Savooiekoolrolletjes met Gehakt
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd50 minuten min
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
- 1 scheutje azijn
- 40 g boter
- 500 g gehakt
- 1 kleine savooiekool
- 2 uien
- Peper
- Zout
Maak de kool schoon en breek de bladeren eraf.
Kook de bladeren 10 minuten in ruim water met zout en laat ze uitlekken.
Meng het gehakt met zout, peper en gesnipperde ui en verdeel het in balletjes.
Bak de balletjes in de boter bruin, maar niet gaar.
Leg de balletjes op de koolbladeren, rol op en bind vast met keukengaren.
Beboter een ovenschaal en leg de rolletjes erin.
Bak de gesnipperde ui in de bakboter van het gehakt en blus af met azijn.
Giet dit over de rolletjes.
Dek de schaal af en bak de rolletjes 20 minuten in de voorverwarmde oven (220°C).
Serveertip:
Serveer met gekookte aardappelen en jus.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Chianti.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 32
Romige Bloemkool-Gehaktschotel met Stroganoff
Een hartige ovenschotel met bloemkool, gehakt en een romige Stroganoffsaus, gegratineerd met kaas.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd50 minuten min
Land van herkomst: Rusland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar
- 1 ¼ kg aardappelen
- 25 g amandelen
- 1 bloemkool
- 30 g boter
- 250 g champignons
- 2 dl crème fraîche
- 400 g gehakt
- 50 g belegen kaas
- 1 zakje Stroganoffsaus
- 1 ui
- Peper
- Zout
Schil en was de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar.
Maak de bloemkool schoon, verdeel in roosjes.
Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.
Kook de bloemkoolroosjes 10 minuten in water met zout.
Verhit de boter en bak het gehakt rul.
Bak de ui en champignons 5 minuten mee.
Roer het Stroganoffsauspoeder met 1 ½ dl water glad en roer de saus en crème fraîche door het gehaktmengsel.
Snijd de gekookte aardappelen in stukken.
Vul een ovenschaal laag voor laag met aardappel, bloemkool en gehaktmengsel.
Strooi de geraspte kaas over het gerecht.
Bak de schotel ± 30 minuten in de voorverwarmde oven (200°C).
Serveertip:
Garneer met gehakte amandelen.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon.
Calories: 500kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 32
Gehakt met Perzik en Kaasgratin
Hartige gehaktburgers met zoete perzik en een romige kaasgratin, een verrassende combinatie van smaken.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 50 g boter
- Gemberpoeder
- Kerriepoeder
- 1 el ketjap manis
- 1 el mosterd
- 4 perziken
- 100 g diverse kaassoorten of blauwe kaas
- 400 g gehakt
Kneed het gehakt met mosterd, ketjap, gemberpoeder en kerriepoeder en vorm platte schijven.
Bak de gehaktschijven in de boter in 15 minuten bruin.
Snijd de perziken in plakjes.
Leg de gehaktschijven in een ovenschaal en verdeel de perzikplakjes erover.
Verkruimel de kaas over de perziken.
Schuif de ovenschaal even onder de hete grill (200°C) en laat de kaas smelten.
Serveertip:
Lekker met rijst of aardappelpuree en een frisse salade.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Gewürztraminer of een Pinot Grigio.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 30g | Vet: 30g | Zout: 1.5g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 32
Spitskool-Gehaktschotel met Gruyère
Een hartige en smaakvolle schotel met spitskool, gehakt en Gruyère, perfect voor een gezellige maaltijd.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Land van herkomst: Europa Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar
- 50 g Gruyère geraspt
- 750 g gehakt
- Nootmuskaat
- Peper
- Zout
- 1 spitskool
- 3 uien
- 20 g boter
- ¾ liter bouillon van tablet
- 500 g aardappelen
- 250 g wortelen
Snipper de uien fijn.
Verhit de boter in een pan en bak het gehakt kruimig.
Voeg de ui toe en laat glazig worden.
Schil en snijd de aardappelen in blokjes, voeg toe aan het gehakt.
Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en kook de aardappelen 10 minuten met deksel op de pan.
Schrap de worteltjes, was en snijd in plakjes.
