Luxe Multigranenbol met Kaas en Huisgemaakte Appelstroop

Luxe Multigranenbol met Kaas en Huisgemaakte Appelstroop

Een smaakvolle meergranenbol met smeltende 30+ kaas en zelfgemaakte appelstroop. Perfect voor een luxe lunch of tussendoortje.
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Broodbeleg, Broodjes, Brunch, Kaas, Lunch
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 1
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote meergranenbol
  • 1 liter appelsap
  • 200 g basterdsuiker
  • 2 plakken 30+ kaas of een andere kaassoort naar keuze
  • 1 handje rucola

Instructies

  • Kook de appelsap samen met de basterdsuiker op laag vuur tot een dikke stroop, dit duurt ongeveer 1,5 uur.
  • Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
  • Snijd de meergranenbol doormidden.
  • Leg de plakken kaas op de onderste helft van de bol.
  • Besprenkel de kaas royaal met de zelfgemaakte appelstroop.
  • Beleg met een handje rucola en plaats de bovenste helft van de bol erop.
  • Serveer direct en geniet van dit heerlijke broodje.

Notities

Serveertip:
Serveer met een kopje thee of een glas vers appelsap voor een complete lunchervaring.
Wijnadvies:
Bij dit hartige broodje met zoete appelstroop past een lichte en fruitige rode wijn zoals Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals Chardonnay.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 70g | Protein: 15g | Vet: 8g | Zout: 1.2g | Sugar: 30g

Eieren Gebakken in Broodbollen

Eieren Gebakken in Broodbollen

Heerlijke eieren gebakken in knapperige broodbollen. Een feestelijk gerecht dat perfect is voor een speciaal ontbijt of een eenvoudige lunch.
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Ei, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Feestdagen etc: Pasen, Vaderdag
Servings: 2
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 bruine bollen om af te bakken
  • 2 eieren
  • Olijfolie
  • Verse peterselie fijngehakt
  • Peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snijd de kapjes van de bollen af en hol ze voorzichtig uit, maar laat een laagje brood aan de binnenkant zitten.
  • Besprenkel de binnenkant van de uitgeholde broodbollen met een beetje olijfolie.
  • Breek een ei in elke broodbol en breng op smaak met peper en zout.
  • Strooi wat fijngehakte peterselie over het ei.
  • Plaats de broodbollen op een bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 9 minuten, of tot het ei gaar is en het brood knapperig.
  • Zet de kapjes terug op de broodbollen en serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse salade of een glaasje vers geperste sinaasappelsap voor een compleet ontbijt.
Wijnadvies:
Een lichte mousserende wijn zoals Prosecco of een droge witte wijn zoals Pinot Grigio past uitstekend bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 10g | Vet: 9g | Zout: 0.8g | Sugar: 1g

Mini Krentenbol met Kipfilet en Mandarijn

Mini Krentenbol met Kipfilet en Mandarijn

Een heerlijke en gezonde lunch, bestaande uit een mini-krentenbol gevuld met kipfilet, smeerkaas en frisse mandarijnpartjes. Snel, smakelijk en perfect voor onderweg.
Bereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Fruit, Gevogelte, Kip, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 1 personen
Calories: 230kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • mes
  • huishoudfolie

Ingrediënten

  • 1 mini-krentenbol
  • 1 el smeerkaas 20+
  • 1 plakje kipfilet of ½ plakje ham
  • 5 partjes mandarijn

Instructies

  • Begin met het openen van de mini-krentenbol en bestrijk beide snijvlakken royaal met smeerkaas.
  • Dit zorgt niet alleen voor extra smaak, maar houdt ook het brood vochtig, zodat het niet uitdroogt.
  • Leg het plakje kipfilet dubbelgevouwen op de onderkant van het krentenbolletje.
  • De kip biedt een hartige smaak die prachtig contrasteert met de zoetheid van de mandarijn.
  • Garneer het broodje met de partjes mandarijn voor een frisse, citrusachtige toets die het geheel opfleurt en een verfrissende smaakbeleving biedt.
  • Sluit de krentenbol af met de bovenkant en wikkel het geheel strak in huishoudfolie.
  • Dit maakt het makkelijk om mee te nemen en houdt het broodje vers tot het moment van eten.

Notities

Serveertip:
Als je van variatie houdt, kun je in plaats van mandarijn ook plakjes kiwi of stukjes verse ananas gebruiken. Deze vruchten bieden een ander, maar even verfrissend effect, en brengen nieuwe smaken naar je broodje.
Wijnadvies:
Voor een extra verfrissende ervaring, zou een lichte, fruitige witte wijn zoals Riesling uitstekend passen bij dit gerecht. De frisse zuren van de wijn completeren de citrus van de mandarijn en de romigheid van de smeerkaas perfect.

