Italiaanse Tosti met Mozzarella, Knoflook, Tomaat en Basilicum
Een heerlijke Italiaanse tosti met gesmolten mozzarella, knoflook, tomaat en verse basilicum. Simpel, smaakvol en perfect voor de lunch!
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 2
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
Tosti-ijzer of grillpan
mes
- 4 sneetjes brood wit of ciabatta
- 1 bol mozzarella in plakjes
- 1 tomaat in dunne plakjes
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 4 blaadjes verse basilicum
- 1 el olijfolie
Bestrijk de sneetjes brood met een beetje olijfolie.
Beleg twee sneetjes met plakjes mozzarella en tomaat.
Verdeel de fijngesneden knoflook en verse basilicum erover.
Voeg eventueel een snufje zout en peper toe voor extra smaak.
Leg de andere sneetjes brood erop en druk licht aan.
Bak de tosti’s in een tosti-ijzer of grillpan tot ze goudbruin en knapperig zijn en de kaas gesmolten is.
Snijd de tosti’s diagonaal doormidden en serveer direct.
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of een kommetje tomatensoep voor een complete Italiaanse lunch.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past perfect bij de frisse tomaat en romige mozzarella.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 18g | Vet: 18g | Zout: 1.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 75
Zoete Tosti met Kaas en Jam
Een verrassende combinatie van hartig en zoet! Deze tosti met kaas en jam is knapperig, smeuïg en heerlijk als lunch of tussendoortje.
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 2
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar
- 4 sneetjes brood wit of bruin
- 2 plakjes kaas bijv. jong belegen of cheddar
- 2 el jam naar keuze bijv. aardbeien-, frambozen- of vijgenjam
Optioneel:
- ½ tl honing voor extra zoetheid
Besmeer twee sneetjes brood met een dunne laag jam.
Leg op elk sneetje een plak kaas.
Leg de andere sneetjes brood er bovenop en druk licht aan.
Bak de tosti’s in een tosti-ijzer, grill of koekenpan met een beetje boter tot ze goudbruin en knapperig zijn en de kaas gesmolten is.
Snijd de tosti’s diagonaal doormidden en serveer direct.
Serveertip:
Serveer met een kop thee of een glas versgeperste jus d’orange voor een heerlijke combinatie.
Wijnadvies:
Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling past goed bij de balans van hartige kaas en zoete jam.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 14g | Vet: 14g | Zout: 1.2g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 75
Knapperige Tosti met Kaas en Pindakaas
Een verrassende combinatie van romige pindakaas en gesmolten kaas in een knapperige tosti. Perfect voor een snelle, hartige snack!
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 1
Calories:
Author: Cor Klaar
- 2 sneetjes brood wit of bruin
- 1 plak kaas bijv. jong belegen of cheddar
- 1 el pindakaas bij voorkeur met stukjes noot
Besmeer één sneetje brood met een dunne laag pindakaas.
Leg hier de plak kaas bovenop.
Leg het tweede sneetje brood erop en druk licht aan.
Bak de tosti in een tosti-ijzer, grill of koekenpan met een beetje boter tot hij goudbruin en knapperig is en de kaas gesmolten is.
Snijd de tosti diagonaal doormidden en serveer direct.
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 75
Tosti met Kaas, Tomaat en Bieslook
Een knapperige tosti met gesmolten kaas, frisse tomaat en aromatische bieslook. Een simpele en smaakvolle lunchoptie!
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 2
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar
- 4 sneetjes brood wit of bruin
- 2 plakjes kaas bijv. jong belegen of cheddar
- 1 tomaat in dunne plakjes
- 1 el verse bieslook fijngehakt
Optioneel:
- een snufje peper of een likje pesto
Beleg twee sneetjes brood met kaas en plakjes tomaat.
Bestrooi met de fijngesneden bieslook en voeg eventueel een snufje peper toe.
Leg de andere sneetjes brood erop en druk licht aan.
Bak de tosti’s in een tosti-ijzer, grill of koekenpan tot ze goudbruin en knapperig zijn en de kaas gesmolten is.
Snijd de tosti’s diagonaal doormidden en serveer direct.
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of een kommetje tomatensoep voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij de zachte kaas en frisse tomaat.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 42g | Protein: 15g | Vet: 14g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 75
Lamscurry met Appel en Rozijnen
Een smaakvolle lamscurry met appel, rozijnen en kerrie in een romige saus, perfect geserveerd met rijst.
Bereidingstijd35 minuten min
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 200 g lamsvlees in blokjes
- 1 el boter
- 1 ui fijngehakt
- 1 tl kerriepoeder
- 1 appel geschild en in blokjes
- ½ glas witte wijn
- 2 el rozijnen
- ½ bouillontablet
- 1 tl worcestershiresaus
- Snufje zout
- Snufje peper
- ½ bakje zure room
- Rijst voor erbij
Verhit de boter in een pan en bak het lamsvlees snel bruin.
