Frisse Andijviesalade met Appel

Frisse Andijviesalade met Appel

Deze frisse andijviesalade met appel is een snel en gezond bijgerecht. De perfecte balans tussen de bittere andijvie en de zoete appel maakt dit gerecht een echte smaakmaker.
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Groenten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Feestdagen etc: Pasen, Verjaardag
Servings: 2
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 1 eetlepel Silvo Shake It Salade kruiden
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 150 g gesneden andijvie

Instructies

  • Schil de appel en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Meng de Shake It!
  • Saladekruiden met water, olie en azijn en roer goed door elkaar.
  • Meng de andijvie en appelblokjes met het sausje.

Notities

Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij deze salade, waarbij de frisse appel en andijvie mooi worden geaccentueerd.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 2g | Vet: 4g | Zout: 0.2g | Sugar: 10g

Ananas met Roomkaas en Walnoten

Ananas met Roomkaas en Walnoten

Geniet van dit lichte en frisse nagerecht van ananas met romige roomkaas en walnoten. Snel te maken en perfect voor een zomerse traktatie.
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Kaas, Noten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Zomer
Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc: Pasen, Verjaardag
Servings: 2
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 25 g walnoten
  • 50 g half vette roomkaas
  • Snufje Silvo Kaneel Gemalen
  • Alfalfa
  • 2 schijven ananas

Instructies

  • Hak de walnoten fijn, bewaar er twee voor de garnering.
  • Roer de roomkaas, de verkleinde walnoten en een snufje kaneel door elkaar.
  • Leg wat plukjes alfalfa op de bordjes.
  • Leg de schijven ananas erop en schep een bolletje roomkaas op de ananas.
  • Garneer met de hele walnoten en een snufje kaneel.

Notities

Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij dit fruitige nagerecht. De wijn vult de zoetheid van de ananas aan en complement de romige walnotenkaas.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 3g | Vet: 12g | Zout: 0.1g | Sugar: 6g

Verfrissende Aardbeiensoep

Verfrissende Aardbeiensoep

Geniet van deze frisse en lichte aardbeiensoep, een perfect zomers nagerecht. Gekruid met balsamico en zwarte peper, en afgewerkt met citroenmelisse en slagroom.
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Zomer
Feestdagen etc: Kerst, Pasen, Verjaardag
Servings: 2
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 375 g aardbeien
  • 35 g poedersuiker
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 1 mespuntje Silvo Zwarte peper
  • Blaadjes citroenmelisse
  • Spuitbus slagroom

Instructies

  • Pureer 300 g aardbeien in een blender.
  • Meng de poedersuiker, balsamicoazijn en een snufje zwarte peper door de gepureerde aardbeien.
  • Schenk de aardbeiensoep in 2 schaaltjes of glazen.
  • Snijd de overige 75 g aardbeien in stukjes en verdeel deze over de soep.
  • Garneer de soep met blaadjes citroenmelisse en een toef slagroom.

Notities

Wijnadvies:
Een frisse, lichtzoete witte wijn zoals een Muscat of een Riesling past goed bij de fruitige en pittige aardbeiensoep, en complement de balsamico en citroenmelisse.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 1g | Vet: 1g | Zout: 0.05g | Sugar: 30g

Aardbeien Tiramisu met Limoen Jelly

Aardbeien Tiramisu met Limoen Jelly

Geniet van deze verfrissende aardbeien tiramisu, waarin een heerlijke jelly van aardbeien en limoen de basis vormt voor een romige laag mascarpone en koffie-drenkbare lange vingers.
Bereidingstijd40 minuten
afkoelen in de koelkast2 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Gebak
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Zomer
Feestdagen etc: Kerst, Valentijnsdag
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g aardbeien
  • ½ limoen
  • blaadje gelatine
  • 1 Silvo Vanillestokje
  • 2 dl koud water
  • 50 g suiker
  • 1 dl slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eierdooiers
  • 250 g mascarpone
  • 8 lange vingers
  • 2 eetlepels sterke koffie
  • 1 eetlepel Amaretto
  • Cacaopoeder

