Spaghetti met Bacon en Gepocheerde Eieren
Deze unieke combinatie van spaghetti met bacon, gepocheerde eieren, en een kruidige tomatenbouillon zorgt voor een hartige maaltijd met een verrassende twist. Een perfect gerecht voor liefhebbers van spek en eieren met een Italiaanse touch!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 520kcal
Author: Cor Klaar
- 1 handvol basilicum vers
- 1 kleine prei fijngesneden
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 ui gesnipperd
- 200 g bacon
- 250 g spaghetti
- 2 dl kippenbouillon
- ½ eetlepel suiker
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 8 eieren
- Olijfolie
Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de eieren tot de dooiers hard zijn, koel ze af onder koud water en pel ze.
Snipper de ui en knoflook.
Bak de gepelde eieren in een beetje olijfolie aan in een pan.
Voeg de ui en knoflook toe en bak dit samen met de eieren.
Voeg de bacon in plakjes toe en bak deze mee tot ze goudbruin zijn.
Meng de tomatenpuree met de kippenbouillon en suiker, en voeg dit mengsel toe aan de pan.
Breng het aan de kook.
Snijd de prei en basilicum fijn en voeg deze toe aan het mengsel.
Haal de pan van het vuur.
Serveer de spaghetti in diepe borden en schep het eier-bacon mengsel eroverheen.
Wijnadvies:
Serveer deze hartige spaghetti met een volle rode wijn zoals een Chianti of een kruidige Zinfandel voor een rijke smaakervaring.
Calories: 520kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 2.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 36
Pikante Spaghetti met Gehakt en Rozemarijn
Een smaakvolle en snelle spaghetti met rundergehakt, pittige spaghettisaus en een vleugje rozemarijn. Perfect voor een doordeweekse avond als je zin hebt in een eenvoudig maar smaakvol gerecht.
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
Wokpan
Hakmolen of blender
kookpan
mes
- 1 pond rundergehakt
- 1 ui gesnipperd
- 1 paprika mix in blokjes
- 100 g champignons in plakjes
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 blik tomaten gepureerd
- 1 pot pikante spaghettisaus bijv. van Aldi
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels zoete sojasaus
- 2 eetlepels gedroogde rozemarijn
- 1 pak spaghetti
- Olijfolie voor het bakken
- Zout naar smaak
- Vers gemalen peper naar smaak
Verhit een beetje olijfolie in een wok en bak het rundergehakt rul.
Voeg de gesneden paprika, champignons en ui toe en bak deze mee tot ze zacht zijn.
Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak kort mee tot deze geurig is.
Pureer de tomaten in een hakmolen en voeg deze samen met de pikante spaghettisaus toe aan het gehaktmengsel.
Breng het geheel op smaak met sambal (indien gewenst), de suiker, sojasaus en rozemarijn.
Laat het mengsel even pruttelen.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water.
Giet de spaghetti af en meng deze met de saus.
Serveer de spaghetti warm en breng op smaak met vers gemalen peper en eventueel wat extra zout.
Wijnadvies:
Serveer deze pittige spaghetti met een stevige rode wijn zoals een Chianti of een Zinfandel om de rijke smaken van het gerecht te complementeren.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 70g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 2.5g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 36
Spaanse Stoofschotel met Hamlappen en Saffraan
Een smaakvolle Spaanse stoofschotel met malse hamlappen, aardappelen, paprika en een subtiele hint van saffraan en witte wijn. Deze stoofpot is perfect voor koude dagen en biedt een hartige en verwarmende maaltijd.
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 650kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kg magere hamlappen
- 4 grote aardappelen
- 1 groene paprika
- 1 tomaat
- 4 tabletten kippenbouillon
- 1 klein flesje witte wijn
- 2 laurierblaadjes
- Saffraandraadjes geweekt in warm water
- Peper naar smaak
- Olijfolie
- Knoflook naar smaak
Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokken van ongeveer 2 centimeter.
Snijd de groene paprika in blokken en het vlees in blokjes.
Breng het vlees op smaak met peper.
Week de saffraandraadjes in een beetje warm water.
Maak de bouillon door de kippenbouillontabletten op te lossen in water.
Verhit olijfolie in een grote braadpan en bak de hamlappen aan totdat ze goed dichtgeschroeid zijn.