Nutrition

Calories: 230kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 12g | Vet: 7g | Zout: 0.6g | Sugar: 13g

Friese Roggebrood Snack met Kersenjam en Hüttenkäse

Friese Roggebrood Snack met Kersenjam en Hüttenkäse

Een snel en heerlijk hapje voor bij de koffie, met roggebrood, kersenjam en een romige laag hüttenkäse. Perfect voor een moment van verwennerij.
Bereidingstijd2 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Hapjes, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Friesland, Nederland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 1
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 sneetje donker roggebrood
  • 1 el kersenjam
  • 1 flinke eetlepel hüttenkäse
  • 1 tl vanillesuiker

Instructies

  • Snijd het sneetje roggebrood diagonaal door en bestrijk de helften met kersenjam.
  • Meng de hüttenkäse met de vanillesuiker en schep dit mengsel op een helft van het roggebrood.
  • Leg de andere helft met de jamkant naar beneden op de hüttenkäse en serveer direct.

Notities

Serveertip:
Vervang de kersenjam door bosvruchtenjam of abrikozenjam voor een andere smaakvariatie.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn met een hint van zoetheid, zoals Gewürztraminer, zou goed samengaan met dit gerecht.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 5g | Vet: 5g | Zout: 0.3g | Sugar: 10g

Verfrissende Komkommersandwich met Kalfsleverworst

Verfrissende Komkommersandwich met Kalfsleverworst

Een lichte en verfrissende sandwich met kalfsleverworst en komkommer, perfect voor een snelle lunch of als tussendoortje.
Bereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Kalfsvlees, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 1 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 sneetjes bruin brood
  • 2 el kalfsleverworst
  • 5 cm komkommer in dunne plakjes
  • Versgemalen peper

Instructies

  • Besmeer de sneetjes bruin brood met de kalfsleverworst.
  • Leg de plakjes komkommer op één sneetje.
  • Strooi eventueel wat versgemalen peper over de komkommer en leg het andere sneetje met de leverworst naar beneden op de komkommer.
  • Druk de sandwich licht aan en snijd hem diagonaal in vier stukjes.

Notities

Serveertip:
Geef deze sandwich een zomerse twist door wat verse basilicumblaadjes toe te voegen aan de plakjes komkommer voor extra smaak.
Wijnadvies:
Bij deze lichte en frisse sandwich past een glas Sauvignon Blanc goed, vanwege zijn verkwikkende citrusaroma's en kruidige tonen.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 15g | Vet: 10g | Zout: 0.6g | Sugar: 3g

Gezond Meergranen Broodje met Selderij-Wortelsalade

Gezond Meergranen Broodje met Selderij-Wortelsalade

Een gezond en smaakvol broodje met selderij-wortelsalade en geraspte kaas. Perfect voor een snelle lunch of als tussendoortje.
Bereidingstijd3 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Lunch
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 1 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 meergranenbroodje
  • 2 el geraspte kaas
  • 3 el selderij-wortelsalade
  • Margarine of halvarine

Instructies

  • Schep de geraspte kaas door de selderij-wortelsalade.
  • Snijd het meergranenbroodje open en besmeer de snijvlakken dun met margarine of halvarine.
  • Schep de salade op de onderkant van het broodje.

Notities

Serveertip:
Serveer met een verse salade of een glas vers geperste jus voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij dit gezonde broodje vanwege zijn fruitige en kruidige smaken.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 8g | Vet: 12g | Zout: 0.5g | Sugar: 5g

Zomerse Volkoren Bruschette met Rauwe Ham en Meloen

Zomerse Volkoren Bruschette met Rauwe Ham en Meloen

Verfrissende volkoren bruschette met rauwe ham, zoete meloen en een drizzle honing. Perfect als lichte lunch of als borrelhapje.
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Brood, Fruit, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2 personen
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 dikke sneden donker volkorenbrood
  • ¼ meloen
  • 2-3 el olijfolie extra vierge
  • 4 el honing
  • 8 plakjes rauwe ham
  • Versgemalen peper
  • 2 el basilicum in reepjes

Instructies

  • Rooster de sneden volkorenbrood in een grillpan of broodrooster tot ze mooi bruin zijn.
  • Schil de meloen, verwijder de pitjes en snijd het in 8 dunne plakken.
  • Leg de geroosterde sneden brood op vier bordjes en sprenkel er wat olijfolie over.
  • Strijk over elke sneetje een eetlepel honing uit.
  • Vouw de plakjes rauwe ham losjes op en rangschik ze samen met de meloenplakken op de sneden brood.
  • Maal er eventueel wat zwarte peper boven.
  • Strooi de basilicumreepjes over de sneetjes en serveer.

