Pittige Vispasta met Spek en Tomaat

Pittige Vispasta met Spek en Tomaat

Een pittige en smaakvolle pasta met vis, spek, tomatensaus en een vleugje bladselderij.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd35 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vis
Land van herkomst: Fusion, Italië, Mediterraan
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blik tomaat
  • 1 bosje bladselderij of kervel/peterselie
  • 1 Spaanse peper in reepjes
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 2 eetlepels olie
  • 4 plakjes ontbijtspek in dunne reepjes
  • 400 gram spaghetti
  • 400 gram visfilet schelvis, kabeljauw, tilapia, zalm
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Bak het spek langzaam uit in eigen vet.
  • Bak de peper en knoflook enkele minuten mee.
  • Voeg de tomaten toe, maak fijn en warm goed door.
  • Kook de spaghetti gaar.
  • Snijd de vis in blokjes en bestrooi met zout en peper.
  • Bak de vis 5 minuten gaar en bruin in hete olie.
  • Roer de bladselderij door de tomatensaus.
  • Schep de saus en vis voorzichtig door de spaghetti.

Notities

Serveertip:
Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.

Nutrition

Calories: 500kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 35g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 5g

Teriyaki Kip met Spinazie en Noedels

Teriyaki Kip met Spinazie en Noedels

Een heerlijk pittig-zoete kip teriyaki met spinazie en noedels, op smaak gebracht met Conimex Woksaus Teriyaki Honing.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd25 minuten
Land van herkomst: Azië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 zak Conimex Kroepoek groot naturel
  • 1 zak Conimex Wok Noedels
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Teriyaki Honing
  • 2 uien
  • 250 gram kip
  • 3 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 500 gram verse spinazie
  • 0.5 rode peper

Instructies

  • Kook de noedels volgens de verpakking, spoel koud en laat uitlekken.
  • Snijd de kip in stukjes, hak de peper fijn en snipper de uien.
  • Verwarm de wok, voeg olie toe en wok de peper, ui en kip 3 minuten.
  • Voeg de spinazie in porties toe en wok tot geslonken.
  • Schep de noedels erdoor en roerbak warm.
  • Roer de Conimex woksaus Teriyaki Honing erdoor en verwarm goed.
  • Verkruimel kroepoek erover en schep door.
  • Verdeel over borden en serveer met de rest van de kroepoek.

Notities

Serveertip:
  • Conimex Gebakken Uitjes als topping.
Variaties:
  • Vervang Teriyaki saus door Lemongrass Chili saus.
  • Laat de rode peper weg bij gebruik van Lemongrass Chili saus.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals Gewürztraminer.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 10g

Tropische Rijstschotel: Ajam Paniki met Mango en Sajoer Boontjes

Tropische Rijstschotel: Ajam Paniki met Mango en Sajoer Boontjes

Een exotische rijstschotel met malse kip in een zoetzure Ajam Paniki saus, frisse mango en knapperige sajoer boontjes.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kip, Rijst
Land van herkomst: Azië, Indonesië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de rijst volgens de verpakking, spoel koud en laat uitlekken.
  • Snijd de sperziebonen en kip in blokjes.
  • Verhit 2 el olie in een hapjespan en roerbak de boontjes 2 minuten.
  • Voeg boemboe Sajoer Boontjes en 200 ml water toe, laat 10 minuten garen.
  • Schil de mango en snijd in blokjes.
  • Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de kip 5 minuten.
  • Voeg boemboe Ajam Paniki en 200 ml water toe, laat 5 minuten koken.
  • Voeg de mango toe en warm 1 minuut mee.
  • Schep de rijst, sajoer boontjes en ajam paniki met mango op borden.