Voeg de geperste knoflook toe en bak kort mee tot de knoflook glazig is (pas op dat de knoflook niet verbrandt).
Giet de bouillon erbij en voeg de aardappelen en paprika toe.
Voeg het saffraanwater en de laurierblaadjes toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes sudderen.
Giet vervolgens de witte wijn erbij en laat de stoofpot verder pruttelen tot de aardappelen bijna gaar zijn.
Snijd de tomaat in blokjes, verwijder de zaadjes en voeg alleen het vruchtvlees toe aan de stoofschotel.
Laat de stoofpot verder koken tot de aardappelen gaar zijn en de tomaat volledig is opgenomen in het gerecht.
Wijnadvies:
Serveer deze stoofschotel met een Spaanse witte wijn zoals een Albariño of een lichte, droge Verdejo. Voor rode wijnliefhebbers is een Rioja een perfecte keuze om de rijke smaken van het gerecht te complementeren.
Calories: 650kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 35g | Vet: 2.8g | Zout: 5g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 36
Spaanse Stamppot met Chorizo en Groene Kool
Een hartige Spaanse twist op de traditionele stamppot, gevuld met chorizo, groene kool en paprika. Deze stamppot is vol van smaak en perfect voor een warme maaltijd in de koude maanden!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 600 g vastkokende aardappelen
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 200 g groene kool
- 150 g chorizo
- 1 teentje knoflook
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Kook de aardappelen gaar in een ruime pan met water.
Snijd ondertussen de chorizo in stukjes en bak deze licht uit in een koekenpan, zodat het vet vrijkomt.
Snijd de groene kool in dunne reepjes en blancheer of stoom de kool kort.
De kool mag nog een beetje knapperig blijven.
Snijd de rode paprika in stukjes en de courgette in halve plakjes.
Giet de aardappelen af en voeg ze toe aan de pan met chorizo, inclusief het vrijgekomen vet.
Voeg de groene kool, courgette en rode paprika toe aan de aardappelen en chorizo.
Stamp alles goed door elkaar en breng het op smaak met zout en peper.
Laat de stamppot, indien mogelijk, een nacht in de koelkast staan om de smaken goed te laten intrekken.
Verwarm opnieuw voor het serveren.
Wijnadvies:
Serveer deze hartige stamppot met een krachtige, kruidige rode wijn zoals een Spaanse Tempranillo of Garnacha om de smaken van de chorizo te complementeren.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 16g | Vet: 20g | Zout: 2.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 36
Spaanse Sinaasappelsalade met Rode Ui en Olijven
Deze frisse Spaanse sinaasappelsalade met rode ui en zwarte olijven is een perfecte combinatie van zoet en hartig. De sterke Spaanse olijfolie geeft een extra smaakdimensie, ideaal als voorgerecht of bijgerecht tijdens een zomerse maaltijd.
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar
- 4 sinaasappels gepeld en in ringen
- 1 rode ui in ringen
- 50 g zwarte olijven
- 4 eetlepels sterke Spaanse olijfolie
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Pel de sinaasappels en snijd ze in ringen.
Snijd de rode ui en olijven in dunne ringen.
Leg de sinaasappelringen op vier borden en verdeel de ui en olijven erover.
Giet vlak voor het serveren royaal Spaanse olijfolie over de salade.
Breng op smaak met zout en peper naar wens.
Lekker met een stuk brood erbij.
Wijnadvies:
Serveer deze frisse salade met een lichte, fruitige witte wijn zoals een Verdejo of Albariño, die de zoete en hartige smaken van het gerecht mooi in balans brengt.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 2g | Vet: 14g | Zout: 0.8g | Sugar: 18g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 36
Sop Selam Krokot - Indonesische Posteleinsoep
Sop Selam Krokot is een traditionele Indonesische soep met rundvlees en postelein, verrijkt met gember, kruidnagel en een vleugje citroensap. Dit hartige gerecht is perfect voor koude dagen en biedt een verwarmende, aromatische ervaring.
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 20kcal
Author: Cor Klaar
- 5 dl runderbouillon
- 200 g rundvlees
- 200 g postelein of winterpostelein
- 4 cm gemberwortel geraspt
- 3 kruidnagels
- 2 eetlepels ketjap asin
- 1 prei fijngesneden
- 1 eetlepel gehakte selderie
- 2 eetlepels citroensap
Stoof het rundvlees in de runderbouillon samen met de geraspte gember en kruidnagels tot het vlees gaar is.
