Pittige Bonensoep met Chorizo
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 100 g chorizoworst
- 1 grote ui gesnipperd
- 3 stengels bleekselderij in dunne plakjes gesneden
- 1 rode paprika in kleine blokjes gesneden
- 2 blikken bruine bonen à 850g
- 1 liter vleesbouillon van tablet
Bereidingswijze:
Halveer de chorizo en snijd beide worsthelften nogmaals doormidden.
Snijd vervolgens blokjes van de chorizoworst.
Bak de chorizoblokjes 3-4 minuten al omscheppend in een soeppan zonder olie of vet.
Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze 2-3 minuten zachtjes mee.
Voeg de dunne plakjes bleekselderij en de blokjes rode paprika toe aan het chorizomengsel in de pan.
Schep de inhoud van beide blikken bruine bonen, inclusief het vocht, door het mengsel in de pan.
Schenk de vleesbouillon erbij en breng de soep al roerend aan de kook.
Laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken.
Druk met een stamper de bonen fijn en roer goed door tot de soep mooi gebonden is.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Tempranillo past goed bij de pittige smaken van de chorizo en de bonensoep.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 15g | Vet: 15g | Zout: 2.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / soeppan / Pagina 3
Romige Tomatensoep met Gesmolten Briebroodjes
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 ui fijngesnipperd
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 pot soepstart tomatensoep 225 ml
- 1 meergranen stokbrood Boulogne voorgebakken
- 100 g ontbijtspek plakjes
- 350 g boerensoepgroenten
- 1 pot witte bonen 330 g, uitgelekt
- 2 x 125 g gevulde brie met kruiden
erwarm de oven voor op 225°C.
Fruit de fijngesnipperde ui in de olijfolie in een soeppan gedurende 2 minuten.
Voeg de basis voor tomatensoep en 1 ½ liter water toe aan de pan.
Breng de soep aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes doorkoken.
Bak ondertussen het voorgebakken meergranen stokbrood in de oven gedurende 6 minuten.
Bak de plakjes ontbijtspek knapperig in een droge koekenpan of verwarm ze gedurende 2 minuten op vol vermogen in de magnetron op een bord met keukenpapier.
Roer de boerensoepgroenten en witte bonen door de soep en laat het nog 5 minuten zachtjes meekoken.
Snijd het stokbrood schuin in 12 stukken en beleg ze met dunne plakjes gevulde brie.
Leg de belegde stokbroodjes op een rooster in de oven en laat de brie in 2-3 minuten smelten.
Verdeel de romige tomatensoep over vier kommen en garneer met het knapperige ontbijtspek.
Serveer de warme brie broodjes erbij.
Serveertip:
Geniet van deze romige tomatensoep met gesmolten briebroodjes als hartverwarmende maaltijd op een koude dag.
Wijnadvies:
Deze romige tomatensoep met gesmolten briebroodjes past goed bij een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay. De frisse zuren van de wijn zullen de romigheid van de soep en de rijke smaak van de brie mooi in balans brengen.
Receptenplein.nl
Home / soeppan / Pagina 3
Lentegroentesoep met Geroosterd Ciabatta
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 420kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
soeppan
Broodrooster of grillpan
- 1 aardappel in kleine blokjes
- 2 worteltjes of bospeentjes in dunne plakjes
- 1 tomaat fijngesneden
- 1 tablet tuinkruidenbouillon
- 150 g pasta schelpjes
- 1 ciabatta in plakjes
- 225 g doperwten diepvries
- 1 zakje bosuitjes
- 100 g geraspte pittige kaas
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui gesnipperd
erhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit de ui gedurende 1 minuut.
Voeg de aardappel, wortelplakjes en de tomaat toe en bak 2 minuten mee.
Verkruimel de bouillontablet boven de pan, schenk 1 liter water erbij en voeg de pastaschelpjes toe.
Breng de soep aan de kook en laat zachtjes 8 minuten koken.
Bestrijk intussen de ciabatta dun met de rest van de olie.