Notities

Serveertip:
Serveer de bruschette met een frisse salade of als lichte lunch.
Wijnadvies:
Deze bruschette passen goed bij een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals Chardonnay.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 10g | Vet: 12g | Zout: 0.6g | Sugar: 18g

Griekse Rosbiefbroodjes met Tzatziki

Griekse Rosbiefbroodjes met Tzatziki

Heerlijke Griekse broodjes met malse rosbief, romige tzatziki en knapperige asperges. Een frisse en smaakvolle lunchoptie.
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Asperges, Broodjes, Brunch, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Griekenland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 Kaiserbroodjes
  • 16 plakken rosbief
  • 150 g Griekse yoghurt
  • ½ komkommer
  • 8 groene asperges
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ handje aspergescheuten
  • Peper naar smaak
  • Zeezout naar smaak

Instructies

  • Was de komkommer en snijd deze in kleine blokjes.
  • Meng de komkommerblokjes met de Griekse yoghurt in een mengkom.
  • Hak de knoflook fijn en voeg toe aan de komkommer-yoghurt.
  • Snijd de onderste stukken van de asperges af en blancheer ze kort in kokend water.
  • Spoel de asperges direct koud af en laat ze uitlekken.
  • Snijd vier asperges in ringetjes en houd de rest apart voor garnering.
  • Voeg de aspergeringetjes toe aan de tzatziki en breng op smaak met peper en zeezout.
  • Snijd de Kaiserbroodjes open en leg de plakken rosbief op de onderste helft.
  • Verdeel de tzatziki over de rosbief en garneer met de hele asperges en aspergescheuten.
  • Plaats de bovenste helft van het broodje erop en serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige Pinot Noir of een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc past uitstekend bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 18g | Vet: 12g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g

Gelaagde Kaneelappel Potjes

Gelaagde Kaneelappel Potjes

Een fris en zoet dessert met lagen van kaneelappels, magere kwark en geroosterd volkorenbrood. Perfect voor een picknick of als traktatie.
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst
Feestdagen etc: Picknick
Servings: 4
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 3 el suiker
  • 2 el kaneel
  • 150 g magere kwark
  • 3 sneetjes volkorenbrood
  • 50 g poedersuiker

Instructies

  • Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
  • Meng de appelblokjes in een kom met de suiker en kaneel.
  • Rooster de sneetjes volkorenbrood en snijd ze in kleine stukjes.
  • Verdeel de geroosterde broodstukjes over de bodem van de jam- of weckpotjes.
  • Schep een laag magere kwark over de broodstukjes.
  • Voeg een laagje van het appel-kaneelmengsel toe.
  • Herhaal deze lagen tot de potjes gevuld zijn, eindigend met een laag magere kwark.
  • Bestrooi de bovenkant met poedersuiker.
  • Sluit de potjes af en bewaar ze in de koelkast tot het moment van serveren.

Notities

Serveertip:
Serveer de potjes koud, eventueel met een takje munt bovenop voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals Riesling of Moscato d'Asti past perfect bij dit dessert.

Nutrition

Calories: 210kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 6g | Vet: 2g | Zout: 0.2g | Sugar: 18g

Boerse Volkorenbroodjes met Beenham en Eiersalade

Boerse Volkorenbroodjes met Beenham en Eiersalade

Rijk belegde boerse broodjes met beenham, eiersalade, verse sla en knapperige kiemgroente. Een voedzame en smaakvolle keuze voor de lunch!
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Brood, Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 310kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 dikke plakken grof ongesneden volkorenbrood
  • Boter voor smeren
  • 8 plakken beenham
  • 4 grote lepels eiersalade
  • 16 partjes tomaat
  • Sla naar keuze
  • Knapperige kiemgroente voor garnering
  • Zwarte peper en zeezout naar smaak

Instructies

  • Snijd vier dikke plakken van het ongesneden volkorenbrood.
  • Besmeer de plakken brood met een dun laagje boter.
  • Beleg de boterhammen met de plakjes beenham, losjes gevouwen voor een speelse presentatie.
  • Verdeel een royale lepel eiersalade over de beenham.
  • Garneer de broodjes met partjes tomaat, verse sla en een handje knapperige kiemgroente.
  • Bestrooi naar smaak met gekneusde zwarte peper en zeezout.
  • Serveer direct en geniet van deze heerlijke broodjes.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse salade of een kopje soep voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Deze broodjes combineren uitstekend met een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Rosé.

Nutrition

Calories: 310kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 16g | Vet: 14g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g