Haal het vlees uit de pan en fruit de fijngehakte ui met de kerrie tot deze glazig is.
Voeg de blokjes appel toe en meng alles goed door elkaar.
Doe het vlees terug in de pan en voeg zout, peper, witte wijn, rozijnen, worcestershiresaus en het bouillontablet toe.
Dek de pan af en laat het geheel ± 20 minuten sudderen tot het vlees gaar is en de saus ingedikt.
Verwarm de zure room met een beetje saus en roer dit door de curry.
Serveer de lamscurry warm met drooggekookte rijst.
Serveertip:
Garneer met verse koriander en serveer met naanbrood of een frisse komkommersalade.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn zoals een Gewürztraminer past goed bij de kruidige en zoete smaken van de curry.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 24g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 75
Salade met Appel, Blauwe Bessen, Kaas en Appelstroopdressing
Een frisse en verrassende salade met appel, blauwe bessen, kaas en een lichtzoete appelstroopdressing, afgemaakt met knapperige croutons.
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 1
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar
- 150 g rucola
- 1 zoet-zure appel Elstar of Jonagold
- 50 g blauwe bessen
- 100 g Pavé à la Leffe of oude kaas in blokjes
- 2 tl verse tijmblaadjes
- 2 sneetjes meergranenbrood
- Voor de dressing:
- 2 tl appelstroop
- 2 el azijn
- 3 el arachideolie
Doe de rucola in een mooie schaal.
Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes.
Verdeel de appel en blauwe bessen over de rucola.
Snijd de kaas in kleine blokjes en voeg deze toe aan de salade.
Strooi de tijmblaadjes over de salade.
Snijd het meergranenbrood in blokjes van ca.
2 bij 2 cm.
Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de broodblokjes 2-3 minuten aan één kant goudbruin en knapperig.
Draai de croutons om en bak de andere kant nog 2 minuten.
Haal de croutons uit de pan en laat ze uitlekken en afkoelen op een bord met keukenpapier.
Roer de appelstroop los in een kommetje en voeg de azijn toe.
Meng goed tot er geen klontjes meer zijn en roer als laatste de arachideolie erdoor tot een gladde dressing.
Schenk vlak voor het serveren de dressing over de salade en strooi de croutons eroverheen.
Serveertip:
Serveer met een glas vers geperst appelsap of een lichte witte wijn voor een verfrissende combinatie.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij de fruitige en hartige smaken van deze salade.
Calories: 480kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 18g | Vet: 22g | Zout: 1.2g | Sugar: 16g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 75
Salade met Geitenkaas, Haverkorn Croutons en Appelstroopdressing
Een frisse salade met romige geitenkaas, knapperige haverkorn croutons en een lichtzoete appelstroopdressing. Snel en eenvoudig te maken!
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar
- 1 zak sla naar keuze
- 1 geitenkaas bijv. zachte geitenkaas
- 2 sneetjes haverkorn brood
- 1 handje cherrytomaten gehalveerd
- ¼ komkommer in kleine stukjes
- 1 handje radijs in dunne plakjes
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de sla in een kom en voeg de gesneden tomaten, komkommer en radijs toe.
Scheur of snijd het haverkorn brood in kleine stukjes en voeg dit toe aan de salade.
Plaats de geitenkaas op een ovenbestendig bordje en verwarm deze ongeveer 5 minuten in de oven tot hij zacht wordt.
Maak ondertussen de dressing door de appelstroop, azijn, olijfolie, peper en zout in een kommetje te mengen.
Giet het mengsel in een steelpan en verwarm het kort totdat de appelstroop vloeibaarder wordt.
Giet de dressing in een schaaltje en serveer deze apart of direct over de salade.
Haal de geitenkaas uit de oven en leg deze bovenop de salade.
Serveer direct en geniet van deze heerlijke, eenvoudige salade!
Serveertip:
Lekker met een handje walnoten of een scheutje honing voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Chenin Blanc past perfect bij de romige geitenkaas en de zoete dressing.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 12g | Vet: 22g | Zout: 1.1g | Sugar: 9g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 75
Witte koolstamppot met seroendeng en pindasaus
Een smaakvolle stamppot van witte kool met knapperige seroendeng en romige pindasaus. Een verrassende twist op de traditionele stamppot!
