Glutenvrije muffins met tutti frutti

Glutenvrije muffins met tutti frutti

Heerlijke glutenvrije muffins met zoete tutti frutti en notenmeel, perfect als nagerecht of bij de koffie. Makkelijk te maken en vol smaak!
Voorbereidingstijd2 dagen
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Noten, Taart, Zuivel
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 zakje bakpoeder
  • 125 ml melk
  • 2 eieren gesplitst
  • 3 el zonnebloemolie
  • 50 g donkere basterdsuiker
  • 100 g glutenvrije rijstmeel
  • 100 g hazelnoot- of amandelmeel
  • 100 g tutti frutti

Instructies

  • Snijd de tutti frutti in kleine stukjes en laat 2 dagen wellen in 2 dl water met wat citroensap.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Meng in een schaal het hazelnoot- of amandelmeel, rijstmeel, kaneelpoeder, bakpoeder, basterdsuiker en tutti frutti.
  • Klop het eiwit in een kom stijf met een mespunt zout.
  • Roer de eidooiers los met melk en zonnebloemolie.
  • Meng dit snel door het meelmengsel (klontjes mogen blijven).
  • Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag.
  • Plaats papieren vormpjes in een muffinvorm of op een bakplaat.
  • Vul de vormpjes voor maximaal driekwart met beslag.
  • Bak de muffins in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
  • Neem de vorm uit de oven.
  • Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de vorm en daarna verder afkoelen op een taartrooster.

Notities

Serveertip:
Serveer met een lepel Griekse yoghurt en een extra stukje tutti frutti erbovenop.
Wijnadvies:
Combineer met een zoete dessertwijn zoals een Muscat of een gekoelde Riesling.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 4g | Vet: 8g | Zout: 0.2g | Sugar: 10g

Tropische Notenmuffins

Tropische Notenmuffins

Heerlijke glutenvrije muffins met tutti frutti en notenmeel. Perfect voor een zoete traktatie bij de koffie of als nagerecht.
Voorbereidingstijd2 dagen
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Gebak, Noten, Taart
Land van herkomst: Europa
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Glutenvrij
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • muffinvorm
  • Papieren muffinvormpjes
  • taartrooster

Ingrediënten

  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 eieren gesplitst
  • 3 el zonnebloemolie
  • 50 g donkere basterdsuiker
  • 100 g glutenvrij rijstmeel
  • 100 g hazelnoot- of amandelmeel
  • 100 g tutti frutti
  • 125 ml melk

Instructies

  • Snijd de tutti frutti in kleine stukjes.
  • Laat de tutti frutti 2 dagen wellen in 2 dl water met wat citroensap.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Meng in een schaal de melen, kaneel, bakpoeder, basterdsuiker en tutti frutti.
  • Klop in een kom het eiwit met een mespunt zout stijf.
  • Roer de dooiers los met melk en olie.
  • Meng dit snel door het meelmengsel (klontjes mogen blijven).
  • Spatel voorzichtig het eiwit erdoor.
  • Plaats papieren vormpjes in de muffinvorm of op een bakplaat.
  • Vul de vormpjes tot maximaal driekwart met beslag.
  • Bak de muffins in het midden van de oven in ca.
  • 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Haal de vorm uit de oven en laat 5 minuten afkoelen.
  • Maak de muffins los en laat ze verder afkoelen op een taartrooster.

Notities

Serveertip:
Lekker met een beetje poedersuiker of een schepje slagroom.
Wijnadvies:
Past goed bij een zoete dessertwijn zoals een Muscat.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 4g | Vet: 9g | Zout: 0.2g | Sugar: 8g

Basisrecept voor Heerlijke Muffins

Basisrecept voor Heerlijke Muffins

Een eenvoudig basisrecept voor luchtige en zachte muffins.
Bereidingstijd30 minuten
Land van herkomst: America
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Feestdagen etc: Verjaardag
Servings: 12 muffins
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 180 g boter gesmolten
  • 180 g suiker
  • 2 eieren
  • 240 ml melk
  • 300 g meel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Zout

Instructies

  • Meng alle droge ingrediënten (meel, bakpoeder, suiker en zout) in een kom.
  • Klop in een aparte kom de natte ingrediënten (boter, eieren en melk) samen.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten.
  • Meng het geheel goed door tot een glad beslag.
  • Verdeel het beslag over een ingevette muffinvorm of gebruik papieren vormpjes.
  • Bak de muffins 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
  • Laat de muffins afkoelen voordat je ze serveert.

