Paddenstoelentaartjes met Marsalasaus
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 200 g bloem
- 175 g zachte boter
- 2 eetlepels rozemarijn
- 300 ml droge marsala
- ½ paddenstoelenbouillontablet
- 600 g paddenstoelenmelange in plakjes
- 150 g blauwaderkaas bijv. Fourme d'Ambert
- 50 g verbrokkelde pecannoten
- 1 eierdooier
- 37 g rucolasla
- Zout en peper naar smaak
Doe de bloem, 100 g boter, 1 eetlepel rozemarijn en een mespunt zout in een kom.
Meng het geheel met je vingertoppen tot het lijkt op grof broodkruim.
Voeg 2 eetlepels koud water toe en vorm het geheel met koele handen (of in de keukenmachine) tot een bal.
Verpak de deegbal in folie en laat minstens 30 minuten rusten op een koele plek.
Breng de marsala aan de kook en los de halve bouillontablet erin op.
Laat de saus op middelhoog vuur tot de helft inkoken.
Verhit 25 g boter in een grote pan en bak hierin de paddenstoelen met de rest van de rozemarijn al omscheppend.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol het deeg uit tot vier rondjes met een doorsnede van 20 centimeter.
Leg de rondjes op een bakplaat.
Verdeel de blauwaderkaas, paddenstoelen en pecannoten in het midden van de deegrondjes, laat een randje vrij aan de buitenkant.
Vouw de buitenkant van het deeg om de vulling, maar laat het midden open.
Bestrijk de randjes van het deeg met eidooier en bestrooi eventueel met grof zeezout.
Bak de taartjes in de oven in 30-35 minuten gaar en goudbruin.
Snijd de rest van de boter in kleine blokjes.
Verwarm de saus en roer de boter erdoor met een garde.
Blijf roeren tot de boter gesmolten is.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg elk taartje op een bord, schep de warme saus eromheen en garneer met rucola.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 18
Geroosterd Gehakt met Broccoli en Aardappelschotel
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd43 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 500 g half-om-half gehakt
- 1 ei
- 175 g geraspte belegen kaas
- 1 blik tomatenblokjes 400 g
- 800 g vastkokende aardappels in grove stukken
- 600 g broccoliroosjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 rode uien in blokjes
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng het gehakt met het ei, de helft van de geraspte kaas, zout en peper naar smaak.
Verdeel het gehaktmengsel gelijkmatig in een ovenschaal.
Schep de tomatenblokjes over het gehakt en bestrooi met de resterende kaas.
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende 25 minuten.
Kook de aardappels in een pan met water gaar in 15-20 minuten.
Laat ze daarna uitlekken in een vergiet.
Kook de broccoliroosjes in gezouten water gedurende 5 minuten.
Spoel ze af onder koud water en laat ze uitlekken.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok of grote koekenpan en bak de rode uien tot ze lichtbruin kleuren.
Voeg de knoflook en broccoli toe en bak nog eens 5 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de geroosterde gehaktschotel met de gebakken broccoli en aardappels.
Besprenkel de aardappels voor het serveren met olijfolie en eventueel wat zeezout
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Merlot of Shiraz past goed bij dit gerecht.
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 18
Kokos-Noedelsoep met Pittige Tofu
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 450kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 200 ml kokosmelk
- 1 bakje boemboe sajoer tjampoer kruidenmix voor groentegerechten
- 125 g eiermie of andere noedels naar keuze
- 2 eetlepels olie
- 250 g Chinese roerbakmix mix van verschillende groenten
- 180 g pittig gekruide tofu in blokjes
- 8 gram verse koriander fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Breng in een pan de kokosmelk met 800 ml water aan de kook.
Klop de boemboe sajoer tjampoer erdoor met een garde.
Kook de mie in de kokosbouillon volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Verhit intussen in een wok de olie en roerbak de groentemix 3 minuten.
Voeg de tofu blokjes toe en bak nog 2 minuten mee.
Schep het groente-tofu mengsel door de kokosbouillon en verwarm nog 5 minuten zachtjes.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over diepe borden of kommen en bestrooi met fijngehakte koriander.
Wijnadvies: Een licht gekoelde Riesling of een frisse Sauvignon Blanc past goed bij deze Aziatische noedelsoep. Hun verfrissende en fruitige smaken vormen een mooie aanvulling op de romige kokosmelk en pittige tofu.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 20g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 18
Knoflook Mosselpannetje met Rauwkost en Stokbrood
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 kg panklare mosselen
- 125 ml crème fraîche
- 3 bosuitjes in ringetjes
- 1 voorgebakken boulogne stokbrood
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 teentje knoflook geperst
- 150 g wortels voor de rauwkost
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Was de mosselen grondig en gooi kapotte exemplaren en schelpen die na een tik niet sluiten weg.
Meng de mosselen in een pan met 1 eetlepel crème fraîche en de helft van de bosuitjes.
Kook de mosselen afgedekt op hoog vuur gedurende ongeveer 8 minuten, tot ze gaar zijn.
