Klassieke Banoffeetaart met Chocolade en Slagroom

Klassieke Banoffeetaart met Chocolade en Slagroom

Een klassieke Britse Banoffeetaart met banaan, karamel en slagroom.
(inclusief koken en koelen)3 uur 30 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Gebak
Land van herkomst: Engeland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Feestdagen etc: Verjaardag
Servings: 8
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 pakje biscuits
  • 1 reep chocolade
  • 3 grote bananen
  • 50 g boter
  • Slagroom

Instructies

  • Kook de gecondenseerde melk 3 uur in een pan met water, het blikje volledig ondergedompeld.
  • Breek de biscuits in een plastic zak door er met een deegroller overheen te rollen.
  • Smelt de boter en meng deze met de gebroken biscuits.
  • Druk het mengsel stevig in een schaal als taartbodem.
  • Snijd de bananen in plakjes en verdeel deze over de bodem, zodat de hele oppervlakte bedekt is.
  • Smeer de gekookte gecondenseerde melk (nu karamel) gelijkmatig over de bananen.
  • Klop de slagroom stijf en smeer deze over de karamel.
  • Rasp de chocolade en strooi deze over de slagroom.
  • Laat de taart 12 uur opstijven in de koelkast voordat je hem serveert.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een dessertwijn zoals een lichtzoete Sauternes.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 42g | Protein: 5g | Vet: 15g | Zout: 0.3g | Sugar: 32g

Groentelasagne met Tomatensaus en Mozzarella

Groentelasagne met Tomatensaus en Mozzarella

Deze smaakvolle groentelasagne met tomatensaus, mozzarella en geroosterde groenten is het perfecte comfortfood voor een gezellige maaltijd.
Bereidingstijd1 uur 15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Ovenschotel
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 6
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Rechthoekige grote ovenschaal
  • pan met dikke bodem
  • plastic zak

Ingrediënten

Voor de tomatensaus:

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotten fijngehakt
  • 1 ½ kg rijpe tomaten in blokjes, zaadjes en vocht verwijderd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 bosjes basilicum grof gesneden
  • Zout en peper naar smaak
  • Mespunt suiker

Voor de lasagne:

  • 2 aubergines
  • 2 courgettes
  • 2 rode paprika's
  • 500 g mozzarella
  • 250 g lasagnevellen zelfgemaakt of uit pak
  • 4 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas

Instructies

Tomatensaus maken:

  • In een pan met dikke bodem 3 eetlepels olie verhitten.
  • Bak de sjalot en knoflook 5 minuten zachtjes.
  • Voeg de tomaten, knoflook, oregano en 1 bosje basilicum toe en laat 30 minuten zachtjes stoven.
  • Zeef de saus en laat de puree inkoken tot ongeveer 5 dl dikke saus.
  • Breng op smaak met zout, peper en een mespunt suiker.
  • Laat afkoelen.

Groenten voorbereiden:

  • Aubergines schillen, in lengtes van 1/2 cm plakken snijden.
  • Bestrijk beide kanten met de rest van de olie en bestrooi met zout en peper.
  • Leg de plakken dakpansgewijs in een ovenschaal, voeg een scheutje water toe en dek af met aluminiumfolie.
  • Bak 30 minuten in de oven op 175°C.
  • Haal uit de oven en dep droog met keukenpapier.
  • Laat afkoelen.
  • Courgettes ongeschild in plakken van 3 mm dik snijden en op dezelfde manier als de aubergines in de oven 20 minuten gaar stoven.
  • Paprika’s roosteren onder de grill, in de hete oven of boven een gasvlam tot het vel zwartgeblakerd is.
  • Zet ze in een plastic zak om af te dampen, verwijder de schil en snijd de paprika’s in vieren.

Lasagne opbouwen:

  • Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Maak laagjes in de ovenschaal: begin met 1/4 van de tomatensaus, gevolgd door 1/3 van de lasagnevellen, een laag aubergine, basilicumblaadjes en 1/3 van de mozzarella.
  • Herhaal deze laagjes, maar gebruik de courgette in de eerste laag en de paprika in de tweede.
  • Eindig met de tomatensaus.

Bakken:

  • Strooi de Parmezaanse kaas over de lasagne en bak in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten.

Serveren:

  • Serveer de lasagne in brede repen, eventueel met stokbrood en een groene salade.

