Gestoomde Visrolletjes met Zalm en Nori

Gestoomde Visrolletjes met Zalm en Nori

Delicate visrolletjes gevuld met zalm en omwikkeld met nori, perfect gestoomd voor een verfijnd voorgerecht.
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten
Land van herkomst: Japan
Jaargetijde:: Lente
Dieët: Flexitarisch
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • magnetronfolie
  • Keukenmes
  • stoompan

Ingrediënten

  • tong- of tongscharfilets
  • 4 norivellen gedroogd zeewier
  • 100 g verse zalm
  • Zout
  • Peper

Optioneel:

  • toefjes zeekraal

Instructies

  • Leg de filets tussen huishoudfolie en sla ze met de zijkant van een breed mes zo plat mogelijk.
  • Knip de norivellen op maat, passend bij de filets.
  • Snijd de verse zalm in 4 dikke repen.
  • Leg elk filet op een stuk magnetronfolie, met de kant waar het vel heeft gezeten naar boven.
  • Bestrooi licht met zout en peper.
  • Leg een norivel op elk filet en plaats een reepje zalm aan het begin van de nori.
  • Rol de filets stevig op en wikkel ze strak in de magnetronfolie.
  • Plaats de visrolletjes in een stoompan boven kokend water en stoom ze in 6-8 minuten gaar.
  • Laat de rolletjes iets afkoelen en verwijder voorzichtig de folie.
  • Snijd de rolletjes schuin in 3 stukken en serveer ze op borden.
  • Garneer eventueel met in boter gebakken zeekraal en serveer met een bijpassende saus.

Notities

Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Sake past perfect bij dit verfijnde gerecht.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 19g | Protein: 3g | Vet: 1g | Zout: 0.5g | Sugar: 0g

Gevulde Visrolletjes met Zalm en Nori

Gevulde Visrolletjes met Zalm en Nori

Een verfijnd voorgerecht van tong- of tongscharfilets, gevuld met verse zalm en nori, gestoomd tot perfectie en geserveerd met een smakelijke saus.
(plus 6-8 minuten stoomtijd)25 minuten
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4
Calories: 230kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • magnetronfolie
  • keukenfolie

Ingrediënten

  • 4 tong- of tongscharfilets
  • 4 norivellen gedroogd zeewier, natuurvoedings- of Japanse winkel
  • 100 g verse zalm
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Toefjes zeekraal optioneel

Instructies

  • Leg de filets tussen huishoudfolie en sla ze met de zijkant van een breed mes zo plat mogelijk.
  • Knip de norivellen op de maat van de filets.
  • Snijd de zalm in 4 dikke repen.
  • Leg elke filet op een stuk magnetronfolie (met de kant waar het vel heeft gezeten naar boven) en bestrooi licht met zout en peper.
  • Leg een nori-vellum op de filets en leg aan het begin een reepje zalm op de nori.
  • Rol de filets op.
  • Rol de visrolletjes stevig in folie.
  • Stoom de rolletjes in een (stoom)pan boven kokend water gedurende 6-8 minuten, totdat ze gaar zijn.
  • Laat de rolletjes iets afkoelen en snijd ze schuin in 3 stukken.
  • Serveer de gevulde visrolletjes op borden met de saus eromheen.
  • Garneer eventueel met in boter gebakken zeekraal.

Notities

Wijnadvies
Serveer bij deze verfijnde visrolletjes een frisse Sauvignon Blanc of een Chablis om de subtiele smaken van de vis en zalm te complementeren.

Nutrition

Calories: 230kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 25g | Vet: 12g | Zout: 600g | Sugar: 0g

Gevulde Visrolletjes met Nori

Gevulde Visrolletjes met Nori

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten
Feestdagen etc: Kerst
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • magnetronfolie

Ingrediënten

  • 4 tong- of tongscharfilets
  • 4 norivellen gedroogd zeewier, verkrijgbaar in natuurvoedings- of Japanse winkels
  • 100 g verse zalm
  • Zout
  • Peper
  • Optioneel: toefjes zeekraal

Instructies

  • Sla de filets tussen huishoudfolie met de zijkant van een breed mes zo plat mogelijk.
  • Knip de norivellen op filetmaat.
  • Snijd de zalm in 4 dikke repen.
  • Leg elke filet op een stuk magnetronfolie met de kant waar het vel heeft gezeten naar boven.
  • Bestrooi licht met zout en peper.
  • Leg een norivel op elke filet.
  • Leg aan het begin van elk norivel een reepje zalm en rol de visfilets op.
  • Rol de rolletjes stevig in de folie.
  • Stoom de rolletjes in een (stoom)pan boven kokend water in 6-8 minuten gaar.
  • Laat ze iets afkoelen.
  • Snijd de rolletjes schuin in 3 stukken.
  • Serveer de rolletjes op borden, eventueel gegarneerd met in boter gebakken zeekraal.
  • Serveer de saus naar keuze eromheen.