Haal het vlees uit de bouillon, snijd het in stukjes en voeg het terug in de bouillon.
Voeg de fijngesneden prei, postelein, ketjap asin en gehakte ui toe aan de soep.
Laat de soep zachtjes koken.
Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
Serveer de soep warm, gegarneerd met gehakte selderie en een scheutje citroensap voor extra frisheid.
Variatietip:
in plaats van gewone- kunt u ook winterpostelein nemen
Wijnadvies:
Deze soep combineert goed met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Riesling, die de frisse smaken van de gember en citroensap accentueert.
Calories: 20kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 20g | Vet: 9g | Zout: 2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 36
Gevulde Spaanse Sardines uit de Oven
Deze gevulde Spaanse sardines, gevuld met een smakelijk mengsel van ui, knoflook, peterselie en ei, worden in de oven gebakken tot perfectie. Ideaal te serveren met een frisse tomatensalade en stokbrood.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 16 verse sardines schoongemaakt en gefileerd
- 1 ui fijn gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 3 eieren
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel rozemarijn
- 1 citroen in partjes
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Breng een pan water aan de kook en kook 2 eieren 10 minuten hard.
Laat de eieren schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze in kleine stukjes.
Spoel de sardines af onder koud water en dep ze droog met keukenpapier.
Pel en snipper de ui en knoflook.
Boen de citroen schoon en snijd deze in partjes.
Meng in een kom de gesnipperde ui, knoflook, peterselie, stukjes gekookt ei, het rauwe ei, zout en peper door elkaar.
Vet een ovenschaal in met olijfolie.
Leg een sardinefilet met de graatzijde naar boven in de schaal.
Schep een beetje van het eimengsel op de sardine en leg er een tweede sardine op met de graatzijde naar beneden.
Herhaal dit voor alle sardines.
Zet de ovenschaal 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Garneer de gevulde sardines met partjes citroen en serveer warm.
Lekker met stokbrood en tomatensalade.
Wijnadvies:
Serveer deze sardines met een frisse, droge witte wijn zoals een Albariño of een Verdejo. Deze wijnen brengen de smaak van de vis en het citroenaroma goed naar voren.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 35g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 36
Roedjak Manis - Zoet-Pittige Fruitsalade
Roedjak Manis is een heerlijk zoet-pittig Indonesisch bijgerecht met een mix van verse vruchten en een smaakvolle saus op basis van sambal en goela djawa. Perfect om een zomerse maaltijd een pittige twist te geven!
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- ¼ komkommer in grove schijfjes
- 2 bijna rijpe appels in grove schijfjes
- ½ ananas in grove schijfjes
- 100 g kruisbessen of andere bessen
- 2 eetlepels sambal oelek of sambal trassi
- 3 eetlepels geraspte Javaanse suiker goela djawa
- 2 eetlepels zoete ketjap manis
- 2 eetlepels water
- Mespuntje zout
- 1 eetlepel keuken-tamarinde
Meng de sambal, Javaanse suiker, zout en tamarinde tot een gladde pasta.
Voeg de ketjap manis en het water toe en meng goed.
Schil en snijd de komkommer, appels en ananas in grove schijfjes.
Meng de gesneden vruchten en de kruisbessen in een grote kom.
Giet de saus over de vruchten en meng alles goed door elkaar.
Serveer als bijgerecht bij een Indonesische maaltijd of als fris zomers tussendoortje.
Serveer de combinatie van vruchten en groenten met zoet-pittige saus als bijgerecht.
Wijnadvies:
Roedjak Manis combineert goed met een lichte, halfzoete witte wijn zoals een Riesling of een Muscat. De fruitige en zoete tonen van de wijn vormen een mooie balans met de pittige smaken van het gerecht.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 1g | Vet: 0.5g | Zout: 0.8g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 36
Gegrilde Zeeduivelwangen Supreme met Rivierkreeften Nage
Een verfijnd visgerecht met gegrilde zeeduivelwangen en een rivierkreeften nage, afgewerkt met een krokant bieslookkoekje. Perfect voor een feestelijk diner waarbij je indruk wilt maken met luxe smaken en een verfijnde presentatie.