Schud af en toe om.
Bak het stokbrood in 6-8 minuten af in de voorverwarmde oven.
Snijd de rest van de bosuitjes fijner en meng deze met de rest van de crème fraîche, 1 eetlepel mayonaise, geperste knoflook en breng op smaak met zout en peper.
Dit is de knoflooksaus.
Meng in een aparte kom de rest van de mayonaise met 1-2 eetlepels water en breng op smaak met zout en peper.
Dit is de dressing voor de rauwkost.
Snijd de wortels julienne en meng ze met de rest van de bosuitjes.
Serveer de mosselen met de knoflooksaus, rauwkostsalade en het afgebakken stokbrood.
Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de zilte smaak van de mosselen en de romigheid van de knoflooksaus.
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 18
Surinaamse Moksi Alesi met Zoutvlees en Garnalen
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 520kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
antiaanbakpan
Vlamverdeler
- 225 g Surinaams zoutvlees of vis- of kipfilet
- 2 uien gesnipperd
- 2 eetlepels olie
- 2 teentjes knoflook gesnipperd
- 1 rode peper fijngesneden
- 3 cm verse gemberwortel fijngehakt
- 1 theelepel koenjit kurkuma
- 1 paksoi in dunne repen
- 1 blikje tomatenpuree 70 g
- 200 g basmatirijst
- 500 ml visbouillon van tablet
- 1 blikje kidneybonen 200 g, uitgelekt
- 250 g tijgergarnalen
Snijd het zoutvlees in kleine blokjes.
Leg het in een vergiet en spoel het 1 minuut goed af onder koud water.
Breng het zoutvlees in een pan met een laag water zachtjes aan de kook en laat het in 20 minuten gaarkoken.
Laat het vervolgens uitlekken en dep het droog.
Verhit in een pan met antiaanbaklaag de olie en fruit de gesnipperde ui gedurende 1 minuut.
Voeg het zoutvlees, knoflook, rode peper, gemberwortel en kurkuma toe en bak dit alles 1 minuut zachtjes mee.
Roer de tomatenpuree en rijst erdoor, schenk de visbouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
Laat het mengsel 10 minuten sudderen met de deksel op de pan.
Laat het vervolgens afkoelen en zet het afgedekt in de koelkast.
Verwarm de rijst met zoutvlees opnieuw op een vlamverdeler.
Spoel de kidneybonen af in een vergiet.
Schep de garnalen, paksoi en kidneybonen door het rijstmengsel en verwarm het geheel tot de garnalen gaar zijn.
Wijnadvies:
Een frisse, lichtzure witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de pittige en kruidige smaken van dit gerech
Calories: 520kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 36g | Vet: 16g | Zout: 3.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 18
Hartige Minikaassoesjes met Pijnboompitten
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 75 g boter in stukjes
- 100 g bloem gezeefd
- 3 eieren M
- 50 g geraspte pittige kaas
- 3 eetlepels pijnboompitten
- Grofgemalen zeezout
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Breng in een pan 150 ml water met de blokjes boter en een mespunt zout aan de kook.
Voeg zodra de boter gesmolten is de gezeefde bloem in één keer toe.
Blijf met een houten lepel roeren tot het deeg als een bal van de bodem van de pan loslaat.
Haal de pan van het vuur en laat het deeg iets afkoelen.
Klop met een mixer de eieren één voor één door het deeg tot het deeg gaat glanzen.
Meng de geraspte kaas door het deeg.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Vorm met behulp van 2 natte theelepels kleine bergjes van het deeg op de bakplaat, op enige afstand van elkaar.
Verdeel de pijnboompitten over de bovenkant van de deegbergjes en bestrooi met grofgemalen zeezout.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de soesjes in ongeveer 10 minuten lichtbruin en gaar.
Ze laten dan makkelijk los van het bakpapier.
Schakel de oven uit en laat de soesjes met de ovendeur op een kier voorzichtig afkoelen.
Wijnadvies:
Deze hartige minikaassoesjes passen goed bij een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigi
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 18
Mexicaanse Tortilla Ovenschotel
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd48 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 550kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 uien gesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- 6 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel chilipoeder
- 1 blik tomatenblokjes 400 g
- 250 ml kruidenbouillon van tablet
- 1 courgette in blokjes
- 1 gele paprika in blokjes
- 1 blik rode kidneybonen 400 g
- 8 bloemtortilla's
- 150 g belegen kaas geraspt
- 125 ml crème fraîche
Verwarm de helft van de ui en knoflook in 2 eetlepels olie met de helft van de chilipoeder in een pan op laag vuur en fruit ze aan.
Voeg de tomatenblokjes met vocht toe en bak kort mee.
Schenk de helft van de bouillon erbij en laat het geheel 20 minuten op laag vuur sudderen.
Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en bak hierin de courgette en paprika 3-4 minuten zachtjes met zout en peper.
Haal het groentemengsel uit de pan en bewaar het.
