Gelaagde groentemousse met Roquefortsaus

Gelaagde groentemousse met Roquefortsaus

Een feestelijke groentemousse van wortel en pastinaak of pompoen, prachtig gemarmerd en geserveerd met een romige Roquefortsaus.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 6
Calories: 265kcal
Author: ICT Maatwerk Nijmegen

Equipment

Ingrediënten

  • 1 dl crème fraîche
  • 2 dl bouillon
  • 20 g bloem
  • 20 g Blue Band
  • 250 g pastinaak pompoen of knolselderij, in blokjes
  • 250 g wortel in stukjes
  • 30 g Blue Band
  • 4 eieren
  • 4 el slagroom
  • 100 g Roquefort
  • ¼ l koude melk
  • mespunt suiker
  • snufje zout

Instructies

  • Kook de wortelstukjes met suiker en zout in 2 dl water gaar.
  • Pureer de wortel tot een gladde massa.
  • Kook de pastinaak, pompoen of knolselderij in 2 dl bouillon gaar (8–20 min afhankelijk van de groente).
  • Pureer ook deze groente tot een gladde massa.
  • Verdeel 30 g Blue Band over beide puree’s.
  • Laat de puree’s afzonderlijk zachtjes inkoken tot ze zo droog mogelijk zijn.
  • Roer de eidooiers los met de slagroom.
  • Verdeel dit mengsel over de afgekoelde puree’s.
  • Klop de eiwitten stijf.
  • Spatel de eiwitten voorzichtig door beide puree’s.
  • Vet een cakevorm in met Blue Band.
  • Schep de puree’s laag voor laag in de vorm.
  • Maak een marmereffect door met de lepelsteel een paar keer door de lagen te trekken.
  • Dek de vorm af met aluminiumfolie en plaats deze in een braadslee.
  • Vul de braadslee met heet water tot 1 cm onder de rand van de vorm.
  • Plaats de braadslee in een voorverwarmde oven van 175 °C.
  • Bak de groentemousse in ca.
  • 45 minuten gaar.
  • Controleer de gaarheid met een satéprikker: deze moet er droog uitkomen.
  • Smelt 20 g Blue Band in een steelpan.
  • Voeg de bloem toe en roer tot een glad mengsel.
  • Voeg al roerend de melk toe en breng de saus aan de kook.
  • Meng de Roquefort en crème fraîche door de saus.
  • Laat de kaas smelten zonder de saus opnieuw te laten koken.
  • Laat de groentemousse 5 minuten afkoelen in de open oven.
  • Stort de mousse op een schaal.
  • Snijd in plakken en serveer warm met de saus.

Notities

Serveertip:

Garneer met verse tuinkers of bieslook voor een frisse en kleurrijke afwerking.
Wijnadvies:

Serveer met een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een droge Riesling.

Nutrition

Calories: 265kcal | koolhydraten: 11g | Protein: 9g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g