Instructies

  • Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in stukjes.
  • Was de limoen en snijd deze in stukjes.
  • Week de gelatine in ruim koud water.
  • Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
  • Breng in een pan 2 dl koud water aan de kook met de aardbeien, vanillestokje, vanillemerg, suiker en limoen.
  • Laat 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Knijp de gelatine uit en voeg deze toe aan het aardbeienvocht, laat het oplossen.
  • Giet het vocht door een fijne zeef en verdeel het over 4 grote wijnglazen.
  • Zet de glazen in de koelkast tot de jelly gestold is (minstens 2 uur).
  • Klop de slagroom met 1 eetlepel suiker stijf.
  • Klop in een mixer de eierdooiers met de resterende suiker tot een romige massa.
  • Voeg lepel voor lepel de mascarpone toe en meng goed door.
  • Roer voorzichtig de slagroom door het mascarponemengsel.
  • Besprenkel de lange vingers met koffie en Amaretto.
  • Haal de glazen met de jelly uit de koelkast.
  • Verdeel de lange vingers bovenop de jelly.
  • Giet het mascarponemengsel over de lange vingers en bestrooi de bovenkant met cacaopoeder.

Notities

Wijnadvies:
Een frisse, lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past uitstekend bij dit luchtige en fruitige nagerecht. De zoetheid van de wijn combineert perfect met de aardbeien en de rijke mascarpone

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 5g | Vet: 30g | Zout: 0.3g | Sugar: 35g

Aardbeien met Zwarte Peper en Anijslikeur

Aardbeien met Zwarte Peper en Anijslikeur

Verwen jezelf met deze verrassende combinatie van aardbeien, zwarte peper en anijslikeur, afgewerkt met een romige slagroomdressing. Een uniek en verfrissend nagerecht.
Bereidingstijd1 uur 15 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Zomer
Feestdagen etc: Kerst, Moederdag, Valentijnsdag
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 300 g aardbeien
  • ½ dl anijslikeur
  • ¼ theelepel Silvo Dille
  • dl slagroom
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • Silvo Zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  • Doe de aardbeien in een kom en maal er royaal zwarte peper overheen.
  • Schenk de anijslikeur over de aardbeien en laat dit ± 1 uur intrekken.
  • Klop de slagroom met de basterdsuiker stijf in een kom.
  • Roer de dille door de slagroom.
  • Schep de slagroom door de aardbeien en serveer.

Notities

Wijnadvies:
Een zoete mousserende wijn, zoals een Prosecco of Moscato d'Asti, past perfect bij dit lichte en aromatische nagerecht. De frisheid van de wijn komt goed samen met de aardbeien en anijslikeur.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 2g | Vet: 14g | Zout: 0.1g | Sugar: 10g

Aardappeltortilla met Walnoten

Aardappeltortilla met Walnoten

Deze snelle aardappeltortilla met walnoten is een eenvoudig en smakelijk bijgerecht dat perfect is voor een feestelijke maaltijd of als hartige snack.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Tortilla
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Feestdagen etc: Kerst, Pasen
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 50 g boter of margarine
  • 50 g gepelde walnoten
  • 4 eetlepels koffieroom
  • 425 g aardappelplakjes of partjes 1 zakje
  • ½ theelepel Silvo Bieslook
  • ½ theelepel Silvo Peterselie
  • 1 theelepel Silvo Selderieblad
  • Silvo Cayennepeper naar smaak
  • Zeezout, naar smaak

Instructies

  • Verhit de boter in een grote koekenpan.
  • Bak de aardappelplakjes of -partjes in ca.
  • 10 minuten rondom bruin, terwijl je af en toe omschept.
  • Hak de walnoten grof.
  • Klop in een kom de eieren, koffieroom, zout, cayennepeper, bieslook, selderieblad en peterselie goed door elkaar.
  • Voeg de walnoten toe aan de aardappelen en meng dit door elkaar.
  • Giet het eimengsel over de aardappelen en zet de deksel op de pan.
  • Laat de tortilla in ca.
  • 8 minuten gaar w

