Speknoten

Speknoten

Heerlijke speknoten hapjes, eenvoudig te maken en perfect voor elke feestelijke gelegenheid. Geniet van de knapperige combinatie van spek en walnoten!
Bereidingstijd10 minuten
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Kartonnen bord
  • magnetron
  • Servet

Ingrediënten

  • 12 halve walnoten
  • 6 fijne plakken gerookt spek

Instructies

  • Wikkel elke halve walnoot in een halve plak spek.
  • Schik de hapjes in cirkels op een kartonnen bord, bedekt met een servet.
  • Verwarm de hapjes 4 minuten in de magnetron op 650 watt, totdat het spek bruin en bros is.
  • Serveer direct.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 6g | Vet: 14g | Zout: 300g | Sugar: 0g

Provençaalse Spiezen met Gepofte Aardappels

Provençaalse Spiezen met Gepofte Aardappels

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 4 personen
Calories: 750kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • magnetron
  • Satéstokjes (in water geweekt)
  • Bakplaat (ingevet)

Ingrediënten

  • 4 grote kruimige aardappels à 200 g
  • 500 g hamlappen in blokjes
  • 3 uien in partjes
  • 1 rode paprika in stukken
  • 250 g champignons gehalveerd
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Boen de aardappels schoon, prik ze regelmatig in met een vork en plaats ze op keukenpapier.
  • Verwarm ze gedurende 6 minuten in de magnetron op vol vermogen.
  • Draai de aardappels om en laat ze nog eens 6 minuten garen.
  • Wikkel de aardappels in een schone keukenhanddoek en laat ze 10 minuten nagaren.
  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Rijg de hamlappen en groenten om en om aan de satéstokjes, waarbij je het ontbijtspek zigzaggend meeneemt.
  • Meng de Provençaalse kruiden en peper door 4 eetlepels olijfolie en bestrijk hiermee de spiesen.
  • Plaats de spiesen op de ingevette bakplaat en schuif ze 10 cm onder de grill.
  • Rooster ze gedurende 8-10 minuten, waarbij je ze af en toe keert.
  • Snijd de gare aardappels aan de bovenzijde in, duw ze iets open, besprenkel ze met de resterende olie en bestrooi ze met zout en peper.
  • Bestrooi de spiesen met zout en serveer ze met de gepofte aardappels.

Notities

Serveer deze Provençaalse spiezen met een frisse groene salade.

Nutrition

Calories: 750kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 30g | Vet: 50g | Zout: 2.5g | Sugar: 4g

Gevulde Kipcordon Bleu met Groene Olijventapenade

Gevulde Kipcordon Bleu met Groene Olijventapenade

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Glutenvrij
Servings: 1 personen
Calories: 650kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote aardappel
  • 125 g dun gesneden kipfilet
  • 2 plakken Coburger rauwe ham
  • 3 plakken brie dun gesneden
  • 3 eetlepels verse groene olijventapenade
  • 50 g eikenbladsla

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 250 °C.
  • Boen de aardappel schoon en prik deze een paar keer in met een vork.
  • Verwarm de aardappel vervolgens in de magnetron gedurende 10 minuten op vol vermogen (700 watt).
  • Snijd de aardappel in en laat hem nog even nagaren in een theedoek of aluminiumfolie.
  • Leg de dun gesneden kipfilet in een ovenschaal en bestrooi deze met peper.
  • Beleg de kipfilet met plakken Coburger rauwe ham en dun gesneden brie.
  • Druppel hier 1/2 eetlepel olijventapenade overheen.
  • Plaats de kip in het midden van de oven en laat deze in 8-10 minuten gaar worden.
  • Meng de eikenbladsla met de rest van de olijventapenade en leg dit op een bord.
  • Leg de gevulde kipcordon bleu en de aardappel naast de salade op het bord.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige Franse Chardonnay past uitstekend bij dit gerecht. De romigheid van de wijn sluit mooi aan bij de brie en de olijventapenade, terwijl de frisheid ervoor zorgt dat het geheel niet te zwaar wordt.

Nutrition

Calories: 650kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 40g | Vet: 32g | Zout: 2g | Sugar: 2g

Kruidige Kip Piri Piri met Olijvenaardappelpuree

Kruidige Kip Piri Piri met Olijvenaardappelpuree

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Varkensvlees
Land van herkomst: Portugal
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 620kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 50 g ontbijtspek in reepjes gesneden
  • 100 ml olijfolie
  • 500 g kipfilethaasjes gekruid met piri piri kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 400 g Italiaanse groentemix bijv. paprika, courgette, ui
  • 1100 g verse aardappelpuree
  • 50 g zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en bak hierin de spekreepjes gedurende 2 minuten.
  • Voeg de gekruide kipfilethaasjes toe en bak ze rondom bruin gedurende ongeveer 4 minuten.
  • Roer de tomatenblokjes en de Italiaanse groentemix door het mengsel in de pan.
  • Laat het gerecht afgedekt ongeveer 8 minuten sudderen op matig vuur, af en toe roerend.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm intussen de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron.
  • Roer de gehalveerde olijven en de rest van de olijfolie door de warme puree.
  • Verdeel de olijvenaardappelpuree over vier borden en leg de kip piri piri er bovenop.

