Kinder Bueno Cheesecake uit de Airfryer

Kinder Bueno Cheesecake uit de Airfryer

Geniet van deze decadent lekkere Kinder Bueno cheesecake, perfect gebakken in de airfryer. Een onweerstaanbare traktatie voor elke gelegenheid!
(inclusief afkoelen)1 uur 30 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Feestdagen etc: Verjaardag
Servings: 8
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g chocolate chip cookies
  • 70 g ongezouten roomboter
  • 700 g MonChou
  • 8 pakjes Kinder Bueno 16 reepjes
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 3 eieren + 2 eidooiers
  • 2 el zelfrijzend bakmeel
  • 1 reep pure chocolade
  • 125 ml crème fraîche

Instructies

  • Verwarm de airfryer voor op 160°C.
  • Verkruimel de chocolate chip cookies en meng met de gesmolten roomboter.
  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten licht in met boter.
  • Verspreid het koekjesmengsel over de bodem en druk stevig aan.
  • Bak dit 9 minuten in de voorverwarmde airfryer.
  • Laat daarna afkoelen en verhoog de temperatuur van de airfryer naar 180°C.
  • Mix de MonChou in een kom tot een glad mengsel.
  • Open 5 pakjes Kinder Bueno (10 reepjes) en stamp ze plat in een kommetje.
  • Verwarm de gesmolten Bueno's een minuutje in de magnetron.
  • Voeg de suiker en het zelfrijzend bakmeel toe aan de MonChou en meng goed.
  • Voeg vervolgens de gesmolten Kinder Bueno toe en mix opnieuw.
  • Voeg de twee eidooiers en de overige eieren toe aan het mengsel en mix tot een glad geheel.
  • Roer als laatste de crème fraîche erdoor.
  • Giet het mengsel in de springvorm en bak 10 minuten in de airfryer op 180°C.
  • Haal de cheesecake uit de airfryer en verlaag de temperatuur naar 80°C.
  • Maak voorzichtig de randen van de cheesecake los met een mes en bak nog eens 40-45 minuten.
  • Zet de airfryer uit en laat de cheesecake afkoelen met de deur op een kiertje.
  • Laat daarna verder afkoelen op het aanrecht tot kamertemperatuur.
  • Smelt de helft van de pure chocolade en drizzle deze over de cheesecake.
  • Versier met stukjes van de resterende Kinder Buenos.

Notities

 
Wijnadvies:
Serveer met een rijke dessertwijn zoals een Sauternes of een glas Amaretto.

Nutrition

Calories: 500kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 8g | Vet: 30g | Zout: 0.4g | Sugar: 35g

Romige Zalmquiche uit de Airfryer

Romige Zalmquiche uit de Airfryer

Een heerlijke zalmquiche uit de Airfryer: krokante korst met een zachte, romige vulling van zalm en bosuitjes.
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hartige taart, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 150 g zalmfilet in blokjes
  • ½ eetlepel citroensap
  • Versgemalen zwarte peper
  • 100 g bloem
  • 50 g koude boter in blokjes
  • 2 eieren + 1 dooier
  • 3 eetlepels slagroom
  • 1 bosuitje in stukken van 1 cm
  • Kleine lage taartvorm van 15 cm, ingevet

Instructies

  • Verwarm de Airfryer voor op 180°C.
  • Meng de zalmblokjes met het citroensap, zout en peper naar smaak.
  • Laat even staan.
  • Meng in een kom de bloem met de koude boter, eidooier en ½ eetlepel koud water tot een samenhangend deeg.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een ronde lap van 18 cm.
  • Bekleed de taartvorm met het deeg, druk het goed aan de rand aan en snijd het overtollige deeg weg.
  • Klop de eieren los met de slagroom, mosterd, zout en peper.
  • Schenk dit mengsel in de taartbodem.
  • Leg de zalmblokjes en bosuitjes gelijkmatig over de vulling.
  • Zet de taartvorm in het mandje van de Airfryer en bak de quiche 20 minuten goudbruin en gaar.