Fruit de rest van de ui, knoflook en chilipoeder zachtjes in de overgebleven olie.
Voeg de bonen met vocht toe en bak 4-5 minuten.
Stamp het bonenmengsel tot een grove puree en voeg de rest van de bouillon toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Bestrijk de tortilla's met de tomatensaus en schep in het midden een streep bonenpuree.
Verdeel de courgette, paprika en een beetje kaas erover.
Rol de tortilla's op en leg ze in een ovenschaal.
Schenk de rest van de tomatensaus erover en verdeel daarna de crème fraîche en rest van de kaas erover.
Verwarm de oven voor op 200°C en bak de ovenschotel gedurende 30 minuten, tot hij goudbruin is.
Serveer deze Mexicaanse tortilla ovenschotel met een verfrissende groene salade en een schijfje limoen voor een extra smaakdimensie.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 15g | Vet: 30g | Zout: 2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 18
Mediterrane Gehaktbroodplakken met Tomatensaus
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 4 sneetjes oud witbrood zonder korst
- 2 eieren losgeklopt
- 100 g zongedroogde tomatentapenade
- 750 g kalfsgehakt
- 120 g groene olijven met piment in plakjes
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 pakje basistomatensaus bijvoorbeeld soffritto
Verwarm de oven voor op 175°C.
Verkruimel het brood in een keukenmachine.
Kneed de broodkruimels, eieren en de helft van de tomatentapenade door het gehakt.
Meng de olijven, knoflook, Italiaanse kruiden, zout en peper door het gehaktmengsel.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg het gehaktmengsel op de bakplaat en vorm het tot een 'brood'.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het gehaktbrood in ongeveer 1 uur goudbruin en gaar.
Dep tussentijds het vet weg met keukenpapier.
Verhit in een pan olijfolie en bak de ui zachtjes gedurende 2-3 minuten.
Roer de tomatensaus en de rest van de tomatentapenade erdoor en verwarm de saus nog 2 minuten.
Haal het gehaktbrood uit de oven, laat het even rusten en snijd het in plakken.
Verdeel de plakken over vier borden en schep de tomatensaus erover.
Dit gehaktbrood smaakt heerlijk bij pasta en een groene salade.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Chianti, past goed bij dit gerecht. De kruidige tonen van de wijn vullen de smaken van het gehaktbrood en de tomatensaus mooi aan.
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 18
Romige Knolselderij-Aardappelstamppot met Serranoham
Voorbereidingstijd9 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 400kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 knolselderij
- 500 g kruimige aardappels
- 100 g Serranoham
- 1 theelepel olie
- 50 ml kippenbouillon van tablet
- 75 g verse zuivelspread light
- 1 eetlepel Dijonnaise of 1 theelepel mosterd en 2 theelepels mayonaise
- 15 g verse peterselie fijngeknip
Snijd de knolselderij in plakken, schil ze en snijd ze vervolgens in blokjes.
Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
Kook de knolselderij en aardappels in een pan met een bodempje water en zout afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar.
Halveer de plakken ham.
Verhit olie in een grote koekenpan en bak de ham aan beide kanten krokant.
Houd de ham warm op laag vuur.
Giet de knolselderij en aardappels af.
Verwarm de bouillon.
Stamp de knolselderij en aardappels fijn met de bouillon, zuivelspread en Dijonnaise (of mosterd en mayonaise).
Schep de fijngeknipte peterselie erdoor.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot over twee borden en serveer met de warme ham.
Bewaartip:
Deze stamppot kan niet goed worden bewaard vanwege de ham en de zuivelspread. Het is het beste om het direct te consumeren.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij deze romige knolselderij-aardappelstamppot en kan de smaken mooi aanvullen.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 15g | Vet: 15g | Zout: 2.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 18
Romige Kipcurry met Paksoi en Woknoedels
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 grote ui gesnipperd
- 80 g korma currypasta
- 400 g kipfilet in blokjes gesneden
- 248 g woknoedels
- 2 struiken paksoi
- 5 eetlepels olie
Verhit 3 eetlepels olie in een wok en fruit de gesnipperde ui met de korma currypasta tot het geurig wordt.
Voeg de blokjes kip toe en bak ze op hoog vuur tot ze goudbruin zijn.
Voeg na 5 minuten 200 ml water toe en stoof de kip op matig vuur in 10 minuten gaar, waarbij je de blokjes regelmatig omschept.
Kook de woknoedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breek de bladeren van de paksoi los van de stronk en snijd ze in grove stukken.
Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en roerbak de paksoi op hoog vuur in 5-7 minuten tot ze beetgaar zijn.
Serveer de gekookte woknoedels in vier diepe borden, met daarop de romige kipcurry en de gebakken paksoi ernaast.
Lekker met een flinke schep volle kokosmelk voor een nog romiger gerecht.
Voor vegetariërs:
Vervang de kip door tofu of vegetarische roerbakblokjes.
Wijnadvies:
Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling past goed bij dit gerecht.
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 18