Notities

Serveertip:
  • Maak het gerecht extra lekker met Conimex Kroepoek Naturel en Conimex Sambal Badjak.
Variaties:
  • Gebruik sugar snaps of snijbonen in plaats van sperziebonen.
Wijnadvies:
  • Een fruitige witte wijn, zoals Gewürztraminer.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 6030g | Protein: 10g | Vet: 2g | Zout: 15g

Oosterse Bami Goreng met Kipsaté en Paksoi

Oosterse Bami Goreng met Kipsaté en Paksoi

Een heerlijke bami goreng met malse kipsaté, knapperige paksoi en een smaakvolle satésaus.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 dagen
Totale tijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Noedels
Land van herkomst: Azië, Indonesië
Servings: 4
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de mie volgens de verpakking, spoel koud en laat uitlekken.
  • Meng de bami goreng mix met 100 ml kokend water en laat 10 minuten wellen.
  • Snijd de kip in blokjes, meng met 1 el olie, ketjap asin en eventueel peper.
  • Rijg de kip aan satéstokjes.
  • Snijd de paksoi en knoflook.
  • Rooster de satéstokjes 5 minuten in een grillpan, houd warm onder folie.
  • Wok de paksoi en knoflook 3 minuten.
  • Roer de gewelde mix erdoor en bak kort mee.
  • Schep de mie erdoor en verwarm goed.
  • Voeg gebakken uitjes toe.
  • Verwarm de satésaus.
  • Verdeel de bami over borden, leg de kipsaté ernaast en schep er satésaus bij.

Notities

Serveertip:
  • Aziatische garnalendip als voorgerecht.
  • Ananassalade met vanille-ijs als nagerecht.
Variaties:
  • Vervang paksoi door spitskool of Chinese kool.
  • Bestrooi de bami met koriander of peterselie.
Wijnadvies:
  • Een fruitige witte wijn, zoals Gewürztraminer.

Nutrition

Calories: 500kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 2.5g | Sugar: 8g

Vegetarische Curry Noedels met Babymaïs en Cashewnoten

Vegetarische Curry Noedels met Babymaïs en Cashewnoten

Een kruidige en snelle noedelmaaltijd met babymaïs, wortel, prei en cashewnoten, op smaak gebracht met Conimex Curry Lemongrass & Chili wokpasta.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Land van herkomst: Azië, Fusion, Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 2
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd de prei in ringen, de worteltjes in plakjes en halveer de maïs.
  • Hak de cashewnoten en koriander fijn.
  • Verhit de wokolie in een wok en wok de wortel en prei 3 minuten.
  • Voeg de babymaïs toe en roerbak 2 minuten.
  • Voeg de wokpasta en noedels toe, meng en verwarm.
  • Verdeel de noedels over borden en bestrooi met cashewnoten en koriander.

Notities

Serveertip:
  • Serveer met Conimex Cassave Kroepoek.
Variaties:
  • Voeg kip, kalkoen of gehakt toe voor een niet-vegetarische variant.
  • Gebruik 20 gram cashewnoten bij een niet-vegetarische variant.
Wijnadvies:
  • Een droge witte wijn, zoals Gewürztraminer.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 8g

Exotische Viscurry met Ananas: Lemongrass & Chili

Exotische Viscurry met Ananas: Lemongrass & Chili

Een geurige viscurry met kabeljauw, ananas en een pittige Lemongrass & Chili wokpasta, geserveerd met rijst.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Curry's, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Azië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bosje lenteui
  • 130 gram Conimex Wok Paste Curry Lemongrass & Chili
  • 150 gram rijst
  • 2 eetlepels Conimex Wokolie
  • 200 gram Chinese kool
  • 200 gram verse ananasstukjes
  • 250 gram kabeljauwfilet
  • 3 tomaten
  • Conimex Gebakken Uitjes optioneel

Instructies

  • Kook de rijst volgens de verpakking en laat uitlekken.
  • Snijd de lenteui, tomaten, kool en vis.
  • Dep de vis en ananas droog.
  • Wok de vis 2 minuten.
  • Voeg lenteui, tomaat, kool en ananas toe, roerbak 3 minuten.
  • Laat overtollig vocht verdampen.
  • Zet het vuur laag, voeg de wokpasta toe en meng goed.
  • Verdeel de rijst en viscurry over borden.

Notities

Serveertip:
  • Serveer met Conimex Gebakken Uitjes.
Variaties:
  • Vervang kabeljauw door garnalen of tofu.
Wijnadvies:
  • Een droge witte wijn, zoals Gewürztraminer.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 30g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 10g

Snelle Pad Thai met Garnalen en Omeletreepjes

Snelle Pad Thai met Garnalen en Omeletreepjes

Een makkelijke en snelle Pad Thai met garnalen, omeletreepjes en taugé, op smaak gebracht met de authentieke smaken van Conimex Thaise Pad Thai.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Thailand
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd de lente-uitjes in ringetjes.
  • Kook de noedels 6 minuten, giet af en spoel koud.
  • Klop het ei los met water, bak een omelet en snijd in reepjes.
  • Bak de garnalen kort in olie.
  • Voeg taugé, lente-uitjes en sausmix toe, bak 1-2 minuten.
  • Voeg noedels en omeletreepjes toe, verwarm goed.
  • Verdeel over borden en strooi de pinda's erover.