Notities

Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Verdejo of een Chardonnay past goed bij de hartige aardappeltortilla, waarbij de walnoten en kruiden in de tortilla goed worden aangevuld.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 10g | Vet: 28g | Zout: 0.6g | Sugar: 1g

Aardappelsalade met Knapperige Spekjes en Frisse Appel

Aardappelsalade met Knapperige Spekjes en Frisse Appel

Deze aardappelsalade met spekjes is een heerlijke en makkelijke bijgerecht voor elke gelegenheid. De combinatie van spek, aardappel en frisse ingrediënten zorgt voor een perfecte balans van smaken.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Salade, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Zomer
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 eetlepel water
  • 125 g magere rookspekblokjes
  • 1 kleine appel
  • 1 sjalotje
  • 4 augurken
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 eetlepel Silvo Shake It Salade kruiden

Instructies

  • Schil de aardappelen, kook ze gaar en laat ze afkoelen.
  • Snijd ze in blokjes.
  • Bak de spekblokjes uit tot ze knapperig zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Pel en snijd het sjalotje fijn.
  • Snijd de augurken in plakjes en was de appel.
  • Verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
  • Meng de Silvo Shake It Salade kruiden, water, mayonaise en yoghurt in een schaal.
  • Voeg de aardappelblokjes, spekjes, sjalot, augurken en appel toe en meng alles goed door elkaar.
  • Laat de salade minimaal een uur in de koelkast rusten.
  • Roer de salade nogmaals goed door en laat deze op kamertemperatuur komen voordat je hem serveert.

Notities

Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling, past goed bij deze salade. Het zuur van de wijn balanceert de romigheid van de mayonaise en de zoute spekjes.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 10g | Vet: 15g | Zout: 0.5g | Sugar: 1g

Gekruide Champignons met Wortel en Bleekselderij

Gekruide Champignons met Wortel en Bleekselderij

Deze gekruide champignons met wortel, bleekselderij en rode pepers zijn perfect als bijgerecht of om lang te bewaren dankzij het inmaken.
Bereidingstijd1 uur 19 minuten
Recept categorieën: Bewaren, Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 4
Calories: 85kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Glazen potten (1 x 500 ml, 1 x 750 ml)
  • Canneleermesje
  • Steriliseerpan of grote kookpan
  • mes

Ingrediënten

  • ½ liter water
  • 1 +1/2 tl mosterdzaad
  • 1 +1/2 tl suiker
  • 10 kleine scherpe rode pepers gehalveerd en zonder zaadjes
  • 10 el witte wijnazijn
  • 125 g bleekselderij stukjes van 2 cm
  • 2 takjes dille
  • 250 g worteltjes in plakjes gesneden met canneleermesje
  • ¾ tl zwarte peperkorrels
  • 4 laurierblaadjes
  • 400 g kleine champignons dun geschild
  • 80 g sjalotten elk in vieren gesneden
  • 1 teentje knoflook heel fijn

Instructies

  • Vermeng de worteltjes, bleekselderij, champignons, sjalotten en rode pepers en verdeel ze over twee glazen potten (500 ml en 750 ml).
  • Leg in elke pot een takje dille.
  • Breng in een pan het water aan de kook samen met de witte wijnazijn, suiker, zwarte peperkorrels, mosterdzaad en laurierblaadjes.
  • Laat dit daarna afkoelen.
  • Voeg de fijngehakte knoflook toe aan het vocht en schenk het over de groenten in de potten totdat alles net onderstaat.
  • Sluit de potten stevig af met een deksel en rubber ring.
  • Steriliseer de potten gedurende 1 uur in water van 98°C.
  • Zorg dat de potten volledig onder water staan tijdens het proces.
  • Laat de potten afkoelen en bewaar ze op een donkere, koele plaats.

Notities

Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc. De frisheid van de wijn complimenteert de zuren van het gerecht.