Groentemousse met Kaassaus

Groentemousse met Kaassaus

Een verfijnde groentemousse met een romige kaassaus, perfect als bijgerecht of voorgerecht. De combinatie van wortel en pastinaak met Roquefort geeft een heerlijke smaak.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Land van herkomst: Europa
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 dl crème fraîche
  • 2 dl bouillon
  • 2 dl water
  • 4 eieren
  • 4 el slagroom
  • 20 g bloem
  • 20 g margarine
  • 30 g margarine
  • 100 g Roquefort
  • 250 g pastinaak pompoen of knolselderij in blokjes
  • 250 g wortel in stukjes
  • ¼ l koude melk
  • Suiker naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Kook de wortelstukjes met een mespunt suiker en een snufje zout in 2 dl water gaar.
  • Pureer ze.
  • Kook de pastinaak, pompoen of knolselderij in 2 dl bouillon gaar (8-20 minuten, afhankelijk van de groente).
  • Pureer dit.
  • Verdeel 30 g margarine over beide purees en laat ze zachtjes inkoken tot een droge massa.
  • Klop de eidooiers los met de slagroom en roer deze door de purees.
  • Laat afkoelen.
  • Klop de eiwitten stijf en schep ze door de purees.
  • Vet een cakevorm in en schep de purees er laag voor laag in.
  • Trek met een lepelsteel een marmereffect in de mousse.
  • Dek de vorm af met aluminiumfolie en zet deze in een braadslee met heet water (tot 1 cm onder de rand).
  • Bak de mousse in ca.
  • 45 minuten gaar.
  • Controleer met een satéprikker.
  • Smelt 20 g margarine, voeg al roerende de bloem toe en roer tot een glad mengsel.
  • Voeg langzaam de melk toe en breng aan de kook.
  • Roer de Roquefort los met de crème fraîche en voeg toe aan de saus.
  • Laat de kaas smelten zonder te koken.
  • Laat de mousse 5 minuten afkoelen in de open oven.
  • Stort de mousse op een schaal en snijd in plakken.
  • Serveer warm met de kaassaus.

Notities

Serveertip:

Serveer met een frisse salade of geroosterd brood.
Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij de romige kaassaus.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 10g | Vet: 25g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g

Barbietaart met Roze Marsepein

Barbietaart met Roze Marsepein

Een feestelijke Barbietaart met marsepein en kleurrijke decoraties, perfect voor verjaardagen.
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Gebak, Taart
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Verjaardag
Servings: 8
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 barbiepop
  • 1 pak mix voor vanillecake bijv. Baukje
  • ½ pakje glazuur bijv. Baukje
  • 1 zakje aardbeienveters
  • 200 g boter op kamertemperatuur
  • 3 eieren
  • ¾ dl melk
  • 400 g witte marsepein
  • Roze levensmiddelenkleurstof
  • Zilveren garneerpilletjes
  • Vruchtenballetjes
  • Knispers

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Mix de boter in een beslagkom glad en luchtig.
  • Voeg de eieren één voor één toe en mix goed door.
  • Voeg de melk en de mix voor vanillecake toe en mix 4 minuten op de hoogste stand.
  • Schep het beslag in een schaal en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de cake 60 minuten in het midden van de oven.
  • Controleer met een satéprikker of de cake gaar is.
  • Laat de cake volledig afkoelen op een rooster.
  • Maak een gat in het midden van de cake en plaats de barbiepop erin.
  • Rol 400 g marsepein uit tot een cirkel van ongeveer 50 cm doorsnede.
  • Maak een inkeping tot het midden en drapeer de marsepein losjes om de cake als een jurk.
  • Maak van de rest van de marsepein een bovenstukje voor de jurk en een kroontje voor de barbiepop.
  • Bereid het glazuur volgens de aanwijzingen op het pak.
  • Maak van de aardbeienveters kleine strikjes.
  • Decoreer de jurk met strikjes, zilveren garneerpilletjes en vruchtenballetjes.
  • Bevestig deze met druppeltjes glazuur.

Notities

Wijnadvies:
Voor de volwassenen kun je een zoete dessertwijn serveren zoals een Muscat.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 5g | Vet: 15g | Zout: 0.3g | Sugar: 28g

Griezelige Halloween Chocolade Bark

Griezelige Halloween Chocolade Bark

Deze Halloween chocolade bark is niet alleen angstaanjagend lekker, maar ook supermakkelijk te maken. Perfect om uit te delen tijdens trick or treat!
+ uitharden20 minuten
Recept categorieën: Chocolade, Tractaties
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Halloween
Servings: 8 stukken
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Kommen voor au bain-marie
  • Pannenlikker of spatel
  • satéprikker

Ingrediënten

  • 250 g melkchocolade
  • 50 g witte chocolade
  • Suikeroogjes
  • Halloween sprinkles
  • Oranje kleurstof
  • Chocolade decoratie

