Shoarmataart

Shoarmataart

Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten, Vlees
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend

Equipment

  • appeltaartvorm, 24 cm

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg
  • Boter om de vorm in te vetten
  • 1 pond shoarma
  • 1 of 2 paprika´s
  • 1 uitje fijngesneden
  • 4 eieren
  • Geraspte kaas
  • Zout. Peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 º C.
  • Vet de vorm in met boter.
  • Bekleed de vorm met bladerdeeg.
  • Bak de shoarma in een koekenpan en doe het uitje en de paprika erbij.
  • Bak tot het goed gaar is.
  • Laat het even afkoelen.
  • Klop ondertussen de eieren los met de geraspte kaas en breng dit op smaak met zout en peper.
  • Doe de shoarma in de taartvorm en giet het eimengsel eroverheen.
  • De taart gaat een half uur in de oven.

Rustieke Boerenpastei met Kalfsvlees en Varkensfilet

Rustieke Boerenpastei met Kalfsvlees en Varkensfilet

(inclusief marineren)3 uur 30 minuten
Land van herkomst: Nederland
Servings: 6
Calories: 650kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol taartdeeg
  • 400 gram gekookte varkensfilet
  • 400 gram gekookt kalfsvlees
  • 4 uien gehakt
  • 1 ei
  • 1 eierdooier
  • 150 ml witte wijn
  • 100 gram paneermeel
  • 1 struikje peterselie fijngehakt
  • 6 wortels kort gekookt en in stukjes gesneden
  • 75 gram haricots verts kort gekookt en in stukjes gesneden
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

Voorbereiding:

  • Maal de varkensfilet en het kalfsvlees grof.
  • Bak de gehakte uien aan tot ze glazig zijn.

Marineren:

  • Meng in een kom het gemalen vlees, de gebakken uien, ei, witte wijn, stukjes wortel, stukjes haricots verts, paneermeel en fijngehakte peterselie.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Laat het mengsel ongeveer 2 uur marineren in de koelkast.

Taartvorm Bekleden:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  • Bekleed een bakblik met het taartdeeg, zorg dat de zijkanten goed bedekt zijn.
  • Vul het deeg met het vleesmengsel.

Afwerking:

  • Dek de pastei af met een laag taartdeeg en druk de randen goed aan.
  • Maak een kleine opening in het midden van de bovenkant van de pastei om stoom te laten ontsnappen (schoorsteenpijp).
  • Bestrijk de bovenkant met de eierdooier.

Bakken:

  • Plaats de pastei in de voorverwarmde oven en bak gedurende 1 uur.
  • Bedek de bovenkant van de pastei na 30 minuten met aluminiumfolie om te voorkomen dat het te bruin wordt.

Serveren:

  • Laat de pastei 5 minuten rusten nadat deze uit de oven is gehaald.
  • Neem de pastei uit de vorm en serveer warm.

Notities

Wijnadvies:

Serveer met een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot.

Nutrition

Calories: 650kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 35g | Vet: 35g | Zout: 1.2g | Sugar: 6g

Gnocchi met Spruitjes en Spekjes in Romige Kaassaus

Gnocchi met Spruitjes en Spekjes in Romige Kaassaus

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta, Varkensvlees
Land van herkomst: Fusion, Italië, Nederland
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui in kleine stukjes gesneden
  • 300 gram spekjes
  • 500 gram spruitjes schoongemaakt
  • 1 bak gnocchi 500 gram
  • Geraspte kaas naar smaak ongeveer 100 gram
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 eieren

Instructies

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Snijd de ui in kleine stukjes en maak de spruitjes schoon.

Bakken:

  • Bak de spekjes in een koekenpan op middelhoog vuur tot ze knapperig zijn.
  • Voeg de ui toe aan de spekjes en bak tot de ui glazig is.

Spruitjes Koken:

  • Kook de spruitjes 3 minuten in een grote pan met water.
  • Giet af en zet apart.

Gnocchi Wokken:

  • Verhit een wokpan en bak de gnocchi kort tot ze lichtbruin zijn.

Ovenschaal Voorbereiden:

  • Doe de gebakken spekjes en ui, de spruitjes en de gnocchi in een ovenschaal en meng goed door elkaar.