Rooster de sneetjes in de broodrooster (of in de grillpan) lichtbruin en krokant.
Voeg de doperwten aan de soep toe en verwarm de soep nog 2 minuten.
Knip de bosuitjes boven de soep in smalle ringetjes en breng de soep op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over vier kommen of diepe borden.
Leg naast elke kom een sneetje ciabatta en bestrooi met de kaas.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze lentegroentesoep met geroosterd ciabatta.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 43g | Protein: 15g | Vet: 21g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / soeppan / Pagina 3
Kruidige Koolraapsoep met Geroosterde Kalkoen en Citrusaroma's
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- ½ citroen
- 300 g kalkoenfilet in reepjes
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 rode ui fijngesnipperd
- 4 eetlepels olie
- 1 rode peper in reepjes
- 300 g koolraap panklaar, in blokjes
- 2 eetlepels gemalen kurkuma koenjit
- 2 eetlepels bloem
- 1 liter kippenbouillon van tablet
- 300 g uitgelekte maïskorrels
- 25 g verse bieslook fijngeknipt
Boen de citroen schoon en rasp de schil fijn.
Pers de citroen uit.
Meng de kalkoenreepjes in een kom met citroensap, knoflook, zout en peper.
Laat de smaken minstens 30 minuten intrekken.
Verhit in een soeppan 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui goudgeel.
Bak kort de rode peper mee.
Voeg de koolraap toe en bak deze 1 minuut mee, af en toe roerend.
Meng kurkuma en bloem in een kommetje, strooi dit over het uimengsel en roer goed door.
Voeg al roerend een klein deel van de bouillon toe, voeg pas een volgend deel bouillon toe als het vorige deel volledig gebonden is door de bloem.
Voeg de maïskorrels toe, breng de soep aan de kook en laat afgedekt 15 minuten zachtjes koken.
Breng de soep op smaak met citroenrasp, zout en peper.
Verhit in een koekenpan de rest van de olie.
Bak de kalkoenreepjes op hoog vuur gaar en goudbruin.
Verdeel de soep met de gebakken kalkoenreepjes over de borden.
Strooi de fijngeknipte bieslook eroverheen.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij deze kruidige koolraapsoep met geroosterde kalkoen. De frisse tonen van de wijn complimenteren de citrusaccenten in het gerecht en zorgen voor een gebalanceerde smaakervaring.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 25g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / soeppan / Pagina 3
Romige Knolselderijsoep met Bacon en Spitskool
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 knolselderij ca. 600 g, in blokjes gesneden
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 1 liter kippenbouillon zie basisrecept elders op deze site
- 100 g bakbacon in brede repen
- ½ spitskool in repen gesneden
- 3 stengels bleekselderij in dunne plakjes gesneden
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook glazig.
Voeg de blokjes knolselderij toe en bak ze 5 minuten zachtjes.
Schenk de kippenbouillon erbij, breng aan de kook en laat de knolselderij in 10-15 minuten zachtjes gaarkoken.
Verhit in een wok 1 eetlepel olie en bak de baconrepen knapperig.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bak in het bakvet van de bacon de spitskool in 3-4 minuten beetgaar.
Breng op smaak met zout en peper.
Pureer de knolselderij in de bouillon met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep.
Voeg de bleekselderij en tijm toe en laat de soep nog 2-3 minuten op laag vuur koken.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over vier wijde kommen en schep de gebakken spitskool in het midden.
Verdeel de baconrepen over de soep.
Deze knolselderijsoep is heerlijk met volkoren vloerbrood.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Blanc past goed bij deze romige knolselderijsoep en kan de smaken mooi aanvullen.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 8g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / soeppan / Pagina 3
Zelfgemaakte Kippenbouillon
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd2 uur uur 10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 120kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 kleine ui gepeld en gesnipperd
- 1 dunne prei schoongemaakt en in ringen gesneden
- 1 kleine winterpeen geschild en in plakjes gesneden
- 1 theelepel zwarte peperkorrels gekneusd
- 2 kippenbouten
- 3 takjes peterselie
- 2 takjes selderij
- 2 takjes tijm
- 1 laurierblaadje
- 1 stukje foelie
- 1-2 eetlepels citroensap
- Enkele sprietjes bieslook fijngeknipt
- Zout naar smaak
Leg de kippenbouten in een grote soeppan.