Instructies

  • Smelt de melkchocolade en de witte chocolade in aparte kommen au bain-marie.
  • Zorg ervoor dat de witte chocolade op laag vuur smelt om te voorkomen dat deze verbrandt.
  • Roer de oranje kleurstof door de gesmolten witte chocolade.
  • Giet de gesmolten melkchocolade op een stuk bakpapier en verspreid het met een pannenlikker tot een rechthoek van ongeveer 0,5 cm dik.
  • Verdeel schepjes van de witte chocolade over de melkchocolade en gebruik een mes of satéprikker om er swirls doorheen te trekken.
  • Versier de chocolade met Halloween sprinkles, suikeroogjes en andere chocolade decoraties.
  • Laat de chocolade bark uitharden in de koelkast.
  • Breek of snijd de chocolade bark in stukken en serveer of deel uit tijdens trick or treat.

Notities

Wijnadvies
Deze zoete Halloween chocolade bark kan goed worden geserveerd met een lichte dessertwijn zoals een Moscato, of voor een non-alcoholische optie met warme chocolademelk.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 27g | Protein: 3g | Vet: 14g | Zout: 0.1g | Sugar: 24g

Oliebollentaart uit de Airfryer

Oliebollentaart uit de Airfryer

Deze oliebollentaart combineert de klassieke smaak van oliebollen met het gemak van een airfryer. Perfect voor de feestdagen, met een luchtige textuur en gevuld met rozijnen, krenten, sukade en appel. Een heerlijke twist op een traditionele favoriet!
(inclusief rijstijd)1 uur 45 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Gebak, Taart
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Oud & Nieuw
Servings: 8
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g bloem
  • 375 ml Spa Rood
  • 25 ml melk
  • 1 ei
  • Rasp van 1 citroen
  • 25 g boter
  • 15 g suiker
  • 7,5 g zout
  • 1,5 tl kaneel
  • 12 g gedroogde gist
  • Optioneel:
  • 100 g rozijnen
  • 50 g krenten
  • 50 g sukade
  • 150 g appel

Instructies

  • Voorbereiding van de ingrediënten:
  • Laat de rozijnen en/of krenten 15 minuten wellen in lauw water.
  • Droog ze daarna goed af.
  • Verwarm de melk en boter in een kom gedurende 3 minuten op 37 graden (of op lage stand in de magnetron) totdat de boter volledig is gesmolten.
  • Bereiding van het deeg:
  • Voeg de suiker en gist toe aan het melk-botermengsel en roer goed door.
  • Voeg vervolgens de bloem, zout, kaneel, citroenrasp en het ei toe.
  • Mix dit kort door elkaar.
  • Zet de kneedstand van de mixer aan en voeg beetje bij beetje de Spa Rood toe.
  • Zodra alle Spa Rood is opgenomen, meng je het deeg nog eens 25 seconden op hoge snelheid om een mooi beslag te krijgen.
  • Voeg eventueel de gewelde rozijnen, krenten, sukade en appel toe en mix kort om te mengen.
  • Rijzen van het deeg:
  • Giet het beslag over in een grote, ingevette beslagkom en dek af met huishoudfolie.
  • Laat het beslag een uur rijzen in een voorverwarmde oven op 50 graden.
  • Bakken van de taart:
  • Giet het gerezen beslag in een ingevette springvorm en plaats deze in de airfryer.
  • Bak de oliebollentaart 20 tot 25 minuten op 160 graden, totdat de taart goudbruin is.
  • Controleer met een satéprikker of de taart gaar is.
  • Als de prikker er schoon uitkomt, is de taart klaar; anders bak je hem nog 5 minuten extra.
  • Serveren:
  • Laat de taart iets afkoelen in de vorm voordat je hem serveert.
  • Serveer warm of op kamertemperatuur.

