Snel Geep in ’t Groen uit de Magnetron

Snel Geep in 't Groen uit de Magnetron

Deze snelle en smaakvolle geep in 't groen uit de magnetron combineert de frisse smaken van groene kruiden met delicate visfilets. Perfect voor een doordeweekse maaltijd, geserveerd met frietjes of vers brood.
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Magnetron koken, Vis
Land van herkomst: België
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 800 g geepfilet
  • 25 g kervel
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 2 takjes citroenmelisse
  • 10 blaadjes munt
  • 1 bakje waterkers
  • 25 g spinazie
  • 25 g zuring
  • 1 eetlepel fijngehakte dragon
  • 3 sjalotten
  • 1 dl droge witte wijn
  • 75 g boter
  • 2 dl room
  • Sap van 1 citroen
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Hak de sjalotten fijn en leg ze samen met de boter in een magnetronschaal.
  • Dek de schaal af en verhit deze gedurende 2 minuten op 850 W in de magnetron.
  • Voeg de geepfilets, room, witte wijn, een scheutje citroensap en de helft van de gehakte groene kruiden toe aan de schaal.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Dek de schaal opnieuw af en laat de vis 7 minuten garen op 850 W.
  • Giet het stoofvocht af en kook dit kort in.
  • Bind de saus eventueel met een beetje roux naar wens.
  • Voeg de resterende groene kruiden toe aan de saus en meng deze door de stoofschotel.
  • Verdeel de stoofschotel over warme borden en garneer met citroenpartjes.

Serveertips:

  • Serveer deze geep in 't groen met knapperige frietjes of vers brood voor een complete maaltijd.

Notities

 
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een frisse droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc, die de delicate smaken van de kruiden en vis perfect aanvult.
 

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 35g | Vet: 30g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g

Kinder Bueno Cheesecake uit de Airfryer

Kinder Bueno Cheesecake uit de Airfryer

Geniet van deze decadent lekkere Kinder Bueno cheesecake, perfect gebakken in de airfryer. Een onweerstaanbare traktatie voor elke gelegenheid!
(inclusief afkoelen)1 uur 30 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Feestdagen etc: Verjaardag
Servings: 8
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g chocolate chip cookies
  • 70 g ongezouten roomboter
  • 700 g MonChou
  • 8 pakjes Kinder Bueno 16 reepjes
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 3 eieren + 2 eidooiers
  • 2 el zelfrijzend bakmeel
  • 1 reep pure chocolade
  • 125 ml crème fraîche

Instructies

  • Verwarm de airfryer voor op 160°C.
  • Verkruimel de chocolate chip cookies en meng met de gesmolten roomboter.
  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten licht in met boter.
  • Verspreid het koekjesmengsel over de bodem en druk stevig aan.
  • Bak dit 9 minuten in de voorverwarmde airfryer.
  • Laat daarna afkoelen en verhoog de temperatuur van de airfryer naar 180°C.
  • Mix de MonChou in een kom tot een glad mengsel.
  • Open 5 pakjes Kinder Bueno (10 reepjes) en stamp ze plat in een kommetje.
  • Verwarm de gesmolten Bueno's een minuutje in de magnetron.
  • Voeg de suiker en het zelfrijzend bakmeel toe aan de MonChou en meng goed.
  • Voeg vervolgens de gesmolten Kinder Bueno toe en mix opnieuw.
  • Voeg de twee eidooiers en de overige eieren toe aan het mengsel en mix tot een glad geheel.
  • Roer als laatste de crème fraîche erdoor.
  • Giet het mengsel in de springvorm en bak 10 minuten in de airfryer op 180°C.
  • Haal de cheesecake uit de airfryer en verlaag de temperatuur naar 80°C.
  • Maak voorzichtig de randen van de cheesecake los met een mes en bak nog eens 40-45 minuten.
  • Zet de airfryer uit en laat de cheesecake afkoelen met de deur op een kiertje.
  • Laat daarna verder afkoelen op het aanrecht tot kamertemperatuur.
  • Smelt de helft van de pure chocolade en drizzle deze over de cheesecake.
  • Versier met stukjes van de resterende Kinder Buenos.

Notities

 
Wijnadvies:
Serveer met een rijke dessertwijn zoals een Sauternes of een glas Amaretto.