Varkensfiletlapjes met spinazie

Varkensfiletlapjes met spinazie

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • magnetronschaal met deksel inhoud ca. 1/2 liter,
  • wijde, lage magnetronschaal doorsnede ca. 20 cm,
  • magnetronfolie
  • magnetron

Ingrediënten

  • 150 g spinazie á la crème deelblokjes , diepvries, Iglo,
  • 1 sjalotje
  • 2 takjes basilicum
  • 4 varkensfiletlapjes á la minute ca. 150 g,
  • 1 theelepel chilipoeder
  • zout
  • 2 dikkeplakken jongbelegen kaas á 50 g,

Instructies

  • Spinazie in kleine magnetronschaal doen en afgedekt in ca. 2 á 3 minuten op vol vermogen
  • (ca. 700 Watt) laten ontdooien.
  • Intussen sjalotje pellen.
  • Helft in dunne ringen snijden, rest fijnsnipperen.
  • In kopje basilicum fijnknippen.
  • Spinazie in zeef doen en met bolle kant van eetlepel vocht eruit drukken.
  • Gesnipperde sjalot en basilicum erdoor roeren.
  • Vlees bestrooien met 1/2 theelepel chilipoeder en zout.
  • In lage magnetronschaal leggen.
  • Spinaziemengsel erover verdelen.
  • Korstjes van kaas snijden.
  • Kaas halveren en op spinazie leggen.
  • Bestrooien met rest van chilipoeder.
  • Sjalotringen erop leggen.
  • Schaal afdekken met folie en in magnetron zetten.
  • In ca. 3 á 4 minuten op 3/4 van vermogen (ca. 500 Watt) vlees gaar laten worden en kaas laten smelten.

Notities

Serveren met gebakken minikrieltjes.

Bietjescarpaccio

Bietjescarpaccio

Allerhande 2002
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • magnetronfolie
  • platte, magnetronbestendige serveerschaal

Ingrediënten

  • 2 gekookte bietjes schaaltje a 4 stuks
  • 4 el roomboter gesmolten
  • vierseizoenenpeper
  • Grana Pardano of Parmezaanse kaas (stukje)

Instructies

  • Met scherp mes 2 bietjes in plakjes van 2 mm dik snijden.
  • Bietjes dakpansgewijs op platte serveerschaal rangschikken en bestrijken met 4 el gesmolten roomboter.
  • Schaal afdekken met magnetronfolie.
  • Bietjes in magnetron ca. 1 minuut op vol vermogen (700 watt) verwarmen.
  • Folie verwijderen en bietjes royaal bestrooien met peper en in grove krullen
  • geschaafde kaas.

Kabeljauwragoût

Kabeljauwragoût

Voorbereidingstijd11 minuten
Totale tijd2 minuten
Recept categorieën: Magnetron koken, Vis, Voorgerechten
Servings: 2
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • magnetronschaal Ø24 cm
  • magnetronfolie

Ingrediënten

  • 200 gr kabeljauwfilet
  • ½ eetlepel citroensap
  • 50 gr amandelen gerookte
  • 10 sprietjes bieslook
  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • ½ theelepel kruidenbouillonpoeder
  • 1 beker slankroom
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snijd de kabeljauw in stukjes van ± 2 cm, leg de stukjes in de schaal en besprenkel ze met het citroensap.
  • Dek de schaal met magnetronfolie af en laat de vis op 3/4 van het vermogen (525 Watt) in ± 2 minuten garen.
  • Hak intussen de amandelen grof en knip de bieslook fijn.
  • Doe de boter in een magnetronkommetje en verwarm hem in de magnetron ± 11/2 minuut op vol vermogen (700 Watt).
  • Roer er de bloem, het bouillonpoeder en de slankroom door en verwarm de saus onafgedekt ± 3 minuten op vol vermogen; roer halverwege door.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Strooi de amandelen over de visblokjes (laat het kookvocht van de vis in de schaal).
  • Schenk de saus over de vis en laat alles onafgedekt op 3/4 van het vermogen in 3-4 minuten warm en gaar worden.
  • Bestrooi met de bieslook en serveer met (wilde) rijst en een courgettesalade.

Gestoomde Artisjok met Mediterrane Tapenade

Gestoomde Artisjok met Mediterrane Tapenade

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Voorgerechten
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 160kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • magnetronfolie

Ingrediënten

  • 4 artisjokken
  • 1 bakje mediterrane tapenade ca. 130 g
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Was de artisjokken grondig.
  • Snijd de steel eraf en knip de punten van de buitenste blaadjes.
  • Verpak elke artisjok afzonderlijk in magnetronfolie.
  • Verwarm de artisjokken ongeveer 15 minuten in de magnetron op vol vermogen (700 Watt).
  • Laat de artisjokken ongeveer 5 minuten nagaren.
  • Roer ondertussen de tapenade los met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de tapenade over vier schaaltjes.
  • Serveer de artisjokken met de mediterrane dip.
  • Aan tafel, neem blad voor blad van de artisjok, doop het vezelige onderste deel in de tapenade en eet het af.
  • Verwijder de resterende bladeren en snijd de bodem in stukjes om met de tapenade te eten.

Notities

Wijnadvies:

Deze gestoomde artisjok met mediterrane tapenade gaat goed samen met een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Vermentino.

Nutrition

Calories: 160kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 3g | Vet: 11g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g