Notities

Glutenvrij
mits je glutenvrije lasagnevellen gebruikt
Lactosevrij
mits je lactosevrije mozzarella gebruikt
Wijnadvies

Een Sangiovese of Chianti past uitstekend bij de groenten en tomatensaus in deze lasagne, met zijn lichte zuurgraad en fruitige aroma's.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 450g | Sugar: 8g

Klassieke Banofitaart met Romige Karamel en Chocolade

Klassieke Banofitaart met Romige Karamel en Chocolade

Een onweerstaanbare Banofitaart met banaan, karamel en chocolade, perfect voor feestelijke gelegenheden.
(inclusief kooktijd en wachttijd)3 uur 20 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Gebak, Taart
Land van herkomst: Engeland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Feestdagen etc: Moederdag, Verjaardag
Servings: 8
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 reep chocolade
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 pakje biscuits
  • 3 grote bananen
  • Slagroom
  • 50 g boter

Instructies

  • Kook de gecondenseerde melk, met blik en al, 3 uur lang om karamel te maken.
  • Doe de biscuits in een plastic zak en verkruimel ze door er met een deegroller overheen te gaan.
  • Smelt de boter en meng deze met de verkruimelde biscuits.
  • Druk het biscuitmengsel in de bodem van een schaal om een stevige basis te vormen.
  • Snijd de bananen in stukjes en leg deze op de biscuitbodem zodat de hele bodem bedekt is.
  • Verdeel de gekookte gecondenseerde melk over de banaanlaag.
  • Klop de slagroom stijf en smeer deze gelijkmatig over de laag karamel.
  • Rasp de chocolade en strooi dit over de slagroomlaag.
  • Zet de taart minimaal 12 uur in de koelkast om stevig te worden en de smaken goed te laten mengen.

Notities

Wijnadvies:
Een lichte dessertwijn, zoals een Moscato, past goed bij deze rijke taart.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 4g | Vet: 27g | Zout: 0.2g | Sugar: 30g

Torta Peperone

Torta Peperone

Deze Torta Peperone is een heerlijke Italiaanse groentetaart met paprika, tomaat en ansjovis, perfect voor een smaakvol diner of feestelijke gelegenheid.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hartige taart
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Herfst, Zomer
Feestdagen etc: Kerst, Picknick
Servings: 8 personen
Calories: 350kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 6 paprika's geel en rood
  • ½ dl olie
  • 1 kg tomaten ontveld, ontpit en grof gehakt
  • 3 teentjes knoflook gehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel gedroogde majoraan
  • 1 rode chilipeper zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 450 gr bladerdeeg 10 plakjes
  • 1 eidooier
  • 12 ansjovisfilets
  • Melk
  • Olijfolie
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 240 °C.
  • Rooster de paprika's in de oven gedurende 25-30 minuten, waarbij je ze halverwege keert.
  • Plaats de geroosterde paprika's in een plastic zak en laat ze 5 minuten uitdampen.
  • Verwijder de schil en snijd de paprika's in repen.
  • Verwarm de olie in een pan en bak de tomaten 15-25 minuten tot het vocht is verdampt.
  • Voeg knoflook, zout, peper, majoraan, chilipeper en de paprika's toe.
  • Bak nog eens 10 minuten op laag vuur.
  • Voeg de wijnazijn toe en verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Rol het ontdooide bladerdeeg uit tot een lap van 45 x 20 cm en 3 mm dik.
  • Snijd rondom 2 cm af en plak dit met water als een opstaande rand vast.
  • Leg het deeg op een bakblik en prik de bodem in met een vork.
  • Klop de eidooier los met 1 theelepel water en bestrijk het deeg ermee.
  • Bak het deeg 10 minuten in het midden van de oven.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 190 °C.
  • Week de ansjovis 15 minuten in melk, laat uitlekken en bestrijk ze met olijfolie.
  • Schep het groentemengsel op het deeg en verdeel de ansjovis erover.
  • Bak de taart 20-30 minuten in het midden van de oven.
  • Bestrooi met fijngehakte peterselie en serveer warm.