Notities

Wijnadvies:

Een licht gekoelde Portugese Vinho Verde past perfect bij dit pittige gerecht. De frisheid van de wijn en de lichte tinteling zorgen voor een mooie balans met de kruidige kip en de romige aardappelpuree.

Nutrition

Calories: 620kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 28g | Vet: 39g | Zout: 2g | Sugar: 3g

Magnetron-gepofte Aardappel met Gegrilde Zalm

Magnetron-gepofte Aardappel met Gegrilde Zalm

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Glutenvrij
Servings: 1 persoon
Calories: 550kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote aardappel bijv. Super Aardappel, gewassen
  • 6 zwarte olijven zonder pit
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels citroensap
  • ½ theelepel gedroogde oregano
  • ½ komkommer in plakjes
  • 1 zalmmoot

Instructies

  • Prik de aardappel met een vork in en leg deze op een bord.
  • Verwarm in de magnetron op vol vermogen (700 watt) gedurende 6-8 minuten, tot bijna gaar.
  • Draai halverwege om.
  • Laat de aardappel 5 minuten nagaren in een theedoek.
  • Hak de olijven grof en meng ze met de kappertjes, 1 eetlepel olie, 1 theelepel citroensap, oregano en zout en peper naar smaak.
  • Meng de plakjes komkommer met de resterende olie en citroensap.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit een grillpan en bestrooi de zalmmoot met zout en peper.
  • Grill de zalm 8 minuten, waarbij je halverwege keert.
  • Snijd de aardappel diep in en vul deze met de olijvensalsa.
  • Leg de gegrilde zalm naast de aardappel op het bord en serveer de komkommersalade ernaast.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de zachte smaak van de aardappel en de vettigheid van de zalm. De frisse citrustonen van de wijn zullen de smaken van de komkommer en citroen in het gerecht versterken.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 35g | Vet: 29g | Zout: 1.6g | Sugar: 3g

Gestoomde Zalm met Citroencouscous en Groenten

Gestoomde Zalm met Citroencouscous en Groenten

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Magnetron koken, Vis
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 553kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g kippenbouillon van tablet
  • 450 g Schotse zalmfilet
  • 300 g diepvriesdoperwten
  • 1 blikje maïskorrels 300 g, uitgelekt
  • 250 g couscous
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 mandarijn of clementine, geperst
  • 25 g verse bieslook fijngesneden

Instructies

  • Breng de kippenbouillon aan de kook.
  • Stoom intussen de zalmfilet in de magnetron gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bewaar het stoomvocht.
  • Schep de bevroren doperwten en de maïskorrels door de droge couscous.
  • Roer de olijfolie erdoor en schenk de hete bouillon erover.
  • Breng de couscous op smaak met peper en verwarm hem nog 3-4 minuten op vol vermogen in de magnetron.
  • Schep het mandarijnensap door de couscous en verdeel de couscous over vier borden.
  • Leg op elk bord een stuk gestoomde zalm.
  • Schenk desgewenst wat van het stoomvocht over de couscous.
  • Bestrooi elk gerecht met verse bieslook.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland past goed bij de citrusachtige smaak van de citroencouscous en de malse zalm.

Nutrition

Calories: 553kcal | koolhydraten: 61g | Protein: 35g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 8g

Gestoomde Zalm met Courgette Salade en Aardappelpuree

Gestoomde Zalm met Courgette Salade en Aardappelpuree

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Zalm
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 2 personen
Calories: 632kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • Hapjespan
  • magnetron
  • slaschaal

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 250 g zalmfilet in 2 gelijke stukken
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 550 g koelverse aardappelpuree
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels olijfolie met basilicum
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook vers of diepvries
  • 25 g hazelnoten grofgehakt

Instructies

  • Boen de citroen schoon, rasp de schil eraf en pers de vrucht uit.
  • Bestrooi de zalmfilet met zout, peper en wat citroenrasp.
  • Besprenkel met 2 eetlepels citroensap.
  • Verwarm de vloeibare margarine in een (hapjes)pan en stoof de zalm met het deksel schuin op de pan in 6-8 minuten bijna gaar.
  • Verwarm de aardappelpuree in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Schaaf of snijd de courgette in dunne plakken.
  • Klop in een slaschaal 2 eetlepels citroensap met basilicumolie, bieslook en zout en peper tot een dressing.
  • Meng de courgetteplakken door de dressing.
  • Strooi de hazelnoten over de aardappelpuree.
  • Serveer de gestoomde zalm met de aardappelpuree en de courgettesalade.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay uit de Bourgogne past goed bij de zachte smaak van de gestoomde zalm en de frisheid van de courgette salade.