Was de spitskool, snijd in vieren en verwijder de stronk.
Snijd de kool fijn.
Voeg kool en wortelen toe aan het gehakt en kook nog 10 minuten gaar.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Schep de koolschotel in een dekschaal en bestrooi met Gruyère.
Serveertip:
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Chianti.
Calories: 500kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 35g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 32
Broccoli-Gehaktschotel met Zoetzure Saus
Een hartige ovenschotel met gehaktballetjes, broccoli en aardappel, overgoten met een zoetzure saus en gegratineerd met kaas.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd40 minuten min
Land van herkomst: Europa Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 400 g aardappelen
- 1 el azijn
- 40 g bloem
- 750 g broccoli
- 1 liter bouillon van 2 tabletten
- 30 g boter
- 1 ei
- 400 g gehakt
- 50 g geraspte kaas
- 1 oude boterham of 2 beschuiten
- Nootmuskaat
- 1 tl paprikapoeder
- Peper
- Suiker
- 1 kleine ui
- Zout
Meng het gehakt met gesnipperde ui, uitgeknepen brood (of beschuiten), ei, zout, peper, paprikapoeder en nootmuskaat.
Vorm balletjes en kook ze gaar in de hete bouillon.
Haal de balletjes uit de bouillon.
Kook de geschilde aardappelen en broccoliroosjes 10 minuten in dezelfde bouillon.
Haal de broccoli en aardappelen uit de bouillon en leg ze met de gehaktballetjes om en om in een beboterde ovenschaal.
Smelt voor de saus de boter, voeg de bloem toe en verdun met de bouillon.
Breng de saus op smaak met azijn, zout, peper en suiker.
Schenk de saus over de groenten en gehakt.
Bestrooi met kaas en bak de schotel 20-25 minuten in de voorverwarmde oven (200°C) tot goudbruin.
Serveertip:
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir of een Beaujolais.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 32
Hartige Zuurkoolflensjes
Hartige flensjes gevuld met een smaakvolle zuurkool-gehaktvulling, een verrassend en heerlijk comfort food gerecht.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
- Ananasschijven uit blik
- Crème fraîche
- 3 eieren
- 500 g gehakt
- 9 dl melk
- 1 pak pannenkoekmix
- 1 paprika
- Pittige chilisaus
- 500 g zuurkool
- Peper
- Zout
Maak een dun pannenkoekbeslag van de pannenkoekmix, de melk en de eieren en laat dit 30 minuten rusten.
Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes.
Verhit de boter en bak het gehakt rul en bruin.
Voeg de paprika en de zuurkool toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee.
Voeg de crème fraîche toe, breng op smaak met peper en zout en laat het mengsel helemaal afkoelen.
Bak intussen ± 20 flensjes van het beslag.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verdeel het zuurkoolmengsel over de flensjes en rol ze op.
Leg de flensjes op een ingevette ovenschaal en laat ze in de voorverwarmde oven in ± 30 minuten door en door warm worden.
Serveer de flensjes met ananasschijven en een pittige chilisaus.
Serveertip:
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Riesling.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 30g | Vet: 30g | Zout: 2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 32
Geitenkaasflensjes met gekarameliseerde ui en prei
Hartige flensjes gevuld met geitenkaas, gekarameliseerde ui en prei, een smaakvol en elegant gerecht.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Land van herkomst: Frankrijk Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 1 el geschaafde amandelen
- 1 prei in dunne ringen
- 2 el boter
- 2 el crème fraîche
- 2 el suiker
- 2 ½ dl melk
- 4 plakken geitenkaas à ± 70 g
- 75 g bloem
- 1 ei
- 2 gesnipperde uien
- Peper
- Zout
Maak een beslag van bloem, zout, ei en melk.
Bak in de boter 4 dunne flensjes.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Halveer de geitenkaas en bestrooi met peper.
Smoor de ui en prei in de boter op laag vuur.
Voeg suiker en 4 el water toe en verwarm tot het water verdampt en de suiker gekarameliseerd is.
Spreid de flensjes uit.
Leg op elk flensje wat groenten en 2 stukjes geitenkaas.
Vouw de flensjes in vieren.