Saus Bereiden:

  • Klop in een mengkom de eieren los en meng met de crème fraîche en geraspte kaas tot een romige saus.

Samenstellen en Bakken:

  • Giet de saus over het mengsel in de ovenschaal en zorg dat alles gelijkmatig bedekt is.
  • Zet de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak ongeveer 20-25 minuten tot de bovenkant goudbruin is en de saus goed is gestold.

Serveren:

  • Haal de ovenschaal uit de oven en laat kort afkoelen voor het serveren.

Notities

Wijnadvies:

Serveer met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 25g | Vet: 35g | Zout: 2.5g | Sugar: 5g

Spruiten-Wortelenstamp met Verse Worst en Münsterkaas

Spruiten-Wortelenstamp met Verse Worst en Münsterkaas

Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Stamppot, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Winter
Servings: 4
Calories: 650kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels tot puree verwerkt
  • 500 g spruiten beetgaar gekookt
  • 300 g winterpeen in blokjes en beetgaar gekookt
  • 125 g spekblokjes
  • 250 g verse worst in schijfjes
  • 1 ui gebakken samen met de spekblokjes en verse worst
  • 1 blok Le Rustique Münsterkaas in blokjes
  • 100 g pijnboompitten

Instructies

  • Kook de aardappels en verwerk ze tot puree.
  • Kook de spruiten en winterpeen beetgaar.
  • Bak de ui, spekblokjes en verse worst samen in een koekenpan.
  • Meng de puree met de spruiten, wortelen, spekblokjes, ui en verse worst.
  • Doe dit mengsel in een ovenschaal.
  • Leg bovenop de blokjes Le Rustique Münsterkaas en pijnboompitten.
  • Zet de ovenschaal 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

Notities

Wijnadvies:

Serveer deze stamppot met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 650kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 25g | Vet: 35g | Zout: 3g | Sugar: 6g

Heerlijke Appelstrudel met Rozijnen en Cranberries

Heerlijke Appelstrudel met Rozijnen en Cranberries

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Gebak
Land van herkomst: Oostenrijk
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 6
Calories: 270kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Lange tartelettevorm met losse bodem
  • Mixkom
  • schilmesje

Ingrediënten

  • 4 appels geschild en in dunne plakjes
  • Handvol cranberries geweekt
  • Handvol rozijnen geweekt
  • 3 eetlepels custardpoeder
  • 120 gram lichtbruine suiker
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 eetlepel kristalsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • Week de rozijnen en cranberries in warm water tot ze zacht zijn.
  • Schil de appels en snijd ze in dunne plakjes.
  • Meng in een kom de appels, rozijnen, cranberries, custardpoeder en lichtbruine suiker.
  • Zeef de custardpoeder over het mengsel en meng goed door.
  • Bekleed de tartelettevorm met het bladerdeeg, houd een brede plak over om de bovenkant mee af te dekken.
  • Verdeel het appelmengsel gelijkmatig over de bodem en vouw het bladerdeeg dicht.
  • Bak de strudel 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de strudel uit de oven, maak de bovenkant licht vochtig en strooi er een eetlepel kristalsuiker over.
  • Zet de strudel nog 2 minuten terug in de oven tot hij goudbruin en knapperig is.

Notities

Serveer met een zoete witte wijn zoals een Riesling of een dessertwijn zoals Sauternes.

Nutrition

Calories: 270kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 2g | Vet: 10g | Zout: 0.2g | Sugar: 30g

Romige Aspergelasagna met Zalm en Spinazie

Romige Aspergelasagna met Zalm en Spinazie

Een luxueuze aspergelasagna met gerookte zalm en spinazie. Verrassend en vol van smaak.
Bereidingstijd45 minuten
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Lente
Feestdagen etc: Kerst, Moederdag, Pasen
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg witte asperges schoongemaakt en 10 minuten gekookt
  • 2 eieren
  • 200 gr gerookte zalm
  • 200 gr spinazie
  • 100 gr geraspte Parmigiano Reggiano
  • Bechamelsaus kant-en-klaar (hoeveelheid naar smaak)
  • Voorgekookte lasagnabladen