Notities

Deze taart kan ook gemaakt worden met andere groenten mengsels, zoals ratatouille.
Vul voor kleine taartjes zelfgemaakte of kant-en-klare pasteibakjes met het groentemengsel.
Wijnadvies
Deze paprikataart gaat goed samen met een Italiaanse rode wijn uit de buurt van Verona, zoals de Valpolicella Classico Superiore van Masi Agricola.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 8g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 7g

Chocolade Bananenshake Taart

Chocolade Bananenshake Taart

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd3 uur
koelen12 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Gebak
Land van herkomst: America
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 520kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 1 reep chocolade
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 pakje biscuits
  • 3 grote bananen
  • Slagroom
  • 50 g boter

Instructies

  • Kook het blikje gecondenseerde melk (met blik) gedurende 3 uur.
  • Laat het daarna afkoelen.
  • Doe de biscuits in een plastic zak en verkruimel ze met een deegroller.
  • Smelt de boter en meng deze met de verkruimelde biscuits.
  • Druk dit mengsel op de bodem van een schaal om een stevige korst te vormen.
  • Snijd de bananen in plakjes en verdeel ze gelijkmatig over de biscuitbodem.
  • Smeer de gekookte gecondenseerde melk over de bananen.
  • Klop de slagroom stijf en verdeel deze over de gecondenseerde melklaag.
  • Rasp de chocolade en strooi deze als laatste over de slagroomlaag.
  • Zet de bananenshake taart gedurende 12 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Geniet van deze heerlijke bananenshake taart!

Notities

Wijnadvies:

Deze zoete en romige taart gaat goed samen met een glas Moscato d'Asti of een dessertwijn zoals een Late Harvest Riesling.

Nutrition

Calories: 520kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 7g | Vet: 27g | Zout: 0.4g | Sugar: 45g

Karamel-ijs met Espresso en Chocoladekruimels

Karamel-ijs met Espresso en Chocoladekruimels

Bereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, IJs
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Glutenvrij
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • plastic zak
  • Hard voorwerp (bijv. deegroller)

Ingrediënten

  • 50 g Maltesers chocoladekogels
  • 8 bollen karamelroomijs
  • 4 kopjes hete espressokoffie

Instructies

  • Doe de chocoladekogels in een afgesloten plastic zak en breek ze met een hard voorwerp in grove kruimels.
  • Schep in elk glas 2 bollen karamelroomijs.
  • Schenk de hete koffie over het ijs.
  • Strooi de chocoladekruimels over de koffie en het ijs.
  • Serveer direct.

Notities

Wijnadvies:

Een heerlijke afsluiting van de maaltijd verdient een zoete wijn zoals een Moscato d'Asti. Deze licht mousserende wijn met zijn frisse en fruitige smaak vormt een perfecte combinatie met de zoete karamel en de intense espresso.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 5g | Vet: 15g | Zout: 0.2g | Sugar: 20g

Geroosterde Ananas met Chocolade Lava Cakejes

Geroosterde Ananas met Chocolade Lava Cakejes

Bereidingstijd2 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 3 vanillestokjes
  • 150 g suiker
  • 1 ananas
  • 12 kruidnagels
  • 200 g roomboter
  • 75 g honing
  • 125 ml slagroom
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 100 g extra bittere chocolade in stukjes
  • 2 eieren
  • 50 g bloem

Instructies

  • Snijd een vanillestokje open, schraap het merg eruit en meng het met de helft van de suiker.
  • Snijd de onder- en bovenkant van de ananas af.
  • Verwijder de schil en snijd de pitjes weg.
  • Halveer de overige 2 vanillestokjes in de lengte.
  • Maak met een satéstokje 4 diepe inkepingen in de ananas en steek in elke inkeping een halve vanillestokje en enkele kruidnagels.
  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Braad de ananas aan in 50 g boter in een pan en haal hem uit de pan.
  • Roer honing en 50 g suiker door het bakvet en laat oplossen.
  • Voeg de slagroom toe en roer goed door.
  • Leg de ananas met het honingmengsel in een ovenschaal en braad gedurende 1 uur in het midden van de oven, waarbij je hem elk kwartier een kwartslag draait.
  • Haal de ovenschaal uit de oven, voeg de azijn toe aan het braadvocht en laat de ananas afkoelen.
  • Bewaar de afgekoelde ananas met braadvocht minimaal 24 uur in de koelkast, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
  • Breng een laag water aan de kook in een grote pan.
  • Smelt de chocolade samen met 100 g boter au bain-marie in een kom boven de pan met kokend water.
  • Klop in een andere kom de eieren met 50 g suiker los.
  • Verdeel de resterende suiker over de espressokopjes en bedek de binnenkant van de kopjes ermee.
  • Roer het gesmolten chocolademengsel door het eimengsel en spatel voorzichtig de bloem erdoor.
  • Verdeel het chocoladebeslag over de kopjes en zet ze koel.
  • Verwarm de ananas opnieuw in de saus.
  • Snijd de warme ananas in vieren en verwijder de harde kern.
  • Voeg de resterende (koude) boter in blokjes toe aan de warme saus en klop snel met een garde tot de saus licht bindt.
  • Houd warm.
  • Plaats de kopjes met chocoladebeslag in het midden van de oven en bak ze ongeveer 10 minuten, zodat de buitenkant gestold is maar de binnenkant nog vloeibaar.
  • Haal de chocoladecakejes uit de oven en laat ze minimaal 2 minuten rusten.
  • Klop voorzichtig op de buitenkant van een cakeje om te controleren of deze stevig genoeg is.
  • Laat indien nodig nog even staan.
  • Keer elk kopje voorzichtig om op een bord en laat 30 seconden rusten voordat je de kopjes optilt.
  • Serveer de geroosterde ananas met de saus naast de chocolade lava cakejes.

