Recept afdrukken
No ratings yet

Chocolade / pistachetruffels

Een heerlijk, gemakkelijk te maken truffelballetje van chocolade vermengd met gehakte pistachenootjes.
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Chocolade
Land van herkomst: Arabisch
Porties: 20 truffels
calorieën: 80kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 75 gram zachte roomboter
  • 75 gram poedersuiker
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 200 gram pure chocolade
  • 75 gram fijngemalen pistachenoten
  • 1 handvol grofgehakte pistachenoten

Instructies

  • Klop de zachte roomboter in een kom tot een romige consistentie.
  • Voeg de poedersuiker en vanille-extract toe en meng goed.
  • Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron tot het volledig vloeibaar is.
  • Voeg geleidelijk de botermix en de fijngemalen pistachenoten toe aan de gesmolten chocolade.
  • Roer goed door tot alles goed gemengd is.
  • Laat het mengsel vervolgens afkoelen in de koelkast tot het stevig genoeg is om te vormen.
  • Rol kleine balletjes van het chocolade-pistachemengsel en rol ze vervolgens door de grofgehakte pistachenoten.
  • Plaats de gevormde truffels in kleine papieren bonbonvormpjes.

Notities

Deze heerlijke truffels zijn een smakelijke traktatie, perfect als dessert of als een speciale lekkernij voor tussendoor.

Nutrition

Calories: 80kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 1g | Vet: 7g

Recept afdrukken
No ratings yet

Lekkerbekjes met mosterdsaus

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 800 g aardappels vastkokende
  • ½ pot volle kwark à 500 g
  • 2 eetlepel(s) mayonaise
  • 4 eetlepel(s) Dijonmosterd pot à 215 g
  • ½ zakje peterselie verse à 30 g
  • 2 zachtzure appels
  • 1 schaal bietjes gekookte ca. 500 g
  • 2 schaaltjes lekkerbekjes à ca. 225 g

Instructies

  • Aardappels onder stromend water schoonborstelen, halveren en in ca. 20 minuten gaar koken.
  • Kwark mengen met mayonaise en mosterd.
  • Peterselie fijn knippen en door kwark scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Appels schillen, klokhuizen verwijderen en appel in stukjes snijden.
  • Bietjes schillen en in plakken snijden.
  • In magnetron bietjes met appel ca. 2 minuten afgedekt verhitten op hoogste stand (700 watt).
  • In droge koekenpan lekkerbekjes in ca. 3 minuten verwarmen.

Notities

Lekkerbekjes serveren met gekookte aardappels in schil, mosterdsaus en bietjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Knapperige ei spinazietaart

Recept categorieën: Ei, Groenten, Hartige taart, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 pak fillobladerdeeg diepvries, 225 g
  • 6 eieren
  • 1 pak spinazie deelblokjes, 450 g
  • 2 tomaten
  • 4 eetlepel(s) vloeibare margarine
  • 1 pakje roomkaas met kruiden 125 g

Instructies

  • Fillodeeg op kamertemperatuur laten ontdooien.
  • Helft eieren in ca. 7 minuten hard koken, pellen en in plakjes snijden.
  • Spinazie in magnetron laten ontdooien en in zeef vocht eruit drukken.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Tomaten in kleine blokjes snijden.
  • Fillodeeg uit verpakking nemen en uitvouwen.
  • Met kwastje 3 vellen bestrijken met margarine, op elkaar in vorm leggen.
  • Dit 2 keer herhalen, telkens iets verspringen.
  • Rest van eieren loskloppen met roomkaas, zout en peper.
  • Spinazie met roomkaasmengsel en tomaat mengen.
  • Helft van mengsel in vorm leggen, eiplakjes erover verdelen.
  • Rest van spinaziemengsel in vorm leggen.
  • Laatste vel fillodeeg in stukjes scheuren en over taart strooien.
  • Taart in ca. 45 minuten goudbruin bakken.