Notities

Wijnadvies:
Serveer deze oliebollentaart met een glas champagne of een ander feestelijk drankje om de overgang naar het nieuwe jaar te vieren!

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 6g | Vet: 10g | Zout: 1g | Sugar: 20g

Banaan-Havermout Appeltaartje met Noten en Bosbessen

Banaan-Havermout Appeltaartje met Noten en Bosbessen

Dit banaan-havermout appeltaartje is een heerlijke, voedzame traktatie die perfect is voor ontbijt of als dessert. De combinatie van geprakte bananen, stukjes appel, havermout, noten en een vleugje cacao zorgt voor een heerlijk zoet en smeuïg taartje. Voeg bosbessen toe voor een frisse twist en geniet van deze gezonde lekkernij uit de airfryer!
Bereidingstijd50 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Dessert - Nagerecht, Noten, Taart
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Vegetarisch
Servings: 6
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Bakvorm (18 cm)
  • diepe kom
  • Lepel
  • satéprikker
  • Vork of pureestamper

Ingrediënten

  • 125 g havermout
  • 2 appels in stukjes
  • 2 geprakte bananen
  • 200 ml amandelmelk of gewone melk
  • 3 el lijnzaad
  • 1 handje bosbessen optioneel
  • 1 handje rozijnen
  • 1 lepel honing
  • Kaneel naar smaak
  • 2 el cacao of Nesquik
  • Geplette walnoten, naar smaak

Instructies

  • Prak de bananen met een vork of pureestamper in een diepe kom.
  • Voeg de havermout, stukjes appel, rozijnen, lijnzaad, cacao (of Nesquik), en kaneel toe aan de geprakte bananen en meng goed door elkaar.
  • Giet de amandelmelk of gewone melk in de kom en roer alles goed door.
  • Voeg een lepel honing en de geplette (wal)noten toe aan het mengsel.
  • Meng alles goed tot een gelijkmatig beslag.
  • Als je bosbessen gebruikt, voeg deze dan nu toe en meng ze voorzichtig door het beslag.
  • Vet een bakvorm van 18 cm in en giet het beslag erin.
  • Verwarm de airfryer voor op 160 graden.
  • Plaats de bakvorm in de airfryer en bak het taartje gedurende 40 minuten.
  • Controleer met een sateprikker of het taartje gaar is; als de prikker er droog uitkomt, is het taartje klaar.
  • Laat het taartje een beetje afkoelen voordat je het uit de vorm haalt en serveert.

Notities

Combineer met een glas verse jus d'orange of een lichte dessertwijn zoals Moscato.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 4g | Vet: 7g | Zout: 0.2g | Sugar: 18g

Sneeuwster Cake met Advocaat

Sneeuwster Cake met Advocaat

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Dessert - Nagerecht, Gebak
Land van herkomst: Nederland
Servings: 8
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 100 gram suiker
  • 3-4 eieren 3 grote of 4 kleine
  • 75 gram bloem
  • 25 gram maizena
  • 200 milliliter slagroom vloeibaar
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 150 milliliter advocaat

Instructies

  • Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Zeef de bloem en maizena samen.
  • Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en scheid de eieren.
  • Klop het eiwit met de suiker stijf tot stevige pieken.
  • Zorg ervoor dat de garde en kom vetvrij zijn.
  • Voeg vervolgens één voor één de eidooiers toe terwijl de mixer op lage snelheid draait.
  • Spatel het bloemmengsel voorzichtig door het eimengsel tot een gladde massa ontstaat.
  • Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en bak op 160 graden Celsius gedurende 30 minuten in de Airfryer (of oven).
  • Controleer met een sateprikker of de cake gaar is.
  • Laat de cake afkoelen in de vorm, verwijder de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
  • Klop de slagroom stijf met poedersuiker.
  • Snijd de afgekoelde cake horizontaal doormidden en verdeel de slagroom over de onderste laag, met een lichte bolling in het midden.
  • Giet de advocaat over de slagroom.
  • Plaats de bovenste cakeplak erbovenop en druk lichtjes aan.
  • Laat de cake een uur opstijven in de koelkast.
  • Bestrooi vlak voor het serveren royaal met poedersuiker.