Notities

Serveertip:
Voeg 4 eetlepels cacaopoeder toe aan het beslag voor chocolademuffins.
Wijnadvies:
Geniet met een glas zoete dessertwijn zoals Moscato.

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 23g | Protein: 3g | Vet: 10g | Zout: 0.3g | Sugar: 11g

Ovengebakken Sushi Cups

Ovengebakken Sushi Cups

Recept categorieën: Hapjes, Sushi, Zalm
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • muffinvorm
  • SiliconenSpatelset

Ingrediënten

  • 300 gram zalm
  • 250 gram sushirijst
  • 3 nori vellen
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 avocado
  • 1 bosui
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel zwart sesamzaad
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • Voor de Saus:
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 theelepels sojasaus
  • 1 theelepel sriracha saus

Instructies

  • Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Knip met een schone schaar de nori vellen in kwarten.
  • Leg ze voor je neer en beleg elk stuk nori met sushirijst.
  • Gebruik eventueel vochtige handen om het plakken te verminderen.
  • Plaats de nori met rijst in de muffinvorm.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Snijd de zalm in blokjes en marineer ze met sesamolie, sojasaus, honing, chilipoeder, uienpoeder, paprikapoeder en knoflookpoeder.
  • Meng goed en verdeel de zalm over de rijst in de muffinvormpjes.
  • Bak gedurende 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Terwijl de sushi cups bakken, bereid je de toppings voor.
  • Schil en ontpit de avocado en snijd deze in dunne plakken.
  • Snijd de bosui schuin in ringen.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom en roer goed door.
  • Haal de warme sushi cups uit de oven en garneer ze met plakjes avocado, bosui, zwart sesamzaad en de zelfgemaakte saus.

Notities

Serveer deze ovengebakken sushi cups als smakelijke hapjes op je volgende feestje of als verrassende snack voor het gezin.

Ovengebakken Sushi Cupjes

Ovengebakken Sushi Cupjes

Recept categorieën: Borrelhapjes, Hapjes, Sushi, Vis, Zalm
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gram zalm
  • 250 gram sushirijst
  • 3 nori vellen
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 avocado
  • 1 bosui
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel zwart sesamzaad
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • Voor de saus:
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 theelepels sojasaus
  • 1 theelepel sriracha saus

Instructies

  • Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Knip de nori vellen in kwarten met een schaar.
  • Beleg elk stuk nori met een laagje sushirijst (bevochtig je handen een beetje om plakken te voorkomen) en druk ze in de muffinvorm.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Snijd de zalm in blokjes en marineer met sesamolie, sojasaus, honing, chilipoeder, uienpoeder, paprikapoeder en knoflookpoeder.
  • Meng goed met een siliconen spatel.
  • Verdeel de gemarineerde zalm over de rijst in de muffinvormpjes.
  • Bak gedurende 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Terwijl de sushi cupjes bakken, bereid je de toppings voor.
  • Snijd de avocado in dunne plakjes en snijd de bosui in schuine ringen.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom en roer goed door.
  • Haal de sushi cupjes uit de oven en laat ze iets afkoelen.
  • Top ze af met plakjes avocado, bosui, zwart sesamzaad en een lepel van de zelfgemaakte saus.

Notities

Geniet van deze ovengebakken sushi cupjes als een smakelijk en origineel hapje, perfect voor een feestje of als onderdeel van een sushi avond thuis.

