuiker naar smaak
- Citroensap naar smaak
Doe de fijn gesneden savooiekool, julienne gesneden wortels, stukjes bleekselderij, gesneden bosuitjes en plakjes radijs in een grote mengkom.
Voeg zeezout, versgemalen peper, mayonaise, mosterd, appelazijn, basterdsuiker en citroensap toe naar smaak.
Meng alles goed door elkaar totdat de ingrediënten gelijkmatig zijn verdeeld en de salade mooi gemengd is.
Serveer de koolsalade direct of laat even intrekken in de koelkast voor extra smaak.
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge rosé past goed bij deze koolsalade.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 2g | Vet: 10g | Zout: 0.8g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 14
Rucola Salade met Druiven, Biet en Geitenkaas
Een frisse en kleurrijke rucola salade met druiven, biet, geitenkaas en olijven. Perfect voor een lichte lunch of als bijgerecht!
Bereidingstijd10 minuten min
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- 150 g witte of blauwe druiven gehalveerd
- 75 g rucola slamelange
- 100 g biet julienne
- 50 g zachte geitenkaas of geitenkaasbolletjes
- Citroenolie naar smaak
- Zwarte olijven in schijfjes gesneden
Doe de rucola slamelange in een mengkom en voeg de julienne gesneden biet toe.
Meng de gehalveerde druiven en zwarte olijven door de salade.
Verkruimel de zachte geitenkaas of voeg de geitenkaasbolletjes toe aan de salade.
Besprenkel de salade met citroenolie naar smaak en meng alles voorzichtig door elkaar.
Serveer de salade direct als een fris en kleurrijk bijgerecht of lichte lunch.
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse rosé past goed bij de smaken van deze salade.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 4g | Vet: 8g | Zout: 0.8g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 14
Witte Bonensoep met Spinazie en Prei
Een hartverwarmende witte bonensoep met spinazie, prei en tomaten. Snel, voedzaam en perfect voor een doordeweeks diner.
Bereidingstijd30 minuten min
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 1 blik witte bonen in tomatensaus
- 100 g babyspinazie
- 1 grote prei in ringen gesneden
- 4 tomaten in stukjes gesneden
- 2 groentebouillonblokjes
- 1 L water
- 1 klein blikje tomatenpuree
Breng 1 liter water aan de kook in een grote kookpan en voeg de groentebouillonblokjes toe.
Roer tot ze volledig zijn opgelost.
Voeg de gesneden prei en tomaten toe aan de bouillon en breng het geheel aan de kook.
Laat het 10 minuten zachtjes koken tot de groenten beginnen te garen.
Voeg de babyspinazie, witte bonen in tomatensaus en tomatenpuree toe aan de pan.
Roer goed door en laat het geheel nog eens 10 minuten zachtjes garen, tot de spinazie geslonken is en de soep goed verwarmd is.
Serveer de soep warm met geroosterd brood aan de zijkant.
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij deze soep.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 10g | Vet: 4g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 14
Moderne Spaanse Worstjes Stamppot met Spinazie en Crème Fraîche
Een moderne twist op de stamppot, met Catalaanse braadworstjes, verse spinazie en een romige aardappelpuree met crème fraîche.
Bereidingstijd30 minuten min
Calories: 540kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 800 g tafelaardappelen geschild en in stukken
- 3 eetlepels olijfolie
- 12 Catalaanse braadworstjes
- 600 g verse spinazie
- ½ teentje knoflook geperst
- 125 ml crème fraîche
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn, meng met de crème fraîche.
Verhit 1 eetlepel olie in een anti-aanbak koekenpan en bak de worstjes op laag vuur in 7-8 minuten gaar.
Keer de worstjes regelmatig om en houd ze warm in aluminiumfolie.
Verhit de resterende olie in een wok en roerbak de spinazie in gedeelten tot deze geslonken is.
Breng op smaak met geperste knoflook, zout en peper.
Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en druk overtollig vocht eruit.
Meng de uitgelekte spinazie door de gestampte aardappelen en crème fraîche.
Serveer de stamppot met de gebakken worstjes er bovenop.
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of wat tomaatjes voor een extra bite.
Wijnadvies:
Een medium-bodied rode wijn zoals een Spaanse Tempranillo past goed bij de hartige smaken van de worstjes en de romige stamppot.
Calories: 540kcal | koolhydraten: 56g | Protein: 28g | Vet: 24g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 14