Nutrition

Calories: 500kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 8g | Vet: 30g | Zout: 0.4g | Sugar: 35g

Appelroosjes van Bladerdeeg met Abrikozenjam

Appelroosjes van Bladerdeeg met Abrikozenjam

Verwen jezelf en je geliefden met deze prachtige appelroosjes van bladerdeeg. De zoete rode appelplakjes, zorgvuldig gerold in dunne stroken bladerdeeg en verrijkt met een vleugje abrikozenjam, vormen een verfijnde traktatie. Perfect voor een romantisch dessert of als indrukwekkende zoete hapjes tijdens een feestelijke gelegenheid.
Bereidingstijd44 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Dessert - Nagerecht, Gebak, Hapjes
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Moederdag, Valentijnsdag
Servings: 6
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • Bladerdeeg
  • 2 zoete rode appels
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1 el bloem
  • 3 el abrikozenjam alternatief: 4 el suiker en 2 tl kaneel
  • Kaneel optioneel
  • Poedersuiker optioneel

Instructies

  • Vul een schaal met water en citroensap.
  • Snijd de appels doormidden, verwijder het klokhuis en snijd de appels in dunne plakjes, zonder ze te schillen.
  • Leg de appelplakjes direct in de schaal met citroenwater om verkleuring te voorkomen.
  • Plaats de schaal met appels in de magnetron en verwarm ze 3 minuten om de plakjes zacht te maken.
  • Bestuif je werkblad met bloem en leg het bladerdeeg erop.
  • Gebruik een deegroller om het bladerdeeg uit te rekken tot een rechthoekige vorm.
  • Snijd het bladerdeeg in 6 lange stroken.
  • Verwarm 3 eetlepels abrikozenjam met 2 eetlepels water in de magnetron gedurende 1 minuut, zodat het mengsel makkelijk uitsmeerbaar is.
  • (Alternatief: meng 4 eetlepels suiker met 2 theelepels kaneel.
  • )
  • Smeer het abrikozenmengsel gelijkmatig over de bladerdeegstroken.
  • Giet de appelplakjes af en leg ze overlappend op de bovenste helft van elke deegstrook.
  • Vouw de onderkant van het deeg omhoog over de appels.
  • Rol elke strook voorzichtig op om een roosje te vormen en zorg dat het randje goed afgesloten is.
  • Plaats de roosjes in muffin vormpjes en zet ze in een muffinbakvorm.
  • Bak de appelroosjes in een voorverwarmde airfryer op 160 graden gedurende 30 minuten.
  • Indien nodig, bak ze daarna nog 5 minuten op 170 graden voor een extra knapperige textuur.
  • Laat de appelroosjes licht afkoelen en bestrooi ze eventueel met poedersuiker voor een feestelijke afwerking.

Notities

Combineer met een glas Rosé of een lichte Prosecco.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 2g | Vet: 8g | Zout: 0.2g | Sugar: 20g

Eenvoudige Magnetronbroccoli als Bijgerecht

Eenvoudige Magnetronbroccoli als Bijgerecht

Een snelle en smaakvolle bereidingswijze voor broccoli in de magnetron.
Bereidingstijd6 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Magnetron koken
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Servings: 3 personen
Calories: 50kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

  • magnetron
  • Ronde schaal met deksel

Ingrediënten

  • 500 g broccoli

Instructies

  • Snijd de stevige stronk van de broccoli af.
  • Reinig de broccoli en verdeel deze in roosjes.
  • Schik de broccoli in een ronde magnetronschaal met de stronkjes naar buiten gericht.
  • Plaats een deksel op de schaal.
  • Kook de broccoli 4 minuten op de hoogste stand (100%).
  • Laat de broccoli 2 minuten nagaren in de magnetron.
  • Serveer direct als bijgerecht.

Notities

Wijnadvies:
Combineer met een lichte witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een mousserende wijn.

Nutrition

Calories: 50kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 4g | Vet: 0.5g | Zout: 0.02g | Sugar: 2g

Gegratineerde Garnalen met Prei en Kaassaus

Gegratineerde Garnalen met Prei en Kaassaus

Een smeuïg gerecht van garnalen, prei en kaassaus, eenvoudig bereid en perfect als bijgerecht.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Magnetron koken
Land van herkomst: België
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 2 personen
Calories: 320kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

  • magnetron
  • Magnetronbestendige schaal

Ingrediënten

  • 100 g gepelde garnalen
  • 100 g geraspte Emmentaler
  • 25 cl room
  • 1 prei in julienne gesneden
  • 50 g boter
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Snijd de prei in dunne julienne reepjes en spoel schoon.
  • Verwarm de boter in een magnetronbestendige schaal op 500 Watt en stoof de prei hierin gedurende 4 minuten.
  • Breng de room aan de kook in de magnetron en voeg de helft van de geraspte kaas toe.
  • Roer goed door en kruid met peper en zout.
  • Verwarm opnieuw gedurende 2 minuten op 500 Watt.
  • Leg op elk bord een bedje van gestoofde prei.
  • Verdeel de garnalen over de prei en giet de kaassaus eroverheen.
  • Bestrooi met de resterende geraspte kaas.
  • Plaats het gerecht in de magnetron of onder de grill om te gratineren totdat de kaas goudbruin is.
  • Serveer warm.