Schep de rest van de groenten in een ovenschaal en leg de flensjes er met de punt naar het midden op.
Schep de crème fraîche in het midden en strooi er de amandelen over.
Laat de crème fraîche ± 8 minuten smelten in de oven.
Serveertip:
Serveer direct uit de oven, eventueel met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, of een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 20g | Vet: 30g | Zout: 1.5g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 32
Gevulde Uien met Mozzarella en Pesto
Gevulde uien met mozzarella, pesto en Parmezaanse kaas, een smaakvol en vegetarisch gerecht.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd45 minuten min
Land van herkomst: Italië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
- 2 el broodkruim
- 2 el pijnboompitten
- 2 el witte wijn
- 3 el slagroom
- 4 el tomatenblokjes pot
- 4 uien
- 60 g Parmezaanse kaas geraspt
- 1 mozzarella
- ¾ l groentebouillon
- ¾ potje pesto Grand'Italia, 135 ml
Kook de uien 15-20 minuten in de bouillon.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Hol de uien uit tot 1 cm dikte.
Snijd de uitgesneden stukjes ui klein en breng ze met de pesto en room aan de kook.
Zet het vuur laag en kook de uien zachtjes 4-5 minuten.
Rooster de pijnboompitten licht in een droge koekenpan.
Houd 2 el Parmezaanse kaas apart en meng de rest met het broodkruim door het uimengsel.
Schep de pijnboompitten en tomaten erdoor en vul de uien hiermee.
Sprenkel de wijn in de braadzak, zet de uien erin, dek af met mozzarella en strooi de achtergehouden kaas erover.
Bind de zak dicht en prik hem eenmaal in.
Zet de zak in de ovenschaal en bak de uien in 30 minuten gaar.
Knip de zak open en serveer de uien.
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of gekookte aardappelen.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Soave, of een lichte rode wijn, zoals een Chianti.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 20g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 32
Paprika Gevuld met Chorizo en Mozzarella
Gevulde paprika's met chorizo en mozzarella, een smaakvol en eenvoudig Spaans gerecht.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Servings: 2
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar
- 1 el olie
- 1 mozzarella
- 1 paprika rood of geel
- 150 g chorizo
- 2 uien
- 2 el basilicum diepvries
- Zout
Pel en snipper de uien.
Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten, kook ze ± 5 minuten in water met zout en laat uitlekken.
Snijd de mozzarella en chorizo in stukjes.
Verwarm de oven voor op 225°C.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui ± 2 minuten.
Voeg de chorizo toe en bak ± 3 minuten mee.
Schep de mozzarella en basilicum erdoor.
Vul de paprikahelften met het mengsel en zet in een wijde schaal.
Laat in de oven ± 10 minuten door en door heet worden.
Geef er gierstpilav bij.
Serveertip:
Serveer met gierstpilav of rijst.
Wijnadvies:
Een Spaanse rode wijn, zoals een Rioja of een Tempranillo.
Calories: 500kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 25g | Vet: 35g | Zout: 2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 32
Spinazie Ovenschotel met Geitenkaas en Hazelnoten
Een voedzame spinazie-ovenschotel met rijst, geitenkaas en hazelnoten. Eenvoudig te bereiden en vol van smaak.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 2
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
- 1 el boter
- 2-3 eieren
- 100 g geitenkaas MonChou of andere zachte kaas
- 100 g hazelnoten
- Peper
- 150 g rijst
- 500 g spinazie
- Zout
Verwarm de oven voor op ± 220 °C.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Was de spinazie en laat slinken in wat water op hoog vuur.
Doe de spinazie in een vergiet, snijd kleiner en druk er zoveel mogelijk water uit.
Beboter een ovenschaal en leg de rijst erin.
Leg de spinazie erop, verdeel de verkruimelde geitenkaas en hazelnoten erover.
Klop de eieren los met zout en peper en giet over de schotel.
Zet de schotel ± 20 minuten in de oven tot het ei gestold is.
Serveertip:
Varieer door de spinazie te fruiten met ui en knoflook, of voeg geraspte kaas toe.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 25g | Vet: 35g | Zout: 1g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 32