Nutrition

Calories: 632kcal | koolhydraten: 42g | Protein: 34g | Vet: 38g | Zout: 1.6g | Sugar: 4g

Mediterrane Krieltjes-Tomatensalade met Brie

Mediterrane Krieltjes-Tomatensalade met Brie

Bereidingstijd23 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Kaas, Salade
Land van herkomst: Mediterraan
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 480kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram verse krieltjes geschild
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 groene paprika gesnipperd
  • 500 gram cherrytomaten gewassen
  • 250 gram roombrie in plakken gesneden
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 100 gram verse honing-mosterddressing

Instructies

  • Voorgaar de krieltjes volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron.
  • Verhit de zonnebloemolie in een braadpan.
  • Bak de voorgegare krieltjes gedurende 5 minuten.
  • Voeg de gesnipperde ui en paprika toe en bak nog 3 minuten onder regelmatig omscheppen.
  • Voeg de cherrytomaten toe en bak nog 2 minuten mee.
  • Meng de honing-mosterddressing door het krieltjesmengsel.
  • Verdeel de salade over vier borden en leg de plakken brie er bovenop

Notities

Wijnadvies:

Deze krieltjes-tomatensalade met brie is heerlijk verfrissend en romig, waardoor een lichte en fruitige witte wijn perfect samengaat. Probeer een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Pinot Grigio uit Italië voor een goede combinatie.

Nutrition

Calories: 480kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 18g | Vet: 32g | Zout: 1.2g | Sugar: 8g

Gestoomde Groenten Tjap Tjoy met Kip en Mie

Gestoomde Groenten Tjap Tjoy met Kip en Mie

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kip, Mie
Land van herkomst: China
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 620kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • magnetron
  • kookpan

Ingrediënten

  • 375 g kipfilet in blokjes gesneden
  • 250 g champignons schoongeborsteld en in plakjes gesneden
  • 400 g mie nestjes
  • 2 bakjes stoomgroenten broccoli, rode ui, paprika
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 55 g mix voor tjaptjoi

Instructies

  • Bereid de mie volgens de instructies op de verpakking.
  • Stoom de groenten in de magnetron op 700 watt gedurende 7 minuten, of tot ze gaar zijn.
  • Verhit de olijfolie in een wok en bak hierin de kipfiletblokjes in 10 minuten gaar en bruin.
  • Voeg de laatste 2 minuten de plakjes champignons toe en bak deze mee.
  • Voeg de mix voor tjaptjoi en 500 ml water toe aan het vlees.
  • Roer goed door en laat 3 minuten zachtjes koken.
  • Schep de gestoomde groenten door de saus.
  • Verdeel de gekookte mie over vier borden.
  • Schep de saus met groenten en kip erover en serveer direct.

Notities

Wijnadvies:

Bij dit Aziatische gerecht past een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer. Deze wijnen brengen verfrissing en hebben genoeg smaak om de kruidige en hartige tonen van het gerecht te complementeren.

Nutrition

Calories: 620kcal | koolhydraten: 73g | Protein: 40g | Vet: 18g | Zout: 2.5g | Sugar: 3g

Stamppot Vergeten Groenten met Magere Rookworst

Stamppot Vergeten Groenten met Magere Rookworst

Bereidingstijd28 minuten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Lactosevrij
Servings: 4 personen
Calories: 570kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • magnetron

Ingrediënten

  • 300 gram knolselderij
  • 300 gram snijbonen diepvries
  • 100 ml melk
  • 3 eetlepels margarine
  • 330 gram witte bonen uit pot
  • Nootmuskaat
  • 2 zakken magere rookworst kleintjes, à 200 gram
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Schil de aardappels, was ze en snijd ze in stukjes.
  • Schil de knolselderij en snijd deze ook in stukjes.
  • Kook de aardappels en knolselderij in 15 minuten beetgaar.
  • Verwarm de snijbonen volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Laat de witte bonen uitlekken en warm ze samen met de snijbonen mee.
  • Verwarm de melk in de magnetron (op 700 watt) gedurende 1 minuut.
  • Stamp de aardappels en knolselderij samen met de margarine en melk tot een luchtige puree.
  • Roer de snijbonen en witte bonen door de puree en breng de stamppot op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Prik de rookworstjes in en verwarm ze 2 keer gedurende 1 minuut in de magnetron.
  • Verdeel de stamppot over de borden en leg de rookworstjes erbovenop.

Notities

Wijnadvies:

De stevige smaken van de stamppot en de rookworst vragen om een lichte rode wijn met fruitige tonen. Probeer een Pinot Noir uit Duitsland of een Beaujolais uit Frankrijk voor een goede combinatie.

Nutrition

Calories: 570kcal | koolhydraten: 75g | Protein: 25g | Vet: 17g | Zout: 2.5g | Sugar: 5g