Nutrition

Calories: 85kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 2g | Vet: 0.5g | Zout: 0.3g | Sugar: 7g

Gekruid Gehakt met Groene Pepersaus en Sperziebonen

Gekruid Gehakt met Groene Pepersaus en Sperziebonen

Geniet van heerlijke gekruide gehaktschijven omwikkeld met katenspek, geserveerd met een romige groene pepersaus en sperziebonen.
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vlees
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 4
Calories: 415kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 blik sperzieboontjes
  • 1 ei
  • 1 el boter
  • 1 el groene pepertjes glas of blik
  • 2 beschuiten
  • 2 grote uien
  • 2 tl mosterd
  • 4 plakjes katenspek
  • 50 gr boter
  • l slagroom
  • ¼ l bouillon van tablet
  • 400 gr gehakt half om half
  • Allesbinder of maizena
  • Nootmuskaat naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Doe het gehakt in een kom.
  • Voeg het ei, peper, zout, fijngemaakte beschuiten, mosterd en 1/3 van de gesneden uien toe.
  • Vorm 8 platte schijven van het gehakt en omwikkel de randen met katenspek.
  • Zet het vast met cocktailprikkers indien nodig.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak de gehaktschijven op matig vuur onder een half gesloten deksel in ca.
  • 10 minuten gaar en bruin.
  • Laat de sperzieboontjes goed uitlekken.
  • Haal de gehaktschijven uit de pan en houd ze warm.
  • Voeg de slagroom en bouillon toe aan de braadboter, roer goed door en voeg de groene peperkorrels toe.
  • Bind de saus met allesbinder of maizena en breng op smaak met peper en zout.
  • Fruit de rest van de uien in een el boter en roer de sperziebonen erdoor.
  • Voeg peper en nootmuskaat toe naar smaak.
  • Serveer de boontjes met de gehaktschijven en overgiet met de pepersaus.

Notities

Wijnadvies:
Een volle, droge rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of Merlot combineert goed met de hartige gehaktschijven en romige pepersaus.

Nutrition

Calories: 415kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 25g | Vet: 29g | Zout: 2.1g | Sugar: 3g

Berlijnse Aardappelsalade met Spek en Peterselie

Berlijnse Aardappelsalade met Spek en Peterselie

Een klassieke Berlijnse aardappelsalade met spek en peterselie, heerlijk bij gegrilde gerechten of als smakelijk bijgerecht.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Barbecue, Bijgerecht, Salade, Varkensvlees
Land van herkomst: Duitsland
Jaargetijde:: Zomer
Dieët: Flexitarisch
Feestdagen etc: Picknick
Servings: 4
Calories: 310kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen Bintjes
  • 1 gesnipperde ui
  • theelepel zout
  • ½ theelepel witte peper
  • 1 theelepel suiker
  • 3 eetlepels azijn
  • ¼ liter vleesbouillon
  • 1 eetlepel boter
  • 50 gr gerookte spekblokjes
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Instructies

  • Kook de aardappelen in de schil tot ze gaar zijn.
  • Giet de aardappelen af, laat ze onder de koude kraan schrikken en pel ze.
  • Snijd de ui fijn en doe deze samen met zout, peper, suiker en azijn in een saladeschaal.
  • Giet de warme bouillon over het ui-mengsel.
  • Snijd de warme aardappelen in plakjes en voeg deze toe aan de schaal.
  • Schep de salade voorzichtig om om de aardappelen intact te houden.
  • Smelt de boter in een pan en bak hierin de spekblokjes.
  • Schenk het boter-spek mengsel over de salade en schep opnieuw om.
  • Laat de salade even intrekken en bestrooi vlak voor het serveren met gehakte peterselie.
  • Serveer lauwwarm of koud als bijgerecht bij gegrilde gerechten of barbecue.

Notities

Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Silvaner of Weissburgunder past perfect bij deze Berlijnse aardappelsalade.

Nutrition

Calories: 310kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 6g | Vet: 11g | Zout: 2g | Sugar: 4g