Notities

Wijnadvies:

Deze sneeuwster cake met advocaat gaat goed samen met een dessertwijn zoals een zoete Riesling of een Moscato d'Asti. De fruitige tonen van de wijn zullen de zoete en romige smaken van de cake en advocaat complementeren.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 5g | Vet: 18g | Zout: 0.1g | Sugar: 18g

Indonesische Spekkoek met Specerijen

Indonesische Spekkoek met Specerijen

Geniet van deze traditionele Indonesische spekkoek, rijk aan lagen en vol met heerlijke specerijen. Een echte traktatie!
2 uur
Recept categorieën: Cake, Dessert - Nagerecht, Gebak
Land van herkomst: Indonesië
Feestdagen etc: Kerst, Oud & Nieuw, Verjaardag
Servings: 4 personen
Calories: 620kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 theelepels anijspoeder
  • 2 theelepels gemalen kruidnagel
  • 2 theelepels kardemom
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels nootmuskaat
  • 2 theelepels zout
  • 3 eetlepels koffiemelk
  • 3 eetlepels kaneel
  • 400 g witte basterdsuiker
  • 500 g boter
  • 10 eieren
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 vanillestokje
  • 250 g bloem

Instructies

  • Snijd het vanillestokje open en haal het merg eruit.
  • Klop in een kom de boter met de helft van de suiker en het vanillemerg luchtig.
  • Scheid de eieren.
  • Klop in een andere kom de dooiers met de rest van de suiker luchtig.
  • Klop de eiwitten stijf.
  • Spatel het botermengsel, de dooiers en het eiwit voorzichtig door elkaar.
  • Spatel de bloem, zout en koffiemelk door het mengsel.
  • Verdeel het beslag in twee delen.
  • Meng de specerijen door één deel van het beslag.
  • Verwarm de grill voor.
  • Vet een springvorm van 20 cm doorsnee in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Breng een dunne laag van het neutrale beslag aan op de bodem van de springvorm.
  • Plaats de vorm onder de grill en bak tot de laag licht goudbruin is.
  • Breng een laag van het gekruide beslag aan en bak opnieuw onder de grill.
  • Herhaal dit proces, afwisselend tussen het neutrale en gekruide beslag, tot het beslag op is en de spekkoek de gewenste hoogte heeft.
  • Controleer elke laag met een satéprikker om te zien of deze gaar is.
  • Verplaats het rooster naar een lagere positie als de spekkoek te hoog wordt.
  • Laat de spekkoek afkoelen voordat je hem serveert.

Notities

Serveer met een zoete witte wijn zoals een Muscat of een dessertwijn.

Nutrition

Calories: 620kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 8g | Vet: 46g | Zout: 1.5g | Sugar: 30g