Instructies

  • ook de asperges in een pan met water gedurende 10 minuten, laat ze daarna uitlekken.
  • Pureer de spinazie met de eieren en de helft van de geraspte Parmigiano Reggiano met behulp van een staafmixer of blender.
  • Meng het spinaziemengsel door de bechamelsaus en verwarm dit kort in een pan, zodat het lichtjes kookt.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Neem een grote ovenschaal en begin met een laagje van de bechamelsaus op de bodem.
  • Leg hierop een laag voorgekookte lasagnabladen, gevolgd door enkele asperges en stukjes gerookte zalm.
  • Herhaal dit proces met nog een laag bechamelsaus, lasagna, asperges en zalm.
  • Eindig met een laatste laag bechamelsaus en bestrooi royaal met de resterende geraspte Parmigiano Reggiano.
  • Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de lasagna gedurende 20 minuten, tot de bovenkant goudbruin is.

Notities

Deze aspergelasagna past uitstekend bij een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 25g | Vet: 22g | Zout: 1.5g | Sugar: 4g

Pittig Gehaktbrood in Bladerdeeg

Pittig Gehaktbrood in Bladerdeeg

Een pittig gehaktbrood omhuld met bladerdeeg. Makkelijk te maken en heerlijk met frietjes en salade.
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten, Lunch, Vlees
Land van herkomst: Fusion, Nederland, Spanje
Servings: 2
Calories: 520kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ei geklopt
  • 1 sjalotje fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 1 tl sambal
  • 1 el beschuitkruim
  • 1 el El-Andalus kruiden
  • 2 tomaatjes in stukjes gesneden
  • 2 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 250 gr gehakt
  • ½ tl maizena

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Meng in een grote kom het gehakt met de sambal, tomaatjes, El-Andalus kruiden, geklopt ei, sjalotje, knoflook, beschuitkruim en maizena tot een gelijkmatig mengsel.
  • Leg een plak bladerdeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Vorm een bal van het gehaktmengsel en leg deze op het bladerdeeg.
  • Verspreid het gehakt gelijkmatig over het deeg, maar laat 1/2 cm van de randen vrij.
  • Leg het tweede plak bladerdeeg over het gehakt en druk de randen aan met een vork om het goed af te sluiten.
  • Bak het gehaktbrood 22 minuten in de voorverwarmde oven, tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.

Notities

Serveer dit gerecht met een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Shiraz voor een optimale smaakbeleving.

Nutrition

Calories: 520kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 28g | Vet: 30g | Zout: 1.8g | Sugar: 4g

Heerlijke Spinazietaart met Gehakt en Bladerdeeg

Heerlijke Spinazietaart met Gehakt en Bladerdeeg

Geniet van deze verrukkelijke spinazietaart met gehakt, perfect voor een gezellige lunch of een snel diner.
Bereidingstijd50 minuten
Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten, Lunch, Vlees
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Picknick
Servings: 4
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 sjalot klein gesneden
  • 1 teen knoflook geperst
  • 2 tomaten in blokjes gesneden
  • 4 eieren
  • 5 bladen bladerdeeg ontdooid
  • 125 ml crème fraîche
  • 200 gr geraspte kaas
  • 250 gr gehakt
  • 450 gr diepvries spinazie ontdooid en goed uitgelekt
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (onderwarmte).
  • Rul het gehakt in een koekenpan samen met de gesneden sjalot, knoflook, tomaat en Provençaalse kruiden.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Zorg ervoor dat de spinazie goed is uitgelekt en meng deze in een grote kom met de gebakken gehaktmix, eieren, crème fraîche en geraspte kaas.
  • Bekleed een bakvorm met de ontdooide bladerdeegbladen, houd een paar bladen achter om de taart af te dekken.
  • Giet het spinaziemengsel in de bakvorm en maak een rasterpatroon bovenop met de overgebleven bladerdeegreepjes.
  • Zet de taart 10 minuten in de oven op onderwarmte.
  • Schakel daarna de oven over naar boven- en onderwarmte en bak de taart nog 30 minuten af, tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.

Notities

Combineer deze hartige taart met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir.

