Gebakken Selderij met Kruidenpanade
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 200kcal
Author: Auteur onbekend
- 1 knolselderij geschild en in 1 cm dikke plakken gesneden
- 1 losgeklopt ei
- 3 eetlepels geraspte citroenschil
- 1 eetlepel fijngesneden rozemarijn
- 60 gr geraspte Parmezaanse kaas
- Zout en peper naar smaak
- 3 eetlepels boter
Kook de knolselderijplakken 6-8 minuten tot ze gaar zijn.
Laat ze uitlekken en dep ze droog.
Haal elke plak selderij eerst door het losgeklopte ei.
Meng de geraspte citroenschil, fijngesneden rozemarijn, geraspte Parmezaanse kaas, zout en peper op een bord.
Wentel de selderijplakken door dit mengsel, zodat ze goed bedekt zijn.
Verhit 3 eetlepels boter in een pan.
Bak de selderijplakken aan elke kant gedurende ongeveer 3 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
Serveer de gebakken selderij met bijvoorbeeld sperziebonen en gebakken tomaten. Bestrooi met extra rozemarijn voor een extra aroma.
Geniet van dit smaakvolle bijgerecht van gebakken selderij met kruidenpanade! Combineer dit gerecht met een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 6g | Vet: 16g | Zout: 0.7g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 26
Bieslookflensjes met Paddenstoelenvulling
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Auteur onbekend
- 80 g bloem
- 2 eieren
- 2 ½ dl melk
- ¼ theelepel zout
- 2 eetlepels olie voor het bakken van de flensjes
- ½ eetlepel bieslook fijngehakt
- 30 g boter
- 2 sjalotjes gesnipperd
- 1 teentje knoflook geperst
- 500 g paddenstoelen kastanjechampignons, shii-take, in stukjes
- 1 eetlepel dragonblaadjes
- 2 dl slagroom
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Klop een beslag van 80 g bloem, 2 eieren, 2 ½ dl melk en ¼ theelepel zout.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak 4 flensjes.
Strooi, zodra elk flensje aan een kant gestold is, ½ eetlepel bieslook erover en keer de flensjes om verder te bakken.
Smelt 30 g boter in een andere pan en bak 2 gesnipperde sjalotjes en 1 geperst knoflookteentje gedurende 5 minuten.
Voeg 500 g paddenstoelen toe en bak 5 minuten mee.
Voeg 1 eetlepel dragonblaadjes, 2 dl slagroom, zout en peper toe.
Laat het geheel nog 2 minuten meewarmen.
Verdeel de paddenstoelenvulling over de flensjes en vouw ze dicht.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 10g | Vet: 25g | Zout: 1g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 26
Citroen Konijn met Sperziebonen en Aardappelen
Bereidingstijd1 uur uur 45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Author: Auteur onbekend
- 4 aardappelen in blokjes van 1 cm
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 kleine konijnenbouten
- 2 takjes rozemarijn
- 4 dl droge witte wijn
- 200 g sperziebonen
- 4 schijfjes citroen
- Geraspte schil van 1 citroen
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Snijd 4 aardappelen in blokjes van 1 cm en bak ze in 3 eetlepels olijfolie gedurende 15 minuten.
Schep de blokjes uit de pan en zet apart.
Bak 4 kleine konijnenbouten met 2 takjes rozemarijn in het achtergebleven vet gedurende 10 minuten rondom bruin.
Voeg 4 dl droge witte wijn toe en laat het konijn afgedekt 1 uur stoven op laag vuur.
Kook 200 g sperziebonen gedurende 10 minuten in een aparte pan.
Voeg de sperziebonen, aardappelblokjes, 4 schijfjes citroen, geraspte schil van 1 citroen, zout en peper toe aan het konijn en laat het geheel nog 10 minuten meestoven.
Serveer het gerecht warm.
Wijnadvies:
Serveer met dezelfde droge witte wijn die je voor het koken hebt gebruikt, bijvoorbeeld een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 35g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 26
Uiengratin met kaas-toast
Bereidingstijd54 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Auteur onbekend
- 1 kg uien in ringen gesneden
- 5 eetlepels boter
- Zout en peper naar smaak
- 3 eetlepels sherry
- 3 eetlepels bloem
- 1 theelepel tijm
- 1 blik tomaatblokjes 400 g
- 2 dl kippenbouillon of groentebouillon voor vegetarisch
- 1 stokbrood in plakjes gesneden
- Boter om te bestrijken
- 100 g geraspte belegen kaas
Verwarm de oven voor op 225°C.