Notities

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een Moscato d'Asti past perfect bij dit gerecht. Hun fruitige en bloemige tonen zullen de smaken van de geroosterde ananas en de chocolade perfect aanvullen.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 70g | Protein: 6g | Vet: 35g | Sugar: 50g

Biefstuksalade

Biefstuksalade

Recept categorieën: Rundvlees, Salade, Vlees
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de dressing:

  • 120 gram Gorgonzola
  • 6 eetlepels olie
  • 2 ½ eetlepel rode wijnazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 tenen knoflook grote uitgeperste
  • 2 theelepel basilicum verkruimelde gedoogde

Voor de salade:

  • 8 tenen knoflook ongepelde grote
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote paprika
  • 4 steaks van 120 gr
  • 6 koppen groene sla gemengde
  • 1 klein uitje dun gesneden
  • 1 grote tomaat in partjes

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de dressing in een keukenmachine, voeg naar smaak peper toe, dek af en zet de dressing in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200°C, gasovenstand 6.
  • Vermeng de knoflook en de olie op een bakplaat en zet die ± 10 minuten in de oven tot de knoflook gaar is en laat afkoelen.
  • Knijp de knoflook tussen de vingers uit, zodat de pel ervan afgaat en snijd de knoflook in reepjes.
  • Blaker de paprika boven de gasvlam zwart, doe hem in een plastic zak en laat 10 minuten uitstomen.
  • Ontvel de paprika, ontdoe hem van zaad en snijd het vruchtvlees i reepjes.
  • Verhit wat boter in een grote braadpan en bak de steaks daarin 3 minuten aan iedere kant.
  • Op vleesplank leggen en 5 minuten laten staan.
  • Groene sla over borden verdelen.
  • Steaks diagonaal in dunne reepjes snijden en op sla leggen.
  • Garneren met geroosterde paprika, ui en tomaat.
  • Dressing erover scheppen. knoflook erover strooien en serveren.

Marokkaanse Kippenbouten met Dadels en Zwarte Komijn

Marokkaanse Kippenbouten met Dadels en Zwarte Komijn

Kip kun je op zoveel heerlijke manieren bereiden. Dit recept is er weer een voorbeeld van. De heerlijke Marrokkaanse kruiden en Dadels geven het een zalig Noord Afrikaans tintje. Je kunt het in de Tajine maken maar in een braadpan gaat ook heel goed. Ik heb in dit recept het zogenaamde Nigella zaad, ook wel Zwarte Komijn genoemd, gebruikt. Dit geeft het samen met de dadels een heerlijke smaak. Laat de saus ook even lekker reduceren en dip daar met je brood of Chapatis in.
Recept categorieën: Gevogelte, Kip
Land van herkomst: Marokko
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

  • plastic zak
  • tajine

Ingrediënten

  • 2 Kippenbouten
  • 1 eetlepel(s) Bloem
  • 1 scheut Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • 4 Sjalotjes gesneden
  • 1 Kaneelstokje
  • 4 teentjes Knoflook fijn gehakt
  • 1 TL Gemberpoeder
  • 1 TL Komijn Gemalen
  • ½ TL Kurkuma Koenjit gemalen
  • 1 TL Cayennepeper
  • 1 eetlepel(s) Zwarte Komijn – ook wel Nigella zaad genoemd
  • 300 ml Kippenbouillon mag van een blokje of potje
  • 2 eetlepel(s) citroensap Verse
  • 4 Dadels zonder pit / niet van die snoepdadels! Gewoon gedroogde dadels van de Toko
  • Handje Koriander verse voor de garnering