Verdeel de gesnipperde ui, prei, winterpeen, gekneusde peperkorrels, peterselie, selderij, tijm, laurierblaadje en foelie over de kippenbouten.
Schenk 1 liter koud water in de pan.
Breng de bouillon in een open pan aan de kook en laat het 2 uur zachtjes trekken op een vlamverdeler.
Haal na 2 uur de kippenbouten uit de bouillon en leg ze op een bord.
Maak een zeef klaar door een schone theedoek vochtig te maken en in de zeef te leggen.
Plaats de zeef op een andere pan.
Giet de bouillon door de zeef in de andere pan.
Eventueel te veel vet kan worden weggedept met keukenpapier.
Of laat de bouillon afkoelen zodat het vet stolt en schep het gestolde vet eraf.
Verwijder het vel van de kippenbouten en snijd het kippenvlees in stukjes.
Voeg het kippenvlees weer toe aan de bouillon.
Breng de kippenbouillon op smaak met zout, peper en citroensap.
Bestrooi de kippenbouillon met fijngeknipte bieslook.
Serveer de zelfgemaakte kippenbouillon warm als voorgerecht.
Je kunt deze kippenbouillon ook gebruiken als basis voor verschillende soepen en sauzen.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 12g | Vet: 5g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / soeppan / Pagina 3
Hongaarse Rundergoulashsoep
Bereidingstijd1 uur uur 40 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 eetlepels olie
- 2 uien gesnipperd
- 500 g rib-runderlappen in blokjes gesneden
- 3 theelepels milde paprikapoeder
- 1 blik tomatenblokjes 400 g
- 2 vleesbouillontabletten
- 1 rode paprika in smalle reepjes gesneden
- 4 vastkokende aardappels geschild en in blokjes gesneden
- Zout en chilipeper naar smaak
- Zure room en verse peterselie ter garnering optioneel
Verhit in een soeppan de olie en fruit hierin de gesnipperde ui gedurende 3 minuten.
Voeg de blokjes rib-runderlappen toe en bak deze in 5 minuten rondom bruin.
Strooi het milde paprikapoeder over het vlees en bak dit 1 minuut mee.
Voeg de tomatenblokjes met vocht en 1 liter water toe aan de pan.
Verkruimel de vleesbouillontabletten boven de pan en breng het vocht aan de kook.
Laat de soep met de deksel op de pan op laag vuur 1 uur zachtjes koken.
Voeg de paprikareepjes en aardappelblokjes toe aan de soep en laat nog 30 minuten zachtjes koken.
Breng de soep op smaak met zout en (chili)peper.
Verdeel de goulashsoep over vier diepe borden of grote kommen.
Garneer eventueel met een lepel zure room en verse peterselie.
Serveer deze hartige Hongaarse Goulashsoep met knapperig brood of een frisse salade.
Wijnadvies:
Als je van wijn houdt, past een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon goed bij dit gerecht.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 2.5g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / soeppan / Pagina 3
Hollandse Groentesoep met Kip
Bereidingstijd24 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 15 g boter
- 1 prei in dunne ringen gesneden
- 1 rode paprika in kleine blokjes gesneden
- 200 g winterpeen in kleine blokjes gesneden
- 200 g broccoli in kleine roosjes gesneden
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 1 eetlepel citroensap
- 1¼ liter kippenbouillon met kipvlees
- 25 g vermicelli
- mespunt nootmuskaat
- 2 eetlepels fijngehakte selderij
Verhit in een soeppan de boter en bak hierin de prei, paprika, winterpeen en broccoli met tijm al omscheppend 3-4 minuten zachtjes.
