Saltimbocca alla Romana I
Saltimbocca is een klassiek Italiaans gerecht dat letterlijk 'spring in de mond' betekent. De toevoeging alla romana geeft aan dat het gerecht uit de omgeving van Rome komt.
Porties: 2
Equipment
- plasticfolie
- cocktailprikkertjes
Ingrediënten
- 4 kalfslapjes elk ± 60 gr
- zout
- 2 plakken Parmaham
- 4 verse salieblaadjes iets dikker gesneden
- 1 eetlepel boter
- 1 borrelglaasje droge witte wijn
- 2 eetlepels peterselie geknipte
- zwarte peper versgemalen
Instructies
- Maak het vlees tussen plasticfolie met een deegroller wat platter.
- Wrijf het vlees aan één kant met weinig zout, maar royaal met peper in.
- Halveer de ham overdwars.
- Leg op elk lapje vlees een halve plak ham en een salieblaadje, rol ze op met de hamkant naar binnen en zet ze met een cocktailprikker vast.
- Verhit de boter en braad het vlees hierin rondom in ± 5 minuten aan.
- Schenk de wijn in de pan (niet op het vlees) roer de en aanbaksels van de panbodem los.
- Laat op hoog vuur tot een dunne saus inkoken.
- Leg het vlees op de borden en lepel er wat saus over.
- Strooi er eventueel geknipte peterselie over.
- Lekker met roergebakken peultjes, broccoli en (verse) eiertagliatelle.
- Variatie: U hoeft de saltimbocca niet per se op te rollen. Prik de ham en het salieblaadje op het midden van het vlees vast en bak het zo.