Bereidingstijd35 minuten min
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 5
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 1 ¼ kg aardappels
- Snufje zout
- 2 el olie
- 1 grote ui gesnipperd
- 1 kleine witte kool in reepjes gesneden
- 2 el gember geraspt
- ½ tl laos gedroogde specerij
- 1 zakje pindasaus
- Snufje gemalen koriander
- 1 el ketjap manis
- 1 el sambal
- 75 g seroendeng pinda-kokosmengsel
Kook de aardappelen in water met zout gedurende 20 minuten, of totdat ze gaar zijn.
Verhit de olie in een wok en roerbak de ui, witte kool en gember gedurende 5 minuten.
Breng de groente op smaak met zout en laos.
Bereid de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breng de saus extra op smaak met gemalen koriander, ketjap manis en sambal.
Stamp de aardappelen fijn en meng de geroerbakte kool, ui en gember door de puree.
Breng de stamppot op smaak met zout en laos.
Bestrooi de stamppot met seroendeng en serveer met de pindasaus.
Serveertip:
Serveer met een extra scheut ketjap manis of sambal voor de liefhebbers van extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de kruidige smaken van dit gerecht.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 48g | Protein: 6g | Vet: 12g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 75
Witte Bonenstamppot met Knolselderij en Paprika
Heerlijke en romige witte bonenstamppot met knolselderij en paprika. Een lekker, voedzaam en pittig bijgerecht voor elke maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten min
Land van herkomst: Nederland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 1 pot witte bonen
- 1 knolselderij
- 1 pak erwten diepvries
- 2 paprika's
- 1 dl melk
- 50 g boter
- Versgemalen peper
- Nootmuskaat
- Zout
Spoel de witte bonen in een vergiet onder warm stromend water af en laat ze uitlekken.
Schil de knolselderij, was hem en snijd in stukken.
Kook de knolselderij in een pan met weinig water en zout in ± 15 minuten gaar.
Kook intussen de erwten in een andere pan volgens de gebruiksaanwijzing.
Was en schoonmaak de paprika’s.
Snijd één paprika in kleine blokjes en de andere paprika in dunne reepjes.
Laat de gekookte knolselderij uitlekken in een zeef.
Pureer de knolselderij, de helft van de doperwten en de helft van de witte bonen in een keukenmachine of met een draaizeef.
Verwarm de melk en boter in een braadpan en roer de groentepuree erdoor.
Laat het geheel al roerend goed doorwarmen.
Breng pittig op smaak met zout, versgemalen peper en nootmuskaat.
Roer de rest van de witte bonen, doperwten en paprika blokjes door de stamppot.
Laat dit nog ± 3 minuten op laag vuur met het deksel op de pan doorwarmen.
Verwarm een glazen schaal voor en schep de stamppot erin.
Garneer de bovenkant stervormig met de paprika reepjes.
Serveertip:
Serveer de stamppot met een zoet bijgerecht, zoals stoofpeertjes, voor een heerlijke combinatie van zoet en hartig.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de romige textuur van de stamppot en de paprika.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 8g | Vet: 12g | Zout: 0.8g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 75
Witlofstamppot met Hamrolletjes en Kaas
Heerlijke witlofstamppot gewikkeld in smakelijke hamrolletjes, gesmolten met kaas en even gegratineerd in de oven. Een smaakvol en verrassend gerecht!
Bereidingstijd40 minuten min
Land van herkomst: Nederland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kg witlof
- 1 kg aardappels
- Zout en peper naar smaak
- 200 g Pardano of andere harde kaas
- 3 tomaten
- 30 g boter + extra boter voor invetten
- 1 tl tijm
- 150 g gegrilde ham
- Rasp van de kaas
Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de witlof, en snijd de stronkjes in stukken van 2 cm.
Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in stukjes en kook ze in weinig water met zout in ± 20 minuten gaar.
Voeg na 10 minuten de witlof toe.
Verwarm de oven voor op de grillstand.
Snijd de helft van de kaas in blokjes en rasp de rest.
Snijd de tomaten in stukjes.
Giet de aardappelen en witlof af, voeg de boter toe en pureer ze samen.
Schep de kaasblokjes, de tomaat en de tijm door de stamppot en breng op smaak met zout en peper.
Vet de ovenschaal in.
Leg de plakjes ham naast elkaar op een werkvlak, schep wat stamppot op elk plakje en rol ze op.
Leg de hamrolletjes in de ovenschaal.
Bestrooi de rolletjes met de geraspte kaas.
Laat de witlofstamppot bovenin de oven in ± 5 minuten goudbruin kleuren totdat de kaas gesmolten is.
Serveer met een rookworstsalade voor een complete maaltijd.
Serveertip:
Serveer de hamrolletjes met een frisse salade of een stukje rookworst voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de romige stamppot en de zoute smaak van de hamrolletjes.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 15g | Vet: 15g | Zout: 1g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 75