Notities

Variatietip:

Probeer dit recept eens uit met champignons ter vervanging van de prei.
Geniet van dit Belgische bijgerecht van gegratineerde garnalen met prei, eenvoudig bereid in de magnetron!
Wijnadvies:
Combineer met een droge witte wijn zoals Chardonnay of een Pinot Blanc.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 18g | Vet: 24g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g

Chocolade Schuimpuntjes

Chocolade Schuimpuntjes

Recept categorieën: Chocolade, Gebak
Land van herkomst: België
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • 100 g suiker
  • 75-100 g pure chocolade
  • 1 eetlepel olie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 125°C.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de eiwitten in een droge en vetvrije kom.
  • Klop de eiwitten los en voeg tijdens het kloppen de helft van de suiker toe.
  • Meng dan de rest van de suiker erdoor.
  • Doe het schuim in een spuitzak met een stervormige spuitmond en spuit toefjes op de bakplaat.
  • Bak in het midden van de oven gedurende ongeveer 45 minuten.
  • Het schuim is klaar als het stevig aanvoelt.
  • Trek het bakpapier met de schuimpuntjes op een rooster en laat ze afkoelen.
  • Hak de chocolade fijn en smelt deze met olie au bain-marie of in de magnetron.
  • Laat het iets afkoelen en doop de onderkant van de schuimpuntjes erin.
  • Laat de schuimpuntjes uitharden op een stuk bakpapier.

Chocoladecake uit de Magnetron

Chocoladecake uit de Magnetron

Recept categorieën: Cake, Gebak, Magnetron koken
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend

Equipment

  • magnetron
  • flexibele cakevorm

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 125 g suiker
  • 125 g pure chocolade
  • 125 g bakboter
  • 50 g zelfrijzende bloem

Instructies

  • Klop de eieren goed los (eventueel in een shaker).
  • Meng de suiker met de geklutste eieren in een deegkom.
  • Smelt de boter en chocolade samen in een kom die geschikt is voor de magnetron
  • gedurende 1 minuut op vol vermogen.
  • Voeg dit toe aan de eieren en suiker en roer goed door elkaar.
  • Voeg als laatste de gezeefde zelfrijzende bloem toe, roer nog even en het deeg is klaar.
  • Doe dit deeg in een flexibele cakevorm en zet het gedurende 3 minuten in de magnetron op
  • 750 watt.
  • Laat 3 minuten rusten zonder de magnetron te openen en zet vervolgens nogmaals 3 minuten op 750 watt.
  • Haal de cake uit de magnetron en laat hem afkoelen op een rooster.

Oosterse Frikandel Pan met Pittige Boemboe

Oosterse Frikandel Pan met Pittige Boemboe

Een snelle en smaakvolle Oosterse frikandel pan met een pittige boemboe, perfect als hartig hoofdgerecht of snack.
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Snack, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

  • Afdekbare ovenschotel
  • magnetron
  • vijzel

Ingrediënten

  • 500 g half-om-half gehakt
  • 1 beschuit verkruimeld
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel laos galangal
  • 1 theelepel sambal trassi
  • ½ theelepel djahe gember
  • Snufje sereh citroengras
  • Chilisaus naar smaak
  • Korianderblad ter garnering

Instructies

  • Maak in een vijzel een boemboe door de knoflook, sambal trassi, laos, sereh, djahe, verkruimelde beschuit en korianderblad fijn te malen.
  • Meng deze boemboe goed door het gehakt, samen met het ei, totdat alles goed gemengd is.
  • Plaats het gehaktmengsel in een afdekbare ovenschotel.
  • Verwarm het gerecht gedurende 7 minuten in de magnetron op 700 Watt, of tot het gehakt gaar is.
  • Haal de ovenschotel uit de magnetron en giet er 2 eetlepels chilisaus overheen.
  • Garneer het gerecht met verse korianderblaadjes.
  • Serveer de Oosterse frikandel pan als een hartig hoofdgerecht of bijgerecht en geniet van de rijke smaken.