Kaneel-Mueslimuffins met Winterwortel

Kaneel-Mueslimuffins met Winterwortel

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Brunch, Cupcakes / Muffins, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Servings: 12 muffins
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g muesli
  • 75 g suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 winterwortel geraspt
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 75 g boter

Instructies

  • erwarm de oven voor op 200 °C.
  • Vet een muffinvorm in of gebruik papieren muffinvormpjes.
  • In een grote kom meng je het zelfrijzend bakmeel, muesli, suiker, kaneel en geraspte winterwortel.
  • Klop in een andere kom de eieren los met de melk.
  • Smelt de boter in een steelpan en roer deze vervolgens door het losgeklopte eimengsel.
  • Giet het eimengsel met boter bij het droge mengsel en roer alles goed door elkaar tot een beslag.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.
  • Bak de muffins in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen voordat je ze serveert.

Notities

Serveertip:

Geniet van deze heerlijke kaneel-mueslimuffins als een voedzaam ontbijt of als een gezonde snack tussendoor. Serveer ze met een schepje Griekse yoghurt en wat vers fruit voor een extra smaakvolle ervaring.

Frisse Maanzaad Muffins met Citroen

Frisse Maanzaad Muffins met Citroen

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd24 minuten
Recept categorieën: Cupcakes / Muffins
Dieët: Vegetarisch
Servings: 12 muffins
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • muffinvorm
  • taartrooster

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 300 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 150 g lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eetlepels maanzaad
  • 2 eieren
  • 200 ml karnemelk
  • 100 ml zonnebloemolie
  • Snufje zout

Instructies

  • erwarm de oven voor op 200°C en vet de holtes van de muffinvorm in.
  • Boen de citroen schoon.
  • Rasp de helft van de schil fijn en pers de halve citroen uit (de andere helft wordt niet gebruikt).
  • Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, lichtbruine basterdsuiker, citroenrasp, maanzaad en een snufje zout.
  • Klop in een andere kom de eieren los.
  • Voeg de citroensap, karnemelk en zonnebloemolie toe en roer alles goed door elkaar.
  • Maak een kuiltje in het bloemmengsel en giet het eimengsel erin.
  • Spatel het geheel luchtig door elkaar met een vork of pollepel.
  • Het beslag hoeft niet helemaal glad te zijn; een paar klontjes zijn niet erg.
  • Verdeel het beslag over de holtes van de muffinvorm.
  • Plaats de muffinvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de vorm en haal ze vervolgens uit de vorm.
  • Laat ze verder afkoelen op een taartrooster.

Notities

Serveertip:

Geniet van deze frisse maanzaad muffins als lekker tussendoortje of bij de koffie of thee.

Wijnadvies:

Deze maanzaad muffins met citroen gaan goed samen met een kopje verse kruidenthee of een glas gekoelde witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, die de frisse citrustonen van de muffins aanvullen.

Spicy Kruidkoek Muffins

Spicy Kruidkoek Muffins

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Cupcakes / Muffins
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 12 muffins
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • muffinvorm
  • magnetronbestendige kom
  • vork

Ingrediënten

  • 300 g bloem gezeefd
  • 1 zakje bakpoeder
  • 175 g donkere basterdsuiker
  • 2 eetlepels koekkruiden
  • 75 g boter
  • 5 eetlepels stroop
  • 1 ei losgeklopt
  • 200 ml halfvolle melk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Vet de muffinvorm in of gebruik papieren muffinvormpjes.
  • Meng in een grote kom de gezeefde bloem met het bakpoeder, de basterdsuiker, de koekkruiden en een mespunt zout.
  • Smelt de boter samen met de stroop in een magnetronbestendige kom gedurende 20 seconden in de magnetron.
  • Roer het boter-stroopmengsel en het losgeklopte ei door de melk.
  • Roer dit vloeibare mengsel snel met een vork door het bloemmengsel.
  • Enkele klontjes zijn geen probleem.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.
  • Bak de kruidkoekmuffins in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de vorm en haal ze er dan uit.