Notities

Wijnadvies:
Verfrissende Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 20g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g

Zalm in Pesto met Tomaatjes en Gekleurde Pasta

Zalm in Pesto met Tomaatjes en Gekleurde Pasta

Geniet van zalm gemarineerd in pesto, geserveerd met gekleurde tomaatjes en garnalen. Deze maaltijd, bereid in de Airfryer, biedt een perfecte combinatie van smaak en eenvoud.
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Vis, Zalm
Land van herkomst: Mediterraan
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 moten zalm
  • 4 eetlepels pesto
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram gekleurde pasta
  • 8 grote garnalen
  • 250 gram kleine gekleurde tomaatjes
  • Peper en zout
  • Verse tijm
  • 1 citroen

Instructies

  • Verwarm de Airfryer voor op 200°C.
  • Besmeer een vuurvaste schaal die in de Airfryer past met 1 eetlepel pesto.
  • Leg de zalmmoten erin en smeer de rest van de pesto over de zalm.
  • Giet 1 eetlepel olijfolie over de zalm en leg de tomaatjes rondom de zalm in de schaal.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook voor de pasta.
  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Leg de garnalen op de zalm en besprenkel met citroensap.
  • Grill de zalm en garnalen in de Airfryer 7 minuten op 200°C.
  • Serveer de zalm en garnalen met de gekleurde pasta.
  • Besprenkel met de resterende eetlepel olijfolie en garneer met verse tijm.

Notities

Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Grigio past uitstekend bij deze zalm en pasta. De frisse zuren en fruitige tonen van deze wijnen versterken de smaken van pesto en garnalen.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 35g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 6g

Oosterse Zalm met Groenten uit de Airfryer

Oosterse Zalm met Groenten uit de Airfryer

Een smaakvolle Oosterse zalm, bereid in de Airfryer met een mix van peultjes, champignons, en bamboescheuten. Deze snelle en makkelijke maaltijd is perfect gekruid met currypoeder, rode curry en een vleugje wasabi. Ideaal voor een gezonde en smakelijke avondmaaltijd.
Bereidingstijd19 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Oosters
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • Zakje peultjes
  • Champignons
  • Bamboescheuten
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Currypoeder
  • Rode curry
  • Wasabikruiden

Instructies

  • Snijd de rode paprika in kleine stukjes.
  • Snijd 2/3 van het zakje peultjes in kleinere stukken en halveer de champignons.
  • Verhit een beetje olijfolie in de wok en voeg de paprika, peultjes, champignons en bamboescheuten toe.
  • Voeg peper, currypoeder en rode curry toe en wok de groenten tot ze licht gekleurd zijn.
  • Doe de groenten in het mandje van de Airfryer en leg de zalmfilets bovenop.
  • Masseer de zalm met olijfolie en bestrooi met wasabikruiden.
  • Zorg ervoor dat de kruiden blijven plakken door de olie.
  • Bak de zalm 10 minuten op 180°C in de Airfryer, totdat deze gaar en licht krokant is.

Notities

Wijnadvies:
Een frisse Riesling of een lichtvoetige Sauvignon Blanc is een uitstekende keuze. Deze wijnen brengen de smaken van de Oosterse kruiden mooi naar voren en balanceren de smaken van de zalm.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 1g | Sugar: 6g

Kip Wraps met Guacamole en Pittige Tomatensalsa

Kip Wraps met Guacamole en Pittige Tomatensalsa

Ontdek de smaak van zelfgemaakte wraps met geroosterde kip, verfrissende guacamole en pittige tomatensalsa. Ideaal voor een gezellige lunch of een feestelijke maaltijd. Eenvoudig te maken in de Airfryer en altijd een hit bij elke gelegenheid!
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Wraps
Feestdagen etc: Picknick
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 4 grote wraps
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 4 avocado’s
  • 6 tomaten
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 jalapeño pepers
  • 1 bosje verse munt
  • 1 eetlepel verse koriander
  • 1 mespunt komijn
  • Cajunkruiden
  • Peper en zout

Instructies

  • Snijd de kipfilets in reepjes en marineer deze 30 minuten in een mengsel van arachideolie, citroensap, cajunkruiden, peper en zout.
  • Snijd de tomaten in kleine blokjes, snipper de ui, pers de knoflook en meng alles tot een salsa.
  • Voeg gesneden jalapeño pepers en verse koriander toe.
  • Maak de avocado’s schoon en pureer ze met een mespunt komijn, eetlepel citroensap en de muntblaadjes.
  • Breng de guacamole op smaak met peper en zout.
  • Bak de gemarineerde kipreepjes in de voorverwarmde Airfryer op 200°C voor 8 minuten.
  • Smeer de wraps in met Griekse yoghurt en guacamole, vul ze met de gebakken kipreepjes en rol ze op.
  • Zet vast met een prikker.