Sprenkel citroensap over de groenten en voeg de kippenbouillon met stukjes vlees toe.
Breek de vermicelli boven de pan in stukken en breng de soep al roerend aan de kook.
Laat de groenten in 15-20 minuten zachtjes gaarkoken.
Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Schep de soep in vier diepe borden en strooi er de fijngehakte selderij over.
Deze Hollandse groentesoep met kip is heerlijk met stokbrood. Voor een snellere versie van deze soep kun je de groenten vervangen door een zak kant-en-klare Italiaanse roerbakmix.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse, lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 7g | Vet: 5g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / soeppan / Pagina 3
Romige Groente Maaltijdsoep met Braadworst
Bereidingstijd29 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 570kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- ½ struik bleekselderij fijngesneden
- 400 g winterpeen in plakken
- 1 liter kippenbouillon van tablet
- 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
- 450 g aardappeldobbeltjes
- 4 braadworsten in plakken
Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en fruit hierin de ui goudbruin.
Bak de knoflook 1 minuut mee en roer de bleekselderij en de winterpeen erdoor.
Schenk de bouillon bij de groenten en voeg de rozemarijn toe.
Breng de soep aan de kook en laat hem 15 minuten zachtjes doorkoken.
Laat de aardappeldobbeltjes de laatste 5 minuten meekoken.
Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag de rest van de olie en bak hierin op laag vuur de plakken braadworst in 15 tot 20 minuten gaar.
Dek de pan af met een deksel.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over vier diepe borden of kommen en leg er de plakken worst in.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais Villages of een droge witte wijn zoals een Chardonnay vormen een goede match met deze hartige maaltijdsoep.
Calories: 570kcal | koolhydraten: 36g | Protein: 20g | Vet: 38g | Zout: 2g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / soeppan / Pagina 3
Romige Uiensoep met Gegratineerd Kaasbrood
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 6 grote uien
- 50 g boter
- Versgemalen peper
- 2 eetlepels bloem
- 4 eetlepels cognac of rode port
- 1½ liter runderbouillon van tablet of tuinkruiden- of groentebouillon voor vegetarische variant
- 2 takjes tijm of 2 theelepels gedroogde tijm
- 8 sneetjes stokbrood bijvoorbeeld Le Champain of 4 sneetjes Pain de Campagne
- 150 g Gruyère geraspt (of vegetarische gestremde kaassoort)
Pel de uien, halveer ze en snijd ze in dunne ringen.
Smelt de boter in een soeppan en bak de uiringen zachtjes tot ze lichtbruin zijn, regelmatig omscheppen.
Breng op smaak met versgemalen peper en strooi de bloem erover.
Bak de bloem op laag vuur even mee, zodat deze gaart zonder te bruinen.
Roer de cognac of rode port door de uien.
Schenk een scheut bouillon in de pan en roer goed door.
Voeg de rest van de bouillon en de tijmtakjes toe en breng de soep aan de kook.
Breng op smaak met zout en peper.
Draai het vuur laag en laat de soep nog 20 minuten zachtjes sudderen.
Verwarm de ovengrill voor.
Verwijder eventueel de tijmtakjes uit de soep en warm de soep indien nodig op.
Rooster het (stok)brood onder de grill aan beide zijden lichtbruin.
Verdeel een beetje kaas in de ovenbestendige wijde soepkommen en leg het geroosterde brood erop.
Strooi een dikke laag kaas over het brood.
Schep de hete uiensoep over het brood in de kommen.
Plaats de kommen onder de grill tot de kaas gesmolten is en lichtbruin kleurt.
Serveer de uiensoep direct.
Voor een vegetarische variant vervang je de rundvleesbouillon door tuinkruiden- of groentebouillon en kies je voor een vegetarische gestremde kaassoort.
Je kunt de uiensoep eventueel opnieuw opwarmen voordat je de kaas erover doet.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past uitstekend bij deze romige uiensoep.
Receptenplein.nl
Home / soeppan / Pagina 3