Notities

Test of de muffins gaar zijn door er een satéstokje in te steken. Als deze er droog uitkomt, zijn de muffins klaar. Serveer deze kruidkoekmuffins als een zoete traktatie bij de koffie of thee.

Wijnadvies

Een lichte witte wijn, zoals een Riesling, past goed bij deze kruidige smaken.

Geitenkaasbuideltjes met Honing-roomsaus

Geitenkaasbuideltjes met Honing-roomsaus

Bereidingstijd28 minuten
Recept categorieën: Hapjes, Kaas, Voorgerechten
Land van herkomst: Griekenland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 290kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • muffinvorm
  • kwast

Ingrediënten

  • 5 vellen filodeeg diepvries, ontdooid
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 2 zongedroogde tomaten fijngesneden
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Versgemalen zwarte peper
  • 63 ml zure room
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Vet de holtes van een muffinvorm in met olie.
  • Verkruimel de geitenkaas boven een kom en meng met de fijngesneden zongedroogde tomaten, ½ theelepel tijm en versgemalen zwarte peper.
  • Vouw voorzichtig de vellen filodeeg uit en halveer ze.
  • Leg een vel filodeeg in elke holte van de muffinvorm, zodat er rondom overhangend deeg is.
  • Schep wat van het geitenkaasmengsel in elke holte en pak het overhangende deeg samen, knijp het dicht en draai het voorzichtig zodat er een buideltje ontstaat.
  • Schuif de muffinvorm in het midden van de oven en bak de buideltjes in 10-12 minuten goudbruin en knapperig.
  • Laat de buideltjes iets afkoelen.
  • Meng de zure room met honing en de rest van de tijm.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de warme geitenkaasbuideltjes met de honing-roomsaus.

Notities

Wijnadvies:

De romige textuur van de geitenkaas en de zoete honing vragen om een witte wijn met een lichte zuurgraad en fruitige tonen. Probeer een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Riesling uit Duitsland voor een verfrissende combinatie.

Nutrition

Calories: 290kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 9g | Vet: 18g | Zout: 0.8g | Sugar: 6g

Mini Gehaktbroodjes met Gegrilde Bloemkool

Mini Gehaktbroodjes met Gegrilde Bloemkool

Bereidingstijd39 minuten
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories: 590kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel glutenvrij indien nodig
  • 75 gram geraspte belegen kaas
  • 100 gram hamreepjes
  • 200 ml tomatensaus voor pasta
  • 3 tomaten in 12 plakken
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien in dunne partjes
  • 500 gram bloemkool in kleine roosjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Meng in een kom het gehakt met het ei, paneermeel, geraspte kaas, hamreepjes, zout en peper naar smaak.
  • Verdeel het gehaktmengsel in 12 gelijke stukken en druk deze in de holtes van een muffinvorm.
  • Strijk de bovenkant van het gehakt glad en smeer er een beetje tomatensaus overheen.
  • Leg op elk gehaktmuffin een plakje tomaat en druppel er wat olijfolie overheen.
  • Bak de gehaktmuffins in het midden van de oven gedurende 25-30 minuten, tot ze bruin en gaar zijn.
  • Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een wok.
  • Roerbak de rode ui en bloemkool gedurende 3 minuten.
  • Voeg de resterende tomatensaus en 3-4 eetlepels water toe aan de wok.
  • Laat de bloemkool afgedekt op laag vuur in 6-8 minuten gaar worden.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Haal de gehaktmuffins uit de vorm en verdeel ze over vier borden.
  • Schep het bloemkoolmengsel ernaast en serveer met aardappelpuree of gekookte aardappels.

Notities

Wijnadvies:

De hartige smaken van de gehaktmuffins vragen om een rode wijn met body, zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon. Deze wijnen vormen een mooie aanvulling op de smaken van het gerecht.

Nutrition

Calories: 590kcal | koolhydraten: 23g | Protein: 38g | Vet: 39g | Zout: 2.3g | Sugar: 7g