Notities

Wijnadvies:
 
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Rosé complementeren de smaken van de wraps mooi.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 1g | Sugar: 5g

Airfryer Varkenshaas met Aardappels en Sperziebonen

Airfryer Varkenshaas met Aardappels en Sperziebonen

Geniet van een smaakvolle maaltijd met varkenshaas, aardappels en sperziebonen, allemaal bereid in de Airfryer voor een krokant resultaat.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Glutenvrij
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 varkenshazen
  • 4 aardappels kruimig
  • 400 g sperziebonen diepvries
  • Paar plakjes ontbijtspek
  • 1 eetlepel neutrale olie of marinade
  • Peper + zout
  • Peper-roomsaus kant-en-klaar of zelfgemaakt

Instructies

  • Snijd in de aardappels een kruis met een klein mesje en leg ze in de Airfryer.
  • Maak de sperzieboonrolletjes en leg deze apart.
  • Pof de aardappels halfgaar op 15 minuten op 160°C in de Airfryer.
  • Smeer de varkenshazen in met neutrale olie of marinade.
  • Leg na 15 minuten de varkenshazen bij de aardappels en de sperziebonen in de Airfryer en bak alles samen nog 10 minuten op 200°C.
  • Na bereiding, trek voorzichtig de schil van de aardappels af met een mesje.
  • De schil is droog maar nog warm.
  • Maak de peper-roomsaus volgens de instructies of verwarm een kant-en-klare saus.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een fruitige rode wijn zoals Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals Chardonnay.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 25g | Vet: 10g | Zout: 1g | Sugar: 3g

Knapperige Thaise Viskoekjes met Verfrissende Mangosalsa

Knapperige Thaise Viskoekjes met Verfrissende Mangosalsa

Deze knapperige Thaise viskoekjes, geserveerd met een verfrissende mangosalsa, zijn een smaakvolle traktatie. Ideaal voor een zomerse picknick of als lichte borrelhap. Eenvoudig te bereiden in de Airfryer voor een perfect goudbruin resultaat.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Borrelhapjes, Vis, Voorgerechten
Land van herkomst: Thailand
Feestdagen etc: Picknick
Servings: 4
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g witvisfilet kabeljauw, tilapia, pangasius, koolvis
  • 50 g gemalen kokos
  • 1 bosuitje fijngehakt
  • 1 ei
  • 1 rijpe mango
  • theelepel rode peperpasta
  • 1 limoen sap en rasp
  • 3 eetlepels verse koriander of platte peterselie
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Meng de mangoblokjes in een schaaltje met ½ theelepel rode peperpasta, 1 eetlepel koriander en het sap en rasp van een halve limoen.
  • Pureer de vis in de keukenmachine.
  • Voeg het ei, 1 theelepel zout, de rest van de limoenrasp, 1 theelepel rode peperpasta, en het sap van de limoen toe aan de gepureerde vis.
  • Meng de rest van de koriander, de bosui en 2 eetlepels kokos door het vismengsel.
  • Schep de resterende kokos in een diep bord.
  • Verdeel het vismengsel in 12 porties en vorm deze tot ronde koekjes.
  • Wentel de koekjes door de kokos.
  • Leg 6 viskoekjes in het mandje van de Airfryer.
  • Bak de viskoekjes 7 minuten in de Airfryer op 180°C, tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Bak de resterende viskoekjes op dezelfde manier.
  • Serveer de viskoekjes met de mangosalsa.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Riesling.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 30g | Vet: 11g | Zout: 2g | Sugar: 8g

Tarte Tatin met Lotus Speculoos en Vanilleroomijs

Tarte Tatin met Lotus Speculoos en Vanilleroomijs

Geniet van een heerlijke Tarte Tatin met een twist: Lotus Speculoos Crumble. De knapperige karamel, zachte appels en kruidige speculoos maken dit dessert onweerstaanbaar. Serveer met een bol vanilleroomijs voor de perfecte afsluiting van elke maaltijd.
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Gebak, Taart
Land van herkomst: Frankrijk
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 6
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 3 appelen
  • 100 g boter
  • 3 eieren
  • 220 g suiker
  • 100 g zelfrijzende bloem
  • 100 g Lotus Speculoos Crumble
  • Vanilleroomijs voor serveren

Instructies

  • Doe 120 g suiker en 2 eetlepels water in een kookpotje en verwarm totdat het mengsel goudkleurig wordt.
  • Giet deze karamelsaus op de bodem van een ronde antikleef bakvorm.
  • Snijd de appelen in dunne, halve maantjes (zonder schil) en schik ze op de taartbodem in de karamelsaus.
  • Smelt de boter en laat deze even afkoelen.
  • Mix de eieren met de resterende 100 g suiker en voeg de gesmolten boter toe.
  • Roer de zelfrijzende bloem door het mengsel en meng daarna de speculooskruimels erdoor.
  • Verdeel het deeg over de appels en druk het licht aan om luchtbellen te vermijden.
  • Bak de taart 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
  • Haal de taart uit de oven, laat even afkoelen en draai de taart voorzichtig om op een bord.
  • Snijd de taart in stukken en serveer met een bol vanilleroomijs.