Notities

Deze pittige frikandel pan past goed bij een koele, verfrissende pils of een licht gekoelde witte wijn zoals een Riesling of een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 22g | Vet: 22g | Zout: 1.8g | Sugar: 2g

Indonesische Lumpie met Kleefrijst en Kerriekip

Indonesische Lumpie met Kleefrijst en Kerriekip

Een smakelijke variatie op de klassieke Indonesische loempia, gevuld met kerriekip en kleefrijst, omhuld in een compacte rol.
Bereidingstijd45 minuten
Land van herkomst: Indonesië
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 1 el azijn of citroensap
  • 5 g hete kerriepoeder
  • 1 grote kipfilet in kleine blokjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • ¼ komkommer in 4 repen van ½ cm breed gesneden
  • 250 ml kokosmelk
  • 400 g gekookte kleefrijst ± 200 g rauwe kleefrijst
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Snijd een plak van ongeveer 8 cm lang van de komkommer en snijd er 4 repen van ½ cm breed en dik van.
  • Doe de kokosmelk, kerrie, ui, kipblokjes, zout en peper naar smaak in een steelpan.
  • Laat het geheel zachtjes pruttelen totdat de kokosmelk is ingekookt en er een dik mengsel ontstaat.
  • Roer regelmatig zodat het niet aanbrandt.
  • De kip is nu gaar.
  • Breng de gare, lauwwarme kleefrijst op smaak met azijn of citroensap.
  • Leg een vel plasticfolie op je werkblad en plaats 100 g kleefrijst in het midden.
  • Leg er een tweede vel folie op en rol de rijst uit tot een dunne, rechthoekige plak van 10-12 cm breed en ongeveer 8 cm hoog.
  • Verwijder het bovenste vel folie.
  • Leg een strookje gare kipvulling in het midden van de rijstplak, laat aan alle randen minimaal 1½ cm ruimte vrij.
  • Plaats een reep komkommer bovenop de kipvulling.
  • Rol het geheel strak op met behulp van de folie en knoop de uiteinden van het plastic aan beide kanten dicht.
  • Verwarm de lumpie in de magnetron tot deze goed warm is.
  • Verwijder het plastic en serveer direct.

Notities

Deze lumpie past goed bij een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge Riesling.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 15g | Vet: 10g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g

Indonesische Gevulde Kleefrijstrolletjes

Indonesische Gevulde Kleefrijstrolletjes

Lumpie
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Snack, Warme hapjes
Land van herkomst: Indonesië
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • ¼ komkommer
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 afgestreken eetlepel hete kerriepoeder ongeveer 5 g
  • 1 grote kipfilet in kleine blokjes gesneden
  • Zout
  • Peper
  • 400 g kleefrijst gekookt (ongeveer 200 g ongekookte kleefrijst)
  • 1 eetlepel azijn of citroensap
  • 1 ui gesnipperd

Instructies

  • Snijd een plak komkommer van ongeveer 8 cm lang en snijd er vervolgens 4 repen van ½ centimeter breed en dik van.
  • Doe de kokosmelk, hete kerriepoeder, gesnipperde ui, kipfilet, zout en peper naar smaak in een steelpan.
  • Laat het mengsel zachtjes pruttelen totdat de kokosmelk is ingekookt en er een dik mengsel ontstaat waarin de kip gaar is.
  • Roer regelmatig over de bodem.
  • Breng de gekookte kleefrijst op smaak met azijn of citroensap.
  • Leg een vel plasticfolie op een werkbank.
  • Leg in het midden 100 g gekookte kleefrijst.
  • Leg er nog een vel folie bovenop en rol de rijst uit tot een dunne, rechthoekige plak van 10-12 cm breed en ongeveer 8 cm hoog.
  • Verwijder het bovenste vel folie.
  • Leg in het midden van de rijstplak een strookje van het kipmengsel.
  • Laat aan alle randen minimaal 1½ centimeter ruimte vrij.
  • Leg hierop een reep komkommer.
  • Rol het geheel strak op en knoop het plastic aan beide uiteinden dicht.
  • Verwarm de lumpie in de magnetron.
  • Verwijder het plastic en de lumpie is eetklaar.

Notities

Eet de lumpie als een waterijsje: duw de lumpie uit het plastic omhoog. Let op, het kan heet zijn, dus gebruik een servet.

Wijnadvies:

Een lichte en frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc past goed bij deze snack. Hun verkwikkende smaken vormen een mooie aanvulling op de kruidige kerrie en de romige kokosmelk.