Chocolade / pistachetruffels
Een heerlijk, gemakkelijk te maken truffelballetje van chocolade vermengd met gehakte pistachenootjes.
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 20 truffels
Calories: 80kcal
Author: Cor Klaar
- 75 gram zachte roomboter
- 75 gram poedersuiker
- ½ theelepel vanille-extract
- 200 gram pure chocolade
- 75 gram fijngemalen pistachenoten
- 1 handvol grofgehakte pistachenoten
Klop de zachte roomboter in een kom tot een romige consistentie.
Voeg de poedersuiker en vanille-extract toe en meng goed.
Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron tot het volledig vloeibaar is.
Voeg geleidelijk de botermix en de fijngemalen pistachenoten toe aan de gesmolten chocolade.
Roer goed door tot alles goed gemengd is.
Laat het mengsel vervolgens afkoelen in de koelkast tot het stevig genoeg is om te vormen.
Rol kleine balletjes van het chocolade-pistachemengsel en rol ze vervolgens door de grofgehakte pistachenoten.
Plaats de gevormde truffels in kleine papieren bonbonvormpjes.
Deze heerlijke truffels zijn een smakelijke traktatie, perfect als dessert of als een speciale lekkernij voor tussendoor.
Calories: 80kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 1g | Vet: 7g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 29
Lauwwarme couscoussalade
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 6 tomaten
- 1 plak feta kaas, 150 g
- 2 uien
- 300 g couscous
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 schaal Tivall fijngehakt 175 g
- 4 eetlepel(s) tomatenketchup
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 zakje rucolasla 75 g
Tomaten en feta in blokjes snijden.
Uien pellen en snipperen.
Couscous volgens gebruiksaanwijzing wellen.
In pan olie verhitten en fijngehakt 4 minuten rul bakken,laatste 2 minuten ui meebakken.
Couscous met tomatenketchup, tomaat, gehakt, ui en kaneelpoeder mengen.
Rucola door lauwwarme couscous scheppen en met feta garneren.
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 29
Lasagne met spinazie en gerookte kip
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 pak spinazie deelblokjesdiepvries, 450 g
- 1 schaaltje gerookte kipfilet ca. 200 g
- 2 teentjes knoflook
- 150 g gorgonzola blauwaderkaas
- 50 g boter
- 50 g bloem
- ½ l halfvolle melk
- 200 g lasagnebladen pak à 250 g
Oven voorverwarmen op 200°C.
In pan spinazie volgens gebruiksaanwijzing ontdooien.
Kipfilet in reepjes snijden.
Knoflook boven spinazie uitpersen.
Kaas in stukjes snijden.
Helft van kaas, kipreepjes, zout en peper door spinazie roeren.
Boter in steelpan smelten.
Bloem erdoor roeren tot bal ontstaat.
Helft van melk toevoegen en aan de kook brengen.
Met garde bloemmengsel er stevig doorkloppen, blijven kloppen tot alle klontjes zijn opgelost.
Rest van melk in gedeelten erbij schenken en goed blijven roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
In ovenschaal dun laagje saus schenken.
Met lasagnebladen afdekken.
Achtereenvolgens 2 lagen spinaziemengsel met lasagneblad afwisselen.
Rest van kaas door saus roeren.
Saus over lasagne schenken.
Schotel in midden van oven in 30 minuten gaarbakken.
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 29
Krieltjes met tartaar, spek en paddestoelen
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 500 g spruitjes
- ½ duobakje gerookte spekblokjes à 250 g
- 1 bakje champignons
- 50 g boter
- 2 zakjes barbecuekrieltjes à 425 g
- 4 tartaartjes
Spruitjes schoonmaken en in 8 minuten beetgaar koken.
In koekenpan spekblokjes uitbakken.
Champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
Spek uit pan nemen, helft van boter verhitten en champignons en krieltjes 8 minuten al omscheppend bakken.
Tartaartjes bestrooien met zout en peper en in 7 minuten gaar bakken.
Spek door krieltjes scheppen.
Krieltjes met spruitjes en tartaar serveren.
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 29
Andijviestamppotje met rode poon
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 stuks
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 4 rode ponen panklaar
- 1 kg aardappels kruimige geschild en in blokjes
- 1 eetlepel(s) Paprikapoeder mild
- 3-4 eetlepel(s) olijfolie
- 1 grote ui gesnipperd
- 150 ml melk
- 400 g andijvie panklare
Kook de aardappelblokjes in een flinke bodem water in 10-15 minuten gaar.
Wrijf de rode ponen rondom in met zout, peper, paprikapoeder en olijfolie.
Bak de ponen in een hete grillpan in 12-16 minuten rondom mooi bruin en gaar.
Fruit de ui in een steelpan met 1 eetlepel olijfolie zachtjes glazig.
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de melk en 1 eetlepel olijfolie tot een smeuïge puree.
Voeg hand voor hand de andijvie toe en verwarm de stamppot tot de andijvie begint te slinken.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep de andijviestamppot op borden en zet de rode ponen ernaast.
Schep de uien over de stamppot.
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 29
Gegratineerde uiensoep 4
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 400 g uien
- 80 g gezouten boter
- mespunt vierkruidenpoeder
- 10 g bloem
- 1½ l kippenbouillon
- 1 stokbrood
- 100 g geraspte gruyére
- zout
- vers gemalen peper
Fruit de gepelde en grofgehakte uien 15 minuten in de boter.
Maal er wat peper over en voeg het vierkruidenpoeder toe.
Roer regelmatig om te voorkomen dat de uien te snel kleuren.
Bestrooi de goudgele uien met de bloem, giet de bouillon erbij en laat met de deksel op de pan
30 minuten zachtjes koken.