Notities

Serveertip:
  • Serveer met koriander, limoenpartjes en rode peper.
Variaties:
  • Vervang garnalen door kipfilet of tofu.
Wijnadvies:
  • Een droge witte wijn, zoals Gewürztraminer.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 8g

Aspergesalade met Feta, Spinazie en Dragon

Aspergesalade met Feta, Spinazie en Dragon

Een frisse en smaakvolle salade met groene asperges, feta, spinazie en een dragon-mosterddressing.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Asperges, Groenten, Hoofdgerechten, Kaas, Salade
Land van herkomst: Fusion, Griekenland, Nederland
Jaargetijde:: Lente
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 paprika
  • 2 bosuitjes
  • 500 gram groene asperges
  • 100 gram spinazie
  • 100 gram feta
  • 2 eetlepels azijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel verse dragon
  • 4 theelepels mosterd
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Maak de asperges schoon, snijd ze in drieën en kook ze 4 minuten beetgaar.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in ringen.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • Was de spinazie, verwijder de steeltjes en laat uitlekken.
  • Snijd de feta in blokjes.
  • Laat de asperges uitlekken.
  • Klop azijn, mosterd, olie, zout en peper tot een dressing.
  • Roer de dragon erdoor.
  • Verdeel spinazie, paprika, asperges en feta over de borden.
  • Schenk de dressing erover en strooi de uiringetjes erover.

Notities

Serveertip:
  • Lekker met geroosterde pitabroodjes.
  • Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
  • Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen die goed past bij de salade.
  • Rosé: Een lichte rosé is ook een goede optie.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 10g | Vet: 20g | Zout: 1g | Sugar: 3g

Gefrituurde Asperges met Parmezaan

Gefrituurde Asperges met Parmezaan

Knapperige gefrituurde groene asperges met een korstje van Parmezaanse kaas. Heerlijk als bijgerecht of borrelhapje.
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Asperges, Bijgerecht, Groenten, Kaas
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Lente
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd de asperges op gelijke lengte en kook ze 5 minuten beetgaar.
  • Laat de asperges uitlekken en dep ze droog.
  • Verwarm de frituurolie of -vet tot 180°C.
  • Klop bloem, Parmezaan, ei, wijn, peper en zout tot een glad beslag.
  • Haal de asperges door het beslag en frituur ze 2-3 minuten goudbruin.
  • Laat de asperges uitlekken op keukenpapier.
  • Verdeel de asperges over de borden en strooi de peterselie erover.

Notities

Serveertip:
  • Serveer direct na het frituren.
  • Lekker met een frisse dip, zoals knoflookmayonaise of citroenmayonaise.
Wijnadvies:
  • Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die goed past bij de gefrituurde asperges.
  • Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen die de smaken van het gerecht complementeert.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 1g | Sugar: 2g

Gegrilde Groenten Pastasalade

Gegrilde Groenten Pastasalade

Een hartige, gezonde en verrukkelijke pastasalade met gegrilde groenten. Perfect voor zomerse avonden of winterse dagen.
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta, Salade
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Zomer
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 peper
  • 1 rode peper
  • 1 rode ui
  • 15 gram basilicum vers
  • 2 courgettes
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels Hellmann's Real
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 225 gram fusilli
  • 50 gram olijven

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de courgettes, pepers, ui en olijven.
  • Doe de groenten met 1 eetlepel olijfolie in een braadslee.
  • Braad de groenten 25 minuten, roer halverwege.
  • Kook de pasta volgens de verpakking.
  • Giet de pasta af in een vergiet.
  • Meng de groenten met mayonaise, basilicum, azijn en fusilli in een kom.

Notities

Serveertip:
Serveer de pasta direct of koud.
Wijnadvies:
Rosé wijn.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 10g | Vet: 15g | Zout: 1g | Sugar: 5g