Bak de uienringen in 5 eetlepels boter gedurende 10 minuten op middelhoog vuur.
Voeg zout, peper en 3 eetlepels sherry toe en laat het vocht verdampen.
Roer 3 eetlepels bloem erdoor en bak het geheel nog 3 minuten.
Voeg 1 theelepel tijm, 1 blik tomaatblokjes en 2 dl kippenbouillon toe.
Laat het mengsel 20 minuten zachtjes koken.
Schep het mengsel in een ovenschaal.
Bestrijk de plakjes stokbrood met boter en steek ze in het uienmengsel.
Strooi 100 g geraspte belegen kaas erover.
Gratineer in de oven gedurende 20-25 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 10g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 26
Laurier Aardappelen met groene saus
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Auteur onbekend
mes
Keukenmachine of blender
Lepel
- Aardappelen:
- 8 geschilde aardappelen
- Laurierbladeren
- 50 g gesmolten boter
- Zeezout
- Groene saus:
- 3 sjalotjes
- 30 g peterselie
- 2 eetlepels kappertjes
- ½ eetlepel geraspte citroenschil
- 1 theelepel mosterd
- ¾ dl olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Citroensap naar smaak
Verwarm de oven voor op 225°C.
Snijd 8 geschilde aardappelen viermaal diep in en steek in elke snede een laurierblad.
Leg de aardappelen in een ingevette ovenschaal en bedruppel ze met 50 g gesmolten boter.
Bak ze in de oven gedurende 30-45 minuten of tot ze gaar zijn, en bestrooi met zeezout.
Voor de saus: Pureer 3 sjalotjes, 30 g peterselie, 2 eetlepels kappertjes, ½ eetlepel geraspte citroenschil en 1 theelepel mosterd in een keukenmachine of blender.
Voeg geleidelijk ¾ dl olijfolie toe tot de saus romig is.
Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 3g | Vet: 10g | Zout: 1g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 26
Zalmpakketjes met tijmboter uit Nice
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Auteur onbekend
keukentouw
keukenpapier
mes
kookpan
- 4 moten zalm ongeveer 150 g elk
- 2 eetlepels olie
- 50 g zachte boter
- 1 teentje knoflook geplet
- 2 theelepels mosterdzaadjes
- 2 theelepels fijngesneden tijmnaaldjes
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 4 tomaten
- Takjes tijm
Halveer de zalmmoten en verwijder eventuele graten.
Bind elke halve moot met keukentouw tot een rond pakketje.
Verhit olie in een pan en bak de zalmpakketjes aan beide zijden gedurende 1 minuut.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en laat afkoelen.
Meng de zachte boter met geplette knoflook, mosterdzaadjes, fijngesneden tijm, zout en peper.
Maak een kruisvormige inkeping in elke tomaat, dompel ze 30 seconden onder in kokend water en ontvel ze.
Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Knip uit bakpapier 8 cirkels van 25 cm doorsnede.
Leg in het midden van elke cirkel een zalmpakketje.
Verdeel de gekruide boter en tomatenblokjes over de zalm.
Vouw het papier dicht en bind het vast met touwtjes.
Plaats de zalmpakketjes op een bakplaat.
Bak de zalm in het midden van de oven gedurende 10-15 minuten.
Leg de pakketjes op borden en open ze.
Garneer met een takje tijm.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 30g | Vet: 23g | Zout: 1g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 26
Gestoofde Lamsmedaillons met Verse Groenten
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 400 g lamslende
- 200 g gewassen en gescheurde Romeinse sla
- 10 kerstomaatjes gehalveerd
- 2 flinke sjalotten fijngehakt
- Verse tijmblaadjes
- Olijfolie
- Zout
- Peper
Breng de lamslende op smaak met zout, peper, een scheutje olijfolie en verse tijmblaadjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.
Braad de lamslende aan alle kanten aan, zonder erin te prikken, tot het mooi bruin is.
Braad het lamsvlees ongeveer 8 minuten, of iets langer naar smaak (voor minder rosé).
Haal het vlees van het vuur en houd het warm.
Laat de koekenpan op het vuur staan en voeg de gesnipperde sjalotten toe.