Frisse Dadel-Amandel Gebak met Citrusaroma

Frisse Dadel-Amandel Gebak met Citrusaroma

Deze verrukkelijke en aromatische cake uit Marokko combineert sappige dadels, knapperige amandelen en een vleugje citrusaroma. Een heerlijke traktatie voor de zintuigen.
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Cake
Land van herkomst: Marokko
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 190 gram zachte roomboter of margarine
  • 150 gram kokosbloesemsuiker
  • 3 eieren
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel oranjebloesemwater
  • 5 ontpitte dadels fijn gesneden
  • 1 middelgrote frisse appel Jonagold of vergelijkbaar
  • 3 eetlepels grofgehakte amandelen
  • 190 gram volkorenmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • Schil van 1 citroen geraspt
  • Sap van 1 citroen of van 1 sinaasappel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Mix de zachte boter samen met de kokosbloesemsuiker tot een romig mengsel.
  • Voeg de eieren één voor één toe en mix goed.
  • Voeg kaneelpoeder, oranjebloesemwater, geraspte citroenschil en citroen- of sinaasappelsap toe.
  • Blijf goed mixen.
  • Mix het volkorenmeel en het bakpoeder door het beslag.
  • Snijd de dadels fijn en schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze in dunne plakjes.
  • Voeg de dadels, appelplakjes en grofgehakte amandelen toe aan het beslag.
  • Roer alles voorzichtig door met een houten lepel.
  • Vet een cakevorm in en bestuif met wat volkorenmeel.
  • Schep het beslag in de cakevorm en bestrooi met de achtergehouden gehakte amandelen.
  • Plaats de cake in de voorverwarmde oven.
  • Verlaag de oventemperatuur iets en laat de cake rustig bakken (ongeveer 1 uur, afhankelijk van je oven).
  • De cake is gaar wanneer een satéprikker er droog uitkomt na het insteken.
  • Laat de cake afkoelen op een rooster en bestrooi eventueel met een snufje kokosbloesemsuiker.

Notities

Serveer deze smaakvolle dadel-amandelcake als een verfrissende lekkernij bij de koffie of thee. Geniet van de rijke smaken en citrusaroma's uit de Marokkaanse keuken!

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 5g | Vet: 12g

Pinza

Pinza

Italiaans gebak met pompoen
Recept categorieën: Gebak
Land van herkomst: Italië
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 300 gram suiker
  • 300/400 gram pompoenpulp
  • 400 gram bloem
  • 2 zakjes bakgist/bakpoeder
  • 300 gram rozijnen
  • rasp van 1 citroen
  • 1 snufje zout
  • margarine en paneermeel voor het bakblik

extra voor de liefhebbers:

  • 100 gram kleine snippers dadels
  • 20 gram venkelzaadjes
  • 50 gram sukade

Instructies

  • Week de rozijnen een paar uur in lauw water (flinke scheut witte wijn, port, sherry of likeur mag natuurlijk ook).
  • Daarna laten uitlekken.
  • Voor de pompoenpulp stukken pompoenvlees (zonder pitten) ruim 15 minuten koken in water en afgieten of grove stukken in oven 30 minuten garen op 180 graden.
  • Vervolgens in keukenmachine of met staafmixer pureren.
  • Wanneer je een flinke grote pompoen hebt, kun je het vruchtvlees voor diverse recepten gebruiken.
  • Voor de Pinza gebruik je 300 tot 400 gram.
  • Vet een bakblik (45 x 35 cm of 2 kleinere) in met margarine en bestrooi met wat paneermeel
  • Klop eieren met suiker op tot stevige schuimige massa
  • Voeg eerst de pompoenpulp toe; meng met houten lepel en voeg vervolgens alle andere overige ingrediënten toe.
  • Naar keuze kun je het beslag nog bestrooien met een paar eetlepels suiker.
  • Bak de Pinza midden in een voorverwarmde oven op 90 graden.
  • Na 15 minuten de temperatuur verhogen naar 180/200 graden en nog een half uur bakken.
  • Let op dat de Pinza bovenop niet te donker wordt (temperatuur verlagen en het bakblik iets lager in de oven plaatsen). Wanneer je met een satéprikker middenin prikt en deze er droogt uit komt, dan is je Pinza gaar.

Notities

De periode rondom Halloween is hét moment om na het uithollen van de pompoen het vruchtvlees NIET weg te gooien, maar te verwerken in het eten: pompoensoep, pompoentaart of deze keer Italiaanse Pinza met pompoen. Pinza (of Pinsa Veneta) is een regionaal gerecht in Noordoost Italië. Van oorsprong wordt Pinza gemaakt op basis van polenta (een dikke maïspap), maar dit keer een minder ‘stevige’ variant en tevens eenvoudiger klaar te maken