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
kookpan
mes
Plancha of grillpan
Siliconenmat
Garnituur:
- Kervel voor garnering
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Bieslook fijngehakt
- 50 g patentbloem
- 100 g schaaldierenfond
- 100 g malto poeder
Nage:
- 16 rivierkreeftjes
- 2 dl droge witte wijn
- 6 dl visfond
- 200 g knolselderij in julienne
- 200 g prei in julienne
- 250 g rivierkreeftstaarten
- 150 g wortel in julienne
Visgerecht:
- 1,2 kg tarbotfilet
- 1 citroen
- 1 dl olijfolie cornicabra of vergelijkbare kwaliteit
Garnituur:
Meng het malto poeder met de bloem en schaaldierenfond tot een glad beslag.
Voeg fijngehakte bieslook, zout en peper naar smaak toe aan het beslag.
Maak dunne koekjes van het beslag op een siliconenmat en bak ze in 20-30 minuten op 120°C.
Laat afkoelen.
Nage:
Schil en rasp de wortel en knolselderij in dunne reepjes en laat ze knapperig worden in ijswater.
Voeg de witte wijn toe aan de visfond en roer er 100 g eiwit doorheen.
Breng aan de kook en schep het gestolde eiwit uit de vloeistof met een schuimspaan.
Zeef het eiwit en bewaar de nage voor later gebruik.
Tarbotfilet:
Leg de tarbotfilets op een schaal en bestrooi ze met zout, peper en citroensap.
Giet de olijfolie erover en laat het visgerecht marineren in de koelkast.
Bereiding:
Laat de groenten uitlekken.
Bak de rivierkreeftjes in boter tot ze rood kleuren.
Voeg de uitgelekte julienne van groenten toe en sauteer kort.
Blus af met de geklaarde visfond en breng op smaak met zout en peper.
Bak de tarbotfilets kort op een plancha op 180°C, ongeveer 1 minuut aan elke kant.
Giet de nage over de tarbotstukken en serveer.
Wijnadvies:
Serveer dit verfijnde visgerecht met een elegante, droge witte wijn zoals een Chablis of een Pouilly-Fuissé, die de delicate smaken van de zeeduivel en rivierkreeften nage perfect complementeren.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 45g | Vet: 22g | Zout: 1.8g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 36
Kruidenmousse met Gelakte Gerookte Paling en Gemengde Salade
Een verfijnde combinatie van kruidige mousse, gelakte gerookte paling en een frisse gemengde salade. Perfect voor een bijzondere gelegenheid.
Bereidingstijd1 uur uur 15 minuten min
Servings: 8
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
Flexipan vormen
klopper
mes
schilmesje
- 0,5 bosje bieslook fijngehakt
- 0,5 bosje kervel fijngehakt
- 8 blaadjes salie fijngehakt
- 8 eetlepels appelstroop
- 16 dl melk
- 32 g gelatine
- 600 g gerookte paling
- Peper en zout naar smaak
- 4 eetlepels ketjap manis
- 0,5 dl Hojiblanca olijfolie
- 16 stuks little gem sla
Snijd de gerookte palingfilets in de lengte, passend bij de vorm van de mousse, en zet koel.
Week de little gem sla in ijswater om ze knapperig te maken.
Meng voor de dressing de appelstroop met de ketjap manis en voeg vervolgens de olijfolie toe.
Breng op smaak met zout en peper en zet opzij.
Hak de bieslook, kervel en salie fijn.
Breng de melk samen met de appelstroop aan de kook.
Week de gelatine in koud water.
Koel 12 dl van de melk snel af tot 0 graden Celsius.
Breng de resterende melk opnieuw aan de kook en los hierin de geweekte gelatine op.
Laat dit mengsel afkoelen en voeg dan de koude melk toe, klop het geheel luchtig.
Voeg de fijngehakte kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.
Schep de mousse in flexipan vormen en laat licht aanvriezen in de vriezer.
Lak de palingfilets met de stroopdressing.
Haal de mousse uit de vormen en plaats op elke mousse twee gelakte palingfilets.
Leg de little gem sla naast de mousse en schep de resterende dressing erover.
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de gerookte paling en de kruidige mousse.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 18g | Vet: 30g | Zout: 2.5g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 36