Proef of er nog zout en of peper bij moet.
Snijd het stokbrood in sneetjes en rooster ze licht.
Schep de soep in kommen, leg er een paar sneetjes stokbrood op en bestrooi ze met de
geraspte kaas.
Laat onder de ovengrill gratineren en serveer meteen.
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 29
Kipfilet in olijfolie met kokosschuim
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Arlette Swartjes
Thermometer
Bord
vier schaaltjes
- 2 kipfilets ca. 300 g
- 2 teentjes knoflook gepeld
- 3 takjes tijm in stukjes
- 1 fles olijfolie 500 ml
- 4 trostomaten ontveld en zonder zaadjes
- 1 zakje waterkers biologisch
- 2 eetlepel(s) basilicum verse fijngesneden
- 2 eetlepel(s) koriander verse fijngesneden
- 1-2 eetlepel(s) witte balsamicoazijn
- 150 ml kippenbouillon van tablet
- 1 pak lasagnevellen verse
- 200 ml kokosmelk
- 1 zakje little gem sla, 2 stuks
- 1-½ eetlepel(s) gembersiroop
Verwarm de oven voor op 75 °C.
Bestrooi de kipfilets royaal met zout.
Leg ze met de teentjes knoflook en de tijm in een pan.
Schenk olijfolie op de kip zodat deze net onderstaat.
Steek de thermometer in het dikke deel van het vlees.
Laat de kip op een niet al te hoog vuur zo gaar worden dat de kerntemperatuur 60 °C is.
Zet de pan in de oven.
Snijd de tomaten in blokjes en doe ze in een zeef.
Vul de holletjes van een eierdoos met rookmot.
Steek dit aan en zet dit in een vrij diepe pan.
Wacht tot de rookmot smeult.
Hang de zeef met tomaat in de pan en leg het deksel erop.
Rook de tomaat 3 minuten.
Neem de zeef uit de pan en doof de rookmot met water.
Meng voor de antiboise de tomaat met het basilicum, de koriander en naar smaak azijn, 50 ml kippenbouillon, peper, zout en olie waarin de kip is gegaard.
Steek rondjes uit de lasagnevellen en kook ze volgens aanwijzing op de verpakking.
Verwarm de kokosmelk met 100 ml bouillon.
Laat het beslist niet koken!
Bak de kipfilets in een scheutje olie bruin en bestrooi ze met grove zwarte peper en zout.
Halveer de little gems en bak ze heel even in een beetje olie.
Schenk de gembersiroop erover en laat dit even karameliseren.
Breng op smaak met balsamicoazijn en zout.
Schep een mooi randje van de antiboise op het bord.
Snijd de kipfilets in plakken en leg in het midden.
Leg een halve little gem op het bord.
Garneer met waterkers.
Schep de rest van de waterkers door de rest van de antiboise en verdeel ze met de lasagne over vier schaaltjes.
Klop de kokosmelk met de staafmixer schuimig en schep dit over de borden en schaaltjes.
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 29
Gegratineerde snoek
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- peterselie
- zout
- 750 gram snoek schoongemaakt
- 2 de water
- 60 gram boter
- 1 citroen
- scheutje azijn
- 3 dl blanke roux
- 4 tomaten
- 50 gram geraspte oude kaas
Leg de met zout ingewreven vis in een pan met water en azijn en de boter.
Snijd de citroen in plakjes en leg die op de vis.
Sluit de pan en stoof de vis in 15 minuten gaar op een laag vuur.
Maak de roux met een gedeelte van het stoofvocht.
Was de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.
Roer de stukjes tomaat, de kaas en wat gewassen en kleingesneden peterselie door de saus.
Leg de vis in een vuurvaste schotel, bedek hem met de saus en zet de schotel 10 minuten op 220°c, boven in de oven.
Serveer er gebakken krieltjes bij.
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 29
Gegratineerde preischotel met gehakt en tomatensaus
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
Snipper de uien klein.
Verhit de boter in een pan en fruit de uien licht aan.
Voeg het gehakt toe en maak het rul met een vork.
Ca. 7 minuten laten braden op niet te groot vuur, regelmatig omscheppen.
Voeg de blikjes tomatenpuree toe, de laurierbladen, azijn en een beetje water.
Breng aan de kook en laat op klein vuur nog even garen; deksel op de pan.
Breng op smaak met zout en peper.
Maak ondertussen de prei schoon, snijd hem klein en stoof in weinig water met een beetje zout beetgaar in ca. 10 minuten
Laat uitlekken in het vergiet.
Vet een vuurvaste schaal in en leg hierin de gestoofde prei.
Vervolgens het gehakt met de tomatensaus, verwijder de laurierbladen.
Tot slot de aardappelpuree erover verdelen.
Bestrooi met het paneermeel en de gemalen kaas.
Plaats in het midden van de voorverwarmde oven en laat ca. 20 minuten bakken bij 200°c totdat de kaas geheel gesmolten is en zich een bruin korstje heeft gevormd.
Variatietip:
i.p.v. tomatensaus probeer ook eens een bechamel-kaassaus of een bechamelsaus, waaraan
wat azijn en peper is toegevoegd.
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 29
Angels of horseback
Servings: 1
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 5 oesters gerookte per persoon in blik
- 1 reepje spek per oester
- olie
- 1 flesje sweet chilisaus
- 1 krop sla
Neem een oester en draai spek rond de oester.
Maak dit vast met een tandenstoker.
Doe olie in de pan en bak de oesters.
Giet een beetje pikante chilisaus in een kommetje.
Zet dit in het midden van een bord.
Schik een beetje sla op een bord en leg er de oesters bij.
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 29