Knoflookspaghetti met rucola en noten
Recept afdrukken
No ratings yet

Knoflookspaghetti met rucola en noten

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Pasta
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 g spaghetti
  • 150 g walnoten
  • 2 schaaltjes Italiaanse stoomgroentemix diepvries, à 300 g
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 4 theelepel knoflook op olijfoliebasis, pot à 135 g
  • 1 zakje rucolasla 75 g

Instructies

  • Spaghetti volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Walnoten hakken.
  • Stoomgroenten na elkaar in 5 minuten in magnetron, op hoogste stand, verwarmen.
  • In braadpan olie verwarmen en hierin knoflook 2 minuten zacht verhitten.
  • Knoflookolie door spaghetti scheppen.
  • Rucola en noten erdoor scheppen en met zout en peper op smaak brengen.
  • Spaghetti over 4 borden verdelen en stoomgroente erop scheppen.

Notities

Lekker met een pittige geraspte kaas.

Recept afdrukken
No ratings yet

Canadese erwtensoep

Voorbereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Magnetron koken, Soep
Land van herkomst: Canada
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 kleine winterwortel
  • 300 gram krabbetjes
  • 150 gram doperwten diepvries
  • 100 gram ham in één dikke plak
  • 100 gram spliterwten
  • 400 gram gepelde tomaten
  • 1 bos(jes) bladselderij
  • dl runderbouillon
  • 1 eetlepel worcestershiresaus
  • 2 stengels bleekselderij
  • zout
  • peper

Instructies

  • Was de spliterwten, week ze met het zout 3-4 uur onder water en laat ze vervolgens in een zeef uitlekken.
  • Schil de winterwortel, was hem en snijd hem in dunne plakjes.
  • Pel de ui en snipper hem grof.
  • Trek de draden van de bleekselderij, was de stengels en snijd ze in stukjes.
  • Was de bladselderij, sla het uit en hak het grof, maar houd wat blaadjes achter voor de garnering.
  • Doe de uitgelekte erwten met de schoongemaakte groenten, de krabbetjes en de bouillon in een ovenvaste schaal (inhoud 2 liter) en breng het afgedekt in ± 15 minuten op vol vermogen aan de kook.
  • Schakel terug naar een kwart van het vermogen en laat de soep (afgedekt) 40-45 minuten trekken.
  • Roer de doperwten erdoor en laat de soep afgedekt 30 minuten staan.
  • Neem het vlees van het bot en pureer de soep met de gepelde tomaten, de worcestershiresaus en naar smaak zout en peper in een keukenmachine of blender.
  • Snijd de ham in kleine blokjes en doe die, samen met hetsoepvlees en de soep, terug in de omgespoelde schaal.
  • Verwarm de soep (afgedekt) nog 14-16 minuten op vol vermogen tot ze gloeiendheet is.
  • Garneer voor het serveren met enkele blaadjes selderij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegratineerde visfilet

Voorbereidingstijd8 minuten
Totale tijd4 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Magnetron koken, Vis
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • citroensap
  • zout
  • 350 gram schelvisfilet of visfilet naar keuze
  • 30 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel peterselie
  • 20 gram boter

Instructies

  • Leg de visfilet in een schaal en besprenkel deze met citroensap.
  • Strooi er wat zout, de geraspte kaas, het paneermeel en wat peterselie over en snipper de boter erover.
  • Zet de schaal in de magnetron en kook de vis zonder deksel in 8 minuten op MIDDEN (50%).

Recept afdrukken
No ratings yet

Bearnaisesaus van Astrid Veltman

Voorbereidingstijd2 minuten
Totale tijd3 minuten
Recept categorieën: Magnetron koken, Saus
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 3 sjalotten
  • 4 eetlepel(s) dragon gehakte
  • 1 dl azijn
  • zout
  • peper
  • 150 gram boter
  • 4 eidooiers

Instructies

  • Pel de sjalotjes en snijd ze fijn.
  • Doe 3 eetlepels azijn, zout en peper in een kommetje en zet dit 3 minuten op MIDDEN LAAG (30%) in de magnetron.
  • Doe de boter er in stukjes bij en laat die in de magnetron smelten.
  • Voeg de rest van de azijn erbij, klop de saus door en zet de kom 30 seconden op HOOG (100%) in de magnetron.
  • Roer de eidooiers door de massa, klop die verder goed door en zet de saus 15 seconden op HOOG (100%) in de magnetron.
  • Breng op smaak met de dragon.
  • Op dezelfde wijze kunt u mosterdsaus maken door de azijn door 1 eetlepel scherpe mosterd te vervangen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chocolade roomkwark met pruimen