Extra tip:

  • Roer wat gekruimelde speculoos door het ijs voor extra smaak.

Notities

Wijnadvies:
Combineer deze taart met een zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een Muscat.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 48g | Protein: 4g | Vet: 20g | Zout: 0.4g | Sugar: 35g

Spruiten met Geroosterde Knoflook en Tijmdipsaus

Spruiten met Geroosterde Knoflook en Tijmdipsaus

Deze spruiten met geroosterde knoflook en tijmdipsaus zijn een heerlijk bijgerecht vol smaak. De knapperige spruiten, gecombineerd met de zachte, geroosterde knoflook en frisse tijm, maken dit gerecht tot een echte smaakexplosie. Perfect voor een feestelijke maaltijd of als verrassende aanvulling op je dagelijkse diner.
Bereidingstijd48 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Bijgerecht, Groenten, Saus
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 500 g spruiten
  • 4 tl olijfolie
  • ½ tl zout

Ingrediënten Geroosterde Knoflooksaus:

  • 1 bol knoflook
  • 4 tl olijfolie
  • Snufje zout
  • ½ kop mayonaise
  • ½ tl verse tijmblaadjes
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

Instructies Spruitjes:

  • Verwijder de taaie of gekneusde buitenbladeren van de spruiten.
  • Snijd de wortel af en halveer de spruiten.
  • Was en droog de spruiten goed.
  • Besprenkel de spruiten met olijfolie en zout.
  • Verwarm de airfryer voor op 200°C.
  • Plaats de spruiten in de mand van de airfryer en bak ze 15 minuten op 175-180°C tot de binnenkant zacht is en de buitenkant krokant.

Instructies Geroosterde Knoflooksaus:

  • Verwarm de airfryer voor op 200°C.
  • Snijd een centimeter van de bovenkant van de knoflookbol af.
  • Plaats de knoflookbol op een vel aluminiumfolie, besprenkel met 1 theelepel olijfolie en een snufje zout.
  • Vouw de folie rond de knoflook dicht en bak 30 minuten in de airfryer op 160°C tot de knoflook zacht is.
  • Pers de knoflook uit de schil en meng met de overige ingrediënten in een kom.
  • Serveer de geroosterde knoflooksaus bij de spruiten.

Notities

 
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een frisse Sauvignon Blanc of een droge rosé voor een perfecte balans van smaken.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 3g | Vet: 18g | Zout: 1g | Sugar: 2g

Rode Bietentaart met Zachte Geitenkaas

Rode Bietentaart met Zachte Geitenkaas

Geniet van een heerlijke rode bietentaart met zachte geitenkaas, perfect voor een feestelijke lunch of diner. Met krokant deeg, geroosterde bieten en een romige vulling, is deze taart een smaakvolle traktatie die je eenvoudig maakt in de airfryer. Serveer met een frisse salade voor een complete maaltijd.
Bereidingstijd44 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Groenten, Hartige taart
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 6 plakken hartige taart deeg
  • 4 middelgrote rode bieten
  • 1 middelgrote ui
  • 150 g stukjes geitenkaas
  • 1 ei
  • 150 ml slagroom
  • 50 g stukjes walnoten
  • 1 tl verse tijm
  • 1 scheutje olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de airfryer voor op 200 graden.
  • Spoel de rode bieten schoon en dep ze droog.
  • Snijd de bieten en de ui in vieren.
  • Meng met een scheutje olijfolie, peper en zout.
  • Leg de groenten op een bakplaat en rooster 20 minuten in de voorverwarmde airfryer totdat ze net gaar zijn.
  • Verlaag de temperatuur naar 180 graden.
  • Laat de plakken deeg ontdooien en bekleed een ondiepe, beboterde taartvorm met het deeg.
  • Druk goed aan.
  • Laat de bietjes en ui iets afkoelen, schil ze en snijd in kleine stukjes.
  • Verdeel de groenten over het deeg en leg de geitenkaas op de open plekken.
  • Klop het ei los en meng met de slagroom, tijm, en de helft van de walnoten.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Schenk het mengsel over de groenten en garneer met de overige walnoten.
  • Bak de taart ongeveer 15 minuten in de airfryer tot het deeg goudbruin is en de geitenkaas begint te borrelen.
  • Serveer de taart met een frisse groene salade.

Notities

Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past goed bij de aardse smaken van de bietentaart en de romigheid van de geitenkaas.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 10g | Vet: 22g | Zout: 1.2g | Sugar: 8g