Instructies

  • Wrijf de kippenbouten in met peper en zout en doe ze in de plastic zak met daarin de bloem. Schud de zak goed en verdeel zodoende de bloem gelijkmatig over de bouten.
  • Verwarm de olijfolie in de braadpan of Tajine en braad daarin de bouten mooi goudbruin.
  • Doe de uien erbij en fruit deze mee tot ze glazig zijn.
  • Voeg de knoflook toe.
  • Voeg vervolgens alle kruiden toe.
  • Roer alles even lekker door en voeg het citroensap toe.
  • Doe de bouillon erbij, zet het deksel op de pan en stoof alles gaar in zo’n 45 minuten.
  • Voeg na 45 minuten de dadels toe aan het mengsel voor een minuut of 8.
  • Haal de bouten uit de pan, leg deze even op een bord om te rusten.
  • Reduceer het kookvocht tot een mooie saus.
  • Serveer de bouten op een bord en giet daarover de saus.
  • Garneer eventueel met wat gebakken amandelen en een beetje gehakte koriander.

Osso Buco met Gremolata

Osso Buco met Gremolata

Osso Buco. Alleen de naam klinkt al zalig. En dat is het ook! Een zalige Italiaanse stoofschotel. Doorgaans gemaakt met Kalfs- of Runderschenkel. Zulk zacht vlees en zo lekker en het geeft een heerlijke volle smaak doordat de botjes met merg erin mee gesudderd worden. Gegaard in een rijke saus van witte wijn, selderij, wortelen, uien en knoflook. Het kan geserveerd worden met van alles variërend van aardappelpuree tot rijst tot pappardelle pasta.Lees meer: https://www.mijnzuskooktvandaag.nl/products/osso-buco-met-gremolata/
Recept categorieën: Rundvlees, Slowcooker
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Benodigdheden voor een crockpot van 4,7 liter

  • 4 Runderschenkels van zo'n 2 cm dik. ongeveer 1200 gram totaal of Kalfsschenkels
  • 1 flinke Ui - gesneden
  • 6 teentjes Knoflook - fijn gehakt
  • half blikje Ansjovis - met een vork geprakt
  • 300 ml. Droge Witte wijn
  • 2 stengels Selderij - in stukjes
  • 2 Winterpenen - in stukjes
  • 2 takjes Rozemarijn - fijn gehakt
  • kopje Bloem
  • Peper en Zeezout fijn
  • 3 Bouillonblokjes
  • Kokend water
  • RoomBoter + scheutje Olijfolie

Voor de Gremolata:

  • bos(jes) verse Peterselie
  • 2 teentjes Knoflook
  • Rasp van de schil van 1 Citroen

Instructies

Voorbereiding:

  • Neem een grote plastic zak. (ik gebruik 20 ltr vuilnisbak zakjes)
  • Meng de bloem met royaal peper en zout.
  • Doe het vlees in de zak en kiep het kommetje bloem met peper en zout erbij.
  • Houd de zak dichtgeknepen aan de opening en draai deze wat dicht, zorg voor genoeg lucht in de zak om een grote ballon te vormen.
  • Schud de zak goed heen en weer, ondersteboven, draai hem een paar keer rond.
  • Al met al gewoon tot het vlees helemaal bedekt is met een laagje bloem.
  • Verwarm een klontje boter en de olijfolie in een grote koekenpan.
  • Braad het vlees (in gedeeltes) aan beide kanten bruin. Leg het vlees op de bodem van de crockpot. In dezelfde koekenpan de Uien licht glazig fruiten, de Knoflook en Rozemarijn erbij fruiten.
  • Dan de Ansjovis erbij, de Wijn en verkruimel de 3 Bouillonblokjes over de pan.
  • Giet wat kokend water over de blokjes.
  • Roer alles goed door en laat het een minuut of 5 inkoken.
  • Giet het bij het vlees in de crockpot.
  • Je kunt nu de groentes er al bij doen, maar als je de tijd ervoor hebt zou ik het pas na 5 uur erbij doen.
  • Dan zijn ze nog helemaal heel als het gerecht klaar is.
  • Zet de crockpot op LOW voor ongeveer 8 uur.

Gremolata maken:

  • Hak de Peterselie en Knoflook zeer fijn, rasp de schil van een Citroen. Meng alles in een kommetje.
  • Sprenkel de Gremolata over het vlees na het serveren voor een fris accent.