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Chocolade, Dessert, Nagerecht, Zuivel
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 pruimen
  • 2 eetlepel(s) sinaasappellikeur slijter,
  • 25 g blanke hazelnoten zakje á 65 g, Baukje,
  • 100 g melkchocolade
  • 1 beker koude slagroom 125 ml,
  • 2 eetlepel(s) poedersuiker
  • ½ bak koude magere kwark á 450 g,

Instructies

  • VOORBEREIDEN:
  • Pruimen wassen, halveren en pitten verwijderen.
  • Pruimen in partjes snijden en besprenkelen met likeur.
  • Hazelnoten grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren.
  • Chocolade boven magnetronschaal in stukjes breken.
  • In magnetron chocolade onafgedekt in ca. 2 minuten op vol vermogen (700 Watt) laten smelten.
  • Tussentijds 2 keer doorroeren.
  • Gesmolten chocolade goed doorroeren en iets laten afkoelen.
  • In kom slagroom met poedersuiker stijfkloppen.
  • Kwark luchtig erdoor scheppen.
  • Al omscheppend gesmolten chocolade erbij schenken.
  • Chocolade goed door roomkwark verdelen.
  • Chocolade-roomkwark over coupes verdelen en tot gebruik in koelkast zetten.
  • BEREIDEN:
  • Coupes met chocolade-roomkwark garneren met partjes pruim.
  • Bestrooien met hazelnoten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aziatische Tilapia met Geroerbakte Groenten

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Azië
Porties: 2 personen
calorieën: 250kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 200 g winterwortel
  • 1 rode ui
  • ½ bosje verse koriander ca. 7,5 g
  • 3 eetlepels rode chilisaus
  • 2 tilapiafilets ca. 200 g
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • ½ eetlepel sesamzaad

Instructies

  • Maak de wortel schoon, was hem en snijd hem schuin in dunne plakjes.
  • Pel de rode ui en snijd hem in dunne partjes.
  • Hak de koriander grof.
  • Meng in een magnetronschaal de wortel, ui en de helft van de gehakte koriander.
  • Roer in een kopje 1 eetlepel chilisaus los met ½ dl water en schenk dit over de groenten.
  • Bestrooi de tilapiafilets met zout en peper en leg ze naast elkaar op de groenten.
  • Bestrijk de tilapiafilets met 2 eetlepels chilisaus.
  • Strooi de resterende gehakte koriander en het sesamzaad erover.
  • Dek de magnetronschaal af en laat de groenten en vis in de magnetron op vol vermogen (ca.
  • 800 Watt) gedurende 7-8 minuten gaar worden.
  • Serveer de Aziatische tilapia met geroerbakte groenten en eventueel aardappelpuree.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling uit Duitsland of een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika vormt een mooie aanvulling op de Aziatische smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 25g | Vet: 8g | Zout: 1.5mg | Sugar: 10g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Kalkoenrolletjes met Prei en Amandel Puree

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kalkoen
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Lactosevrij
Porties: 4 personen
calorieën: 460kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • ½ zakje amandelschaafsel
  • 1 zak diepvries aardappelpuree 750 g
  • 2 pakken diepvries prei à la crème 450 g per pak
  • 2 grote kalkoenfilets totaal ca. 400 g
  • ½ eetlepel Provençaalse kruiden
  • 100 g rauwe ham
  • 25 g boter
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan.
  • Laat het vervolgens afkoelen op een bord.
  • Verwarm de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron.
  • Verwarm de prei in een pan volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de kalkoenfilets in de lengte doormidden en bestrooi met peper en Provençaalse kruiden.
  • Wikkel de kalkoenfilets in de rauwe ham.
  • Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de kalkoenfilets in 3-4 minuten aan elke kant goudbruin en gaar.
  • Verdeel de prei, aardappelpuree en kalkoenfilets over vier borden.
  • Garneer de aardappelpuree met het geroosterde amandelschaafsel.
  • Breng indien nodig op smaak met zout en extra peper.

Notities

Wijnadvies:

Deze gegrilde kalkoenrolletjes met prei en amandel puree gaan goed samen met een droge witte wijn, zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc. De frisse en fruitige tonen van de wijn vullen de smaken van het gerecht aan en zorgen voor een gebalanceerde maaltijdervaring.

Nutrition

Calories: 460kcal | koolhydraten: 34g | Protein: 35g | Vet: 20g | Zout: 2mg | Sugar: 4g