Nutrition

Calories: 480kcal | koolhydraten: 24g | Protein: 28g | Vet: 31g | Zout: 1.8g | Sugar: 3g

Mexicaanse Gevulde Paprika’s met Romige Walnotensaus

Mexicaanse Gevulde Paprika's met Romige Walnotensaus

Een heerlijk en kleurrijk gerecht geïnspireerd door de Mexicaanse keuken, met een vullende gehaktmix en een rijke walnotensaus. Perfect voor zowel vleesliefhebbers als vegetariërs.
Bereidingstijd44 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Noten, Vlees
Land van herkomst: Mexico
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 620kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 500 gr walnoten
  • 100 gr feta
  • 100 ml gecondenseerde melk
  • 250 gr gehakt of vegetarisch gehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 tomaat in blokjes gesneden
  • 1 appel of perzik in kleine stukjes gesneden
  • 1 bakbanaan of onrijpe banaan in kleine stukjes gesneden
  • 2 el rozijnen
  • 45 gr amandelen fijngehakt
  • 4 zoete puntpaprika's gehalveerd en zaadlijsten verwijderd
  • 1 granaatappel of bakje granaatappelpitjes
  • 100 ml water
  • Zout naar smaak
  • Basmati rijst hoeveelheid naar wens

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Gebruik een keukenmachine om de walnoten, feta en gecondenseerde melk te pureren tot een dikke, romige saus.
  • Zet apart.
  • Verhit een koekenpan en rul het gehakt of vegetarisch gehakt.
  • Voeg vervolgens de gesnipperde ui, tomaat, appel (of perzik), bakbanaan, rozijnen en gehakte amandelen toe.
  • Bak het geheel 3 minuten zachtjes door.
  • Voeg 100 ml water en wat zout toe aan het gehaktmengsel.
  • Laat het mengsel nog even doorpruttelen totdat alles goed gemengd is.
  • Halveer de zoete puntpaprika's en vul ze met het gehaktmengsel.
  • Plaats de gevulde paprika's op een bakplaat en bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Kook ondertussen de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Serveer de gevulde paprika's op borden met de basmatirijst.
  • Giet de walnotensaus over de paprika's en garneer met granaatappelpitjes.

Notities

Dit gerecht combineert goed met een fruitige witte wijn zoals een Viognier of een lichte rosé.
 

Nutrition

Calories: 620kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 25g | Vet: 40g | Zout: 1.5g | Sugar: 12g

Groentecurry met Pangasiusfilet en Basmati Rijst

Groentecurry met Pangasiusfilet en Basmati Rijst

Een romige groentecurry met zachte pangasiusfilet, perfect voor een hartverwarmende maaltijd.
Bereidingstijd1 uur 45 minuten
Recept categorieën: Curry's, Ovenschotel, Vis
Land van herkomst: India
Jaargetijde:: Herfst
Servings: 4
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 200 g basmati rijst gekookt
  • 1 el Hindoestaanse madras
  • 1 el Thai curry madras
  • 1 pakje kookroom ongeveer 200 ml
  • 1 ui gesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 350 g pangasiusfilet in blokjes
  • 65 ml water
  • 1 zak gemengde groente bloemkool, broccoli en worteltjes
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 graden (boven- en onderwarmte).
  • Bak de gesneden ui in een bakpan tot deze glazig is.
  • Kook de gemengde groenten 3 minuten in een kookpan.
  • Maak een saus door de kookroom, geperste knoflook, Hindoestaanse madras, Thai curry madras, peper en zout te mengen.
  • Doe de voorgekookte groenten in een ovenschaal en leg de pangasiusfilet blokjes en gebakken ui er bovenop.
  • Giet de saus over de vis en groenten.
  • Plaats de ovenschaal voor 90 minuten in de oven.
  • Kook de basmati rijst in de laatste 15 minuten van de oventijd.
  • Serveer de groentecurry met de rijst en geniet van dit smaakvolle gerecht.

Notities

Een frisse, droge Riesling of een Pinot Grigio past goed bij de zachte smaken van de vis en de kruidigheid van de curry.

Nutrition

Calories: 480kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 25g | Vet: 18g | Zout: 1.5g | Sugar: 4g