Bak deze kort aan tot ze zacht worden.
Voeg vervolgens de gehalveerde kerstomaatjes en de gescheurde Romeinse sla toe aan de pan.
Bak de groenten enkele minuten op hoog vuur tot ze licht gekarameliseerd zijn.
Breng de groenten op smaak met zout en peper.
Leg de gestoofde groenten op een schaal en verdeel de in gelijke stukken gesneden lamslende erover.
Serveer direct.
Wijnadvies:
Deze gebraden lamsmedaillons zouden uitstekend samengaan met een stevige rode Italiaanse wijn, zoals een Chianti Classico of een Barolo. De volle smaken van de wijn zullen de rijke smaken van het lamsvlees aanvullen, terwijl de frisse zuren het gerecht in balans brengen.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 30g | Vet: 22g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 26
Klassieke Remouladesaus
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal
Author: Auteur onbekend
- 2 eetlepels zure augurkjes fijngesneden
- 2 eetlepels kappertjes fijngesneden
- 2½ dl mayonaise
- 2 eetlepels fijngesneden groene kruiden bijv. peterselie, bieslook, dragon
- Zout
- Peper
Roer de fijngesneden augurkjes en kappertjes door de mayonaise.
Voeg de fijngesneden groene kruiden toe aan het mengsel.
Breng de remouladesaus op smaak met zout en peper.
Roer alles goed door elkaar.
Wijnadvies:
Deze remouladesaus past uitstekend bij een frisse, droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc, vooral als hij wordt geserveerd bij visgerechten.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 1g | Vet: 15g | Zout: 0.5g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 26
Smaakvolle Appel-Kerrieroom
Een heerlijke en unieke saus van appel en kerrie, perfect om je gegrilde kipgerechten een extra smaakdimensie te geven. Makkelijk te maken!
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 85kcal
Author: Auteur onbekend
- 1 ¼ dl crème fraîche
- 1 sjalotje fijngehakt
- ½ appel geraspt
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel citroensap
Meng de crème fraîche in een kom tot een gladde consistentie.
Voeg het fijngehakte sjalotje, de geraspte appel, het kerriepoeder en het citroensap toe aan de crème fraîche.
Roer goed door totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
Proef de saus en pas de smaak aan door eventueel meer kerriepoeder of citroensap toe te voegen.
Serveer direct bij gegrilde kip of bewaar gekoeld tot gebruik.
Combineer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Viognier voor een perfecte smaakbeleving.
Calories: 85kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 1g | Vet: 7g | Zout: 0.1g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 26
Avocadosaus met Frisse Crudités
Fris en gezond! Deze romige avocadosaus met kleurrijke crudités is perfect als voorgerecht of lichte snack. Een smaakvolle combinatie van rauwe groenten en een pittige dip.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal
Author: Auteur onbekend
- 1 winterpeen schoongemaakt en in reepjes van 1 cm breed
- 4 stengels bleekselderij in de lengte gehalveerd en in stukjes van 4 cm
- 1 rode paprika schoongemaakt en in reepjes gesneden
- 1 groene paprika schoongemaakt en in reepjes gesneden
- 1 grote rijpe avocado ongeveer 700 g
- 1 citroen uitgeperst
- 1 groene appel Granny Smith, geschild en in kleine stukjes
- 125 ml crème fraîche
- 2 theelepels tacokruiden
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Voorbereiding:
Maak de wortel schoon, was hem en snijd in reepjes van ongeveer 1 cm breed.
Was en maak de bleekselderij schoon, halveer de stengels in de lengte en snijd ze in stukjes van 4 cm.
Maak de paprika's schoon, was ze en snijd ze in reepjes.
Leg de groenten apart in kommetjes en zet ze afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil.
Pers de citroen uit.
Was de appel, halveer deze, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes.
Avocadosaus maken:
Doe het avocado vruchtvlees, citroensap, appel, crème fraîche, tacokruiden, zout en peper in een keukenmachine of gebruik een staafmixer om het geheel grof te pureren.
Zet de avocadosaus afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Bereiding:
Roer de saus nogmaals door en doe deze in een kom.
Plaats de kom in het midden van een platte schaal en leg de crudités rondom de kom.
Serveer direct en geniet van de frisse en romige smaak.
Combineer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Verdejo voor een frisse aanvulling op de smaken.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 2g | Vet: 11g | Zout: 0.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 26